Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je sob črc 20, 2019 01:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Problémy s výkonem
PříspěvekNapsal: sob bře 17, 2007 23:10 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: sob bře 17, 2007 22:47
Příspěvky: 6
Zdravím,

Mám následující sestavu:
Celeron 2.4 GHz
GeForce 6600 GT
768 MB RAM
ASUS P4V800D-X MB
Na hry Windows XP, prakticky čerstvá instalace

Není to sice žádné dělo, ale třeba v Half-Life 2 bych čekal víc než 6-12 FPS kdykoli se objevím v jen trochu náročné scéně -- minimální nároky to má mnohem menší a ostatní s podobnýma sestavama se zdají být v pohodě. To samé v jiných hrách -- třeba Far Cry je naprosto nehratelné.

Zajímavé je, že nastavení grafiky s tím mizerným frameratem skoro nehnou, stejné to je při 1600x1200 + vše na max i 800x600 na minimum. To by snad i odpovídalo tomu, že nejslabší článek bude nejspíš procesor, ale že by až tak moc? Šel bych do upgradu, ale nerad bych pak zjistil, že je problém v něčem jiném a já jsem na tom pořád stejně.

Takže tuším nějaký jiný HW nebo SW problém, bohužel nemám nejmenší představu kde by mohl být, ani jak na něj přijít.

Prosím tedy o radu, dá se rozumně zjistit v čem může být problém? Nebo ten výkon snad odpovídá dané sestavě a já bych měl upgradnout?


Naposledy upravil spang dne sob bře 17, 2007 23:36, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob bře 17, 2007 23:22 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
a co ovladače?

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob bře 17, 2007 23:23 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Příspěvky: 2336
Bydliště: Ústecký kraj
Co je to za grafiku ?? To je 6600 non GT ?? Já jsem ho hrál na Celeronu 1,7GHz z 512RAM na 333MHz a na Radeonu 9600Pro a hrál jsem to na 1024x768 a na střední detaily pokud si dobře vzpomínám.
Pak jsem kupoval novej počítač a tam jsem měl Asus 6600GT 500/900MHz a to už šlapalo na 1024x768 a vše na plno.

Co máš za ovladače na grafice ?? Zkus novější nebo naopak trošku starší.

_________________
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob bře 17, 2007 23:36 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: sob bře 17, 2007 22:47
Příspěvky: 6
Je to GeForce 6600 GT, omlouvám se za zmatek.

Ovladače mám momentálně nejnovější, ale se staršíma (ty co jsem dostal na CD k té GeForce) je to úplně to samé.

Že to ostatní hrají na mnohem horších sestavách bez problémů je právě to, co mě zaráží -- třeba ten Far Cry jsem viděl na o cosi horším notebooku bežet úplně v pohodě. Na tomhle jsem hrál třeba i Obilivon, samozřejmě se to sekalo, ale ne úplně nehratelně, stejně jako HL2 to bylo prakticky pořád kolem 10 fps, i když koukám do zdi, HL2 jen v uzavřených prostorech trochu zrychlí.

Mohla by to zpomalovat třeba zvukovka? Je to budgetová integrovaná CMI8738-MC6, ale ta je podle mě obecně docela rozšířená a nevím jestli by to dělalo takovou paseku... Možná ji zkusím zakázat, co to udělá.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob bře 17, 2007 23:45 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Příspěvky: 2336
Bydliště: Ústecký kraj
Zkus si udělat 3D Mark 2003, ten hodně napoví. Máš 6600GT, měl by jsi dělat tak 6000-7500 bodíků.
Já dělal na A64 3000+ na 6600GT 500/900MHz 7700 bodů v rozlišení 1024x768. Zkus udělat a napiš jak jsi dopadl.

