Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je úte zář 19, 2017 23:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: jak smazat Linux
PříspěvekNapsal: pon črc 09, 2007 17:57 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 09, 2007 17:39
Příspěvky: 7
Ahoj mam rozděleny disk na dvě části a najednom je linux a na druhým Windows.Jde oto že nevím jak smazat linux protože když sem to udělal normálně formátovanim tak se sice smazal ale paksem se nemohl dosta do Windows pro to že zmizlo i to bootovaví menu, jak to mám tedy udělat.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 09, 2007 18:23 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Příspěvky: 2336
Bydliště: Ústecký kraj
Co máš tedy teď s počítačem. Máš 2 oddíly na jednom Win a druhý už smazaný ??? Když PC spustíš, tak nenabootuje vůbec do oken ??? Jestli jsi ve Windows je někde možnost zvolit oddíl bootování. Pokud toto nastavíš, tak musí při startu naběhnout Windows a druhý oddíly se musí jevit jako s formátovaný disk.
Napiš toho co nejvíc, hlavně co se děje teď, jsi na svém PC nebo na jiném ??? Já to měl taky pře lety. Dva oddíly Win98 a WinXP, ale když jsem smazal Win98, automaticky naběhly XP, s Linuxem to nemůže být jiný. Zkus v BIOSu navolit co bude bootovat jako první, zkus dát HDD, jestli to pomůže, víc mě nenapadá. Já bych to řešil tím, že bych dal CD s oknama, restartoval a udělal reinstal, nejlépe novou instalaci, popřípadě změnil velikost oddílů a nainstaloval pouze jeden systém. ;) Jestli chceš aby CD bootovalo po startu, navol to v BIOSu. ;)

_________________
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 09, 2007 19:40 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 19, 2007 17:37
Příspěvky: 1362
Bydliště: 3nec
Nemáš těch oddílů více? :?: mám dojem, že Linux ti disk rozdělí na více částí...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 09, 2007 20:12 
Offline
Čestný člen

Registrován: stř zář 20, 2006 19:36
Příspěvky: 258
Bydliště: Praha
zde hlavně pomůže CDrom s WindowsXP, po nastartování z něj se zvolí oprava R a pak se napraví i potřebné soubory.

_________________
Athlon64x2 4000+, K9N Neo V2,Sata II Raid0,Nvidia GF 8500,2GB ram, DVB-T Hauppauge HVR1100, DVB-S SkyStar2, DVB USB MSI DigiVOX mini II V3.0


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 09, 2007 20:34 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Tohle je normalni... Po odstraneni oddilu s Linuxem se smaze i zavadec (LILO nebo GRUB). Tudiz nema system, jak nastartovat. Reseni je proste.

Nabootuj z CD WinXP, dej konzolu pro zotaveni a zadej tyto dva prikazy
Kód:
fixboot
fixmbr

Az se prikazy uspesne provedou, restartuj system, nabootuj normalne z disku a je to :P


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 09, 2007 21:11 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 09, 2007 17:39
Příspěvky: 7
Je je dik tolik reakci sem ani nečekal mam to rozděleny takhle, NTFS asi 108 Gb a pro linux 3 Gb.Ted' tam mám linux i windows.Ten linux jsem musel znova nainstalovat abych se mohl zase dostat do Windows jinak mi to psalo nějakakou chybu 15 či co.jinak ten příkaz pro zotavení mam provest až když smažu Linux nebo ještě ředtím?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 09, 2007 21:48 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
20marte píše:
Je je dik tolik reakci sem ani nečekal mam to rozděleny takhle, NTFS asi 108 Gb a pro linux 3 Gb.Ted' tam mám linux i windows.Ten linux jsem musel znova nainstalovat abych se mohl zase dostat do Windows jinak mi to psalo nějakakou chybu 15 či co.jinak ten příkaz pro zotavení mam provest až když smažu Linux nebo ještě ředtím?


muzes pred, oddil s linuxem pak odstranis ve windows.

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 10, 2007 08:35 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 09, 2007 17:39
Příspěvky: 7
No tak sem to chtěl skusit ale chtělo to pomě heslo administratora a přitom ani žádnne heslo nemám tak fakt nevím jake heslo to po mě chtělo.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 10, 2007 09:42 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 17, 2006 14:21
Příspěvky: 133
Bydliště: Mostkovice
jeste je tu moznost ze nainstalujes samotnej zavadec bez linuxu a do nej nastavis jenom windowsi...

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 10, 2007 14:10 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 04, 2007 22:34
Příspěvky: 383
Bydliště: Prague
20marte píše:
No tak sem to chtěl skusit ale chtělo to pomě heslo administratora a přitom ani žádnne heslo nemám tak fakt nevím jake heslo to po mě chtělo.

hehe tohle sem taky resil kdyz sem se nemoz zaboha dostat do winu. v ty opravovaci konzoly to po me chtelo heslo (3x spatne a musi se bootovat znova) po 45 minutach testovani co sem tam sakra tak moh dat sem nasrane jen klepnul do entru - a helemese, nemel sem tam zadny heslo ;-). ted uz tam radsi heslo mam a pekne ulozene v hlave ;-)

