Download | Programy

Partition Magic a praxe

Nastavení Windows, příkazy, optimalizace, plochy, tvorba Live CD

Moderátoři: Zdenek, Pockmat, ladarozan, Moderátoři

Uživatelský avatar
Pockmat
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 432
Registrován: stř zář 20, 2006 19:30
Bydliště: Brno

Partition Magic a praxe

Příspěvek od Pockmat »

Řada uživatelů přišla do styku s tímto softwarem a vyzkoušela změny na disku. Občas se objeví nežádoucí jev, jako oddíl RAW. Nebezpečné je měnit víckrát po sobě logické oddíly a nevkládat restarty.

-------------------------

S timto programem mam taky mensi zkusenost! Rozdeloval jsem HDD na Linux a Windows. Po nejakym to "drbani" se v tom a par restartu mne Windows uz nenajeli. Tak sem sel naformatovat disk. Dobry,ze?

------------------------

e to tak trochu nebezpečný nástroj. Kdysi jsem ho doporučil známému ještě v době, kdy jsem byl opojen jeho funkcemi a on si pak spláchnul data

-----------------------

Asi bych měl uvést problém manipulace s diskovými oddíly na pravou míru.
Mnohokrát už jsem takto upgradoval (bez přeinstalace) na větší disk a prováděl zásahy u kamarádů, takže se dá říci, že o tom trochu vím.
Předně nepoužívejte PowerQuest Partition Magic (vývoj ustrnul) a raději sáhněte po produktu Acronis Partition Expert. Umí vpodstatě totéž, ale má opraveny chyby v nepodpoře velkých disků a nových verzí Windows. Neměl jsem s ním jediný problém.
Jinak před úpravou zálohujte MBR diskeditem (umějí to i některé antivirové programy, ale většinou opraví jen virus; pokud chybí data o partitions, oprava trapne selze, neco jako "bez potkana neudelas potkana") a po úspěšné úpravě zase.
POZOR:
Operace nejde abortovat a doporučuji záložní zdroj proudu a podtaktovat všechno na základní frekvence. Tato rada je podstatná, znám jednoho zkušeného administrátora, co výpadkem proudu při flashování zničil DVD mechaniku. A kopírování z disku na disk může trvat zatraceně dlouho.


-----------------------------

Ok. To je docela dobra pripominka! Tak NE PowerQuest Partition Magic, ale ANO Acronis Partition Expert

----------------------------

vyzkoušel jsem Demo na zálohování a je to skutečně mocný nástroj. AcronisTrueImage dokáže za chodu OS vytvořit jediný a komprimovaný soubor, takže lze mít zálohu windowsXP na jednom DVD disku. Umí rovněž vytvořit z části disku skrytý oddíl a možnost obnovy disku C při úvodním rozběhu kláveslou F11.
Význam věcí neleží ve věcech samotných, ale v našem přístupu k nim.
Být, znamená, být vnímán.
Kdo chce vědět, musí se zeptat.
Odpovědět