Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pát čer 22, 2018 02:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: problém s PC - Gigabyte GA-8I915P Duo - zkrat
PříspěvekNapsal: čtv led 04, 2007 22:08 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv led 04, 2007 22:04
Příspěvky: 1
Ahoj, mám problém s mým PC. Jde o to že nechce naběhnout. Zapnu ho hlavním spínačem a nenaběhne. Když se vše vyndá z case a propojí tak to naběhne. Ale jakmile se to vrátí do case tak to zase nejde. A tak se vyzkoušela jiná case a stále nic. Vyzkoušelo se vyměnit i zdroj a stále nic. Tak kdyby jste nekdo měl nějaký nápad tak budu velmi rád. Děkuji.


Naposledy upravil paulin dne pát led 05, 2007 16:04, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát led 05, 2007 05:52 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
a co třeba zkontrolovat tlačítka na case?

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát led 05, 2007 07:57 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 06, 2006 12:22
Příspěvky: 179
Bydliště: Český Těšín
Psal že to nenajelo ani v jiném case. Není problém v špatném zapojování kablíků vedoucích z case na základní desku ( power, reset, diody atd ., musí být správně otočeny ) Najede když se jenom strčí deska do case a zapojí jenom napájecí zdroj bez propojení těch kablíků z case? Když nenajede to znamená že jen při zapnutí bliknou diody a neroztočí se zdroj nebo se zdroj rozjede a nenajede bios či jiná možná kombinace? Jinak je to pěkně blbá závada :x

_________________
Akasa 460W ATX12 2.2, Intel Core2 DUO E6400 2.13 @ 3,2 GHz , Gigabyte 965P-DS4 , 4x1024 MB DDR2 800 MHz A-Data Extreme, Sapphire ATI Radeon HD 3870, HDD Western Digital 250GB a Hitachi Deskstar 320 GB + další zbytečnosti


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Ten co to spravuje...
PříspěvekNapsal: pát led 05, 2007 11:12 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 10:28
Příspěvky: 84
Bydliště: Nová Včelnice (Jižní Čechy)
Ahoj, já jsem ten co se to snaží spravit, okopíruju sem svůj příspěvek z pctuningu:

Citace:
Ahoj,
známý má problém se startováním pc vybaveného touhle deskou - sestava Celeron D 2,8 GHz, 2 x 512MB RAM DDR400 A-DATA, 200GB SATA Maxtor, Leadtek Geforce 6600 128MB, Leadtek tv tuner, Realtek WIFI, case Eurocase ML5410, zdroj Eurocase 400 W.

Počítač fungoval bezproblémů rok a půl, s reklamací spáleného zdroje, ale po výměně zase vše v pohodě. Pak se stala drobná nehoda. Na case umístěný plastový reproduktor spadnul za case do kabelů. Počítač se vypnul a při pokusu o znovu zapnutí se roztočí větráky, rozsvítí led, roztočí hdd - prostě normální start, až na to, že nejde signál do monitoru.

Když mi to dovezl, povedlo se mi to pc nastartovat asi 2x z 20-ti pokusů tak jak bylo. Pak jsem zkusil jiný zdroj (Forton FSP400-60GLN), který byl mimo case. Výsledek stejný. Protože jsem si všimnul, že tlačítko na case chodí trošku divně, zkusil jsem to odpojit power switch a zapnout pc jen s pomocí šroubováku. Povedlo se - 3x ze 3 pokusů, víc jsem nezkoušel.

Napadlo mě tedy vyzkoušet jinou case - mám doma nějaké KME 6062 tuším. Všechno jsem přeházel, použil původní eurocase zdroj a nic - výsledek stejný - bez signálu. Když jsem to dával zpět, tak jsem to zkusil ještě zapnout mimo case - poskládané jen tak na krabici od základní desky. S eurocasem zdrojem pc normálně naběhnul.

