Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je čtv zář 21, 2017 05:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: HTML, xHTML, mySQL, CSS poradna
PříspěvekNapsal: pon čer 19, 2006 16:19 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: pát led 06, 2006 20:42
Příspěvky: 104
Bydliště: The Czech Republic
Pokud narazíte na nějaký pro vás nepřekonatelný problém tak se s námi o něj můžete podělit. Budeme se vám snažit pomoci ;)

_________________
http://www.edownload.cz/
http://alpha007.wz.cz/
http://alphablog.wz.cz


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon čer 19, 2006 17:11 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
Když už tu vnikla taková hezká poradna, tak toho hned využiju :lol:

Na tomto webu mám ve W3C validátoru 10 chyb:
http://validator.w3.org/check?verbose=1 ... rk.info%2F

Jak si to mám opravit, abych to měl validní?
Zkoušel jsem si prohlížet standart W3C pro XHTML 1.0, ale stejně sem to nějak nedokázal opravit. :?
PS: a je tu i php poradna ?

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte čer 20, 2006 14:24 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: pát led 06, 2006 20:42
Příspěvky: 104
Bydliště: The Czech Republic
Tohle sem netahej, to sem ti slibil vopravit osobne :D

_________________
http://www.edownload.cz/
http://alpha007.wz.cz/
http://alphablog.wz.cz


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte čer 20, 2006 14:27 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: pát led 06, 2006 20:42
Příspěvky: 104
Bydliště: The Czech Republic
Jinak třeba to je tím že vlastnost height se nedefinuje obvykle a když už tak přes CSS, dále pak různý věci co se dají napsat zase jeom do CSS, pak sem koukal na neuzavřený nepárový tag a použití & v odkazu což se nesmí ;)

_________________
http://www.edownload.cz/
http://alpha007.wz.cz/
http://alphablog.wz.cz


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte čer 20, 2006 15:33 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
Alpha007 píše:
Jinak třeba to je tím že vlastnost height se nedefinuje obvykle a když už tak přes CSS, dále pak různý věci co se dají napsat zase jeom do CSS, pak sem koukal na neuzavřený nepárový tag a použití & v odkazu což se nesmí ;)

tak třeba za to & nemůžu, ten znak měl toplist v kodu, který mi vygeneroval, tak to zkusím něčím nahradit, jen doufám že mi pak bude správně fungovat počítadlo. Když tak bych musel, mít ikonku toplist bez odkazu no.
//edit Mark: tak ten toplist sem si už opravil a už mám "jen" 7 chyb

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte čer 20, 2006 18:05 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: pát led 06, 2006 20:42
Příspěvky: 104
Bydliště: The Czech Republic
PCMark píše:
už mám "jen" 7 chyb

To je pořád víc než 0, snad až se vrátím z ,,dovolené" tak se na to mrknu :D

_________________
http://www.edownload.cz/
http://alpha007.wz.cz/
http://alphablog.wz.cz


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon srp 28, 2006 21:33 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon srp 28, 2006 20:57
Příspěvky: 31
Bydliště: Doma :-)
Už si s tim dlouho lámu hlavu. Chtěl bych vědět, jak udělat takhle dělanou stránku.
http://www.gothic.czif.net/


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon srp 28, 2006 21:37 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
RIPR píše:
Už si s tim dlouho lámu hlavu. Chtěl bych vědět, jak udělat takhle dělanou stránku.
http://www.gothic.czif.net/

pokud si takový web neumíš naprogramovat, tak se můžeš buď naučit - viz.:
http://jakpsatweb.cz a nebo si nainstaluješ nějaký hotový redakční systém

