Download | Programy

jak dopadl 3dmark pri zmene z GF 6600 GT na ATI 1950

Grafické karty ATI, nVidia, Matrox, Intel, VIA ... a jejich přetaktování

Moderátoři: Awast, Moderátoři

CZECHcz
Nováček
Nováček
Příspěvky: 17
Registrován: pon led 01, 2007 23:47
Kontaktovat uživatele:

jak dopadl 3dmark pri zmene z GF 6600 GT na ATI 1950

Příspěvek od CZECHcz »

jen pro zajimavost pro ty co se nemohou rozhodnout jako jsme i já se nemohl rozhoupat:-)
Konfigurace : AMD Athlon 3200 +, 2 GB RAM, deska KT 6 Delta, AGP
grafika původní GF 6600 GT : v 3 mark 3068 bodů
po zmeně pouze grafiky na ATI 1950 512 MB ... vysledek v 3mark05 6675 bodů... dost rapidní rozdíl.....procesor není taktován
Na druhém počítači mam AMD 64 4000+ SAN DIEGO 2400 Mhz, GF 7800 GTX, 2 MB RAM ...... tam me udelal vysledek 3Dmark05 jednou 6870 a podruhé 7400... docela me ten synkuv předělanej pekáč dotáhnul :-). Třeba někoho potěší, že ještě nemá doma šrot když je to AGP :-)
.LUCIFER.

bližší info.

Příspěvek od .LUCIFER. »

hehe. samo už se na nowou graf. těším. jen by mě zaujímalo, jak se Vám zdá použitý chladič vhodný? uchladní i v zátěži (with OC) není hlucný?. předem dík. to jediné mě ještě zneklidňuje (:
CZECHcz
Nováček
Nováček
Příspěvky: 17
Registrován: pon led 01, 2007 23:47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CZECHcz »

já snad na všech počítačích měl problém s přehříváním grafárny. I uto jsem kupoval s obavou. Mam ještě jeden comp, kde mam GF 7800 GTX a na ní jsem se u hraní her užil peklo s padáním. Originální chladič byl nevhodný. po experimentech jsem k ní nakonec sehnal chladič co fouká teplo z grafárny rovnou ven ze skříně a je to super. Tímto chladičem jsem sundal teploty pod 50 C i při hraní her v maximu. Jedinej problém je tam trochu s pamětma na grafice kde je teplota stále extrémní, i po přilepení malinkých chladičů na paměti. Ale nepadá to tak to nechávám být...
K té ATI... chladič originál se jeví docela jako slušný. Je tam kombinace mědi a nějaké slitiny. Hlučnost je velmi pohodová... když to porovnám s větráčkem co by měl mít 21 DB tak kartu neslyším. Pro jistotu jsem v přední části bedny umístil nový větráček a ženu nový vzduch rovnou ke kartě. Scháněl jsem už pro jistotu chlazení stejné co mam na GF, jedno jsem sehnal kde byla informace, že teplo je vyvedeno ven ze skříně, ale v příspěvku tam někdo nadával, že je to do boku což je úplně potom k ho... . ATI má zhruba vývod v zadní části grafiky směrem k záslepkám na bedně tak jsem jednu vyhodil a světe div se, ono to vyfoukne částečně teplo ven z grafiky mimo skřín. Hry jsem synkovi nastavil na maximum a teď tu aspon 5 hodin je hrál a zcela bez problémů. Jěště k hluku bych podotknul, že mam hlučnější chlazení procesoru, takže ATI je proti tomu nic. Já nedostanu procesor ani v klidu pod 50 C. A to mam na něm kvalitní chlazení.
Vzhledem k tomu, že je to AGP mě to jede ke spokojenosti a myslím, že další rok jsem vyřešil hraní i těch nových her ( hraje se na něm Half life 2, FEAR, BATTLEFIELD 2 a nejnovější strategie a ted jedou v max. detailech bez problémů). Za rok stejně budu muset řešit kompletní přestavbu. Jedinné co mě trocha mrzí, že u GF se bez problémů dá vlézt do nastavení karty což u té ATI mě nějak nejde ( nikdy před tím sem ATI nepoužíval). U GF mohu vidět krásně teploty a u ATI jsem to nenašel. Ale asi k tomu nějakej program existuje zcela určitě.
Tak snad to jako info stačí :-)
Odpovědět