Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pát zář 22, 2017 21:48

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Testy firewallů
PříspěvekNapsal: sob lis 11, 2006 10:40 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
našel jsem pro vás zajímavé zhodnocení FW, výsledky jsou opravdu zajímavé, třeba takové Kerio úplně propadlo.

výsledky testů jsou zde:
http://www.firewallleaktester.com/termination.php

Tyhle testy vypadají dokonce zajímavěji, než které dělal Matousec

Nejlpší free FW dopadnul Jetico, takže ho teď otestuji a pak vám ho možná doporučím :)

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 11, 2006 14:28 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 04, 2006 10:41
Příspěvky: 257
Bydliště: Ostrava --> Hultschin --> Brno
zajimavosti urcite je ze jsem postupne odzkousel vsechny jejich testy a ani jeden nepresel pres moje staricke a snadno napadnutelne kerio.....jestli ony ty testy nejsou spise tak trochu fikce nebo dobra stranka majici za ukol podporovat prodejnost urcitych produktu :)

_________________
ISAAC + Fortron blue storm 400W ATX12 2.0, AMD Athlon 64 X2 3800+ @ 2,6GHz (1,35V), DFI s.939 NF3 Ultra-DAGF, Kingston HyperX (HX3200AK2/1G) 2×512 MB DDR 400MHz K2-3-2-6-1 (2,6V) @ 400MHz 2-3-2-5-1 (2,7V), Sapphire ATI Radeon 9600 @ pro, SAMSUNG 200GB PATA 7200rpm + další spotřební harampádí


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 11, 2006 18:14 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
člověk si dneska nemůže být už ničím jistý, ale to kerio neprošlo i v jiných testech ....

zkoušel jsem FW Comodo (freeware po registrace) a zdá se mi celkem povedý, za měsíc ma dokonce vyjit nova verze, která bude již lokalizovaná do češtiny. Paměťové nároky to u mě mělo asi 15-18MB při běhu na pozadí.

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 11, 2006 18:34 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 04, 2006 10:41
Příspěvky: 257
Bydliště: Ostrava --> Hultschin --> Brno
tak to ho urcite otestuju...kerio zabira v pameti 22MB, i kdyz me jeste nikdy nezklamal tak pro ochranu nejakych dulezitych systemu bych ho urcite nedoporucil ;)

_________________
ISAAC + Fortron blue storm 400W ATX12 2.0, AMD Athlon 64 X2 3800+ @ 2,6GHz (1,35V), DFI s.939 NF3 Ultra-DAGF, Kingston HyperX (HX3200AK2/1G) 2×512 MB DDR 400MHz K2-3-2-6-1 (2,6V) @ 400MHz 2-3-2-5-1 (2,7V), Sapphire ATI Radeon 9600 @ pro, SAMSUNG 200GB PATA 7200rpm + další spotřební harampádí


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 11, 2006 18:55 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
tak ted sem se podíval do správce úloh a CPF(comode personal fw) mi zabíral 4MB! a AVS taky tak podobě (AVS = Active virus shield) => pokud na FW nějakou dobu nešahám, tak zatížení PC dost klesne :)

Obrázek

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte lis 14, 2006 07:29 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
když jsem se připojin na FTP v TC a přenášel soubory, tak to zdánlivě vypadallo že to funguje a soubory se přenesly akorát byly prázdné.
Asi to byla chyba špatně nastaveným FW, sem myslel že když ve FW povolím aplikaci na přenos souborů, takž e to stačí.
Po odpojení FW již vše funguje.

Zřejmě za to může špatné nastavení FW Comode :?

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte lis 14, 2006 09:41 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 04, 2006 10:41
Příspěvky: 257
Bydliště: Ostrava --> Hultschin --> Brno
hmmm zajimave....kerio zase brzdi upload skrz FTP ....kdyz je zapnute tak uploda max 4MB/s kdyz ho vypnu tak je limitem max prenosova rychlost disku :)

_________________
ISAAC + Fortron blue storm 400W ATX12 2.0, AMD Athlon 64 X2 3800+ @ 2,6GHz (1,35V), DFI s.939 NF3 Ultra-DAGF, Kingston HyperX (HX3200AK2/1G) 2×512 MB DDR 400MHz K2-3-2-6-1 (2,6V) @ 400MHz 2-3-2-5-1 (2,7V), Sapphire ATI Radeon 9600 @ pro, SAMSUNG 200GB PATA 7200rpm + další spotřební harampádí


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř lis 15, 2006 17:11 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:03
Příspěvky: 231
eXp10it píše:
hmmm zajimave....kerio zase brzdi upload skrz FTP ....kdyz je zapnute tak uploda max 4MB/s kdyz ho vypnu tak je limitem max prenosova rychlost disku :)

A nemáš při uploadu i vysoké zatížení CPU? Protože já stím mám problém :( link na jiné fórum

_________________
Věř tomu. mozek tě vidí; salek.info


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř lis 15, 2006 17:25 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
když tak můžež zkusit použít jiného FTP klienta

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř lis 15, 2006 17:31 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:03
Příspěvky: 231
Právě že jsem na totalcmd zvyklý. Zkusím jinej ale pochybuji že je to tím protože totalcmd je taková klasika a funguje všude bez instalace. Zkusím tu sedmičkovou verzi, kerio jsem zkusil vypnout a vypadá to, že tím to není.

