Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je sob pro 15, 2018 01:19

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz
PříspěvekNapsal: čtv úno 19, 2009 19:22 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv úno 19, 2009 18:47
Příspěvky: 58
Dobry vecer .. chtel bych se zeptat jak (bezbecne) muzu pretakovat toto cpu
predem dik za vsechny odpovedi :ups:

EDIT: tááákk koupil jsem chlazeni ASUS TRITON 70 a CPU pretaktoval na 3.8GHz z default taktu 2.8GHz coz neni zly :D .. jinak FBS je kolem 365 a multiplier jsem nechal asi na 10,5x .. teploty v klidu jsou kolem 34°C a v zatezi max. 58°C coz ujde si myslim ...

_________________
Motherboard:Asus P5QL-E ;CPU :Intel Core 2 Duo E7400 , 2.8GHz@3.8GHz,1066FSB,3MB Cache , LGA775 , 45nm , BOX ; RAM : Kingston 3GB 400MHz :-( ; VGA : NVIDIA GeForce 9600 GT 512Mb ; OS : Windows Vista Home Premium SP1 32-bit ; Monitor :Samsung 22" televize/monitor ; Repro : Hifi věž JVC :D
Call of Duty 4 MP Player


Naposledy upravil TheGame dne pon kvě 25, 2009 17:53, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz
PříspěvekNapsal: čtv úno 19, 2009 21:28 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
napiš základní desku, s BOXovaným chladičem na OC zapomeň..
viděl bych to tak na FSB okolo 330 (pro stabilní OC, dej pozor na paměti), víš bych to asi nehnal (samozdřejmě není problém atakovat 4Ghz, ale to není hodnota vhodná pro běžné použití u většiny lidí).Pokud bys chtěl experimentovat tak do toho nepouštěj víc jak 1.36V V-Core, radši nech napětí na desce/auto, případně ho potom ještě sniž po dosažení požadované frekvence, bude-li to možné- režim auto u V-Core tam někdy dá víc než je nezbytně nutné)..po přetaktování samozdřejmě aspoň 4-6 hodin testovat Orthosem kvůli stabilitě

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz
PříspěvekNapsal: pát úno 20, 2009 11:04 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv úno 19, 2009 18:47
Příspěvky: 58
tak zakladni deska : Asus P5QL-E chipset P43 ..
dik za odpoved , ale ja tady vic nez pulce nerozumim :roll: .. jako co myslis tim OC , BOXovany chladic nwm vubec o co jde :cry:

muze te to vysvetlit nejak jako pro nOOby ? :D .. proste nejakej (podrobnej :) ) postup :ups:

EDIT : uz mi to doslo co je OC hah :D a ten BOX chlazeni taky :lool: no a ten BOX je jako krabice a v ni jako ten vetrak?? pochopil jsem to dobre ?? :?:

_________________
Motherboard:Asus P5QL-E ;CPU :Intel Core 2 Duo E7400 , 2.8GHz@3.8GHz,1066FSB,3MB Cache , LGA775 , 45nm , BOX ; RAM : Kingston 3GB 400MHz :-( ; VGA : NVIDIA GeForce 9600 GT 512Mb ; OS : Windows Vista Home Premium SP1 32-bit ; Monitor :Samsung 22" televize/monitor ; Repro : Hifi věž JVC :D
Call of Duty 4 MP Player


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz
PříspěvekNapsal: pát úno 20, 2009 15:15 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
BOXované chlazení je chladič dodávaný s procesorem (krabicí by jsi to moc neuchladil) jeho chladící výkon je dostatečný pro provozování na def. frekvenci, ale pro OC se nehodí (a navíc není z nejtišších)
přesný postup ti sem hodím večer (teď nemám čas ;) ) zatím napiš, jakou máš operační paměť (frekvnece)..ovšem pokud máš BOXovaný chladič tak na taktování zapomeň, doporučil bych minimálně toto
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0000008N0
tady si můžeš přečíst pár dalších informací (doporučuji!)
http://www.extrahardware.cz/pretaktovan ... acatecniky

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz
PříspěvekNapsal: pát úno 20, 2009 16:20 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv úno 19, 2009 18:47
Příspěvky: 58
takze KINGSTON 3 GB 800MHz

no a ten BOXovany chladak asi mam no :( ... ja to nejak neupravoval , takze tam asi bude :eek:

a co ta moje grafarna , sla by nejak nataktovat??? viz. podpis

obrazek CPU z blizka (nwm jestli to pomuze)

