Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pon pro 11, 2017 14:19

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Problem s RAM, jedou jen s CPU na def.
PříspěvekNapsal: sob srp 27, 2011 12:55 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: sob dub 24, 2010 20:03
Příspěvky: 21
cus, poridil jsem dalsi ramky (8GB CL9 1,65V). Nejdriv sem je nemol nastavit, aby jely vsechny 4 na CL9 bez BSOD, nakonec to bylo v Trfc0 for DIMM1,2,3,4 ...jedny ramky byly nastaveny na 110ns a druhy na 160ns, ale to nejak haprovalo, samej BSOD... tak sem nastavil vsechny na 160ns, pak to jelo v pohode, ale to sem steloval jenom ramky, procesor bezel na zaklad. Ted kdyz sem ty ramky konecne vykoumal, tak sem chtel nastavit ten procesor zpet na 4GHz, ale... zacalo to delat uplny pi*oviny. Kdyz sem nastavil to puvodni nastaveni se staryma ramkama =>Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Kdyz sem trochu snizil frekvence, tak to hodi BSOD. A ted tu na me vylez jeste Windows=>Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Fakt nechapu tohleto.. nastavil sem BIOS na default a jede to... zase 2,8GHz a CL11... :x :?

Dík za jakoukoli radu.

Tady jeste datasheet tech ramek:
http://www.valueram.com/datasheets/KHX1 ... K2_8GX.pdf
http://www.valueram.com/datasheets/KHX1600C9D3K2_4G.pdf

UP: Kdyz byl procik na default, tak pameti jely v pohode. Testoval sem to hodinu v OCCT. Na 1600 9-9-9-24 1,75V vsechny... bez problemu. Ale jak sahnu na nastaveni procesoru, tak je to v r*ti a to jedou pameti uplne stejne, jako kdyz byl procik na def... :-(. Je mi jasny, ze kdyz osadim 4 sloty, tak je to narocnesji na radic pameti, ale i ten sem zkousel snizit z 3GHz na 2,6GHz... nic delalo to ty nesmysly, jak sem psal.

UP:Ted to mam na 4GHz se staryma ramkama a jede vsechno v poradku.
Nedelam neco blbe v BIOSu? Nema se tam nastavit neco, pri osazeni vsech 4 slotu?
Co tohle Trfc0 for DIMM1,2,3,4 ?
Podle datasheetu maji jedny 110ns a druhy 160ns. Kdyz to bylo takhle nastaveny, pro kazdy ramky jinak, tak to nejelo ani s BIOSem na default.

Zkousel sem to nastavit podle datasheetu (Trfc0 for DIMM na 160ns), v BIOSu a vymenit ramky, kdyz uz to bylo na 4GHz. Pri nacitani woken to hodi BSOD. Zkousel sem ramky dat i na 1100Mhz s 1,65V... nic stejny, zase BSOD. Snizoval sem i NB... nic, ale dostal sem se aspon do BIOSu, kdyz osadim vsechny 4, tak to dela to co vcera, pousti se to dyl a BIOS se sam prenastavi s FSB na default auto 200MHz. Fakt uz nevim co stim... Nemuze to bejt BIOSem? mam F8G BETA...novejsi neni :-(

_________________
CPU:AMD Phenom II X6 4,05GHz/3GHz NB 1,392V,CPU cooler: Alpenföhn Brocken 2x12cm,MB: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,RAM: Kingston 12GB DDR3 1600MHz,GPU: ASUS HD 5870,HDD: Samsung Spinpoint F1 1TB+Samsung F4 2TB,PSU: Corsair TX 750W,CASE: CoolerMaster CM690 OC MOD....pozivam dva nicky na forech: mouldy,drzkacz
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problem s RAM, jedou jen s CPU na def.
PříspěvekNapsal: úte srp 30, 2011 22:19 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: sob dub 24, 2010 20:03
Příspěvky: 21
Novy pameti jsem nerozjel. Tyhle: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=91619
Nejsou kompatibilni nejspis, nevi nekdo o nekterych, ktery na 100% funguji s touhle deskou?

_________________
CPU:AMD Phenom II X6 4,05GHz/3GHz NB 1,392V,CPU cooler: Alpenföhn Brocken 2x12cm,MB: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,RAM: Kingston 12GB DDR3 1600MHz,GPU: ASUS HD 5870,HDD: Samsung Spinpoint F1 1TB+Samsung F4 2TB,PSU: Corsair TX 750W,CASE: CoolerMaster CM690 OC MOD....pozivam dva nicky na forech: mouldy,drzkacz
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problem s RAM, jedou jen s CPU na def.
PříspěvekNapsal: pon zář 12, 2011 18:17 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: sob dub 24, 2010 20:03
Příspěvky: 21
Z PCT fora:

Citace:
Ty 4GHz nastavuješ jak?
Ručně nastavíš nebo dáš načíst OC profil? Pokud OC profil, tak když dáš vše auto, nastav to ručně. Mně často OC profily po výměně HW dělaly neplechu

Nastavuju to pokazdy rucne. :)
Citace:
1,7V je málo bych šel bych na 1,8-1,85

Jedny RAM maji 1,7-1,9V, ale ty novy maj 1,65V, takze to radsi zkouset nebudu.
Ted jedu na tohle nastaveni a je to 100% staibilni a funkcni.
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
U tech cervene podtrzenych cisel nevim, co mam nastavit, takhle to funguje, ale mozna by to slo nastavit lip...

Tohle mi to hodilo kdyz sem se stim s*al a nekolikrat jsem mazal CMOS
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
WTF? :D

Jinak na 4GHz to porad nejde, zkousel sem zvysovat napeti NB, snizovat frekvenci CPU i NB... nic
Co treba napeti SB? Je to asi blbsot, ale na to jsem nikdy nesahnul...

_________________
CPU:AMD Phenom II X6 4,05GHz/3GHz NB 1,392V,CPU cooler: Alpenföhn Brocken 2x12cm,MB: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,RAM: Kingston 12GB DDR3 1600MHz,GPU: ASUS HD 5870,HDD: Samsung Spinpoint F1 1TB+Samsung F4 2TB,PSU: Corsair TX 750W,CASE: CoolerMaster CM690 OC MOD....pozivam dva nicky na forech: mouldy,drzkacz
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous2 a 3 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group