_________________
Věř tomu. mozek tě vidí; salek.info


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř lis 15, 2006 17:34 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
já sem už měl jednou problémy s TC a s jinymi klienty mi to fungovalo, po přeinstalaci win mi zase TC funguje bez problémů

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát pro 15, 2006 14:24 
FTP klient total cmd je sice fajn ale kolikrat i prenos zamrza a dost pada jestli ti muzu doporucit tak si nekde z torentu sosni flash fxp tenhle FTP klient je sikovnej umi se zpet nalogovat i kdyz user na druhy strane restartuje pc a to docela sam moc rad ho pouzivam


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát pro 15, 2006 14:29 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
flash fxp mám taky, v kombinaci s tímto FW jsem ho zatím nezkoušel, ale stejně by mě zajímalo jak nastavit FW v kombinaci s TC.
Jak nahraju jakýkoliv soubor na FTP tak má nula velikost - prázdný :(

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát pro 15, 2006 14:32 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: pon pro 11, 2006 08:25
Příspěvky: 56
Bydliště: Gugl - Internet
Ja mam zatial na Comodo iba negativne hodnotie , kamarat si ho dal a prestalo mu ist UO a nejaka Automapa. Ani po korektnom odinstalovani , sa mu ani hra ani automapa nepodarilo rozchodit :( Osobne ako FW pouzivam HW FW od micronet.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát pro 15, 2006 14:34 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
řekl bych že comodo bude dobré, ale musí se umět dobře nastavit, což mi asi zatím neumíme

a k hw fw je stejně dobré používat i nějaký sw fw ;)

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát pro 15, 2006 14:39 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: pon pro 11, 2006 08:25
Příspěvky: 56
Bydliště: Gugl - Internet
Mno je to mozne. Toz zatial som nemal problem , i ked u prakrat zahltil dakto fw , restart a zase zmena hesla ;) /OT


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Testy firewallů
PříspěvekNapsal: úte čer 23, 2009 20:42 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon čer 08, 2009 20:23
Příspěvky: 208
Bydliště: Slovensko
Ja použivam Comodo Firewall Pro a som 100% spokojny. Ne jdenom nemenovanom teste na nete ho označili za najlepšie freeware firewall ktory dokonca porazil aj mnoho platene.

_________________
CoolerMaster Elite RC330 * Seasonic S12II 500W * Asus P5QL PRO P43 * Intel C2D E7200@3,26GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus EAH 4870 * KingStone HyperX 800 2x2GB * HDD Seagate Baracuda 320GB
SAMSUNG 2253LW 8000:1, 2ms GTG
Windows Vista Ultimate 32 * Vista inspirat index 5,9


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Testy firewallů
PříspěvekNapsal: čtv srp 20, 2009 17:45 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv srp 20, 2009 17:30
Příspěvky: 9
Comodo jsem celkem dlouho používal, ohledně bezpečnosti si nestěžuju, ovšem zpomalení celých windows je opravdu neúnosný.. proto už jsem ho taky opustil


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Testy firewallů
PříspěvekNapsal: čtv srp 20, 2009 18:06 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
tak firewall se na rozumné sestavě přežít dá, ovšem rezidentní AV ochrana už je horší

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Testy firewallů
PříspěvekNapsal: pát lis 06, 2009 14:41 
pcradic píše:
Comodo jsem celkem dlouho používal, ohledně bezpečnosti si nestěžuju, ovšem zpomalení celých windows je opravdu neúnosný.. proto už jsem ho taky opustil


Jako laik, nicméně již 18 let se hrabající v PC, jsem vyzkoušel množství neplacených firewallů. Kerio 4, Outpost, Armor, Ashampoo, PC Tools Firewall. Již před 2 lety jsem užíval Comodo. Vadila mně na něm jeho složitost a to, že není v češtině - mám svůj rodný jazyk rád. Když jsem nyní objevil poslední verzi "Comodo Internet Security", zjistil, že na http://www.matousec.com má hodnocení jako absolutně excelentní program (byť to určitě není jediné a ve všem správné hodnocení), že je komplet - kromě helpů - v češtině (!), znovu jsem neodolal. Chodí perfektně, skromné znalosti, které mám, jsem ani příliš nepotřeboval, žádné problémy jsem nezaznamenal, počítač nezpomaluje ani trochu! (AMD Athlon, 2GHz, RAM 3GB), do všeho se lze podívat (žádná černá skříňka). Nemohu se nerozdělit o svůj dobrý pocit. Kdysi mně ho tady doporučil Čarsl, pak jej opustil. Není pravda, nejjednodušší, ale pro toho, kdo chce do fungování FW trochu vidět a mít na něj vliv, kdo se nebojí se do toho trochu zabrat, je tento program (http://www.slunecnice.cz/sw/comodo-internet-security/, http://personalfirewall.comodo.com/down ... ewall.html) fakt špica!
Ale nechť odborníci řeknou, jak se naň dívají oni...


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group