Download | Programy

správa souborů

Odeslat odpověď

Smajlíci
:) :( :D ;) :stop: :-o :? :cool: :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :roll: :prayer: :heart: :list: :smil: :pal: :brv: :eek: :ot: :lool: :rigth: :down: :ups: :ch: :lups: :bomb: :skul: :smt046 :lock:

BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí

Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: správa souborů

Re: správa souborů

od Xveith » stř črc 01, 2009 10:19

no tak to mě taky napadlo. Problém je, že bych je chtěl řadit třeba podle až 10 atributů (minimálně) a že těch souborů neni nic moc málo. Možná to zkusim řešit přes nějakej databázovej program (teoreticky i xls) a teprve pak dam vyfiltrované soubory v TC vyhledat.

Re: správa souborů

od zener » ned čer 28, 2009 21:49

Pouzil bych take Total Commander, ten podporuje regularni vyrazy. Zkopiroval bych si dane soubory nekam jinam (treba na plochu), pak v Total Commanderu dal funkci hromadne prejmenovani souboru a pouzil regularni vyrazy. Prejmenujes si soubory podle toho, podle ceho je chces radit a je to.

Re: správa souborů

od NSBM » ned čer 28, 2009 11:17

no primo filtrovat asi nejde.. bud pouzij to hledani jak radi camazoo nebo klasicke serazeni (ASC,DESC) a proste si tam pak jen prejed... ve windows na tohle finty nejsou.. mozna pres vim editor (pro windows se to jmenuje gVim) a ten podporuje regularni vyrazy coz je filtrovani TOP ;-)

Re: správa souborů

od Camazoo » čtv čer 25, 2009 13:34

v Total Commanderu přes hledání (Alt+F7)

správa souborů

od Xveith » čtv čer 25, 2009 08:41

ahoj,
dam nejprve příklad:
mam několik souborů a klasicky je lze řadit podle názvu, velikosti, datum...

mam několik souborů (např. mapy), mapy jsou z různých histor. období, jsou zaměřené na různé vlastnosti... (např. "histor_mapa_1836_cesty_tisnov.jpg") mam x takovýchto souborů a já je chci filtrovat podle jednotlivých atributů v názvu. Něco jako filtrování v excelu podle sloupců.

prostě bych potřeboval něco jako excel naklonovanej do total commandru (nebo naopak).

myslim, že nejsem první kdo něco takového řešil, ale nikde ve fóru jsem to nenašel.
díky

Nahoru