Předmět příspěvku: Padání her u Ati Radeon 9600 256MB, 128bit
Napsal: úte zář 04, 2007 15:20
Nováček
Ahoj,mám takový problém, chci například hrát hru Mafia a když ji načtu tak mi po chvíli spadné komp a restartuje se, já mám tuto grafiku plus 512 MB ram, mám i novější drivery a používám direct 9c. nevíte kde je chyba???Popřípadě kdyby to bylo grafikou, dalo by se zjistit přes nějaký program jestli nemám vadnou tu grafiku???Díky všem za odpověď!
Na grafiku bych to nesváděl. Podle mě je to klasický problém s odcházejícím zdrojem nebo deskou, či přehřívání jiné komponenty.
Napiš název zdroje a v programu SpeedFan změř teploty. Všechno to napiš sem.
Z toho jsem se název zdroje ani teplotu opravdu nezjistil. Otevři skříň a podívej se na štítek zdroje, jaký je to výrobce a popřípade kolik má W.
Stáhni si SpeedFan, podívej se, jaké ti to napsalo teploty, chvíli to sleduj a udelej si takovou malou statistiku.
jj tak ja to za chvíli tady napíšu jen, ještě jedna věc, ja jsem ted přeinstaloval pc, a nahral jsem tam ovladače,ty které jdou vidět tady nahoře v te tabulce no a ted mi to hlási tady takovou chybu při zapnutí pc
Tak jsem rozebral pc a na zdroji byla jenom nějaká tabulka a vte tabulce byli udělány z několika možností značky tak jsem to opsal,ale jsem ztoho uplně vedle tak doufám že tobě to pomůže je to nějak takhle:
Co se týče zdroje, tak jsem zase nezjistil jaký to je výrobce a výkon. Předpokládám ale, že to bude jeden ze známějších výrobců "zdrojů", které časem odejdou, myslím tím např. EuroCase, Maxpower apod.
Pokud máš možnost, tak si pujč zdroj od nějakého z kamarádů a vyzkoušej to. Pokud tuto možnost nemáš, tak to dej do nějakého PC servisu (většinou jsou v rámci kamenného obchodu s PC a oni se na to podívají a řeknou co dál.
Teploty nic moc, možná jsi to měřil v klidovém stavu nebo tzv. "za studena". Otázkou je co to dělá v zátěži a jestli právě přehřívání nezpůsobuje padání. Zkus se hned poté co to spadne podívat do biosu kolik má procesor stupňů.
Tu chybu přenechám někomu zkušenějšímu v oblasti software, ale zkus si na stránkách MS stáhnout nejnovější Net Framework. Pokud to máš na starším Windows než SP2, tak Service Pack 2 nainstaluj.
Jojo ja to nějak zkusím, popříbadě se na to úúplně vykašlu ten počítač zahodím a koupím nový Protože ja fakt nevím..Fakt ti moc dík...ja to ještě nějak pozkouším..jo a ta tabulka co jsem tu ukazoval že mi vysakuje když zapnu Pc to nevíš co to může být???
Jojo ja to nějak zkusím, popříbadě se na to úúplně vykašlu ten počítač zahodím a koupím nový Protože ja fakt nevím..Fakt ti moc dík...ja to ještě nějak pozkouším..jo a ta tabulka co jsem tu ukazoval že mi vysakuje když zapnu Pc to nevíš co to může být???
Už jsem to psal.
Tu chybu přenechám někomu zkušenějšímu v oblasti software, ale zkus si na stránkách MS stáhnout nejnovější Net Framework. Pokud to máš na starším Windows než SP2, tak Service Pack 2 nainstaluj.
jj tak ja to za chvíli tady napíšu jen, ještě jedna věc, ja jsem ted přeinstaloval pc, a nahral jsem tam ovladače,ty které jdou vidět tady nahoře v te tabulce no a ted mi to hlási tady takovou chybu při zapnutí pc
Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous2 a 1 návštěvník
Můžete zakládat nová témata v tomto fóru Můžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru