Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pon říj 22, 2018 10:55

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jak zvíšit otáčky ventylátorů
PříspěvekNapsal: stř led 31, 2007 21:03 
Jak mám zemnšit nebo zvětšit otáčky ventilátorů ( ty co jsou kontrolované ) a aby sem nemusel kupovat nějak regurátory ( jenom by mě stačilo nastavit si otčky artic coling frrezeru 64 Pro )


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř led 31, 2007 21:20 
Jo a ještě chci říct zě ten ventilátor nejede na max ted má asi 400 otáček a max je nějakých 2200 otáček a speedfanem sem to taky zkoušel ale nějak to nešlo a při tom mám desku Asus A8N-E s kterpu by to mělo nějak jít


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv úno 01, 2007 09:35 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 15, 2007 13:18
Příspěvky: 487
Bydliště: Praha
vival píše:
Jo a ještě chci říct zě ten ventilátor nejede na max ted má asi 400 otáček a max je nějakých 2200 otáček a speedfanem sem to taky zkoušel ale nějak to nešlo a při tom mám desku Asus A8N-E s kterpu by to mělo nějak jít

tyhle vetracky ridi taky deska... bios zkoukni

_________________
AMD X3 720BE@3.5 cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 3G OCZ XTC Platinum, Toxic HD4870, 3x WDs, NEC dvd, Audigy SE - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by ADI 21' CRT + 15" Flat Dell.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv úno 01, 2007 17:37 
Jo v biosu sem už něco skoukl ale sou tam jen dvě nožnosti něco zapnuto a nebo vypnuto a když dám vypnout tak se točí tak 200 ot a když dám zapnout tak se točí tak na 2200 ot teda na max a to dělá docela hluk tak chci tak 1000 ot


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv úno 01, 2007 18:05 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 16, 2006 19:27
Příspěvky: 565
Skusím tě trošku navést. V BIOSu by mělo být něco jako "Power management" nebo by to mohlo být v "Hardware Monitor". A v tom něco jako Qfan pokud si to objevil napiš co vše a jak tam jde nastavit a my ti zas poradíme....


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv úno 01, 2007 21:27 
No tak ten Hardware monitor tam je i q fan .. - to už sem zkoušel i před tím
ale nevm jak nastavit ty otáčky u toho q fan de buď disabled nebo enabled u jednoho to valý na plný a u toho druhho na těch 400 a nevm jak to nastavit manuálně


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát úno 02, 2007 08:27 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 16, 2006 19:27
Příspěvky: 565
No když to přepneš na enabled měla by se objevit nějaká nabídka ne ? Co v ní je za možnosti ?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát úno 02, 2007 09:00 
No nepbjeví se nic jenom se (asi ) začnou regulovat podle teplot ale ten freezer jede tak 0 - 500 ot a to je strašně málo


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát úno 02, 2007 09:08 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 16, 2006 19:27
Příspěvky: 565
Nedostal jsi k desce návod ? Jinak tvůj problém může vyřešit SpeedFan nastavení je složitější. Teploty si nastavuj podle toho co ti uáže Everest.

Stahuj:
Everest: http://lavalys.com/products/download.ph ... =0&lang=en
SpeedFan: http://www.almico.com/speedfan431.exe

A návod: http://zive.cz/h/Testcentrum/AR.asp?ARI ... p;CAI=2088


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát úno 02, 2007 11:15 
jo ale právězě ten speedfan nefunguje


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát úno 02, 2007 11:48 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 16, 2006 19:27
Příspěvky: 565
Zalman Fan Mate 2 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34180

Stojí 100,- poslední možnost.... :eek:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát úno 02, 2007 13:20 
Jo a nebo si trochu zabastlit ! :cool:


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát úno 02, 2007 14:13 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 15, 2007 13:18
Příspěvky: 487
Bydliště: Praha
viv píše:
jo ale právězě ten speedfan nefunguje


speedfan nefunguje na cpu vetraku kdyz to sefuje bios. paklize vypnes v biosu podporu Cool n quiet pripadne cpu fan control, mel by jet na max a pak to vetsinou jde regulovat speedfanem, ale ne vzdy. nedoporucuju zalman fan matem regulovat vetrak na procaku, protoze regulace je spis na snizeni otacek, coz by procaku nemuselo nekdy stacit a hlavne neni pak uz regulovatelna krom primeho otoceni trimrem... a tys stejne psal, ze ti jede pomalu, takze tam neni co orostovat. bejt tebou bych radsi zkusil pripojit tam jinej vetracek, jak se bude chovat, na tu chvili nez to zkontrolujes v biosu to prezije procak i s jinym nez original vetrakem. btw regulace pres bios taky chvili trva pac to propocitava. 400 rpms je opravdu malo....

no a jinak... zkus jinej bios, ale je mozny ze ma deska odprasky mereni teploty a pak to tezko bude regulovat na vic... kolik stupnu ti ukazuje treba everest?

_________________
AMD X3 720BE@3.5 cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 3G OCZ XTC Platinum, Toxic HD4870, 3x WDs, NEC dvd, Audigy SE - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by ADI 21' CRT + 15" Flat Dell.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát úno 02, 2007 23:42 
No stupňů CPU 33 C při skoro 0 zatízění když ten větrák běží na 2200 ot


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát úno 02, 2007 23:44 
a ještě nachápu zě freezer uchladí na max výkon CPU na 33 C a normální box
chladič na 34 C - to se ani ten freezer nevyplatilo kupovat


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob úno 03, 2007 01:44 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 15, 2007 13:18
Příspěvky: 487
Bydliště: Praha
vival píše:
a ještě nachápu zě freezer uchladí na max výkon CPU na 33 C a normální box
chladič na 34 C - to se ani ten freezer nevyplatilo kupovat


no zalezi co mas za procak :) treba na 3200+ je boxovanej naprosto v pohode a arctic uz to stejne vic neochladi. 33 je nejmin ze vsech komponent...

nicmene k tematu... o co ti teda jde? nejdriv, ze to nejede, pak ze to jede, pak to ma 400rpm pak zase 2200rpm tak co teda chces?

_________________
AMD X3 720BE@3.5 cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 3G OCZ XTC Platinum, Toxic HD4870, 3x WDs, NEC dvd, Audigy SE - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by ADI 21' CRT + 15" Flat Dell.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob úno 03, 2007 09:23 
Jako já když vipnu ten qfan nebo zapnu zě při jednom to jede na 2200 a při druhém na 400 a já chcu aby to jelo na 1200 ot.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob úno 03, 2007 09:32 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 16, 2006 19:27
Příspěvky: 565
Uf začínám se v tom strácet
Takže vypni Cool"n"Quiet a všechny Qfany. Kup Zalman FanMate a zreguluj si to podle svých představ :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: vival
PříspěvekNapsal: sob úno 03, 2007 16:53 
Nebo radši před to pichnu odpor za 10 Kč a je hotovo


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob úno 03, 2007 17:04 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 16, 2006 19:27
Příspěvky: 565
Jo taky to jde ale musíž si to přesně odpočítat.... Někde jsem zahlíd návod skusím pohledat....

ED: http://www.zive.cz/h/Testcentrum/AR.asp?ARI=108707 ;)

/2 Tohle se mi zdá lepší http://www.zive.cz/h/Testcentrum/Ar.asp ... 5&CAI=2088


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group