Obrázek
Obrázek

_________________
Motherboard:Asus P5QL-E ;CPU :Intel Core 2 Duo E7400 , 2.8GHz@3.8GHz,1066FSB,3MB Cache , LGA775 , 45nm , BOX ; RAM : Kingston 3GB 400MHz :-( ; VGA : NVIDIA GeForce 9600 GT 512Mb ; OS : Windows Vista Home Premium SP1 32-bit ; Monitor :Samsung 22" televize/monitor ; Repro : Hifi věž JVC :D
Call of Duty 4 MP Player


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz
PříspěvekNapsal: úte úno 24, 2009 19:26 
Offline
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 21, 2006 19:17
Příspěvky: 960
Bydliště: Rudník
OC znamená Overclock. Takže česky to znamená přetaktovat.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz
PříspěvekNapsal: sob úno 28, 2009 06:07 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
ja mam sestavu ASUS P5Q-E E7400 2,8GHZ---3,8GHZ 4GB RAM A DATA 4,4,4,12 GAUNWARD GEFORCE 9800GTX+ 450W FORTRON SAGA+ 640GB WD AAKS COOLER MASTER ELITE 330 CPU JEDE NA ZAKLADNIM NAPĚTI ALESPON SI TO MYSLIM V BIOSU SEM NIC NEMĚNIL 1.263V NA FSB SEM ZVEDL Z 266 NA 362--- 3800MHZ VŠE JE STABILNI A V 3D MARK 2006 V DEFAULT SEM UDELAL 14965 3DMARK GRAFIKA JE NA ZAKL TAKTU PS CHLADIČ CPU SI Z HLAVY NEVZPOMENU ALE NECO DO 500 KČ TEPOLOTY V ZATEŽI DO 51 STUPNU


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz
PříspěvekNapsal: sob bře 07, 2009 16:46 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv úno 19, 2009 18:47
Příspěvky: 58
dik za "potvrzeni" ze to jde , ale ja ted nemam money na ten chladak .. tak za budu mit tak napisu, ale myslim ze to bude za dlouho :D

_________________
Motherboard:Asus P5QL-E ;CPU :Intel Core 2 Duo E7400 , 2.8GHz@3.8GHz,1066FSB,3MB Cache , LGA775 , 45nm , BOX ; RAM : Kingston 3GB 400MHz :-( ; VGA : NVIDIA GeForce 9600 GT 512Mb ; OS : Windows Vista Home Premium SP1 32-bit ; Monitor :Samsung 22" televize/monitor ; Repro : Hifi věž JVC :D
Call of Duty 4 MP Player


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz
PříspěvekNapsal: sob bře 07, 2009 22:29 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
kauli: sice pozdě ale jenom pro upřesnění:
CPU na defaultním napětí rozhodně nejede, máš totiž v BIOSU danou položku AUTO u VCore ;)

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz
PříspěvekNapsal: čtv bře 19, 2009 11:21 
Měl bych taky jeden dotaz. Mám procesor E7400 2,8GHz, desku Asus P5QL, paměti Kingston DDR2 1066Mhz/CL5. Při bootování se mi na obrazovce napíše, že procesor běží na 2,51GHz. Tuhle frekvenci mi potvrzují i jiné diagnostické nástroje (např. Everest.) s tím, že FSB Clock je 266 MHz a FSB speed 1066MHz , násobič je 9,5x. Poradí mi prosím někdo, proč když jsem si pořídil procesor na 2,8Ghz to běží na 2,5GHz ? Někde jsem četl, že násobič se u Intelu nastavit nedá a pokud budu hýbat s FSBm tak to zase prý nemusejí skousnout ostatní komponenty. Sestava je jinak nastavena dle defaultních (auto) nastavení. Omlouvám se předem za možná hloupé otázky, ale nejsem v tomhle zrovna expert. Předem moc díky...


