Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je ned zář 24, 2017 11:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: GEIL + DS4 nejdou spolu // přejmenováno
PříspěvekNapsal: pon led 29, 2007 19:36 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 28, 2006 21:52
Příspěvky: 147
Mam pameti Geil DDR2 800 5-5-5-15 2x1GB
neprojdou memtestem ani benchmarky zaměřenými na výkon paměťového systému.

Například v memtestu, pokud jsou zapojené obě ramky, neprojdou přes druhý základní test (adress test, own adress, no cache), kousne se to.

Když je osazená jen jedna paměť, tak projde až do pátého testu (block move, 64 moves, cached), a tam se sekne.. jedna standardně při 98% a druhá při 17% procentech, vždy stejně.

A ještě to vedel v memtestu píše
L1cache - unknown
L2cache - unknown
co to znamená?

Mám to reklamovat? Je to poroblém pamětí nebo je to rozsáhlejší?

DS4, e6600, bez jakéhokolv overclocku

_________________
Nesnáším ACER

09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0


Naposledy upravil Wthulmann dne stř úno 07, 2007 20:29, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Co s nimi je? je to na reklamaci?
PříspěvekNapsal: pon led 29, 2007 19:38 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 15, 2007 13:18
Příspěvky: 487
Bydliště: Praha
Wthulmann píše:
Mam pameti Geil DDR2 800 5-5-5-15 2x1GB
neprojdou memtestem ani benchmarky zaměřenými na výkon paměťového systému.

Například v memtestu, pokud jsou zapojené obě ramky, neprojdou přes druhý základní test (adress test, own adress, no cache), kousne se to.

Když je osazená jen jedna paměť, tak projde až do pátého testu (block move, 64 moves, cached), a tam se sekne.. jedna standardně při 98% a druhá při 17% procentech, vždy stejně.

A ještě to vedel v memtestu píše
L1cache - unknown
L2cache - unknown
co to znamená?

Mám to reklamovat? Je to poroblém pamětí nebo je to rozsáhlejší?

DS4, e6600, bez jakéhokolv overclocku


no nevim chlape, ale pamet musi projit vsema testama x krat po sobe bez chybky.... tak asi tak

_________________
AMD X3 720BE@3.5 cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 3G OCZ XTC Platinum, Toxic HD4870, 3x WDs, NEC dvd, Audigy SE - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by ADI 21' CRT + 15" Flat Dell.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 29, 2007 19:39 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 28, 2006 21:52
Příspěvky: 147
no já spíš myslel jestli je to v těch pamětech.... jen

_________________
Nesnáším ACER

09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 29, 2007 19:40 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
Reklamace a výměna za ty samé, nebo úplně jiné moduly... pokud se to stane znovu, vyzkoušet ještě jednu reklamaci pamětí... potřetí už bych kouknul na desku!!

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 29, 2007 19:42 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 16, 2006 19:27
Příspěvky: 565
Citace:
A ještě to vedel v memtestu píše
L1cache - unknown
L2cache - unknown
co to znamená?

No může to být něco rozsáhlejšího ale taky to může být jen tím že memtest tyhle novější procesory nezná.....

Máš možnost odskoušet paměti jinde ? Nebo jiné paměti u sebe ?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 29, 2007 19:45 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 28, 2006 21:52
Příspěvky: 147
xmickey píše:
Citace:
A ještě to vedel v memtestu píše
L1cache - unknown
L2cache - unknown
co to znamená?

No může to být něco rozsáhlejšího ale taky to může být jen tím že memtest tyhle novější procesory nezná.....

Máš možnost odskoušet paměti jinde ? Nebo jiné paměti u sebe ?



prave ze ne :/
nebo ne v dohledne dobe... ale asi me to ceka.

_________________
Nesnáším ACER

09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon led 29, 2007 19:47 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 28, 2006 21:52
Příspěvky: 147
Awast píše:
Reklamace a výměna za ty samé, nebo úplně jiné moduly... pokud se to stane znovu, vyzkoušet ještě jednu reklamaci pamětí... potřetí už bych kouknul na desku!!


hm, nez to vyrelamujou ubehnou tri tydny... asi koupim lepsi moduly, tyhle se neztrati, pouziju je casem :/ mezitim je snad vyreklamuji

_________________
Nesnáším ACER

09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte led 30, 2007 21:50 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
Kéž bych si tohle mohl dovolit pokaždé když se mi něco "nelíbí"... :x

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte úno 06, 2007 16:58 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 28, 2006 21:52
Příspěvky: 147
Awast: no, tak tohele je do práce no. Tam se ta RAMky vazne neztrati


Tak posledni udalosti:
Koupil jsem nový RAMky. geil 4-4-4-12 @800 .....

