Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pát zář 22, 2017 05:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Problem s DDR2
PříspěvekNapsal: čtv bře 15, 2007 23:17 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv bře 15, 2007 23:07
Příspěvky: 6
Zdravim!

Mam trosku neprijemny problem s ramkama konkretne DDR2 512MB 533mhz.
Situace se ma tahle. Kupoval sem novou zakladni desku + proceso(cca 2mesice ago)...potom se zjistil ze deska nepodporuje stary Ramky tak sem koupil tohle tak narychlo. Dela mi to uz dva mesice a nejak nevim jak to resit uz sem zkousel ruzne nastaveni latency v biosu a takovy. Nekdo mi rikal ze by to mohlo bejt voltagi(problem je ze v biosu voltage nejde nastavit)Dale sem zkousel zmenit nastaveni aby to neurcovalo SPD udajne to muze delat chybne. Podle cpu-z(nejnovjejsi verze) sem to nastavil. Skoro sem zapomel ten problem. Proste pri veci zatezi pocitace zejmena ramky takze pri hrani her atd. dela ze to totalne zamrzne jediny co zbejva tvrdej res zadna chyba proste res. Prehrejvanim to neni CPU ma kolem 40stupnu a v bedne mam kolem 30. Kdyz sem skousel memtest nedavno tak se mi to trikrat asi po hodince zaseklo stejne jako se to seka pri hrani.
Bios mam Phoenix-award a kdyz sem zkousel z MSI flasnout novej bios dopadlo to fiaskem a musem sem reklamovat desku nastesti byla nove koupena takze to bylo bezproblemu ale nerad bych jim to tma nesl znova:)

Pokud mi muze nekdo pomoct bylo by to fajn. Predem diky za odpoved.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát bře 16, 2007 09:58 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 07, 2006 15:04
Příspěvky: 331
Bydliště: Vimperk
Mozna by se hodilo kdybys nam uvedl presnou konfiguraci pc jako zakladni deska, grafika.... Pak ti muzem pomoct vic a taky by nevadilo jaka je to znacka ty ramky.

_________________
Gigabyte-P965 DS4+Core2Duo E6600 2,4ghz@3,1ghz+2x1GB GEIL 800@875mhz dual channel+Asus 8800GTS 640MB DDR3+WD400GB+Maxtor200GB+zdroj Fortron 500WPNX+skrin Thermaltake Swing+notebook MSI GX610PX.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát bře 16, 2007 12:22 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv bře 15, 2007 23:07
Příspěvky: 6
Jo to neni problem.

Intel Celeron D 352 - 3,20GHz,533mhz FBS,512KB

MSI PM8PM-V - VIA P4M800 pro DualCh DDR2 533,AGB8x,SATA RAID,USB 2.0,"AN, mATX,sc775,

Starsi Gforce fx 5600 128MB

HDD: ST328040A 30GB

Zdroj Eurocase 300W

512MB DDR2 667MHz PC5400 A-DATA


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát bře 16, 2007 13:32 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 07, 2006 15:04
Příspěvky: 331
Bydliště: Vimperk
Ja bych ten pc zkusil este otestovat programem gold memory zapina se stejne jako memtest. Zkousel si preinstalovat windows? Jestli neni nakej zaneradenej nebo zavirovanej. Pak by nebylo spatny tu ramku zkusit v jinym pc jestli mas tu moznost aby se mohlo vyloucit ze je spatna.

Taky si zkontroluj jestli mas ke vsemu spravny a nejnovejsi ovladace. A mas dost silnej zdroj? Je mozny ze pc ma malo stavy proto se seka.

_________________
Gigabyte-P965 DS4+Core2Duo E6600 2,4ghz@3,1ghz+2x1GB GEIL 800@875mhz dual channel+Asus 8800GTS 640MB DDR3+WD400GB+Maxtor200GB+zdroj Fortron 500WPNX+skrin Thermaltake Swing+notebook MSI GX610PX.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát bře 16, 2007 13:51 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv bře 15, 2007 23:07
Příspěvky: 6
Winy mam okey celkem nove isntalovany. A pouzivam celkem spolehlivy programky.

Ted me to prave napadlo ze by to mohlo bejt zdrojem myslel sem ze mam 400 a kdyz sem kouknul na zdroj tak sem se docela divil. Problem asi je ze na test ut zadnej nemam.

Ale diky za help.

Edit:koupil sem novy...a nepomohlo to hm.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát bře 16, 2007 18:32 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 07, 2006 15:04
Příspěvky: 331
Bydliště: Vimperk
Defender píše:
Winy mam okey celkem nove isntalovany. A pouzivam celkem spolehlivy programky.

Ted me to prave napadlo ze by to mohlo bejt zdrojem myslel sem ze mam 400 a kdyz sem kouknul na zdroj tak sem se docela divil. Problem asi je ze na test ut zadnej nemam.

Ale diky za help.

Edit:koupil sem novy...a nepomohlo to hm.


to ze si ho vymenil vubec nevadi :) aspon mas ted lepsi do budoucna ale ja si myslim ze asi bude vadna ramka kdyz se to sekne i pri memtestu... Nerikam ze ji musis hned menit ale zkusil bych ji nekde jinde..

