Download | Programy

1950 Pro ultimate,Vista a klononování obr. na TV???????????

Ovladače grafických karet, ovladače zvukových karet, ovladače tiskáren apod. ke stažení, nastavení ovladačů a řešení problémů s ovladači

Moderátoři: Zdenek, Pockmat, ladarozan, Moderátoři

gejzir
Nováček
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv bře 15, 2007 14:35

1950 Pro ultimate,Vista a klononování obr. na TV???????????

Příspěvek od gejzir »

Zdravim.Mam visty home premium a grafiku 1950 Pro Ultimate.Grafiku mam propojenou S-videem do TV kde mam jen scart takže tam je redukce S-video-scart.Ovladače mam catalyst 7.2 a jedinej obraz kterej dostanu na TV je černobílej a jenom na TV(monitor zhasne).Prostě ať dělám co dělám tak mi to v menu ovladače nechce povolit druhý zobr.zařízení.Nevíte někdo co s tim?Moc díky za každou odpověď.
Uživatelský avatar
eXp10it
Čestný člen
Příspěvky: 257
Registrován: pát srp 04, 2006 10:41
Bydliště: Ostrava --> Hultschin --> Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it »

k cernobilemu obrazu: s-videem jdou pokud se nepletu dve informace - barevnost a jas - pokud vidis cernobily obraz tak do tv ti prichazi jenom ta druha informace. Toto, ale neni problem na urovni TVEHO PC. Bud je vadny, nebo spatny kabel - redukce. to lze zjistit napriklad multimetrem kdyz si najdes pin-out scartu a prozvonis odpovidajici kabely. SCART ma oddelene video-in/out takze muzes mit taky koupennou obracenou redukci :) Posledni moznost co se tyka kabelu je ze ho ma moc dlouhy. No a ted jsme u TV, ne kazdy scart na TV ma funkcni vsechny piny. Starsi TV muzou mit jeden scart a na nem S-video ani nemit zapojene, novsi TV maji casto vice SCARTU, ale jen na nekterych zapojene s-video. At tak ci onak musis schrastit manual k TV a podivat se jestli s-video tva televize podporuje a zapojit ho do spravneho scartu. Dalsim bodem je prepnuti se v menu TV na spravny AV vstup, casto to fuguje tak ze pro prepnuti SCARTu do rezimu s-video musis jeste jednou zmacknout tlacitko pro onen vstup a TV se prepne (SCART totiz normalne predpoklada podle me RGB a ne s-video).
ke klonovani obrazu: to uz je opravdu problem ktery ma co delat s pocitacem a vyresis ho nastavenim v ovladacich - bohuzel normalne to funguje tak ze oba monitory zakliknes a jedou, takze nechapu proc ti to nejde. Jediny zakopany pes muze byt v overalyi coz je vrstva do ktere se pousti obraz videa/TV...ale predpokladam ze ty hovoris o tom ze uz ti nejde videt ani plocha windows...ze?
ISAAC + Fortron blue storm 400W ATX12 2.0, AMD Athlon 64 X2 3800+ @ 2,6GHz (1,35V), DFI s.939 NF3 Ultra-DAGF, Kingston HyperX (HX3200AK2/1G) 2×512 MB DDR 400MHz K2-3-2-6-1 (2,6V) @ 400MHz 2-3-2-5-1 (2,7V), Sapphire ATI Radeon 9600 @ pro, SAMSUNG 200GB PATA 7200rpm + další spotřební harampádí
gejzir
Nováček
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv bře 15, 2007 14:35

Příspěvek od gejzir »

Omlouvám se,že nereaguju rychlejc,ale měl jse PC u známýho,kterej mi tam instaloval prográmky.Když jsem si od něj dneska PC bral,tak jsem se ho ptal jestli to náhodou nefunguje a řikal že ne.No a stala se zvláštní věc.Když sem ho zapojil,tak jsem zkusil zapojit monitor do druhýho DVI a když jsem šel do ovladače tak už tam ta televize byla připojená.Nicméně to jde stále čb,ale to zkusim vyřešit až se polovička dokouká na TýTý.Jinak kabel mam 4 m. a ta ta TV je letitá takže asi opravdu nebude mít zapojený všechny piny,ale zkusim to prohnat přes video,tam už je komplet zapojenej scart.Jo a k tý redukci scart-S-video jsem zapomněl napsat že se na ní manuálně přepíná in a out.Opravdu moc dík za vyčerpávající odpověď.
har
Nováček
Nováček
Příspěvky: 8
Registrován: pon pro 25, 2006 22:28
Bydliště: central city

Příspěvek od har »

Ahoj,treba ti pomuze tohle http://pinouts.ru/VideoCables/svhs_scart_pinout.shtml
popripade toto
http://pinouts.ru/Home/Scart_pinout.shtml
mne taky totiz stara tv hraje jen cernobile,ale vzadu na scart je prepinac s-video-video,ktery staci prepnout a je to ok.Podivej se na zapojeni,urcite to tam najdes.
gejzir
Nováček
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv bře 15, 2007 14:35

Příspěvek od gejzir »

Zkusim.Díky
Uživatelský avatar
Pockmat
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 432
Registrován: stř zář 20, 2006 19:30
Bydliště: Brno

Příspěvek od Pockmat »

Osobně já tento problém s černobílým obrazem řeším při graf.kartě NVidia v nastavení nVidia Control Panel, tam se někde v nastavení TV vysílání (PAL apod.) dá nastavit výstup, na který je připojen kabel ke grafice(myslím tím tv-out).To pomůže a obraz se stane barevným... Jinak nevím. :|
Význam věcí neleží ve věcech samotných, ale v našem přístupu k nim.
Být, znamená, být vnímán.
Kdo chce vědět, musí se zeptat.
gejzir
Nováček
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv bře 15, 2007 14:35

Příspěvek od gejzir »

Pockmat píše:Osobně já tento problém s černobílým obrazem řeším při graf.kartě NVidia v nastavení nVidia Control Panel, tam se někde v nastavení TV vysílání (PAL apod.) dá nastavit výstup, na který je připojen kabel ke grafice(myslím tím tv-out).To pomůže a obraz se stane barevným... Jinak nevím. :|
Myslim že v ovladači je ze kterýho výstupu to jde a je to tam dobře,ale dík
gejzir
Nováček
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv bře 15, 2007 14:35

Příspěvek od gejzir »

Pro všechny co se setkaj s podobným problémem.Peklil jsem se s tim fakt dlouho,Zkoušel jse všechno možný včetně pájení kondenzátoru do scart redukce a nic.Až teď jsem prohráb krabici od grafiky a našel jsem tam redukci s-video-cinch a bingo,přes kompozitní video to jde v barvě i na tý naší starý TV.Takže problém vyřešen a všem co se snažili pomoct díky.
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Příspěvek od zener »

gejzir píše:Pro všechny co se setkaj s podobným problémem.Peklil jsem se s tim fakt dlouho,Zkoušel jse všechno možný včetně pájení kondenzátoru do scart redukce a nic.Až teď jsem prohráb krabici od grafiky a našel jsem tam redukci s-video-cinch a bingo,přes kompozitní video to jde v barvě i na tý naší starý TV.Takže problém vyřešen a všem co se snažili pomoct díky.
Ano, toto je reseni, ktere funguje vsem...

Jinak pro ty, co maji cernobily obraz a jedou pres S-video.

Staci si vzit pajku a spojit piny c. 15 a 20.

Pak se tam jeste muze dat kondik 470pF, mel by byt kvalitnejsi obraz, ale nejak vyrazne jsem to teda nezpozoroval :P
Odpovědět