Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pon pro 10, 2018 11:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Přetaktování grafik ATI
PříspěvekNapsal: pon úno 26, 2007 14:41 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 16, 2006 19:27
Příspěvky: 565
Přetaktování karet ATI

Majitelé grafik ATI mají výběr taktovacích prográmků velmi pestrý. Mezi nejlepší z nich patří ATITool. Jeho poslední verzi najdete vždy na: http://www.techpowerup.com/atitool/
Já budu pracovat s verzí 0.26 na kterou jsem vytvořil češtinu ( ke stáhnutí zde: http://cestiny.idnes.cz/pa/atitoolxmcz.html )
Vše si nainstalujte, připravte se a jdeme nato.

Pro zjištění nejvyššího taktu jádra stačí klepnout na tlačítko Najdi max. Jádra (Find max Core) hned se vám objeví testovací 3D obrazec, na kterém se testuje stabilita přetaktování testuje. Asi do 15-ti minut se frekvence ustálí na nějaké hodnotě. To by mělo být stabilní maximum. Hodnotu si opište a vraťte jezdce na zpět tlačítkem Zakladni takty (Default) a stejným způsobem postupujte u pamětí – Najdi max. Pameti (Find max Mem).

Obrázek

Až najdete i svou maximální stabilní frekvenci pamětí, tak pomocí jezdců navolte zjištěné frekvence a uložte tlačítkem Nastav takty (Set Clock).

Majitelé karet Radeon 9000/9200/9550/9600 by ještě před taktováním měli zavítat do Nastaveni (Setting) a v záložce Ostatní (Miscellaneous) odblokovat taktování na svých kartách zatržení položky Odemkni taktovani na Radeon 9000/9200/9550/9600 (Remove Radeon…… clock lock)

Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon úno 26, 2007 15:31 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
jen bych k tomu dodal, že tohle zjistí max. frekvenci pouze orientačně a nedokáže to plně nahradit ruční postup

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon úno 26, 2007 20:29 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 16, 2006 19:27
Příspěvky: 565
Jasně ale tohle je takový rychlý, jednoduchý a většinou bezpečný postup pro každého :cool:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát bře 09, 2007 19:31 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 16, 2006 19:27
Příspěvky: 565
X1950 Pro a X1950 GT taktovat jdou ale u pamětí musíte skákat po 7 Mhz jinak máte smůlu... ;) :cool:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned dub 22, 2007 11:28 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon srp 28, 2006 23:19
Příspěvky: 37
xmickey píše:
X1950 Pro a X1950 GT taktovat jdou ale u pamětí musíte skákat po 7 Mhz jinak máte smůlu... ;) :cool:


chapu to spravne ???

Dam zjistit max jadro a vratim , pak zjistit max pameti a vratim. Dale dam zjistene max jadro a pameti zaklad + 7 ulozim a znovu plus 7 ulozim atd... az na zjistene max. pameti :?:

_________________
CPU : Intel C2D 6300 1,8GHz@2.8Ghz|Arctic Cooling Freezer 7 Pro | MB : GIGABYTE DS4 P965 rev. 3.3 | RAM : 2x1024 DDR2 A-data 800MHz | HDD : WD 250GB SATA 2 16MB | GK : Asus 1950pro 256MB | PSU : Enermax L. 400W | CASE : Coolermaster Centurion 532| Monitor HP LP 1965


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv dub 26, 2007 06:22 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob pro 16, 2006 19:27
Příspěvky: 565
No takhle nějak se to předtím dělalo (už si nejsem jistý) Na X1950 Pro (GT) Skus betaverzi: http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=26246 ;)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv dub 26, 2007 08:12 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon srp 28, 2006 23:19
Příspěvky: 37
xmickey píše:
No takhle nějak se to předtím dělalo (už si nejsem jistý) Na X1950 Pro (GT) Skus betaverzi: http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=26246 ;)

dekuji vyzkousim

_________________
CPU : Intel C2D 6300 1,8GHz@2.8Ghz|Arctic Cooling Freezer 7 Pro | MB : GIGABYTE DS4 P965 rev. 3.3 | RAM : 2x1024 DDR2 A-data 800MHz | HDD : WD 250GB SATA 2 16MB | GK : Asus 1950pro 256MB | PSU : Enermax L. 400W | CASE : Coolermaster Centurion 532| Monitor HP LP 1965


