Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pon pro 11, 2017 14:25

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: teplota CPU
PříspěvekNapsal: čtv bře 19, 2009 10:06 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv bře 19, 2009 09:55
Příspěvky: 16
Než začneš taktovat tak si udělej upgrade biosu,ale bacha na to je to citlivá záležitost,stačí aby ti zakolísalo napěti a bios je v háji.V biosu budeš mít všechno nastavené na automat.Vše co se týče cpu a ram si přepni na manual a otevře se ti spousta dalších nastaveni.to že v biosu něco nemáš znázorněné neznamená že to tam není.ale já mám jinej bios a ty máš jinej bios.


Naposledy upravil rafan tony dne čtv bře 19, 2009 11:40, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re:
PříspěvekNapsal: čtv bře 19, 2009 10:18 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv bře 19, 2009 09:55
Příspěvky: 16
Procesor ti vydrží sice 80 stupňů ale rapidně snižuješ jeho životnost.Pokud máš celkovou teplotu cpu 80,tak si představ teplotu jader ta je většinou v zátěži o 4-5 stupňů větši tak to už máme max.85 stupňů.až si všimneš malej do ruda svítící destičky v tvém PC tak to je tvůj procesák.tak neváhej a postav na kafe pač za chvilku dosáhneš bodu varu.


Naposledy upravil rafan tony dne čtv bře 19, 2009 11:22, celkově upraveno 3

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: teplota CPU
PříspěvekNapsal: čtv bře 19, 2009 10:30 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv bře 19, 2009 09:55
Příspěvky: 16
záleží jaké máš chlazení,to je různé,ale těch 50 v zátěži je dobré,někdo si myslí že 80 je taky dobré než dosáhne budu varu.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re:
PříspěvekNapsal: čtv bře 19, 2009 10:38 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv bře 19, 2009 09:55
Příspěvky: 16
těch 60 by na mě bylo dost,v biosu mu o desetinku přidej na voltech a tím můžeš snížit teplotu,je to něco jako když běžíš maraton a nikdo ti nedá napít.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re:
PříspěvekNapsal: čtv bře 19, 2009 10:49 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv bře 19, 2009 09:55
Příspěvky: 16
chlaďák máš dobrej.jádra v zátěži do 50 stupňů je GOOD!


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Re:
PříspěvekNapsal: čtv bře 19, 2009 11:21 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv bře 19, 2009 09:55
Příspěvky: 16
jak mile odlehčíš procesák tak ta teplota rychle spadne,to je uplně normální.tej pastě bych dal spíš za vinu kdyby se ti ten procesák rychle neschladil.jak máš na tom ramky?to samé už jsem tu radil jednomu,třeba ti jede na slabých voltech,a když ani to né,tak zvednou napětí na severním můstku.hlavně to nezvedat o 1 volt ale o desetiny voltu.krůček po krůčku a znovu zapni hru a sleduj teplotu.crysis je dosti náročná hra,některý firmy na ní testovaly grafárny.když zvedáš něčeho výkon tak by jsi měl zvednout i příkon.každej by zvedal frekvenci procesoru ale už by mu nezved příkon.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: teplota CPU
PříspěvekNapsal: čtv bře 19, 2009 17:39 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
2rafan tony: -upgrade BISOu není před OC nutný (pokud samozdřejmě neopravuje nějaké závažnější chyby- ale většinou jsou to drobnosti, které se tě netýkají) začátečníkům bych ho zrovna nedoporučoval, pokud tedy není nutný
- zvyšování napětí JDE ruku v ruce se zvyšováním teploty (větší vytížení napájecích obvodů)
-pro testování stability použít: OCCT, Orthos, loop 3D marku..měření teploty Real Temp..informace CPU-Z a GPU-Z
- pro nastavení BIOSU (začátečníkům) postačí bohatě položka FSB, zbytek ať raději nechají na auto (i s auto u VCore se dá dosáhnout u mně např. 3.6-3.7GHz)
.po OC se můžou podívat, kolik jim deska nastavila VCore a s tímto údajem experimentovat SMĚREM DOLŮ k nejnižší stabilní hodnotě
- v CPU existuje něco jako šum, který se zvyšuje s frekvencí (tzn. nestabilita pří počítání až celková nestabilita-CPU nenajede..) - proto je nutné zveda napětí

- před každým OC je nutné zjistit si dopodrobna veškeré informace, hlavně maximální doporučené VCore (u 45nm C2D nedoporučuji jít přes 1.4V-začátečníkům) a maximální doporučené teploty (raději se zeptat:))

