Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je úte zář 19, 2017 19:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: HTML, xHTML, mySQL, CSS poradna
PříspěvekNapsal: ned bře 01, 2009 16:49 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
zener píše:
Tic: mas relativne snadny layout. Na to se pouziva obtekani divu. Vytvor stranku s timto kodem a podle toho to jiz snadno predelas na svoje stranky.
Kód:
<div style="width:800px; margin:auto;">

   <div style="width:800px; background:red;">
      HLAVICKA
   </div>

   <div style="float:left; width:200px; background:orange;">
      menu<br>
      menu<br>
      menu<br>
      menu<br>
      menu<br>
      menu
   </div>

   <div style="float:right; width:590px;">
      nejaky text v hlavni casti...
   </div>

   <div style="clear:both; background:yellow; width:800px;">
      paticka
   </div>
   
</div>

Děkuji za odpověd ale takto to nefunguje, stránka se po vložení kódu naprosto rozhodí... neumím to vysvětlit, raději v příloze posílam celý svůj web, prosím podívejte se a pomozte, jsem z toho už zoufalý :cry:


Přílohy:
Poznámka: Moje stránka
Backup.rar [118.53 KiB]
359 krát
Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: HTML, xHTML, mySQL, CSS poradna
PříspěvekNapsal: ned bře 01, 2009 19:44 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned bře 01, 2009 14:05
Příspěvky: 1
Tak už nic už jsem to pořesil:)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: HTML, xHTML, mySQL, CSS poradna
PříspěvekNapsal: ned bře 01, 2009 23:31 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Tak prozatím je moje stránka vyřešená dalším framem...ale stejně díky moc za pomoc člověku s přezdívkou zener


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: HTML, xHTML, mySQL, CSS poradna
PříspěvekNapsal: sob dub 03, 2010 09:57 
Ahoj. Prosím, poraďte, jak vyřešit následující problém:
Potřebuji, aby data uložená prostřednictvím formuláře do DB MySQL, v této databázi vydrželal 1 měsíc resp. 30 dní. Existuje nějaká funkce, která by zajistila vymazání dat z databáze po uplynutí určité doby anebo problém lze vyřešit pouze pomocí PHP skriptu, kdy zadám podmínku, aby se nezobrazil výpis dat starších než 30 dní?

Děkuji.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: HTML, xHTML, mySQL, CSS poradna
PříspěvekNapsal: sob dub 03, 2010 15:06 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Je vic moznosti, jak to resit. Pokud chces data uchovavat, pak staci upravit vyberovy dotaz z databaze, neco jako...
Kód:
SELECT data FROM tabulka WHERE datum > DATE_SUB(NOW(), INTERVAL 30 DAY)


V opacnem pripade, pokud tedy data nepotrebujes a chces je mazat. Pak se to da resit ciste pomoci databaze pomoci triggeru, coz je ale pro toto reseni zbytecne slozite. Takze bych to udelal pomoci cronu. Tedy php skript, ktery se pravidelne spousti sam na serveru.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: HTML, xHTML, mySQL, CSS poradna
PříspěvekNapsal: pon kvě 31, 2010 09:45 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Ahoj, jsem začátečník v html, potřebuji radu ohledně rámů v html. Používám textový editor PSPad a webový prohlížeč Google Chrome. Vždy když atribut <body> nahradím <frameset> a kliknu na web (chci si porhlédnout web v google chrome, tak se mi zobrazí, že webové stránky nebyly zobrazeny). Musí se web nejdříve publikovat před vložením rámů? (to asi né ne? xD) Zde je celá html kód:
<html>
<head>
<title>Ing.Jan Ploub</title>
<meta name="description" content="Projektová kancelář Ing.Jan Ploub - Domažlice">
<meta name="keywords" content="Projektová kancelář, AUTOCAD, CADKON, projektování, Domažlice, architekt">
<meta name="author" content="Radim Ploub">
</head>
<frameset rows="80,*" >
<frame src="baner.html" name="reklama" frameborder="1"
scrolling="no" noresize>
<frameset cols="100"%,*">
<frame src="menu.html" frameborder="1" name="menu"
scrolling="Auto">
<frame src="uvod.html" frameborder="1" name="HlavniRam"
scrolling="Auto">
</frameset>
<notframes>Litujeme, ale Vámi zvolený internetový prohlížeč nepodporuje rámy v HTML jazyce. Možná je to způsobeno tím,
že máte zastaralou verzi Vašeho prolížeče. Pokud i poté potíže přetrvávají zkuste zvolit
jiný internetový prohlížeč, než máte dosud, např. Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera,
Google Chrome, Safari. Děkujeme.</notframes>
</frameset>
</html>

Děkuji předem za radu :-) Odepište sem, nebo na email: tech.extreme.art@email.cz - Pro mě je tohle fakt nepřekotalný problém, vyzkoušel jsem skoro vše xD


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: HTML, xHTML, mySQL, CSS poradna
PříspěvekNapsal: pon kvě 31, 2010 13:49 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Doporucuji nastudovat ramy na jakpsatweb.cz
http://www.jakpsatweb.cz/html/ramy.html

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Stín za textem - css
PříspěvekNapsal: pát čer 25, 2010 14:06 
Prosím pomůžete mi?? Máme vystylovat pozadí textu. resp. zvýrazněnému textu. Text má kolem sebe barevný rámeček a tomu máme udělat stín. Udělala jsem to podle nějakého návodu a funguje mi to, ale jenom v mozille. Potřebovala bych to zprovoznit ještě aspoň pro exploreru - tom nejnovějším. Nemáte někdo něja...ký nápad. moje řešení:

