Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pát pro 14, 2018 17:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: přetaktování C2D E6400
PříspěvekNapsal: ned led 07, 2007 16:14 
poradí někdo jak přetaktovat tuhle sestavu?Teda pokud to jde protože základní deska je docela na dvě věci...
SESTAVA:
Intel Core2D E6400
MSI P965 neo F
2*512MB 667MHz Kingmax

moc díky!

:mrgreen:


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř led 10, 2007 10:41 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 10:57
Příspěvky: 26
http://www.ddworld.cz/taktovani/taktova ... nejde.html

docílíš toho zvyšováním fsb v biose :evil: nezapomínej na dobré chlazení a na napětí menší než 1.5 V :D

_________________
CPU: Intel Core 2 Duo E6300 @2,80 Ghz @PrimeCooler PC-HC 5+ GK: ATI Radeon 1900GT 256MB DDR3 (550/1400) MB: Gigabite DS4 RAM: 2x512MB DDR2 800Mhz HDD: Seagate Baraccuda 250GB 7200.10 Zdroj: Thermaltake 470W Case: Aspire X-Plorer Mouse: Genius Ergo 520 1600DPI@Steelpad 4D
3D Mark 05:10337bodů


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř led 10, 2007 18:41 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
u C2D bych nešel přes 1.4V....

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř led 10, 2007 19:10 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 16, 2006 19:27
Příspěvky: 565
Já při taktování napětí nikdy nezvyšuji ! Vy si to ale dělejte jak chcete .....


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv led 11, 2007 16:40 
tak FSB jsem zvýšil,ale víc než na 333Mhz *8=+-2600Mhz mě deska nepustí.. :cry:
ale je v biosu náký nastavení overlockingu,nevim ale k čemu to je..jsou tam jen položky jako "admiral","general",nebo takový....Asi bych měl začít šetřit na jinej podvozek,nejspíš Gigabyte...problém je v tom,že na žádnejch stránkách sem nenašel možnosti nastavení FSB a pod,takže nevím jakou si mam vybrat...a jestli to má vůbec cenu cpát peníze do nový desky,bych šel radši do ramek,nebo zvukovky :mrgreen:


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv led 11, 2007 16:42 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 16, 2006 19:27
Příspěvky: 565
No jo tak to dopadá když amatéři taktujou..... :lol: :lol: :roll: :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv led 11, 2007 16:49 
dík... ;) takže už vim kde je chyba :mrgreen: někdy začít musíš s taktováním,že jo...tak jsem začal a rozhodně se mi nechce končit :twisted:


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: dynamic overlocking
PříspěvekNapsal: čtv led 11, 2007 17:51 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 11, 2007 16:52
Příspěvky: 103
Bydliště: Žatec
neřekl by mi někdo k čemu je mi vůbec ten "dynamic overlocking"...? :|


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv led 11, 2007 18:09 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 16, 2006 19:27
Příspěvky: 565
Vlasta R. píše:
dík... ;) takže už vim kde je chyba :mrgreen: někdy začít musíš s taktováním,že jo...tak jsem začal a rozhodně se mi nechce končit :twisted:

Proti OC nic nemám jen se to ale musí umět... Navíc když to skoušíš na takovém procesoru a desce :) Měl by sis něco nastudovat.... Taktování – jednodušeji to nejde
EDIT: Taktuj jen přes BIOS !! Hlídej si PCIe na 101 a taky frekvenci pamětí ! A zbytečně nezvyšuj napětí !


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv led 11, 2007 18:25 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 11, 2007 16:52
Příspěvky: 103
Bydliště: Žatec
něco už sem četl...ted mi to jede na 325Mhz FSB = 2600Mhz,napětí sem nechal jak bylo, FSB:Ram 1:1,vůbec si nejsem ale jistej těma pamětma mam obyč. Kingstony 2*512Mb 667Mhz.... CPU-Z mi píše 4-4-4-12 tak nevim....Otestoval jsem to v Super PI na 32Mb a bylo to v pohodě (za 21min.)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv led 11, 2007 18:30 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 16, 2006 19:27
Příspěvky: 565
A na jaké frekvenci ti jedou ? v CPU-z to jde taky zjistit. Nejlíp kdyby běžel co nejblíž k 667Mhz