Zvukovka by nedělala snad takovej rozdíl ve výkonu, to asi ne, ale nic se nestane, když jí zkusíš zakázat. Nedávej úplně nové ovladače na 6600GT, mě zlobilo nastavení SLI v ovladačích, pořád mi u hodin nastakovala taková tabulka o SLI, tak jsem dal ovladače asi z ledna 2006 a bylo po problémech, ale na číslo si už nevzpomenu, sakra, ty byly podle mě na tu grafiku jak dělané. ;)

Udělěj ten test, pak napiš, budem koumat co dál. ;)

_________________
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob bře 17, 2007 23:47 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Příspěvky: 2336
Bydliště: Ústecký kraj
Tady je link na Tiscali na stažení 3D Marku 2003.

http://games.tiscali.cz/clanek/patche.asp?id=5007

_________________
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned bře 18, 2007 19:56 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: sob bře 17, 2007 22:47
Příspěvky: 6
U Tiscali jsou 3/4 odkazů mrtvé a z dalšího jsem stáhl poškozený archiv. Tak to teprv teď stahuju znova odjinud.

Nicméně mám výsledek 3DMarku 2005 který jsem navíc stáhl omylem ;).
Takže z 2005 mám skóre 1754 a CPU skóre 1485.
Na porovnání mi to ukázalo systém se stejným procesorem, grafikou, o 512 MB větší RAMkou a základovkou VIA P4MA PRO533, ten dosáhl 2139 a 1810.

Takže téměř o 400 bodů méně u GPU i CPU -- těžko říct, jestli za to může jiná deska a RAM.

Nějaký závěr z tohoto jde vyvodit? Výsledek 2003 dodám snad zítra.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned bře 18, 2007 20:00 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Příspěvky: 2336
Bydliště: Ústecký kraj
Ten 3D Mark 2003 řekne více, výsledky si pamatuji i já, tak můžu posoudit. ;)
Jinak jsi to mohl tahat přímo od výrobce http://www.futuremark.com/, ale mě to šlo z Tiscali, no nic, hlavně že to taháš. ;)

_________________
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned bře 18, 2007 21:53 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: sob bře 17, 2007 22:47
Příspěvky: 6
Tak 3DMark 2003 stáhnut (dřív než jsem čekal).

Pustím benchmark, první test proběhne OK, načítá se druhý a jakmile je načten, benchmark skončí s hláškou "Reliable benchmarking cannot be completed because the 3DMark display window lost focus".

Já samozřejmě při běhu nedělám vůbec nic, žádné zbytečné programy neběží, ale vždycky to skončí hned před druhým testem, i když to pustím hned po rebootu. 2005 nic takového nedělal.

Tak teda nevím :/


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned bře 18, 2007 22:45 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Příspěvky: 2336
Bydliště: Ústecký kraj
Tak to mě docela nic nenapadá. 3D Mark 03 je dobou a náročností vhodnej pro tu kartu. Proč nejde to nevím. :?

_________________
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned bře 18, 2007 23:26 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: sob bře 17, 2007 22:47
Příspěvky: 6
No tak jsem stáhl starší drivery (67.66) a 3D Mark2003 už funguje...

Dosáhl jsem 4460 bodů.

http://img329.imageshack.us/img329/4311/3dmarkfw7.png

Framerate v HL2 stojí pořád za starou bačkoru -- jakmile vylezu mimo čtyřhrannou místnost, padá na 6-10 fps.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon bře 19, 2007 00:00 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Příspěvky: 2336
Bydliště: Ústecký kraj
Sakra, to je nějak málo, podle mě by jsi měl mít tak o 1000 až 1500 bodíků víc. Máš nainstalované ovladače čipsetů ??
To jsou ty co jsi dostal k desce, nebo jestli máš novější, hlavně aby byly nainstalovaný. :stop:

_________________
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon bře 19, 2007 00:29 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: sob bře 17, 2007 22:47
Příspěvky: 6
Málo to je, Wikipedie píše u 6600 GT dokonce 8000 3DM bodů.

Ovladače k chipsetu by měly být v pořádku:
http://img354.imageshack.us/img354/1581/driversjb1.png
Žádný konflikt ani nenainstalovaný HW.

Pro jistotu jsem našel krabici a přeinstaloval je ještě z CD, ale nic se nezměnilo :(.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous2 a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group