VE STYLECH: <style>
.shadow {
-moz-box-shadow:5px 7px 6px #C0C0C0;
}
</style>

V OBSAHU: <div class="shadow" style="background-color: #33CCFF; width: 298px; height: 24px">
<p align="center">Vzorový text se stínem 2010</div></p>

Prosím prosím :(( potřebovala bych to nějak upravit nebo vymyslet něco jiného aby to fungovalo i v nové mozille i v exploreru.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: HTML, xHTML, mySQL, CSS poradna
PříspěvekNapsal: pát čer 25, 2010 14:57 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Existuje klasika vlastnost "text-shadow", ktera funguje ve Firefoxu, Opere, Safari i Chrome. Ale nikoliv vsak v IE (ani v tech novejsich). IE ma vlastni definice, konkretne pro stin je to vlastnost "filter:shadow" a nebo "filter:dropshadow". Priklady techto filtru treba zde
http://www.jakpsatweb.cz/css/css-filtry-priklady.html

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Stín za textem - css
PříspěvekNapsal: pát čer 25, 2010 15:00 
zooh píše:
Prosím pomůžete mi?? Máme vystylovat pozadí textu. resp. zvýrazněnému textu. Text má kolem sebe barevný rámeček a tomu máme udělat stín. Udělala jsem to podle nějakého návodu a funguje mi to, ale jenom v mozille. Potřebovala bych to zprovoznit ještě aspoň pro exploreru - tom nejnovějším. Nemáte někdo něja...ký nápad. moje řešení:

VE STYLECH: <style>
.shadow {
-moz-box-shadow:5px 7px 6px #C0C0C0;
}
</style>

V OBSAHU: <div class="shadow" style="background-color: #33CCFF; width: 298px; height: 24px">
<p align="center">Vzorový text se stínem 2010</div></p>

Prosím prosím :(( potřebovala bych to nějak upravit nebo vymyslet něco jiného aby to fungovalo i v nové mozille i v exploreru.



už to mám


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: HTML, xHTML, mySQL, CSS poradna
PříspěvekNapsal: úte srp 17, 2010 21:36 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Dobrý den,
mám problém s tvorbou HTML šablony. Pokud zobražím obrázek samostatně tak je velice pěkny a ostrý ale pokud ho zobrazím v internetovém prohlížeči ve zdrojovém kodu tak se písmo v obrázku rozrastruje (je hranaté a neostré).
Předem děkuji za radu.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: HTML, xHTML, mySQL, CSS poradna
PříspěvekNapsal: stř srp 18, 2010 02:00 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Tak ted jsem absolutne nepochopil otazku... Co to znamena "pokud ho zobrazím v internetovém prohlížeči ve zdrojovém kodu"?

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: HTML, xHTML, mySQL, CSS poradna
PříspěvekNapsal: pát dub 20, 2012 19:44 
Zdravím.
Potřebovala bych poradit s takovou, nejspíš banální, záležitostí. Potřebuji dát dohromady osobní stránky a vždycky mám stejný problém - pozadí. Chtěla bych pozadí jako obrázek. Problém je, že nevím, jak ho nastavit, aby se mi nehýbal. Například udělám stránky na jednom počítači, vše je na svém místě, podle toho srovnám i bannery, logo, menu... Ale když je otevřu na jiném počítači, je vše rozhozené. Takže bych potřebovala nějak přibít všechny prvky tak, aby stránku viděl každý stejně. Například obrázek 1024x768 by měl být přes celou plochu stránky tak, aby když se na stránku podívám na jiném monitoru, se nic neposunulo, popř. něco nechybělo. Zkoušela jsem parametr "fixed", ale stejně se mi pozadí pohybu. Nějak nevím, co s tím. Díky


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: HTML, xHTML, mySQL, CSS poradna
PříspěvekNapsal: sob dub 21, 2012 12:25 
Ahojte.
Potřebovala bych se zeptat,jestli někdo neví,jak udělat tlačítko v Xml. Mám obrázek na pozadí, ten se zobrazuje ok,ale když přidám tlačítko:
<a href="tlačítka.php3">
<img src= "tlacitka/button.gif" onMouseOver="this.src= 'tlacitko/button2.gif'"
onMouseOut="tlacitko/button.gif'"></img>
</a>
Tak to nefunguje a zmizí i pozadí. V jiném případě se tlačítko objeví,ale není pozadí. Nevíte někdo,jak na to?Díky


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: HTML, xHTML, mySQL, CSS poradna
PříspěvekNapsal: stř čer 20, 2012 17:56 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: stř čer 20, 2012 17:27
Příspěvky: 1
Dobrý den,
potřeboval bych poradit v jedné věci týkající se internetových stránek. Mám tam daný obrázek, který potřebuju přemístit na přesné místo na jiném obrázku. Zkoušel jsem CSS pozicování - posicion: absolute, jenže tento příkaz mi tam ten obrázek přímo neusadí. Při změně rozlišení mi ulítne na jiné místo, než jsem chtěl. Poraďte mi prosím, který příkaz by dokázal přemístit obrázek podobně jako CSS pozicování, a přitom na tom místě zůstal, i když se změní rozlišení obrazovky. Dík


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 35 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group