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv led 11, 2007 18:40 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 11, 2007 16:52
Příspěvky: 103
Bydliště: Žatec
jen frekvence 325Mhz,normal je 266 což by znamenalo asi 815Mhz pokud to dobře chápu,ale to časování 4,4,4,12...pochybuju,mělo by to bejt 5,5,5,15...těžko říct,na běžný frekvenci maj paměti propustnost asi 4Gb/s a ted 5Gb/s dle Crystal marku 2004,ale při testu pamětí mi vychází skoro pokaždý jinej výsledek... :( ted momentálně 11900 bodů a před tim asi o 1000mín


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv led 11, 2007 18:43 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 16, 2006 19:27
Příspěvky: 565
Nastavení časování dej tak jak je v položce SPD (v cpu-z) nic tím nezkazíš !


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv led 11, 2007 18:44 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 11, 2007 16:52
Příspěvky: 103
Bydliště: Žatec
což je divný,protože sestava:
Procesor Intel Core 2 Duo E6400
Deska Gigabyte GA-965P-DQ6
RAM 2x512 Corsair XMS2 DDR2-800 CL5.0
taktovaná na 2,4Ghz má v testu paměti jen o tisíc bodů víc,frekvence pamětí 400Mhz a časování 3,4,4,12 dle krystal marku...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv led 11, 2007 19:01 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 11, 2007 16:52
Příspěvky: 103
Bydliště: Žatec
neměl bych změnit poměr FSB:RAM ?Takhle mi to ale zatim funguje v pohodě,půl dne sem zatěžoval komp,Super PI,3D mark,převod Divx do DVD,hry...a je to OK


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv led 11, 2007 19:15 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 16, 2006 19:27
Příspěvky: 565
http://www.ddworld.cz/taktovani/taktova ... jde-4.html
Ted ti v pohodě jedou ale zítra už PC nezapneš :twisted:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv led 11, 2007 19:17 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 16, 2006 19:27
Příspěvky: 565
Příklad:
Citace:
Paměti neoplývají zvláštními přetaktovacími schopnostmi, proto se budeme snažit držet je na standardních 400MHz. Tedy při FSB 200Mhz máme 400Mhz RAM. Při 260Mhz FSB potřebujeme také 400MHz Ram. Tedy dělička dle vzorce bude:

(2,6Ghz * neznámá) / 2,0GHz = 400MHz

A máme bohužel trochu problém. Dělička musí být něco mezi 333MHz a 266MHz. 333Mhz je moc, protože paměti asi 432MHz nesnesou. 266MHz je zase málo, protože pak bychom fungovali na 345Mhz. Námi zvolená deska naštěstí umožňuje ještě jemnější nastavení děličky pamětí vybíráme tedy z nabídky poměrů hodnotu 300(150)MHz a pak náš vzorec vypadá:

(2,6 * 300) / 2,0 = 390MHz což jde :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv led 11, 2007 19:47 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 11, 2007 16:52
Příspěvky: 103
Bydliště: Žatec
pc už sem během toho asi 4* vypnul a je to Ok,a to děličku mam nastavit teda jak?já sem eště nic takovýho nenastavoval,tak nevim jestli tam mam nastavit přímo frekvenci a nebo tu děličku a ta by měla bejt 1:1,22 FSB:RAM pokud dobře počítám,aby běželi ramky na 266Mhz


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv led 11, 2007 19:59 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 11, 2007 16:52
Příspěvky: 103
Bydliště: Žatec
200Mhz FSB = 400Mhz RAM v tom případě,když je FSB 266 tak RAMky běžej na 533Mhz a pokud je FSB 325 tak RAMky 650Mhz.....což znamená,že když sem ho koupil,běželi RAMky na nižší frekvenci než můžou,z čehož vyplývá,že ten kdo to sestavoval asi tomu moc nerozuměl...asi
pochopil jsem to dobře? :|


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv led 11, 2007 20:17 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 16, 2006 19:27
Příspěvky: 565
Ne nepochopil a ted jsi zamotal hlavu i mi... dej sem screeny z cpu-z ze všech záložek a pak uvidíme ;) stačí mačkat F5 a ono to bude dělat obrázky do složky kde ten CPU-z máš :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 43 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group