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon pro 10, 2007 11:34 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon pro 10, 2007 11:25
Příspěvky: 12
Mám dotaz, mám Ati Redonku 9550 a chci ji taktnout, ale potžeboval bych vědět teplotu, protože mám základní paivni chladič a přidal jsem k němu aktivní vetřáček 40 x 40 bo nc jineho jsem nesehnal + pasivka na paměti. A pokud dejme tomu dám max. takt co je možnýý a t mi to neblafne či něco podobného, prostě to chci mít pod kontrolou. A jakto že píšou všichni že jádro o 6 % a paměti o 12= jEn!!!
dííky


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon pro 10, 2007 11:55 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: pát led 26, 2007 17:08
Příspěvky: 585
Odpověděl jsem ti

http://pcmark.info/viewtopic.php?t=3986

Pro přístě už nepiš a nezakládej topici a příspěvky když sou stejné.Já vím že chceš aby si toho někdo víc všimnul ale takhel to akorat zhorsis.Každý až tady bude tak se mu zobrazi že byl přidán nový příspěvek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon pro 10, 2007 15:43 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon pro 10, 2007 11:25
Příspěvky: 12
Hmmm speedfan známm ale není tam, ledažeby to bylo -1 stupen u temp3?...nevímm mám totži or everest stupneě a tam to není.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon pro 10, 2007 17:27 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: pát led 26, 2007 17:08
Příspěvky: 585
Temp 3 si nevšimje kdyby to byla pravda tak mám můj kompl má žár slunce :D

Někdomá -40 někdo jako já klidně i 1000


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon pro 10, 2007 18:39 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
Pokud vůbec má grafika čidlo, pak použij ATiTool nebo AtiTrayTools popřípadě Rivatuner či Everest. Speedfan grafiku nebere - ten odečítá pouze informace ze ZD

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon pro 10, 2007 20:04 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon pro 10, 2007 11:25
Příspěvky: 12
no vypadáto že nemáma. mám ati radeon 9550. no nevím


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon pro 10, 2007 20:12 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon pro 10, 2007 11:25
Příspěvky: 12
Používám Atitoll...dneska mi dosáhlo 467,31 jádrra a pak mi skočilo od grafiky viz obr. to asi bude ten očekávaný max. že ?
A kolik bezpečnéé taknutí vubec grafiky ? je nějaký poměr nastvení jádra vůči paměti ?
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon pro 10, 2007 20:16 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
Některé měly, některé ne. Asi nemáš... budeš muset hlídat "omakem"...

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon pro 10, 2007 21:07 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon pro 10, 2007 11:25
Příspěvky: 12
No a je tendle obrazek ten max. jádra nebo chyba jinčího charakterku. ?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte pro 11, 2007 14:57 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
Vypni v CCC VPU recover a řekni nám sám, jestli je to max či nikoli ;)

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte pro 11, 2007 20:48 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon pro 10, 2007 11:25
Příspěvky: 12
Jn ja si to myslel že se to mám vyxnpout. :D Ale stejně mi to moc nepomohlo při 463 MHZ mi skočil předtím ten VPU a po vypnutí se 469, 80 sekl compl. No takže jádro max. z 250 na 470 a pamět, u které jsempočítal vííc z 200 na 267, jen! Ted jen nevím jak nastvit, tak at je stabilní a nezhoří. :D :? :D Díkkes


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte pro 11, 2007 21:14 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
Nastav to o trochu níž ať máš jistotu...

Jinak je to luxusní výsledek, to bude jeden z těch lepších u 9550 :pal:

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte pro 11, 2007 22:39 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon pro 10, 2007 11:25
Příspěvky: 12
Jooo, tak to jsem nečekal. Hmmm, to jsem rád, že teda je to vrichtiku. A poslední dotaz, nezáleží na tom kolik pamět a kolik jádro?.... dejme tomu že dám 400 J a 250 P. Nebo dle toho jak mi to pojede, co ???


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group