Reklama  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP
Právě je sob čer 06, 2020 13:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: NVidia GeForce 5500
PříspěvekNapsal: pon črc 10, 2006 12:21 
Ahoj, mám problém. Po přeinstalování Windows mi nějak zlobí graf. karta u her, hra, která před přeinstalací windowsu normálně chodila se sice spustí,ale pak se hrozně seká, prosím, poradtě mi někdo co s tím! :cry: Ovladače i DirectX mám nainstalované.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 10, 2006 12:36 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2081
Bydliště: Hlučín
ahoj, napiš tu jakou máš celou sestavu, je možné že jsi po přeinstalování windowsu zapoměl(a) nainstalovat třeba ovladače chipsetu a windows použil svoje, které jsou málo výkonné.
Napiš taky verzi DirectX, ovladačů grafiky a verzi Win, kterou používáš.
Grafický výkon můžeš zkusit změřit třeba v programu 3DMark2001SE nebo 3DMark03 - (díky nižšímu výkonu 5500 bude asi lepší ten 3DMark2001), pak by jsme věděli, jestli je výkon v pořádku, nebo ne.

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 10, 2006 21:00 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon črc 10, 2006 12:29
Příspěvky: 4
No já PC zase tak nerozumím, takže nevím...Mam WinXP Home, Directx 9.0c, ovladače na graf. sem instalovala z CD a potom sem stáhla z netu NVidia ForceWare 91.31WHQL, sestava :

-DDR 512MB PC 3200 400 MHz/
-Intel Celeron D325 2,53GHz 256kB L2 533MHz 478pin BOX/
-INTEL D865PERLL,socket 478,Rock Lake,P4 s FSB až 800,DDR 400,333,AGP8X,
IEEE-1394,SATA150+RAID 0+1,HT,LAN 10/100,ATX/
-Seagate ST3120026A Barracuda 7.200, 120GB 8,9ms, 7200RPM, 8MB, ATA 100/
-1,44 MB 3,5" ALPS/
-BENQ LCD 17"- FP731(25ms, 450:1, 250cd)/
-AXLE GeForce FX 5500 128MB 128bit DDR 400MHz,TVout/DVI,
AGP8x s kabelem S-VIDEO a redukcí DVI/VGA 15pin/
-DVDRW TEAC DV-W516GA/
-čtečka 9.1Eurocase/
-ACORP TV karta + FMradio Brooktree 878 chipset/
-Middle Tower Eurocase MDL Q11 350WP4 PFC...nevím co z toho je potřeba! Ten program 3DMark2001SE neznám,netuším jestli sem správně použila, nějaké testy mi to udělalo a nahlásilo mi to na konci jen: 629 3DMarks,tak nevím...Díky za trpělivost! :roll:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 11, 2006 05:41 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2081
Bydliště: Hlučín
629B je strašně málo, tahle karta musí dát aspoň 4000b v 3DMark2001SE.

zkus si nainstalovat ovladače k desce od intelu
Kód:
http://downloadfinder.intel.com/scripts-df-external/filter_results.aspx?strTypes=all&ProductID=949&OSFullName=Windows*+XP+Home+Edition&lang=eng&strOSs=45&submit=Go%21

ale jen drivers tj. body 4-9, body se 1-3 se týkají biosu, tak ty nestahuj.
nainstaluj si ty ovladače, pak reset a pak vyzkoušej PC, jestli je to už lepší, třeba i znova v 3DMark2001SE (s 3DMark2001SE se pracuje tak, že se spustí, pak se klikne na Benchmark a čeká se než se dokončí testy a vyplivne to počet bodů)

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Naposledy upravil PCMark dne čtv črc 13, 2006 07:23, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: graf.karta
PříspěvekNapsal: stř črc 12, 2006 23:17 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon črc 10, 2006 12:29
Příspěvky: 4
No tak vůbec nic se nezměnilo... :cry:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv črc 13, 2006 07:21 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2081
Bydliště: Hlučín
před tou instalací operačního systému tam byly taky ovladače NVidia ForceWare 91.31 ?
pokud ne, tak bych tam zkusil nainstalovat verzi, co tam byla původně. Nové ovladače pro hodně staré karty jako tvoje, totiž často znamenají o něco snížený výkon.

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob črc 15, 2006 16:39 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon črc 10, 2006 12:29
Příspěvky: 4
S těma původníma ovladačema je to ještě horší...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob črc 15, 2006 17:08 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2081
Bydliště: Hlučín
ted mě nenapadá moc věcí, čím by to mohlo být. Zřejmě je tam nějaký softwarový problém s nějakou komponentou, nemusí to být jen grafickou kartou.
Stáhni si program SIS Soft Sandra:
http://pcmark.info/viewtopic.php?t=69

V tom programu si udělěj výkonostni testy:
CPU Arithmetic benchmark
CPU Multimedia benchmark
Memory bandwitch benchmark
Cache a memory benchmark

výsledky tu pak napiš, podle toho se pozná, zda je slabý jen grafický výkon, nebo je to problém celého PC.

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob črc 15, 2006 20:10 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon črc 10, 2006 12:29
Příspěvky: 4
A potřebuješ z těch výsledků napsat jen ty první 2 čísla,nebo to sem mám opsat vše :?:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: NVidia GeForce 5500
PříspěvekNapsal: stř úno 04, 2009 14:55 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
cus mam dotaz stahl sem si hru Mu online a seka se mi kdyz ji spustim nevite co s tim moje grafika je nvidia geforce fx 5500 pry na to existuje nejaky program ktery se nainstaluje a hra normal bezi prosim o pomoc diky predem


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: NVidia GeForce 5500
PříspěvekNapsal: pát úno 06, 2009 09:45 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: stř zář 10, 2008 10:46
Příspěvky: 31
v nastaveni 3d marku prepni z hardware T&L na sofware a pokud to pojede stejne tk je chyba v grafice

_________________
1.AMD Phenom II X2 550 BE /MB Gigabyte GA-MA790X-DS4/RAM Geil Black Dragon 2x2048MB 800MHz/ATi Gainward 4850 512MB/HDD U-ATA Seagate 80GB 2MB + S-ATAII Samsung 400GB 16MB + S-ATAII Samsung 640GB 16MB/DVD-RW ASUS/Fortron Bluestorm II 500W/CREATIVE Inspire T6100 + ENCORE P-401
2.AMD Athlon 64 X2 4200+ 2,2GHz@2,8GHz Windsor/MB Gigabyte M61P-S3/RAM A-DATA 4x512MB DDR2 800MHz CL5 @ 1150MHz CL5/ATi Sapphire Radeon HD3850 256MB GPU-830MHz GDDR-2120MHz[/b]


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group