Download | Programy

Nestabilita při zapínání

Odeslat odpověď

Smajlíci
:) :( :D ;) :stop: :-o :? :cool: :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :prayer: :heart: :list: :smil: :pal: :brv: :eek: :ot: :lool: :rigth: :down: :ups: :ch: :lups: :bomb: :skul: :smt046 :lock:

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: Nestabilita při zapínání

od Cliff » úte říj 30, 2007 12:34

zkus snížit takt o něco a uvidíš co to bude robit

Re: Nestabilita při zapínání

od Gryc Lukáš » úte říj 30, 2007 12:30

Po chvíli uvažování jsem dospěl k tomu, že problém by mohl být v základní desce. :| Ta tvoje deska má klasické kondíky i jiné low-level díly a například kapacita kondenzátorů roste s jejich teplotou. Takže pokud zapneš úplně studené PC tak to při startu PC zatuhne na nestabilitě. Po restartu je už PC teplejší a kondíky to už ustojí. Když jsem opravoval starší PC s podobnými nestabilitami tak jsem často nacházel nafouknuté kondenzátory okolo patice procesoru ( od té doby si domů kupuji jen desky s suchými kondenzátory ). Zátěž PC po přetaktování je samo větší než původně. Jinak ten 2160 by měl jít v poho na 2,7 GHz ( na mojem druhém PC na první pokus bez zvýšení voltáže, více jsem zatím nezkoušel ). Limitem může být právě ta tvoje nestabilita desky.

Nestabilita při zapínání

od Hozny » pon říj 29, 2007 22:58

nedavno sem svůj novej E2160 1,8GHz přetaktoval na 2,5GHz (bez zvíšení voltáže). Vše včetně teplot ok...ale při zapínání pc se tak při 80% případu zasekne- prostě zamrzne. po tvrdym resetu už normálně naběhne. Zasekne se většinou ve chvíli kdy se zadává heslo. Ale nejdivnější je, že se to stane když pc předtim neběžel (třeba když přijdu ze školy, nebo o víkendu ráno). No ale náhoda to asi nebude, protože ÚPLNĚ to samý se stávalo kámošoví s taktlim AMD.

Tak dík za odpovědi! :)

Nahoru