Download | Programy

DFI LanParty DK 790GX-M2RS

Diskuze o základních deskách, nastavení biosu, flashování biosu apod.

Moderátoři: Awast, Moderátoři

Uživatelský avatar
rocman
Nováček
Nováček
Příspěvky: 36
Registrován: čtv črc 05, 2007 14:10

DFI LanParty DK 790GX-M2RS

Příspěvek od rocman »

Zdarec všem, nevíte náhodou někdo o nějakých testech této desky, už se prodává, takže by se něco mohlo oběvit, ale nějak se mi nic kloudnýho nepovedlo vygooglit a taky by mě zajímalo, jestli ta integrovaná grafika na tédle desce má vlastní paměť, případně kolik a jakého druhu. Jinak k sehnání je třeba tady:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56265

A ještě bych potřeboval poradit s chladičem rozhoduju se mezi Scythe Katana II a Scythe Kama Cross. Oba mají podobnou cenu (liší se jenom o nějakou stovku zhruba a taky záleží jak kde). Jde mi o to aby mi chladič na procesoru chladil nejenom procesor, ale chladil co možná nejlíp i okolní součásti na základní desce. Případně mi doporučte nějaký jiný chladič, který dobře ofukuje i okolní součásti na desce, ale cena musí být max. těch 800. Víc už utratit za chladič nehodlám, pokud bude levnějc, tak jenom dobře.
NiGHTSTALKER23942

Re: DFI LanParty DK 790GX-M2RS

Příspěvek od NiGHTSTALKER23942 »

no co se DFI týče to nevím ale spíš by mě zajímalo kdy vydají desky s tímhle chipsetem i jiní výrobci jako Gigabyte, Asus nebo MSI. Gigabyte ji měl už na Computexu takže doufám že do konce prázdnin už vyjde. Nevíte o tom někdo něco ?
Uživatelský avatar
rocman
Nováček
Nováček
Příspěvky: 36
Registrován: čtv črc 05, 2007 14:10

Re: DFI LanParty DK 790GX-M2RS

Příspěvek od rocman »

To tak vypadá, že chipset 790GX je nějaká velká neznámá. Mě by taky hrozně zajímalo, jestli už bude funkční Hybrid crossfire (čili vypínání hlavní grafické karty, když ji není potřeba a místo ní v té době používání integrovaný grafiky). Todle je pro mě velice zásadní informace, protože s deskou plánuju nákup HD4850 nebo 4870, ještě jsem se nerozhodl a co si budem povídat, ač jsou to špičkové grafiky tak co se týče spotřeby to není žádná sláva, takže Hybrid crossfire by se rozhodně hodil.
bans

Re: DFI LanParty DK 790GX-M2RS

Příspěvek od bans »

Dockej casu, cipset 790GX jeste nebyl oficialne uveden na trh! To ze to ma CZC v nabidce, neznamena ze se da uz koupit, je to akorat nastrel ceny. Testy desek s timhle cipsetem se objevi po jeho oficialnim uvedeni, tj do 14ti dnu. Predpokladam ze tahle DFI a jeste Gigabyte by mely byt dostupny uz zacatkem srpna, Asus bude mit neco s 790GX asi az pozdeji.
Mescalamba
Nováček
Nováček
Příspěvky: 37
Registrován: úte srp 26, 2008 17:00

Re: DFI LanParty DK 790GX-M2RS

Příspěvek od Mescalamba »

128MB DDR3/DDR2, aspoň v případě DFi, ale je to DK série, to znamená, že to má analogový PWM.. a s tim teda nemam nějak dobrý zkušenosti, ale třeba sem měl jen blbou desku. Btw. CZC to bere od TNTtrade..
Odpovědět