Reklama  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP
Právě je pát čer 05, 2020 07:48

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: x1950Pro AGP problém s výkonem
PříspěvekNapsal: pát pro 29, 2006 08:54 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát pro 29, 2006 08:44
Příspěvky: 5
Koupil jsem do druhého kompu /p43GHZ i865, 350Wzdroj, 2x512MB RAM,2xHDD, 1xcombo DVD/CD-RW / kartu x1950Pro AGP a zdá se mi, že výkon v 3DMark05 6150 je docela málo. V PCIe to leze k 10000. Že by byl až tak velkej rozdíl pro AGP? Nějak se mi tomu nechce věřit. Ta karta je t "tahle":
http://www.alza.cz/graficka-karta-sapphir-radeon-x1950pro-512-mb-ddr3-agp8x-lite-retail-d69752.htm


Naposledy upravil preclik_75 dne pát pro 29, 2006 08:58, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát pro 29, 2006 08:55 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
A venku sněží.... a co jako??

Trošku víc informací by nebylo?? Jaký se zbytek tvé sestavy? Jaký máš zdroj?? používáš správné drivery/ovladače?? Zkus kouknout níže v oddělení grafických karet... X1950pro je tady na denním pořádku...

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát pro 29, 2006 08:58 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát pro 29, 2006 08:44
Příspěvky: 5
Awast píše:
A venku sněží.... a co jako??

Trošku víc informací by nebylo?? Jaký se zbytek tvé sestavy? Jaký máš zdroj?? používáš správné drivery/ovladače?? Zkus kouknout níže v oddělení grafických karet... X1950pro je tady na denním pořádku...

Ani jsem to nestačil dopsat! :) U nás nesněží.. ;)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát pro 29, 2006 09:04 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
V prvé řadě doporučuji opravdu, ale opravdu vyměnit zdroj... P4 + X1950pro= kvalitních 400W, ale určitě ne 350W (beztak od EC)... koleduješ si o malér...

Rozdíl mezi AGP a PCI-x je pár procent, ale musíš použít stejný HW, tudíž procesor, ramku, prostě všechno co aspoň trochu ovlivňuje výkon...

P4 a i865 je už docela staré (čti nevýkonné) zboží na kartu tohoto kalibru...

Je dost možné že nedostatené napájení ubírá kartě výkon...

Popřípadě ovladače, zatím se pro "pročko" hodí pouze ty z dodávaného CD....

Ještě je docela možné, že pomůže přehodit AGP 4x na AGP 8x nebo naopak, či vypnout FastWrite v BIOSu...

Jinak mě tady leží na okně asi 10cm z***veného bílého sněhu...

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát pro 29, 2006 09:32 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát pro 29, 2006 08:44
Příspěvky: 5
V popiskách se psalo že stačí 300W a vyšší (samozřejmě asi nebude zdroj jako zdroj a měl jsem těch pár stovek přidat... uznávám.. hned by jedno "možná" mohlo býti vyřešeno). Ovladače jsem použil z CD, pak nejnovější Omega (Catalyst 6.9) a pak Jsem stahnul Catalist 6.12 a je to stejné. Každopádně jsem nevěděl jak je to s tím FASTWRITE, tak to je mi zodpovězeno, tak se na to mrknu.
Co by jsi řekl jako odborník na prasárničku typu napájet grafárnu vedle mi volně ležícím AT zdrojem 250W? Nedojde k nějaké nepředvídatelné, či jasné události? ;)
Díky za rady... :cool:
edit: Měl jsem předtím 9000Pro v kompu a systém jsem nepřeinstalovával.. a AGP dle WIn by mělo být na 8x


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát pro 29, 2006 09:59 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
Doufám, že starých ovladačů jsi se zbavil v nouzovém režimu, protože jestli ne, už přesně vím, kde je zakopaný pes!!!

Znova tam vraz starou kartu, řádně odinstaluj a do systému zcela prostého od jakéhokoli driveru na grafiku znovu nainstaluj...

Takové prasárničky mohou fungovat.... nebo ti taky může vyhořet půl bytu ;)

Tam kde jsi přečetl že stačí 300W a vyšší, bych okamžitě poslal granát s dopisem na rozloučenou... výrobce dopručuje pro X1900GT/X1950pro 450W, ze zkušenosti stačí dobrých 400W, dobrých 350W může chvíli stačit...

Špatných 350W se může projevit nestabilitou systému, popřípadě jeho celkovým umrtvením.... skončit to může až v křemíkovém pekle pro některé komponenty!

