Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je úte čer 19, 2018 13:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob dub 01, 2006 08:06 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
ten blok vypadá hezky, ted už stačí udělat blok pro VGA a chipset, ať je to kompletní :D

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob dub 01, 2006 08:25 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
PCMark píše:
hmm...já jsem si dal na grafiku chladič z P4 a na něj 80mm tichy ventilator a mam ticho a teplota v klidu 30° a v zátěži 40°, ale je mi jasné že můj 9600XT moc tepla nevyrobí.

a tady foto:
ObrázekObrázekObrázek

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob dub 01, 2006 19:54 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
dobry reseni, mozna neco podobneho taky nabastlim, pze ten arctic ati silencer kterej tam mam je uz pekne hlucnej...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř črc 19, 2006 23:40 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: stř črc 19, 2006 23:09
Příspěvky: 12
Ja nevi já bych do samo domo vodního chlazení nešel. Asi bych si nevěřil jednak jestli bych ho dal do hromady a jestli bych ho postavil tak aby se mi jednoho krásnýho dne z počítače nezačalo kouřit. Vodní chlazení je sice drahé, ale když se porozhlédnete a porovnáte (nesmíte si koupit první drahej šit na kterej narazíte) tak si myslim že se dobrej dá sehnat a alespoň na to máte záruku i kdyby vám to vyteklo do počítače tak vám škodu uhradí.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: k čemu?
PříspěvekNapsal: ned srp 06, 2006 17:45 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 04, 2006 10:41
Příspěvky: 257
Bydliště: Ostrava --> Hultschin --> Brno
Vodní chlazení je fajn tak akorát pro upoutání pozornosti svých podobně trhlých kámošů (garantuju, že holku na to nenabalíte :twisted: ). Když investujete peníze, které musíte vynaložit do vodního chlazení raději do upgradu HW a opravdu výkonného chlazení vzduchem, tak vám zbude spousta ušetřeného času a nervů nad instalací a provozem vodníka. Setkal jsem se spousty zručných lidí, kteří šli do vodního chlazení a všichni do jednoho tvrdí, že by do podobné hlouposti už nikdy nešli... :eek: Voda je jen medium, které přenáší teplo do chladiče který by díky jeho velikosti jinak nebylo možno umístit na danou součástku, dneska se už ale vyrábí gigantické chladiče jako scythe ninja apod. Navíc pokud nemáte zrovna na vodníkovi radiátor 1×1m - musíte ho stejně profoukávat vzduchem a nebo aspoň zbytek komponent v počítači profoukávat...takže stejně není vodník tichší.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned srp 06, 2006 17:47 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
no a uchladí mi vzduchový chladič procesor i s peltierem ?

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned srp 06, 2006 18:12 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 04, 2006 10:41
Příspěvky: 257
Bydliště: Ostrava --> Hultschin --> Brno
100W peltier při minimálních otáčkách (500rpm) dokáže scythe ninja uchladit při pokojové teplotě na rozumných 50°C (viz. http://www.overclockers.com/articles1263/ a trocha počítání). Otázka spíše zní jak dobře nadimenzovat peltier... :?:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned srp 06, 2006 18:44 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
Peltier by měl mít výkon asi o něco větší než je tepelný výkon chlazeného čipu.
Ale je tu problém s napájením peltieru, třeba 89W peltier potřebuje 15,8V / 10A a i když mám ve zdroji 10A rezervu, tak napětí 15,8V z PC zdroje nedostanu, takže se musí asi řešit buď pomocí externího zdroje, nebo do peltiera pustím jen těch 12V a pojede se sníženým výkonem - potom by 89W měl asi jen 67,6W.
Kdybych si kupoval peltier pro svůj CPU (předpokládám že moje CPU má teplený výkon 60W), vybral bych si asi právě 89W. Ale to jsou jen spekulace, budeme to muset vyzkoušet, udělat testy a pak se uvidí ;)
No ale když já mám chladič Falcon Rock II - to bych asi s peltierem dopadl špatně :x