Takže, kde je problém? Někde nějaký dotyk a zkrat? Ale kde? A jakto, že tak najednou? Nějaké tipy jak to vychytat? Stalo se někomu něco podobného?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Ten co to spravuje...
PříspěvekNapsal: pát led 05, 2007 13:56 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 06, 2006 12:22
Příspěvky: 179
Bydliště: Český Těšín
Tak tohle je fakt záhada. Jak do toho spadnul ten reprák, nepraštil přitom o kabel grafické karty ? Za prvé bych skusil tam dát jinou grafiku jestli to nepomůže. Pokud ne, zkusil bych do toho vrazit nejakou PCI grafiku ( pro tyto případy mám v rezervě muzejní S3Virge ) co to udělá. Může být nějak poškozena grafika a když je venku z case a líp se vsune do AGP slotu ( předpokládám že je tam AGP ) tak to nezlobí,ono Eurocase case jsou pěkně křivé exoty. Mohl se taky poškodit AGP slot na desce proto ta PCI grafika. Jinak po roce a půl intenzivního používání jsou tištěné spoje,kabely i jiné součásti už částečně přepálené hlavně na levnějších dílech,pokud nemusím tak na cokoliv v takovém PC šahám co možná nejopatrněji,kdykoliv se může vytvořit studený spoj který skoro nejde najít :? Když se to zkušebně spouští a nejede to, jsou do desky zastrkané i jiné karty jako např tv tuner? O takové závadě jsem ještě nikdy neslyšel a určitě bych ji nechtěl mít na stole :evil:

_________________
Akasa 460W ATX12 2.2, Intel Core2 DUO E6400 2.13 @ 3,2 GHz , Gigabyte 965P-DS4 , 4x1024 MB DDR2 800 MHz A-Data Extreme, Sapphire ATI Radeon HD 3870, HDD Western Digital 250GB a Hitachi Deskstar 320 GB + další zbytečnosti


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát led 05, 2007 14:29 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 04, 2006 10:41
Příspěvky: 257
Bydliště: Ostrava --> Hultschin --> Brno
zdar, ja bych se vykaslal na nejaky zapadnuty reproduktor a nehledal bych v tom duchy :)

1) to ze se roztoci ventilatory ale do monitoru nejde signal, muze mit na svedomi prakticky cokoliv, ale pokud si napsal ze tomu preskladani nepomohlo (predpokladam i vytazeni a preskladani CPU a RAM) tak to muze byt sakra hluboko. Grafarnou ale urcite ne, prtoze tu uz si vyndaval, zdrojem taky ne protoze ten uz si zkousel. Takze CPU/RAM spatne vsazenych do patic. Pokud si to nezkousel, tak jeste udelej clearCMOS.

2) pokud se ti v tech zbylych 18ti pokusech v casu pocitac nerozjel vubec tak to bude opravdu spatne tlacitko (je treba ho opravit/klidne vymenit za reset/ koupit nove/nebo nastavit start kompu tlacitkem z klavesnice)

3) pokud ovsem v tech zbylych 18ti pokusech se vzdy roztocili ventilatory, pak je problem jak jsem ho popisoval v bodu 1, novsi kompy ukazuji komponentu ktera se nemuze pri startu ziniciovat cislem, kombinaci ledek. ty starsi pak sekvenci pipnuti z pc speakeru (pokud nemas zapnuty, tak pripojit, poslouchat a konzultovat s manualem...to ti urychli hledani)

_________________
ISAAC + Fortron blue storm 400W ATX12 2.0, AMD Athlon 64 X2 3800+ @ 2,6GHz (1,35V), DFI s.939 NF3 Ultra-DAGF, Kingston HyperX (HX3200AK2/1G) 2×512 MB DDR 400MHz K2-3-2-6-1 (2,6V) @ 400MHz 2-3-2-5-1 (2,7V), Sapphire ATI Radeon 9600 @ pro, SAMSUNG 200GB PATA 7200rpm + další spotřební harampádí


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát led 05, 2007 15:25 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 10:28
Příspěvky: 84
Bydliště: Nová Včelnice (Jižní Čechy)
PCIE x16, žádné AGP. Ale to je fuk - tohle jsem ještě nezkoušel, takže vyzkouším. A ano, porucha je to vskutku na hovno.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát led 05, 2007 15:45 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 10:28
Příspěvky: 84
Bydliště: Nová Včelnice (Jižní Čechy)
eXp10it píše:
zdar, ja bych se vykaslal na nejaky zapadnuty reproduktor a nehledal bych v tom duchy :)


No ten pád problémy odstartoval - tzn. způsobil to, že se něco pohnulo a tím pádem došlo k nějakýmu zkratu, případně fyzickýmu poškození, jeenže jsem žádný nenašel a přeskládání nepomohlo.

Citace:
1)...Takze CPU/RAM spatne vsazenych do patic. Pokud si to nezkousel, tak jeste udelej clearCMOS.


OK to sem nedělal, protože to považuji za zbytečné - mimo case to funguje naprosto v pohodě - nestalo se mi, že by to nenastartovalo.