_________________
Gigabyte-P965 DS4+Core2Duo E6600 2,4ghz@3,1ghz+2x1GB GEIL 800@875mhz dual channel+Asus 8800GTS 640MB DDR3+WD400GB+Maxtor200GB+zdroj Fortron 500WPNX+skrin Thermaltake Swing+notebook MSI GX610PX.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob bře 17, 2007 18:44 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv bře 15, 2007 23:07
Příspěvky: 6
No nejspis zkusim memtest znovu dnes pres noc a uvidim co jestli to aspon pres noc vydrzi bezet. A ramka je mozny ze je vadna ale zase to by prece nefunuguvala ne proste tohle je divny.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob bře 17, 2007 18:56 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 07, 2006 15:04
Příspěvky: 331
Bydliště: Vimperk
Defender píše:
No nejspis zkusim memtest znovu dnes pres noc a uvidim co jestli to aspon pres noc vydrzi bezet. A ramka je mozny ze je vadna ale zase to by prece nefunuguvala ne proste tohle je divny.


Ono urcit co je v pc vadny zrovna pri takovymhle problemu je tezky muze to bejt v podstate cokoliv ja se priklanim bud k ramce nebo i HDD? Zkousel si zmerit jeho teplotu? Je dost mozny ze se prehriva proto se seka pocitac sezen si program speedfan ten ti zmeri teplotu cpu, HDD a uvnitr case. Na vine muze byt i zakladni deska. Me se stary pc taky furt zasekavalo az se jednou nezaplo vubec a musela se vymenit zakladovka, ale to je az to nejhorsi reseni zatim nic nemen muze to bejt i nakej problem v ovladacich. Nevadilo by i prehrat na nejnovejsi BIOS ale kdyz s tim mas tak spatnou zkusenost...

_________________
Gigabyte-P965 DS4+Core2Duo E6600 2,4ghz@3,1ghz+2x1GB GEIL 800@875mhz dual channel+Asus 8800GTS 640MB DDR3+WD400GB+Maxtor200GB+zdroj Fortron 500WPNX+skrin Thermaltake Swing+notebook MSI GX610PX.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob bře 17, 2007 19:44 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv bře 15, 2007 23:07
Příspěvky: 6
Teplotou to urcite nebude. Mam dobre udelanou cirkulaci vzduchu takze v bedne mam 35stupnu procak ma 40-50 a ostatni se pohybujou nekde kolem 45-50.

No to uz mi taky pra lidi radilo ten bios ale myslim ze novjejsi verze asi neni.

Je mozny ze jeto HDD ale jeste nezs em kupoval zakladovku s procakem a ramkou takovej problem vubec nebyl. Takze to musi bejt jedna z tech tri veci. CPU muzu rovnou vyradit ten slape dobre.

No ja nevim v jakejch ovladacich resp. na co. Graficky mam ty nejdoporucovanejsi pro moji grafiku. na zvuk z CD k te zvukovce.

BTW: Kcemu je radic SCSI/RAID Host Controller?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob bře 17, 2007 22:11 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 07, 2006 15:04
Příspěvky: 331
Bydliště: Vimperk
Defender píše:
Teplotou to urcite nebude. Mam dobre udelanou cirkulaci vzduchu takze v bedne mam 35stupnu procak ma 40-50 a ostatni se pohybujou nekde kolem 45-50.

No to uz mi taky pra lidi radilo ten bios ale myslim ze novjejsi verze asi neni.

Je mozny ze jeto HDD ale jeste nezs em kupoval zakladovku s procakem a ramkou takovej problem vubec nebyl. Takze to musi bejt jedna z tech tri veci. CPU muzu rovnou vyradit ten slape dobre.

No ja nevim v jakejch ovladacich resp. na co. Graficky mam ty nejdoporucovanejsi pro moji grafiku. na zvuk z CD k te zvukovce.

BTW: Kcemu je radic SCSI/RAID Host Controller?


Hm tak musis nejak otestovat tu ram u nekoho jinyho pak uvidis

SCSI/RAID Host Controller to sou ovladace pokud mas vice HDD a mas je zapojeny do Raid zapojeni musi se to nastavit v biosu.

_________________
Gigabyte-P965 DS4+Core2Duo E6600 2,4ghz@3,1ghz+2x1GB GEIL 800@875mhz dual channel+Asus 8800GTS 640MB DDR3+WD400GB+Maxtor200GB+zdroj Fortron 500WPNX+skrin Thermaltake Swing+notebook MSI GX610PX.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned bře 18, 2007 00:21 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv bře 15, 2007 23:07
Příspěvky: 6
No ja jenom ze mi to ve spravce zarizeni ukazuje vykricnik ale tohle ja stejne nepouzivam.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problem s DDR2
PříspěvekNapsal: pon pro 15, 2008 15:52 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Dobrý den.

Prosím o radu. Mám zákl.desku PM8PM-V a po atualizaci biosu mi totálně klekla nejde mi vubec nastartovat, nejde se dostat do biosu a dokonce ani nerozezná svojí integrovanou grafiku.Defendr tu psal že ji vyreklamoval tak se ptám jestli je to jediná možnost?

Předem díky za pomoc.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problem s DDR2
PříspěvekNapsal: stř led 21, 2009 17:24 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Řadiš SCSI a RAID.
V systému hlásí špatná činnost SCSI/RAID Host Controller.

Zkončila mi platnost programu Alkoholu.Ten měl vytvořenou svou mechaniku DVD (asi virtuální).
Tento program jsem odinstaloval.A v počítačí dal odebrat hardwer řadiče SCSI/RAID Host Controller a je po restartu PC vše vpřádku.Zdravím a všem pohodu v PC.

šimi z Klášterce.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group