_________________
C2D6420@3,2ghz • GA-965P-DS4 • A-DATA 800mhz CL4 3GB• 8800GTS 640MB@675/2052 • SAMSUNG HD321KJ • WD Raptor 74GB • TT Armor Jr. • Enermax Liberty 500W • NEC 20" 20WGX2 Pro


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 10, 2007 17:47 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 09, 2007 17:39
Příspěvky: 7
No jo ale když dam taky jenom Enter tak to píše to samy, skoušel sem reinstalovat i Windows ale tím jsem si ještě uškodil protože ted' před spuštěím Windows se mi asi tak 3 minuty přihlašuje a až pak najede.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 10, 2007 18:08 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 09, 2007 17:39
Příspěvky: 7
Ted' mě ještě napada jak psal Jackal otom bootovacím oddíle nevíte kde se to nacházi prošt'oural sem snad všechny místa Windows ale nikde sem to nenašel nebo nedá se to někde nastavit i v Acronisu ale v nim jsem nic takovýho taky neoběvil.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned črc 22, 2007 14:01 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: stř zář 20, 2006 19:33
Příspěvky: 205
Bydliště: Praha
Vyhni se příkazům jako fixboot nebo fixmbr, dokážou smazat oddíly!!
Vytvoř si spouštěcí disketu MS-DOS, nabootuj z ní a spusť:
Kód:
fdisk /mbr
a pak fdisk (bez parametru) a nastav aktivní oddíl. Akorát nevím, jestli to FDISK zbaští s NTFS jednotkou.
Jisté řešení by bylo přenést celý disk do jiného počítače, kde je Acronis, a nastavit aktivní oddíl na ten NTFS. Každopádně to s tím fdisk /mbr bude asi potřeba.
Pokud nevíš, jak něco z toho udělat, tak bude nejlepší ta opravná instalace, jak tu někdo psal.

_________________
Zdenek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned črc 22, 2007 14:12 
Offline
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 16, 2007 13:24
Příspěvky: 492
Bydliště: Praha
zener píše:
Nabootuj z CD WinXP, dej konzolu pro zotaveni a zadej tyto dva prikazy
Kód:
fixboot
fixmbr

Az se prikazy uspesne provedou, restartuj system, nabootuj normalne z disku a je to :P


Timto zminovanym postupem jsem to jiz resil nekolikrat, i v jinych situacich a vzdy to proslo bez problemu. Nemyslim, ze by fdisk byl mene nebezpecny nez fixboot ci fixmbr. Nebezpeci se skryva v tom, s jakymi daty se manipuluje a to zustava stejne.

_________________
Pentium Dual Core 2,00 GHz | ARCTIC Freezer 7 PRO | 2x 2048 MB OCZ 1150 DDR2 | GAINWARD BLISS 8800GT Golden Sample | Seagate 160 GB SATA II + WD Caviar Black 500GB SATA II | DVD RAM ASUS DRW-1814BLT | GIGABYTE P35-DS3R | REPRO GENIUS Home Theater SW-5.1 | CoolerMaster Mystique 632 + Fortron 500W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 23, 2007 07:55 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: úte čer 19, 2007 09:18
Příspěvky: 139
tak to jsem si taky užil svoje:) neni nad to jak odstraňovat linux:)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř zář 26, 2007 19:55 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: sob úno 10, 2007 19:40
Příspěvky: 13
http://wiki.ubuntu.cz/Odstran%C4%9Bn%C3 ... n%C3%AD%29

_________________
http://www.qip-info.tk
Web věnovaný vynikajícímu alternativnímu ICQ klientovi.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re:
PříspěvekNapsal: úte srp 19, 2008 01:59 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
matri.x píše:
tak to jsem si taky užil svoje:) neni nad to jak odstraňovat linux:)

problém není v "odstranění" linuxu nýbrž už v počátku instalace. pokud vím, že linux jen zkouším tak přeci nedám zavaděč do MBR...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: jak smazat Linux
PříspěvekNapsal: sob lis 22, 2008 10:48 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
cau, mam dotaz. koupil jsem si notebook s prednastavenym oddilem linux a tak jsem si ho tam nainstaloval z cd ubuntu. ted bych vsak chtel do nej dostat windows XP a linux "zborit" ale nevim jak na to. kdyz spustim cd ubundu a pokracuju v instalaci, mam tam pouze na vyber 2 linuxove oddily a to ext3 a swap, kdyz jsem chtel oba zrusit a dat tam fat 32 nebo jeden nechat a druhy prepsat na fat 32 tak to neslo a byla chyba v korenovem adresari ci co. tak jestli bys mi neporadilo jak na to. diky moc


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: jak smazat Linux
PříspěvekNapsal: sob lis 22, 2008 16:41 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
nudar: Jednoduse vloz instalacni CD od Windows a instaluj. Az se dostanes k casti s disky, dej vsechny oddily odstranit a vytvor novy NTFS oddil. To je cele. Linux bude prepsan.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: jak smazat Linux
PříspěvekNapsal: ned lis 23, 2008 22:00 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
no jo, ale kdyz tam dam instalacni cd windows tak se mi instalace po kontole disku ukonci, nabehne mi modra obrazovka kde se pise , ze system musel instalaci ukoncit aby nedoslo k poskozeni disku a dale ze mam zkontrolovat viry na disku ap. to je ten problem tak se bojim abych si neposkodil disk. a jina moznost neni?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group