Když testuju jen jeden modul, tak projde několikrát memtestem v pořádku. Zkoušel jsme oba moduly v každém slotu (to zabralo docela dost času). Když je to v single channelu, tak je vše bez poroblému.... Ale jak zapojím paměti do dualu, tak je zle a Memtest se tak po minutě sekne.
Takže je to asi deskou, co?

BIOS jsem dal nový. Už mě nenapadá vůbec nic čím by to mohlo jinak být než tou deskou. Dá se někde něco nastavit co by na to mělo vliv? (myslím teď z těch triviálních věcí, všechno je ted v "optimalized defaults" ) Takže paměti dostávají 1,8 voltu (ty geily jsou snad stavěné na 2,1, mám to zvednout? ale v singlu to jde s tím 1,8) já už jsme z toho běsný. Reklamaci desky vážně nechci :(

Zdroj? 500w seasonic

_________________
Nesnáším ACER

09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte úno 06, 2007 18:26 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
klidně do nich můžež zkusit dát 2,1V

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte úno 06, 2007 19:29 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 28, 2006 21:52
Příspěvky: 147
dostaly co si zasloužily (2,1V) .... a prošlo to o kus dál. nesekalo se to po minutě ale asi až po čtyřech. To je k zbláznění. :/

_________________
Nesnáším ACER

09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř úno 07, 2007 10:58 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 15, 2007 13:18
Příspěvky: 487
Bydliště: Praha
Wthulmann píše:
dostaly co si zasloužily (2,1V) .... a prošlo to o kus dál. nesekalo se to po minutě ale asi až po čtyřech. To je k zbláznění. :/


no nevim, asi budes mit blbej radic pameti na desce... :*(

_________________
AMD X3 720BE@3.5 cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 3G OCZ XTC Platinum, Toxic HD4870, 3x WDs, NEC dvd, Audigy SE - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by ADI 21' CRT + 15" Flat Dell.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř úno 07, 2007 20:28 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 28, 2006 21:52
Příspěvky: 147
Takže vše je jinak.
Dnes jsem udělal kolečko po známých, testoval paměti a popíjel lihoviny.

Věc se má tak:
Deska DS4 má problémy, bůh ví proč, s pamětnmi GEIL.

Tohle jsem testoval:
a) GEIL 5-5-5-15 @ 800 2x1GB (moje první sada)
b) GEIL 4-4-4-12 @ 800 2x1GB (moje druhá sada)
c) GEIL 4-4-4-12 @ 800 2x1GB (pujčená třetí sada)
d) A-Data.....

A tady jsou výsledky "kompatibility" se čtyřmi deskami. omezený vzorek, ale na jakýsi závěr to stačí

DQ6 a) ano b) ano d)ano
DS4 a) ne b)ne d)ano
DS4 a) ne b)ano, ale bez taktování c) ano
P5B a) ano b) ano d)ano

Závěr:
5-5-5-15 verzi nekupovat k DS4....
4-4-4-10 někde s DS4 fungují, někde ne...
berte to nezávazně, ale víceméně to potvrdilo to co se tu píše na fóru i jinde.

Takže u mě to skončilo tak, že momentálně porvozuju DQ6 s 4-4-4-12 verzí a DS4 a 5-5-5-15 použiju v dohledné době, ale ne spolu. Případně prodám. viz bazar

_________________
Nesnáším ACER

09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv úno 08, 2007 09:54 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte led 16, 2007 12:09
Příspěvky: 29
Bydliště: Loket či Praha
Já mám DS4 a Geil 2x512 PC6400 4-4-4-12...zatím nevím, že by byla někde chyba, memtest jsem nedělal, ale ani s OC žádný problém, v oblivionu žádný problém takže žádný problém :)

To asi bude spíš nějaká vada než nekompatibilta, ne? :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte úno 13, 2007 18:34 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon srp 28, 2006 21:52
Příspěvky: 147
Mno, neni to vada.
Desky fungují s jinými paměťmi a paměti s jinými deskami....
Prostě se tato kombinace nemá ráda... a na vždy funguje

_________________
Nesnáším ACER

09 F9 11 02 9D 74 E3 5B D8 41 56 C5 63 56 88 C0


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv úno 15, 2007 11:15 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte led 16, 2007 12:09
Příspěvky: 29
Bydliště: Loket či Praha
No já když jsem si přečetl, že by mi nemusela deska naběhnout s DDR2 800, ale vše bylo naprosto bez problémů :)

Asi jsi trefil na kusy co se nemají zrovna v oblibě


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob dub 07, 2007 11:40 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: čtv dub 05, 2007 19:20
Příspěvky: 20
Bydliště: Štramberk
No nejsi jediný komu GEILY nejedou s DS4.Na ostatních forech je těchto stížností plno.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: GEIL + DS4 nejdou spolu // přejmenováno
PříspěvekNapsal: pon říj 27, 2008 21:32 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Můžu potvrdit problémy GEIL ultra s DS4 i DS3 i při 1,8V (4-4-4-12) po čase i v SPD


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group