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát pro 29, 2006 10:22 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát pro 29, 2006 08:44
Příspěvky: 5
Awast píše:

Tam kde jsi přečetl že stačí 300W a vyšší, bych okamžitě poslal granát s dopisem na rozloučenou... výrobce dopručuje pro X1900GT/X1950pro 450W, ze zkušenosti stačí dobrých 400W, dobrých 350W může chvíli stačit...

Špatných 350W se může projevit nestabilitou systému, popřípadě jeho celkovým umrtvením.... skončit to může až v křemíkovém pekle pro některé komponenty!
No píšou to v návodu co se týče AGP/PCIe .. taky...
No ve zkratce.. ideální je reinstalace systému co!? :)) Mám tam druhej HDD.. tak to testnu a jak to dopadne, snad zítra napíšu (to zas bude že zas sedím porád u počítače.... :roll: )..... to máte krumpáč, lopatu.... teda... systém... atd... díky za pokec.. ;)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát pro 29, 2006 13:34 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: úte srp 29, 2006 12:39
Příspěvky: 459
dival ses na takt jádra a pamětí?Možná se dusledkem slabeho sdroje snižily aby nedošlo ke katastrofě :!:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob pro 30, 2006 13:22 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát pro 29, 2006 08:44
Příspěvky: 5
Adisis píše:
dival ses na takt jádra a pamětí?Možná se dusledkem slabeho sdroje snižily aby nedošlo ke katastrofě :!:

tak jsem dal dneska "čistou" instalaci WINXPSP2... testl jsem přetaktování (povoleno z 581/702 na 621/736 bez problémů se stabilitou) jediná změna výkonu karty nastala až připřetaktování procesoru z 3Ghz na 3,3Ghz (3dMark05 cca 6200 na 6850 bodů... a na nové instalaci "dokonce 7050 bodů). Změna AGP 4x/8x na desce není... nevím proč.. starší typ to měl... jinak v rámci ATI CATALYST CENTER se nastavením AGP8X na AGP4X vůbec nic nestalo... :) vypnutí FASTWRITE to samé... výsledek testu stejný... No ještě jsem nezkoušel si někde zapůjčit ten nějakej větší ZDROJ-.... zatím asi vše.... ještě si budu hrát a napíšu nějaký ty zkušennosti,,.... ;)
edit... ještě zkusím podtaktovat VGA celkově... schválně jestli nastane nějaká změna....


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: jen pro srovnani
PříspěvekNapsal: úte led 09, 2007 16:56 
Zdar,mam tu samou kartu na
MB - NForce2 delta2...[uz nevim presne];
AMD2500+Barton 1800Mhz@2100Mhz; FSB400MHz;
RAM 2x512MB RAM 2,5CL;
Augigy 2ZS;
WXPSP2;
... taky DualBoot s nove nalitejma XP a jednu hodne starou intalaci se vsim co sem kde nasel za soft.
Ve stary inst. XP mam v 3DMarku05 1.2 Free - neco kolem 6,800 bodu a v novejch mam trochu pres 7,200 bodu...
Videl sem taky benchmarky kolem 10,000 bodu ale na nejvic naslapanym stroji...

BTW: sem max. spokojenej... 10,000 bodu bych stejne neuzivil


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv led 11, 2007 21:37 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon led 01, 2007 23:47
Příspěvky: 17
syn ma tu samou kartu v AMD 3200 Barton 2GB RAM.... a jde mě to 6677 bodů v AGP. Nevím, že ti to připadá málo, ale druhej comp co mam v podpisu udělá neco přes 7000 bodů. Zdroj v prvním počítači co má syn je CHIFTEC ATX 2.0 360 W a je to stabilní. Mimochodem k těm bodům.... synkoj jede Battlefield 2 a třeba AGE III i Day of defeat v plném rozlišení s maximem textur bez trhnutí a pěkně..... nechtěl bys od toho svého kompu trocha moc , když nejsi spokojen s počtem bodů na "relativně dosluhujícím" počítači ? Před tím tam měl jen grafiku GF 6600 GT a dělalo to 3087 bodů . 3DMARK 05 byl k tomu použit. S těma bodama budeš v klidu hry ještě chvilku hrát.... A potom to chce stejně vyměnit celý železo :lol:

_________________
Q6600, deska ASUS EXTREME, GF 8800 ULTRA, 4 GB RAM, WIN XP ...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Body
PříspěvekNapsal: pát led 12, 2007 09:34 
A neni nahodou zakopanej pes v tom, ze 3DMark 05 jiz pocita do celkoveho score dvoujadrove procesory? To by mohlo delat ten bodovej rozdil..