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Rozhozene pop-up menu
PříspěvekNapsal: ned říj 29, 2006 22:32 
Zdravim,
spravuju stranky nasi kapely (http://www.lajka.wz.cz) a krom jineho mam problem se spravnym zobrazenim menu v prohlizeci FF apod.
Samotne vyhazovani menu je reseno pomoci pripojeneho skriptu (hover.htc), ktere ostatne taky casto v IE selhava :(
Dlouho jsem patral vubec po tom, zda lze pop-up menu resit ciste pres CSS a dosel k zaveru, ze asi ne, naproti pop-down menu.
Reseni, ktere mam na strankach jsem "obslehl" z nejakeho katalogu free skriptu, uz poradne nevim, kde to bylo. Soucasti toho reseni byl take soubor s potrebnymi styly, ktere jsem take moc neupravoval.
Problem tedy mam se zobrazenim ve FF, kdy menu ujizdi o nejakych 40 px doprava, v IE je zobrazeni korektni. Kdyz jsem patral po pricinach, narazil jsem ve stylech na nedefinovanou jednotku u polozky width: 1; .
Soubor se styly je na http://www.lajka.wz.cz/styl.css. Takto to bylo definovano v jiz zminenem reseni a zrejme to vyuziva rozdilneho implicitniho nastaveni rozmerovych jednotek ruznych prohlizecu, zaroven mi to nejspis hati prave to zobrazeni ve FF. Nebo je to neco uplne jineho?
Pokud by mel nekdo chvili se mi v tom pohrabat a zjistit pricinu, budu vdecnej. Diky moc, odpoved uvitam sem nebo lepe zaroven na mail tiborec@gmail.com.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Rozhozene pop-up menu
PříspěvekNapsal: sob lis 04, 2006 15:45 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: stř zář 20, 2006 19:33
Příspěvky: 205
Bydliště: Praha
tibor píše:
Zdravim,
spravuju stranky nasi kapely (http://www.lajka.wz.cz) a krom jineho mam problem se spravnym zobrazenim menu v prohlizeci FF apod.
Samotne vyhazovani menu je reseno pomoci pripojeneho skriptu (hover.htc), ktere ostatne taky casto v IE selhava :(
Dlouho jsem patral vubec po tom, zda lze pop-up menu resit ciste pres CSS a dosel k zaveru, ze asi ne, naproti pop-down menu.
Reseni, ktere mam na strankach jsem "obslehl" z nejakeho katalogu free skriptu, uz poradne nevim, kde to bylo. Soucasti toho reseni byl take soubor s potrebnymi styly, ktere jsem take moc neupravoval.
Problem tedy mam se zobrazenim ve FF, kdy menu ujizdi o nejakych 40 px doprava, v IE je zobrazeni korektni. Kdyz jsem patral po pricinach, narazil jsem ve stylech na nedefinovanou jednotku u polozky width: 1; .
Soubor se styly je na http://www.lajka.wz.cz/styl.css. Takto to bylo definovano v jiz zminenem reseni a zrejme to vyuziva rozdilneho implicitniho nastaveni rozmerovych jednotek ruznych prohlizecu, zaroven mi to nejspis hati prave to zobrazeni ve FF. Nebo je to neco uplne jineho?
Pokud by mel nekdo chvili se mi v tom pohrabat a zjistit pricinu, budu vdecnej. Diky moc, odpoved uvitam sem nebo lepe zaroven na mail tiborec@gmail.com.
Mám FF a menu mi tam funguje. Kromě toho je teď na wz.cz nepovoleno obcházet reklamu intro stránkou, takže jestli nechceš mít web zrušen, rozhodni se, jestli bude reklama na úvodní stránce nahoře nebo na všech dole.

_________________
Zdenek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: problem s vykreslovanim v IE
PříspěvekNapsal: stř lis 29, 2006 18:49 
Mam takovy problemek s pozicovanim v IE - uz jsem zkousel vse na co jsem narazil, ale nic nevedlo ke 100% reseni.

jak to vypada:

http://bax.xhaven.net/servis/div.htm


- ve Firefoxu je vse OK, IE vykresli spatne:
- cerny ram ujede nekam doprava pri dlouhem textu
- levy a pravy ram se neroztahnou az dolu

pokud vas neco napada jak na to, jsem moc zvedavy.

Dikas,
Bax.[/url]


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob pro 09, 2006 20:40 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Mam malou otazecku... Pisu stranky normalne ve standardu HTML 4.01 Transitional, ale chtel jsem zkusit xHTML 1.1. Problem vsak nastal s Firefoxem, kdyz chci odradkovat obrazky. Odradkuje, ale hodi tam hnusnou bilou mezeru. v IE vse ok. Kdyz dam do hlavicky HTML 4.01, je to OK :?

o tenhle kod mi jde
Kód:
<img src="obrazek" alt="" /><br />
<img src="obrazek" alt="" />


chyba vypada takto (vlevo FF-chybne a vpravo IE-spravne):
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned pro 10, 2006 00:13 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
zener píše:
Mam malou otazecku... Pisu stranky normalne ve standardu HTML 4.01 Transitional, ale ...

Tak jsem to vyresil... Pokud by to nekoho zajimalo...