Citace:
2) pokud se ti v tech zbylych 18ti pokusech v casu pocitac nerozjel vubec tak to bude opravdu spatne tlacitko (je treba ho opravit/klidne vymenit za reset/ koupit nove/nebo nastavit start kompu tlacitkem z klavesnice)


Zkoušeno i v jiném case, do kterého jsem právě před chvíli poskládal jinou sestavu, která je naprosto bezproblémově funkční. V tlačítku to není.

Citace:
3)...novsi kompy ukazuji komponentu ktera se nemuze pri startu ziniciovat cislem, kombinaci ledek. ty starsi pak sekvenci pipnuti z pc speakeru (pokud nemas zapnuty, tak pripojit, poslouchat a konzultovat s manualem...to ti urychli hledani)


Děkuju, ale to vím - jenže to nepípá a zřejmě to ani nemá důvod pípat. Všechno je funkční, ale pokud se to zavře do skříně, tak to holt má nejspíše silné klaustrofické záchvaty. Jak na to spad ten reprák, tak se to leklo a bojí se to pořád. Zřejmě to bude chtít tunnerskou zářivku do case nebo aspoň číst pohádky. Máte nějaký oblíbený? :D


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát led 05, 2007 21:25 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 04, 2006 10:41
Příspěvky: 257
Bydliště: Ostrava --> Hultschin --> Brno
porad si neodpovedel jestli se ty venilatory po kazdem zapnuti (a nerozjeti pc) roztoci. Mam jeste takovy sileny napad....pokud na desce opravdu neco shorelo a ona se rozjizdi na krabici, coz takhle soupnout mezi desku a srobky ktere ji drzi ony nevodive podlozky, ktere se dodavaji spolecne s prislusenstvim kazde skrine?

//EDIT: btw a jses si jisty ze PC normalne nebootuje?

_________________
ISAAC + Fortron blue storm 400W ATX12 2.0, AMD Athlon 64 X2 3800+ @ 2,6GHz (1,35V), DFI s.939 NF3 Ultra-DAGF, Kingston HyperX (HX3200AK2/1G) 2×512 MB DDR 400MHz K2-3-2-6-1 (2,6V) @ 400MHz 2-3-2-5-1 (2,7V), Sapphire ATI Radeon 9600 @ pro, SAMSUNG 200GB PATA 7200rpm + další spotřební harampádí


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát led 05, 2007 21:51 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 10:28
Příspěvky: 84
Bydliště: Nová Včelnice (Jižní Čechy)
eXp10it píše:
porad si neodpovedel jestli se ty venilatory po kazdem zapnuti (a nerozjeti pc) roztoci.
//EDIT: btw a jses si jisty ze PC normalne nebootuje?


Antonín Chromý píše:
...Počítač se vypnul a při pokusu o znovu zapnutí se roztočí větráky, rozsvítí led, roztočí hdd - prostě normální start, až na to, že nejde signál do monitoru.


OK - rozvedu to, napsal jsem to nejasně - každý neúspěšný pokus vypadá takto - roztočí se větráky, led diody a žádný signál do monitoru.

A TADY PŘIZNÁVÁM SVOU VELKOU CHYBU POPISU PROBLÉMU: To pc při tomto "špatném" startu nenabootuje, dojde pouze k inicializaci dvd a hdd a pak led dioda HDD zhasne a nic se neděje. Nic nepípá, větráky se točí, power led svítí ale pc nevykazuje žádnou činnost.

Pokud se boot povede, tak není problém - vždy se korektně dostanu do windows, jako by se nechumelilo.

eXp10it píše:
Mam jeste takovy sileny napad....pokud na desce opravdu neco shorelo a ona se rozjizdi na krabici, coz takhle soupnout mezi desku a srobky ktere ji drzi ony nevodive podlozky, ktere se dodavaji spolecne s prislusenstvim kazde skrine?


Ty podlozky tam jsou - vsech devet, pod kazdym sroubkem jedna a vzdy tam byly. A to jsou u Eurocase bejci a davaji jako prislusenstvi jen sest nebo sedm kousků, takže jsem tenkrát doplňoval ze svých zásob.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát led 05, 2007 22:30 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: pát srp 04, 2006 10:41
Příspěvky: 257
Bydliště: Ostrava --> Hultschin --> Brno
v tom pripade by melo pc pipat jako o zivot...vyzkousej jiny PCspeaker, zkontoluj jestli je spravne zapojen (piny i polarita), jestli je funkcni overis orientacne i prozvonenim o slaby zdroj napeti (tuzkova baterie nebo dve by mely stacit)

...bez toho aby si zjistil co se nedari ziniciovat, muzes jedine zkouset menit komponent za komponentem a pripadne dojit k tomu ze to dela deska.