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: x1950pro agp
PříspěvekNapsal: pát úno 02, 2007 21:26 
zdar ja mam tu samou grafarnu sestavu mam p4 3.5ghz 400w zdroj a v 3d marku 05 mam 7890 bodu takže z toho vypliva že grafika potřebuje hodně vykony procak jinak na vebu sem viděl taky testy kde bylo dosaženo 10000 a vice bodu ale na conore jinak grafika šlape fakt super a fše mi šlape na max takže doporučuju


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Body
PříspěvekNapsal: sob úno 03, 2007 19:04 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
FragmeNT píše:
A neni nahodou zakopanej pes v tom, ze 3DMark 05 jiz pocita do celkoveho score dvoujadrove procesory? To by mohlo delat ten bodovej rozdil..


ne neni, 05 do celkoveho score test cpu nezapocitava.

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob úno 03, 2007 19:07 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
prave tuto grafiku testuji a na opteronu 144 1.8@2.4GHz mam v 3Dmark05 9476 bodů.

Zatim jsem grafiku netaktoval.

výsledky všech testů brzy zveřejním.

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát bře 23, 2007 03:30 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát bře 23, 2007 03:24
Příspěvky: 2
Mam podobny problem, vcera jsem si koupit ati MSI x1950pro, mam pretaktovane AMD (z 1700+) na 2600+, zakladni deska ECS L7S7A2.

No a problem je ze napriklad BF 2142 demo, mi mirne seka, pritom na pujcene Geoforce 5700GS jde lepe, to same u Armed Assault...

Myslim si ze je neco s tou deskou, protoze instalace ovladacu se mi povedla pouze na paty pokus, vzdy zamrzne system, at ji zkusim pretaktovat nebo jen povolim AGP (fast write?), menil sem nastaveni biosu, zkousel sem uz snad vscehno, ...

3D marko 2005: 5000bodu

Jo a zdroj 400W, mel sem to i na slabsim (350 asi), projistotu vymenil, ale vysledek stejny.

edit: take je divne ze v dxdiag nemam moznost pustit AGP test....


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát bře 23, 2007 08:22 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
to smrtak:

S timto procesorem opravdu nemelo cenu kupovat X1950Pro a jeste taktovat na desce ECS s chipsetem SIS, jsi sebevrah.

fast write rozhodne nepovoluj.

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát bře 23, 2007 09:41 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát bře 23, 2007 03:24
Příspěvky: 2
maestro píše:
to smrtak:

S timto procesorem opravdu nemelo cenu kupovat X1950Pro a jeste taktovat na desce ECS s chipsetem SIS, jsi sebevrah.

fast write rozhodne nepovoluj.


Necekam ze budu mit stejnej vykon, ale aby to bylo pomalejsi nez na 7600 GS, to uz mi prijde trosku divny.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: x1950Pro AGP problém s výkonem
PříspěvekNapsal: pát čer 27, 2008 18:31 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát čer 27, 2008 18:22
Příspěvky: 1
Zdravim zakupil jsem si Powercool ati x1950pro alemam sní problém co se týče výkonu vymacknu zni sotva 3000 boduv 3D marku 05 což se mě zdá hrozny, ma sesta Intel p4 3,0Ghz, deska GIgabyte (intel chipset), 350 W forton zdroj(v PC mam jen hardisk zadna mechanika),1 GBram (400mhz) FW vypnu agp sem kombinoval už nevím


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: freez
PříspěvekNapsal: stř pro 31, 2008 09:37 
Zdarec chěl bych se zeptat co mám udělat, protože už mě to pořád štve jak na to nemůžu pořád dojít ... Jdu si zapnout Call of duty 4 a po hodine se mi sekne obraz a nemůžu nic dělat jen dát ctrl+alt+delete napíše to někdy nv4_disp ale to málo kdy tak to stejně restartuji no a pak zase hraji a zas se mě to sekne tak už nevím . měl jsem tam uplně nejnovější ovladače jenže to mi spadlo ještě dřív než za hodinu tak tam mám ty ovladače z CD .. zkoušel jsem i jinou verzi od kámoša CoD4 ale nepomohlo, jo a GK mam 9800GT (Point View) ... kdybyste věděli jak na to tak budu moc vděčny pls pls... jinak procak: Intel core 2 CPU E8400 3,00GHz, Zdroj 450W, 2gb Ram... moc dík když se ozvete


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group