Obrazkum jsem nastavil absolutni pozicovani pomoci CSS a presne umisteni + rozmery a neni problem ;) Uznavam, ze to neni zrovna nejelegantnejsi reseni, ale funguje, coz je hlavni :lol:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Problém
PříspěvekNapsal: čtv lis 01, 2007 20:49 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv lis 01, 2007 20:42
Příspěvky: 6
:( :( na stránkách co vytvářím se vyskytla chyba u starších verzí expoleru.
Mám dvě menu, za tím by měl být modrý obdelník a text bude v tom obdelníku, jenže se to posunulo dolů a tak jsem to pomocí _margin-top: -242px posunul nahoru jenže co se nestalo, místo aby to zajelo za to tak to zajelo nad to, to já ovšem nechci

pomůže mi někdo?

a ty moje stránky jsou zde: http://www.kamzici-14.wz.cz


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: HTML, xHTML, mySQL, CSS poradna
PříspěvekNapsal: ned bře 01, 2009 06:49 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Zdravím vás a předem děkuji za nabídku pomoci. Mám problém s CSS či špatným patkováním nebo prostě nezbedným rámem či co....prosím podívejte se na zdroják mojí stránky http://www.gymmers.ic.cz a pomozte mi, nemuzu dostat ten text nahoru, porad zustava v patce/ramu dole... :( dekuji moc za pomoc


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: HTML, xHTML, mySQL, CSS poradna
PříspěvekNapsal: ned bře 01, 2009 13:02 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Tic: Predpokladam, ze Ti jde o ten text "xD". Prvni veci je nepouzivat iframe, co tam mas.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: HTML, xHTML, mySQL, CSS poradna
PříspěvekNapsal: ned bře 01, 2009 13:59 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
zdarec potřeboval bych pomoct začal jsem dělat teamový stránky normál v xhtml a vzhled v css a udělal jsem si menu v javascriptu (program Agama web menus)no nastavil sem si v něm cesty k ostatním stránkám.A potřeboval bych aby se mi ty nové stránky otvíraly do okna Obsah(zde je link na stránku http://asforum-jihlava.ic.cz/ )zkuošel sem v tom programu nastavovat umístění kam se to má otevřít ale vždy se mi buď otevřelo nové okno nebo se to otevřelo místo hlavní stránky , u target v programu sem zkoušel zadávat okna ale furt nic.tak se chci zeptat zda někdo neví co s tim přeci jen ještě nejsem v tom tak zběhlý díky za pomoc


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: HTML, xHTML, mySQL, CSS poradna
PříspěvekNapsal: ned bře 01, 2009 14:08 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
zener píše:
Tic: Predpokladam, ze Ti jde o ten text "xD". Prvni veci je nepouzivat iframe, co tam mas.

Jo ten text jsi presne trefil....a jak mam iframe nahradit a cim? uz jsem zkousel udelat novy ram aale jakmile jsem smazal ten iframe a nahradil ho novym, tak cela spodni pulka stranky sjela k levemu okraji obrazovky....muzes mi poslat html navrh jak by to mohlo vypadat prooosim? :prayer: :prayer: :prayer: Nase crew ti za to pak treba zatancuje :D


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: HTML, xHTML, mySQL, CSS poradna
PříspěvekNapsal: ned bře 01, 2009 16:04 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Tic: mas relativne snadny layout. Na to se pouziva obtekani divu. Vytvor stranku s timto kodem a podle toho to jiz snadno predelas na svoje stranky.
Kód:
<div style="width:800px; margin:auto;">

   <div style="width:800px; background:red;">
      HLAVICKA
   </div>

   <div style="float:left; width:200px; background:orange;">
      menu<br>
      menu<br>
      menu<br>
      menu<br>
      menu<br>
      menu
   </div>

   <div style="float:right; width:590px;">
      nejaky text v hlavni casti...
   </div>

   <div style="clear:both; background:yellow; width:800px;">
      paticka
   </div>
   
</div>

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: HTML, xHTML, mySQL, CSS poradna
PříspěvekNapsal: ned bře 01, 2009 16:07 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Ecki píše:
zdarec potřeboval bych pomoct začal jsem dělat teamový stránky normál v xhtml a vzhled v css a udělal jsem si menu v javascriptu (program Agama web menus)no nastavil sem si v něm cesty k ostatním stránkám.A potřeboval bych aby se mi ty nové stránky otvíraly do okna Obsah(zde je link na stránku http://asforum-jihlava.ic.cz/ )zkuošel sem v tom programu nastavovat umístění kam se to má otevřít ale vždy se mi buď otevřelo nové okno nebo se to otevřelo místo hlavní stránky , u target v programu sem zkoušel zadávat okna ale furt nic.tak se chci zeptat zda někdo neví co s tim přeci jen ještě nejsem v tom tak zběhlý díky za pomoc

Kdyz kliknu v menu na nejaky odkaz, otevira se mi to ve stejnem okne.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous2 a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group