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: teplota CPU
PříspěvekNapsal: pát bře 20, 2009 11:22 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv bře 19, 2009 09:55
Příspěvky: 16
vždyť máš teploty uplně krásné.já mám pří zátěži 1.jádro 50 a 2.jádra 48.máš to pěkně chlazený.já si hodnotu cpu hlídám přímo na multifunkčním displei na skříni,od něj mam tažené čidlo přímo na procesák.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re:
PříspěvekNapsal: pát bře 20, 2009 11:41 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv bře 19, 2009 09:55
Příspěvky: 16
ano omlouvám se.napětí by jse mělo snížit.zvýšit by se mělo při nestabilitě systému.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re:
PříspěvekNapsal: pát bře 20, 2009 14:33 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv bře 19, 2009 09:55
Příspěvky: 16
procesor ti bude běhat i při teplotě 70 stupňů ale hlavním ukolem při přetaktování procesáku je samozřejmé zvýšení výkonu ale i zároveň i snížení teploty kvůli životnosti.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: teplota CPU
PříspěvekNapsal: úte čer 23, 2009 21:06 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon čer 08, 2009 20:23
Příspěvky: 208
Bydliště: Slovensko
ja parim na E7200@ 3,16 v zataži (Orthos,30min) 47°C, Crysis Warhead (6hodin :D ) 45°C takže sa nebojim dalšie OC a ked mu bude malo tak mi nerobi problem prodat až na 3,8 :) mma štastie na dobry kusok, malo sa hreje, nepotrebude vysoke napätie tak počitam že pri 3,8 bude mat max 55°C a nepojde viac Vcore ako 1.3 ;)

_________________
CoolerMaster Elite RC330 * Seasonic S12II 500W * Asus P5QL PRO P43 * Intel C2D E7200@3,26GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus EAH 4870 * KingStone HyperX 800 2x2GB * HDD Seagate Baracuda 320GB
SAMSUNG 2253LW 8000:1, 2ms GTG
Windows Vista Ultimate 32 * Vista inspirat index 5,9


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: teplota CPU
PříspěvekNapsal: úte zář 01, 2009 12:44 
Zdravim, dneska mi připadal můj notes nějakej přehřátej, pálil mě touchpad.. Tak koukám na teploty, a z hrůzou zjišťuju, že mi teplota CPU vylezla kolem 60 stupňů při max. 5-6% zatížení a prakticky to neleze dolů, teď se drží jedno jádro na 55 a druhý na 59... :-/ To už mi nepřijde moc ok, co vy na to? Dřív jakmile mi to vylezlo nad 50, zapnul se větrák, sundal to pod 40 a bylo ok... (Kdyžtak je to dell Inspiron 1525, CPU Core 2 Duo T5750... )


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: teplota CPU
PříspěvekNapsal: stř zář 02, 2009 14:19 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon čer 08, 2009 20:23
Příspěvky: 208
Bydliště: Slovensko
bakycz píše:
Zdravim, dneska mi připadal můj notes nějakej přehřátej, pálil mě touchpad.. Tak koukám na teploty, a z hrůzou zjišťuju, že mi teplota CPU vylezla kolem 60 stupňů při max. 5-6% zatížení a prakticky to neleze dolů, teď se drží jedno jádro na 55 a druhý na 59... :-/ To už mi nepřijde moc ok, co vy na to? Dřív jakmile mi to vylezlo nad 50, zapnul se větrák, sundal to pod 40 a bylo ok... (Kdyžtak je to dell Inspiron 1525, CPU Core 2 Duo T5750... )


Notes koli hlučnosti vypína ventilator uplne. Ked sa zohreje na vyššiu teplutu tka zapne vetrak. Je to neprijemne kedy ti ventilator stale biachal. Takže je to v pohode :cool:

_________________
CoolerMaster Elite RC330 * Seasonic S12II 500W * Asus P5QL PRO P43 * Intel C2D E7200@3,26GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus EAH 4870 * KingStone HyperX 800 2x2GB * HDD Seagate Baracuda 320GB
SAMSUNG 2253LW 8000:1, 2ms GTG
Windows Vista Ultimate 32 * Vista inspirat index 5,9


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: teplota CPU
PříspěvekNapsal: stř zář 02, 2009 14:31 
No nevim, úplně ok mi to nepřijde, teploty mi lezou i k 70 stupňům a to je procesor fakt nevytíženej.. S rozpáleným touchpadem se blbě pracuje.. :) A nehledě na to, že ty teploty pro ten komp nebudou moc zdravý..


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: teplota CPU
PříspěvekNapsal: čtv zář 03, 2009 17:49 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon čer 08, 2009 20:23
Příspěvky: 208
Bydliště: Slovensko
notebook je na to stavany vyzrši omho vyšie teploty. NA mojo notase je kolko krat aj 70°C "na volno beh" :D ak ty teploty moc vadia tka siu kup podložku pod notas... najlepšia je od coolmaster.. :)

_________________
CoolerMaster Elite RC330 * Seasonic S12II 500W * Asus P5QL PRO P43 * Intel C2D E7200@3,26GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus EAH 4870 * KingStone HyperX 800 2x2GB * HDD Seagate Baracuda 320GB
SAMSUNG 2253LW 8000:1, 2ms GTG
Windows Vista Ultimate 32 * Vista inspirat index 5,9


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: teplota CPU
PříspěvekNapsal: sob čer 04, 2011 22:34 
Ahoj mám problém a přál bych si aby mi někdo z Vás poradil, koukám že tomu rozumíte... myslím si že je to přehříváním.. zapnu pc a teplota procesoru je kolem 40, zahraju si nějakou hru a během chvíle to je na 65 hra se kousne (zabzučí) a musím restartovat, ptám se jen jestli to je grafikou a nebo procesorem... a kdyžtak co s tím mám dělat děkuji.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: teplota CPU
PříspěvekNapsal: stř črc 18, 2012 14:22 
Je normalni teplota na tomhle cpu za klidu 50C a za zatizeni 60
nekdy to vyjede az na 65 ale to kdyz hraju minecraft pul dne
Mam Intel pentium IV 2.4gh jedno jadro


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group