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte srp 29, 2006 22:39 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 14:19
Příspěvky: 42
Bydliště: HK
Vodní Chlazení se nevyplatí, protože dnešní Vzduchové chlazéní a se spojením s Pasivním chlazením je lepší a taky mnohem levnější a nehrozí ti že se ti z komplu stane akvário :twisted:

_________________
CPU:(AM2)AMD ATHLON 64 X2 5000+Black Edition @ 3,2Ghz - 1,45V (Cooler Master Hyper TX) VGA: ATI Radeon 2900 PRO-740@2000. RAM: Kingmax 4x512MB DDR2 667Mhz @800 Mhz 2,1 V. MB:MSI K9N Platium nForce 570 HDD:WD CaviarXL 160GB SATA300. Forton Blue Storm II 500W
/Windows Vista Ultimate/


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř srp 30, 2006 20:02 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: stř srp 30, 2006 20:01
Příspěvky: 31
No hosi, ja uz jednou to chlazeni mel na amd k6-III a vyborny. Pak sem ho nepotreboval a slo z domu. Tedka budu porizovat novy pentium D a uz mam doma nachystany novyho vodnika. Porizovaci cena cca litr. Blok od ertyho+spona 780, chladic z opla ascony...za pusu z vrakoviste, cerpadlo sicce micra 323, a 5l kanistr destilky kterej bude zaroven expanzka. Jeste sem zapomnel pripocitat 120mm vetrak na ten chladic coz pocitam kdyz moc tak 150. Dohromady to dava 1300. Nevim kam chodite na ty sumy 8000 a podobne :roll:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv zář 07, 2006 12:14 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 23:44
Příspěvky: 9
Joey píše:
No hosi, ja uz jednou to chlazeni mel na amd k6-III a vyborny. Pak sem ho nepotreboval a slo z domu. Tedka budu porizovat novy pentium D a uz mam doma nachystany novyho vodnika. Porizovaci cena cca litr. Blok od ertyho+spona 780, chladic z opla ascony...za pusu z vrakoviste, cerpadlo sicce micra 323, a 5l kanistr destilky kterej bude zaroven expanzka. Jeste sem zapomnel pripocitat 120mm vetrak na ten chladic coz pocitam kdyz moc tak 150. Dohromady to dava 1300. Nevim kam chodite na ty sumy 8000 a podobne :roll:


8000 je blbost, já mám vodníka za cca 5,5 ( Viscool V2 na CPU + Viscool na GPU, Alphacool NexXxos Pro III + 3x Xilence 120mm, Laing D4 Basic, hadice + fitinky + prodlužovačka na molex ). Sice se to dá pořídit hodně levně, jako třeba ty, ale Ertyho bloky nejsou tak výkoný, navíc já bych si na stůl takovej bastl z kanystru a spol. nikdy nedal.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Joey
PříspěvekNapsal: úte zář 12, 2006 17:29 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: stř srp 30, 2006 20:01
Příspěvky: 31
Kanistr je nahodou peknej :D . Ne vazne, moc pekny to neni ucel to plni dokonale. Uz mam doma sestavicku PD805@4ghz. Teplota v klidu 38...po hodne dlouhe zatezi kolem 60. Takze na klid. A ja to na stole nemam, je to ksovany za pc ktery je vedle stolu takze to neni videt :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř zář 13, 2006 10:25 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: stř zář 13, 2006 10:05
Příspěvky: 2
Ja by som sa chcel spýtať na thermaltake silent water prípadne BigWaterSE. Uvažujem, že by som to kúpil pre Intel C2Duo E6300(E6400).
Ani mi tak nejde o super tiché riešenie, ale o tiché a účinné. Má to 12cm vetrák, ktorý zároveň môžem v TM mambo použiť ako zadný ventilátor. Conroe toľko nehreje.
Prečo nad tým uvažujem je, že odvediem teplo z procesora hneď von zo skrine. Teoreticky uvažujem aj o podobnej veci pre grafiku. Myslím si, že ostatné veci, by potom nemuseli trpieť až takým teplom. Keď to dokáže uchladiť P4 tak Conroe by nemal byť problém, čo vy na to?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř zář 13, 2006 10:32 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 23:44
Příspěvky: 9
Mx píše:
Ja by som sa chcel spýtať na thermaltake silent water prípadne BigWaterSE. Uvažujem, že by som to kúpil pre Intel C2Duo E6300(E6400).
Ani mi tak nejde o super tiché riešenie, ale o tiché a účinné. Má to 12cm vetrák, ktorý zároveň môžem v TM mambo použiť ako zadný ventilátor. Conroe toľko nehreje.
Prečo nad tým uvažujem je, že odvediem teplo z procesora hneď von zo skrine. Teoreticky uvažujem aj o podobnej veci pre grafiku. Myslím si, že ostatné veci, by potom nemuseli trpieť až takým teplom. Keď to dokáže uchladiť P4 tak Conroe by nemal byť problém, čo vy na to?