_________________
ISAAC + Fortron blue storm 400W ATX12 2.0, AMD Athlon 64 X2 3800+ @ 2,6GHz (1,35V), DFI s.939 NF3 Ultra-DAGF, Kingston HyperX (HX3200AK2/1G) 2×512 MB DDR 400MHz K2-3-2-6-1 (2,6V) @ 400MHz 2-3-2-5-1 (2,7V), Sapphire ATI Radeon 9600 @ pro, SAMSUNG 200GB PATA 7200rpm + další spotřební harampádí


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob led 06, 2007 00:06 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 10:28
Příspěvky: 84
Bydliště: Nová Včelnice (Jižní Čechy)
Speaker v té Eurocase nebyl vůbec :). Nevadí mám takový externí, myslím, že je dávaj ke KME skříním. Vyzkoušel sem ho na jiným počítači co tu mám, je funkční. Zapojil do Gigabyte desky, zapnul a ... a ticho :(

Jediný, co můžu vyzkoušet je jiná grafika nebo paměti. Nemám tady žádnou náhradní LGA 775 desku ani jiný 775 pinový procesor. I když mě vůbec nenapadá, proč bych to měl zkoušet, když to na krabici v pohodě naběhne...

Všechno vede zpátky k desce. Nevím jak se desky dělají, jestli je tam něco co se stará o inicializaci a uzemnění a to se mohlo nějaký způsobem přetížit nebo spálit, co já vím - mé vzdělání v oblasti elektřiny je velice blízké hodnotě 0.

Na druhou stranu - co s případnou reklamací (TS Bohemia)? Ale pane, vždyť nám to tady funguje...no jo, ale mě ve skřníni nee...ale nám tady joo...shit


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Zkuste to postupně
PříspěvekNapsal: ned led 07, 2007 12:28 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned led 07, 2007 12:06
Příspěvky: 10
Nezapojuj všechno na jednou, ale postupně a zkoušej zapínat. Může být někde zlomený kabel. Měl jsem něco podobného. Vadná flopa mi vyhazovala pojistky:)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Uzavření
PříspěvekNapsal: stř led 10, 2007 18:51 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 10:28
Příspěvky: 84
Bydliště: Nová Včelnice (Jižní Čechy)
Tak abychom to nějak uzavřeli. Děkujeme za všechny rady, bohužel k ničemu to nevedlo. Tudíž jsme to svěřili "profesionálům" v jednom obchodě u nás. Za 600 Kč jsme se dozvěděli, že deska je prasklá. Startuje jen v určité poloze. Prý je to nějak vnitřně nalomené, zvenku to není vidět. Že oni mají pár podobných zkušeností s asusy, které pak běžně reklamují. Nu což, už odjela na reklamaci s označením poruchy "vadná - nebootuje". Jsem zvědav na výsledek reklamačního řízení.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: problém s PC - Gigabyte GA-8I915P Duo - zkrat
PříspěvekNapsal: sob led 01, 2011 05:38 
Boze. Tolik chlapu tady a nic kloudneho nevymsli. Mels tam zkrat o desku frajere, nic vic. Staci nemontovat desku na plech ale pouzit distancni sloupky.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: problém s PC - Gigabyte GA-8I915P Duo - zkrat
PříspěvekNapsal: sob úno 26, 2011 09:43 
A mohu tedy otázku?

Pokud tam ty distanční sloupky dám a ani pak se deska nerozjede, tak to znamená, že je v háji a musím koupit novou, že? :]
Došlo k poškození pouze desky díky jejím ochranám nebo se musím bát i o grafiku, zvukovku, ramky a procesor? :)

Protože mám stejný problém a udělal jsem stejnou hloupost jako zakladatel tohoto topicu.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: problém s PC - Gigabyte GA-8I915P Duo - zkrat
PříspěvekNapsal: pát dub 20, 2012 10:04 
Hele já mam na základovce CI 2piny a v manualu píšou že to hlídá uzemnění možná to máš tím já ho mam u baterky takže když vyndáš jumper tak by to mělo jít...pak ještě zkus proplesknout bios najdi si na základovce CLR CMOS odpoj kompa z napájení píchni tam jumper promačkej nasucho a zase ho !vyndej! ...pak napoj napájení uvídíš mělo by ti to resetnout bios... Pak bych ještě zkusil nedotahovat šroubky a nebo opak


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group