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz
PříspěvekNapsal: čtv bře 19, 2009 14:20 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 19, 2007 17:37
Příspěvky: 1362
Bydliště: 3nec
Co šetřící funkce? (EIST, C1)

_________________
|Šrot 1||Celeron D 2,93Ghz|MSI 865PE Neo2-V|2GB RAM|Radeon 9550 256MB|Maxtor 160GB ATA + Hitachi 160GB SATA|LG 4163B + Samsung SH-S223Q|Fortron 350W|Samsung 940BW|Logitech X-230|A4tech X-750BF|HP PSC 2355| |Šrot 2||A64 2800+|MSI K8N Neo3|1GB RAM|Radeon X550 256MB|Seagate 200GB SATA|Benq DVD-RW|EC 400W| |High-end||PIII 800mhz|QDI SynactiX 5EP|512MB RAM|GF2|WD 30GB|Forton 200W|


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz
PříspěvekNapsal: čtv bře 19, 2009 16:37 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
násobič u E7400 má být ale na x10.5.
Šetřící funkce (EIST) ho snižuje na 6, tedy alespoň u mne, ale na E7400 by to mělo být podobné.

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz
PříspěvekNapsal: čtv bře 19, 2009 23:15 
Tak tak... při vytížení procesoru cca menším jak 50% jede s nasobicem 6x na 1600Mhz...ale při větším vytížení se nahodí s násobičem 9,5x na 2532Mhz :(


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz
PříspěvekNapsal: čtv bře 19, 2009 23:36 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
mrkni do BIOSU, jestli můžeš dát násobič na 10.5 (měl bys)

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz
PříspěvekNapsal: čtv bře 19, 2009 23:51 
To Camazoo: Jo Jo...máš pravdu..jsem to ale jouda..nakonec jsem to tam přece jen našel. Nevím proč ta automatika nastavovala 9,5X. Manuálně se to fakt dá nastavit na 10,5x :) Tak to jsem rád, konečně to běží tak, jak by mělo :) Díky.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz
PříspěvekNapsal: čtv črc 23, 2009 13:46 
já mám též e7400 a pri standart taktu idle 1.jadro 37°C 2.j. 33°C cpu 27°C chladič AC Freezer 7 PRO. při hře cca 44°C a test ortosem bohuzel 48°C chladič sem nasazoval 5x a jsem jistý ze je dobre nasazený. OC na 4Ghz idle 36°C pri hraní 54°C no snad to není tak hrozný no:-) děkuji za odp.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz
PříspěvekNapsal: úte srp 10, 2010 12:47 
Zdravim
Taky vlastnim tento procesor a základovku od Asusu P5Q SE je v tom P45 čipset. Ted jsem si koupil nový chladič nějaký od Thermaltaku (jo bla bla jsou lepší ale tenhle mi tam fakt sedí a je docela dost slušnej a hezkej) ten určo uchladí jakejkoli OC mám zanim ještě další větrák takže chlazení není problém. Chtěl bych se zeptat jaký max OC se komu povedl aby to běželo stabilně? Pokud možno hodnoty na kolik V jaké FSB, kolik multipl a jaká byla výsledná frekvence? To chlazení vůbec neberu v potaz. Teda samozřejmě beru v mezích normy né nějaký dusíkový šílenosti atd.
Teď jsem na nějakých 3,5 ale dál zatim se bojim nevim kolik si můžu dovolit do toho pustit max V a kam až se dá zajít. Díky za odpovědi


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz
PříspěvekNapsal: úte srp 10, 2010 13:05 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte srp 10, 2010 12:55
Příspěvky: 4
Jo ještě zdroj mám 750W modrej Corsair, 8GB 1066 RAM od Corsair a Gainward 1084-Bliss GTX 465 1GB grafiku. Takže předpokládám, že timhle nebudu nějak omezovanej v rozletu :).

P.S. Jo a sorry za dual post ale předtim jsem ještě nebyl registrovanej :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz
PříspěvekNapsal: stř srp 11, 2010 09:46 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
napětí kolem 1.36V, pozor na na frekvenci pamětí

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: pretaktovani Intel C2D E7400 2.8Ghz
PříspěvekNapsal: stř srp 11, 2010 10:32 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte srp 10, 2010 12:55
Příspěvky: 4
No na Intelu píšou max 1.3625V ale někde na netu jsem ted viděl někoho kdo do toho rve 1,48 :) ok takže nepřekračovat max doporučenej od Intelu, frekvenci pamětí si hlídám a snažim se je nechat na 1066. No fajn tak uvidim kolik s toho dostanu. Imho kolik tomu tak skrouhnu životnost, když do něj budu stabilně prát 1.3625V, udržim ho na nějaké rozumné teplotě a běží to 24/7? :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 22 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous2 a 3 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group