Tak Bigwater = slaboučká pumpa, mrňvej radiátor, traúný 12cm větrák od TT ( kvalita nevalná, hlučnost časem neúnosná ), celkovej výkon ani ne na úrovni vzduchu... Do vodníka musíš dát aspoň 5tis, aby to mělo smysl ( nebo bazar ), jestli chceš dát max cenu bigwater, tak si radši rovnou kup Scythe Ninja a něco na grafárnu, budeš na tom líp.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř zář 13, 2006 11:03 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: stř zář 13, 2006 10:05
Příspěvky: 2
wector píše:
tak si radši rovnou kup Scythe Ninja a něco na grafárnu, budeš na tom líp.

Táto voda bola iba teoretická alternatíva, takže voľba je jasná, inak presne ako si napísal, len čo na grafiku? Uvažoval som aj nad origo pasívom, ale tak to asi nebude s teplotami moc dobré (chcem hlavne strihať video a kresliť v AutoCad-och).
Inak moje chladenie bude vyzerať tak, že bude totálne tiché, lebo bude vo vedľajšej samostatnej miestnosti, dobre vetranej a do "pracovne" pôjdu iba káble k monitoru a USB predlžovačky. Ale dík za uistenie, že som sa rozhodol správne.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon zář 18, 2006 22:19 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 17, 2006 22:14
Příspěvky: 159
No kvalitního vodnika (všechny komponenty si koupite a nebudete si nektery delat doma) si poridite tak za 5000Kc.Za 1500Kc bloky na CPU,GPU a chipset http://www.galaxi.cz + poradny cerpadlo Eheim 1048 za 1300Kc http://www.casemodding.cz + poradnej chladic 1500Kc http://www.casemodding.cz + hadicky (samoozrejme kazdej potrebuje jinou delku) ale pocitejme tak 500Kc http://www.gumex.cz . Expanzni nadobka neni tak dulezita tak ji nebudu pocitat.Kdyz si to spocitate ,tak je to 4800Kc.To je slusna cena.Ovsem kdyz si z vrakoviste donesete nejakej peknej chladic z auta ,tak odectete 1500 a hned se vam naklady snizi na 3500Kc ,pokud ozelite cerpadlo a poridite si nejaky za 300Kc,tak si odectete z nakladu dalsi tisicovku a ste na 2500Kc.Takze vodnika si poridite i za 5000 ale i za 2500.Samozrejmne vyssimy castkami se zde nezabyvam.Nejvetsi rozdil bude zalezet asi na tom jake si koupite cerpadlo,protoze Eheim 1048 je temer neslysitelny a to vetsinou cerpadla za 300Kc nebyvaji.Tod muj prispevek k vodnimu chlazeni... :cool: ....

