Download | Programy

Konfigurace ovislinku wmu 6000fs

Zapojení a zabezpečení sítí, bezdrátové sítě a internet, VOIP telefonie

Moderátoři: maestro, Moderátoři

Milda

Konfigurace ovislinku wmu 6000fs

Příspěvek od Milda »

Cau lidi.
Poridil jsem ovislink wmu 6000-fs. Jedna se o diskovy server, ktery ma lan, wlan (ap, klient, wds) a 2x USB 2.0.
Jelikoz uz doma mam mensi wifi sit - ethernetem posilam internet (pevna ip od providera) do routeru, ktery funguje jako dhcp server a dale pak ethernetem do AP (ovislink 5460), ktery slouzi jako centralni AP s DHCP. Mam na tom pres wifi pripojeny dva notebooky a jedno pda. Na vsech internet spolehlive funguje a propojeni mezi sebou taky. Jedna se mi o to, jak nastavit ten wmu 6000-fs. Muj nazor je, ze ho musim nastavit take do rezimu klient a AP (5460) mu prideli adresu. Potrebuju byt pripojen jak k netu, tak k tomu diskovemu serveru soucasne. Kdyz ho necham jako AP (defaultne od vyrobce), tak se k nemu pripojim, ale uz nemuzu byt pripojen k 5460. Zkratka ke dvema AP soucasne nemuzu byt pripojen. Doufam, ze neplacam nesmysly. Muzete mi prosim poradit, je-li muj nazor spravny, pripadne upresnit postup. Dale by mne zajimalo, zda komunikace pokud jsou zarizeni v rezimu klient probiha vzdy pres AP nebo jsou schopni po prideleni adresy komunikovat pouze mezi sebou. Priklad: Mam na stole vedle sebe dva pocitace kterym AP pridelilo IP, jeden je spusten v rezimu ftp a druhy je k nemu pripojen jako klient. AP je dejme tomu 20 metru daleko v clenitem terenu (neni prima viditelnost - rychlost na wifi casti klesne - nicmene spojeni funguje). Ma to vliv na rychlost mezi temi dvema pocitaci, kdyz jsou vedle sebe? Proc se ptam? Na internet mi spojeni staci, nicmene ten diskovy server je docela rychlej a pokud by byl pripojen k AP (5460) jako klient a prenos by vzdy sel pres to AP, tak mi tim vyrazne klesne prenosova rychlost (vzhledem k soucasnemu umisteni AP). Muze mi prosim nekdo poradit. Diky vsem.
Milda.
Uživatelský avatar
maestro
Čestný člen
Příspěvky: 1098
Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Bydliště: Nejdek / Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maestro »

poradne nechapu jak to mas nakonfigurovane, kazdopadne v siti muzes mit jedno AP na nem DHCP a druhe AP v rezimu klient (s vypnutym DHCP protoze ten muzes mit v siti jen jeden samozrejme). S takovou konfiguraci ti bude chodit diskovy server i internet najednou.

Nebo to muzes mit nakonfigurovane specielne: WDS (wireless distribution system) a to obě AP budou na stejné urovní a chovat se jako jedno, tudiž tvé pc nebude komunikovat s diskovym serverem pres prvni AP ale rovnou se pripoji na to nejblizsi AP coz je v tvem pripade asi to s tim diskem.

Jak se konfiguruje WDS je v manualu.
Odpovědět