Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je ned čer 24, 2018 08:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Přopijení na NET přes Linux
PříspěvekNapsal: pát bře 23, 2007 20:22 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon srp 28, 2006 20:57
Příspěvky: 31
Bydliště: Doma :-)
Tak konečně jsem nainstaloval Linux (mandriva One 2007) a zjistil sem že mi nefungujou exesoubory mno tak sem si nainstaloval WineHq a .exe jede normálně. Tak sem si chtěl nainstalovat připojení od O2 a zjistil sem že se instaluje do disku s Windowsem a že nemůžu upravit cestu. Nevíte jak to jinak nainstalovat?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte bře 27, 2007 20:58 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
tak to si asi instaloval ovladace od modemu pro windows ne?¨Nevim o tom ze by O2 mel pro sve modemy ovladace pro linux.

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř bře 28, 2007 11:44 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: ned lis 05, 2006 20:11
Příspěvky: 6
Napíš aký je to modem (značka, typ, popr chipset) možno by sa našli aj linux ovládače. Takto cez Wine ti nepôjdu, lebo to je len na aplikácie, nie na ovládače.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř bře 28, 2007 19:13 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon srp 28, 2006 20:57
Příspěvky: 31
Bydliště: Doma :-)
ADSL USB MODEM WAN ADAPTER USB\VID_1110&PID_9021\00300A4CA3B7

Toť mům modem. Cíx nevim. Ovladače na Linux nemam. Jsou jenom pro Windovs


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř bře 28, 2007 19:47 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: ned lis 05, 2006 20:11
Příspěvky: 6
Tak to je málo, skús dať pod linuxom v konzole (termináli, príkazovom riadku) lsusb (predpokldadám že je to USB modem) čo ti na ňom vypíše.
Alebo daj sem skopíruj celý výpis z lsusb.

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř bře 28, 2007 21:39 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
koukni co je na tom modemu napsano.... d-link, apod...

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon dub 23, 2007 12:20 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon srp 28, 2006 20:57
Příspěvky: 31
Bydliště: Doma :-)
Na to lsusb mi to nic nevypíše. Je to PPPoE modem. Podle mě ho ani nerozpozná, páč je v linuxu napsáno Unknown miodem. nevim no.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv dub 26, 2007 20:20 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte dub 24, 2007 19:42
Příspěvky: 21
Bydliště: PC
Ach jo, lidi se ty USB modemy neodnakucej kupovat snad nikdy. :roll:

_________________
LUNIX.CZ - 500 MB pro Vaše fotky a soubory zdarma!
Blogy, články, fotogalerie, odkazy.
Můj Ubuntu blog | Veřejný OpenOffice.org blog


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon dub 30, 2007 18:57 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon srp 28, 2006 20:57
Příspěvky: 31
Bydliště: Doma :-)
Jaj já ho nekupoval! Byl zdarma od O2 a nebudu kupovat novej, když je zdarma a navíc sou USB nejrychlejší. Můj kamarád má stejnej net ale bezdrát modem a jede mu to 2x pomalejš než mě a často mu padá.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř zář 26, 2007 20:19 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: sob úno 10, 2007 19:40
Příspěvky: 13
1) v Linuxu nejsou spustitelne soubory *.exe
2) vetsina ovladacu uz je v jadre
Linux nepodporuje vsechny modemy.
Zkus se podivat na net jestli pro ten tvuj modem nejaky ovladac pro Linux existuje.

_________________
http://www.qip-info.tk
Web věnovaný vynikajícímu alternativnímu ICQ klientovi.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte pro 25, 2007 21:18 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte pro 25, 2007 20:51
Příspěvky: 11
RIPR píše:
a navíc sou USB nejrychlejší.


Panebože,větší blbost jsem nikdy nečetl. USB modemy (též softmodemy,winmodemy,...) bývají nejpomalejší,protože USB není dělané pro ethernet protokol a navíc tyto modemy nemají vlastní procesor a proto vytěžují neustále procesor pc ke kterému jsou připojeny.
Pravděpodobnost úspěšného rozchození těchto modemů v GNU/Linuxu je velmi malá,ale jde to (existují ovladače,ale moc nefungují - http://atm.eagle-usb.org )
Doporučuji si koupit normální Ethernet modem/router...
btw. Windows binárky (exe) se v linuxu neinstalují,GNU/Linux (jako každý OS) má vlastní typ binárek a většina programů se instaluje pomocí balíčkovacího systému distribuce,kterou máš...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group