_________________
MB:MSI KT880 Delta FSR sc.A, CPU:Athlon 2500+@2,31GHz, RAM:Dual DDR Kingston HyperX 400@420 CL2 (2*512) 2-3-2-6-1T, GK:Sapphire X1650Pro DDR3, HDD:Hitachi 160GB/8MB SATA + Samsung 400GB SATA II, ZDROJ:Fortron 400W(ATX-400PNF)
NTB: Šasi: VBI Compal FL90, CPU:C2D T7500 2,2GHz, RAM:2*1GB DDR2 667MHz, GK: Nvidia 8600M GT, HDD: Seagate 160GB SATA II


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon zář 18, 2006 22:34 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 23:44
Příspěvky: 9
OMG co tu strašíš s Galaxim a 1048? To že je dobrá kombinace? Slaboučká pumpa, výkonově průměrný bloky. Zbytečně vyhozený peníze, už 3 bloky ( CPU, chipset a GPU ) to pořádně neutáhne, výběr bloků se slabou pumppou hodně omezí na málo restriktivní kousky, prostě špatnej výběr.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon zář 18, 2006 23:23 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 17, 2006 22:14
Příspěvky: 159
Proc by to neutahlo????....to cerpadlo s tim nebude mit problem...
...no a jestli myslis ze jo,tak porad nejaky lepsi reseni vodniho chlazeni,samozrejmne ve stejne cenove kategorii.... ;)

_________________
MB:MSI KT880 Delta FSR sc.A, CPU:Athlon 2500+@2,31GHz, RAM:Dual DDR Kingston HyperX 400@420 CL2 (2*512) 2-3-2-6-1T, GK:Sapphire X1650Pro DDR3, HDD:Hitachi 160GB/8MB SATA + Samsung 400GB SATA II, ZDROJ:Fortron 400W(ATX-400PNF)
NTB: Šasi: VBI Compal FL90, CPU:C2D T7500 2,2GHz, RAM:2*1GB DDR2 667MHz, GK: Nvidia 8600M GT, HDD: Seagate 160GB SATA II


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon zář 18, 2006 23:30 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 23:44
Příspěvky: 9
LOL, a to sis přečetl kde? Se podívej, jak mrňavou má výtlačnou výšku. HPPS je na tom líp a 2 restriktivnější ( Viscool ) s radiátorem to neutáhne, průtok byl hodně malej. O nějakym rozšíření ( HDD, zdroj ) si člověk může nechat leda zdát. Si to klidně zkus - 2-3 bloky, radiátor a 1048 - průtok nula nula nic. Ve stejný ceně se dá pohodě koupit Laing DDC, stačí ho zabalit do molitanu a s hlukem nebude problé. Na rozdíl od Eheima má výtlak 3,7m, takže se dá použít na cokoli. DOba Eheimů už je dávno pryč, dneska si je normální člověk pro stavbu pořádnýho vodníka nekoupí. To samý Galaxi - vývoj šel dopředu, on zaspal ( což je pochopitelný, home user nemá prachy na vývoj jako profíci ).


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon zář 18, 2006 23:47 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: ned zář 17, 2006 22:14
Příspěvky: 159
No nevim no....cerpadlo budu mit v komplu,takze ikdyz budu mit radiator polozenej na PC,tak bude vyska vytlaku tak 0,5m a to cerpadlo ma 1,5m takze podle me ma jeste metr rezervu kterou vyuzije prave na protlaceni tech tri bloku....a to mi bohate staci.Disky chladit nechci a ani to neplanuju.

_________________
MB:MSI KT880 Delta FSR sc.A, CPU:Athlon 2500+@2,31GHz, RAM:Dual DDR Kingston HyperX 400@420 CL2 (2*512) 2-3-2-6-1T, GK:Sapphire X1650Pro DDR3, HDD:Hitachi 160GB/8MB SATA + Samsung 400GB SATA II, ZDROJ:Fortron 400W(ATX-400PNF)
NTB: Šasi: VBI Compal FL90, CPU:C2D T7500 2,2GHz, RAM:2*1GB DDR2 667MHz, GK: Nvidia 8600M GT, HDD: Seagate 160GB SATA II


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group