Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pát pro 14, 2018 10:06

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: EVEREST??
PříspěvekNapsal: pát zář 04, 2009 23:08 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: čtv kvě 17, 2007 13:31
Příspěvky: 508
Dobrý den, mám problém, protože nevím jak nastavit otáčky aby určitě nedošlo ke zníčení procesoru. Stala se mi totiž následující věc:

Mám PC asi měsíc, přetaktované Q9550 na 3,66Ghz. Vždy jsem měl teploty podle everestu: CPU (celkově) o deset stupňů nižší, než nejvyšší teplota jednoho z jader. Např: Jádra - (CPU#1 52°C, CPU#2 58°C, CPU#3 49°C, CPU#4 55°C) celé CPU přitom hlásí pouze (CPU 48°C). Tím pádem jsem si dával pozor aby se teplota nejteplejšího jádra nemohla dostat přez 64 stupňů (Intel uvádí maximální možnou teplotu 71.4 °C tuším, takže mám rezervu) tím že jsem nastavil maximální teplotu celkového CPU na 52°C.

Nyní ovšem po restartu se teplota celkového procesoru absolutně změnila a místo 48°C by to nyní ukazovalo až 59°C se stejnými hodnotami - což je víceméně nyní lepší že vím kdy mám nejteplejší jádro procesoru pod hodnotou CPU, pro nastavení. Co se mohlo stát, jen se doladil senzor? Protože mám nastavené větráčky a nerad bych, aby se mi najednou opět změnila teplota celkového jádra a ukazovala například místo 59°C pouze 30°C, tím pádem by mi procesor odešel kvůli nějakému senzoru, díky kterému se neroztočili ventilátory dle nastavení.. Díky za rady a Vaše postřehy.

_________________
<3 Progaming, grafika, moviemaking, počítače.
Intel QuadCore Q9550 2,76GHz @ 3,66GHz, Kingston HyperX 4GB BlackEd. 1064MHz, Asus P5Q-E, 1,32T HDD's (1T Seagate Barracuda 32MB, 7.200 + 320GB Seagate Barracuda 16MB, 7.200 [backup]), DVD Samsung SH-S223B, CM Dominator 690 KWN1 NVIDIA Edition, GIGABYTE GTX275 OC 896MB , Xigmatek Dark Knight, Cooler Master Real Power 620W.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: EVEREST??
PříspěvekNapsal: pát zář 04, 2009 23:22 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
vyzkoušej RealTemp

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: EVEREST??
PříspěvekNapsal: sob zář 05, 2009 10:02 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: čtv kvě 17, 2007 13:31
Příspěvky: 508
Camazoo píše:
vyzkoušej RealTempp/quote]]/quote]


Cemu teda mám verit RealTemp mi ukazuje u kazdeho jadra presne o -5°C proti EVRESTU ci AI Suite od ASUS - tudiz misto 40 jen 35..

_________________
<3 Progaming, grafika, moviemaking, počítače.
Intel QuadCore Q9550 2,76GHz @ 3,66GHz, Kingston HyperX 4GB BlackEd. 1064MHz, Asus P5Q-E, 1,32T HDD's (1T Seagate Barracuda 32MB, 7.200 + 320GB Seagate Barracuda 16MB, 7.200 [backup]), DVD Samsung SH-S223B, CM Dominator 690 KWN1 NVIDIA Edition, GIGABYTE GTX275 OC 896MB , Xigmatek Dark Knight, Cooler Master Real Power 620W.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous2 a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group