Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pon pro 10, 2018 15:48

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pomalý Internet přes SMCWBR14-G2
PříspěvekNapsal: pát bře 30, 2007 17:27 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát bře 30, 2007 16:57
Příspěvky: 2
Zdravím,

jsem připojen k inetu pomocí WiFi (2,4 GHz). Jako AP mám Cisco Linksys WET11. Výstup z tohoto AP je normální RJ45 konektor. Mám pevně přidělenou IP adresu. Na toto rozhraní se běžně připojuji z různých PC = s různými MAC.
Chci síť roztáhnout po domě (hlavně "místní" WiFi k notebooku). Koupil jsem si proto SMCWBR14-G2. Konfigurace proběhla dobře a všechno fungovalo prakticky okamžitě. Akorát "pomalu". Načítání html stránek se viditelně zpomalilo oproti přímému připojení PC do AP. Zkoušel jsem všemožné varianty (s DHCP i bez, s wireless i bez, s firewallem i bez něj, s DMZ ve firewallu i bez,..). Zkouším to teď s jediným kabelem připojeným PC a s vypnutým Wireless. Na SMC mám naklonovanou MAC z PC.
Zdá se mi jako že po restartu SMCWB14-G2 běhá inet ještě slušně ale po načtení několika stránek se zpomaluje. Když spustím měření rychlosti (http://www.dsl.cz, www. rychlost.cz), tak se po několika minutách nedočkám výsledku. Pingy přitom běhají vcelku slušně (stejně rychle jako když připojím PC přímo do AP) - např. na http://www.seznam.cz kolem 18 ms (tzn. i připojení k DNS serveru je dobré).
Jsem vcelku v koncích. Nevím co s tím? Nemá někdo podobné zkušenosti? Mohl by provider rozlišovat mezi PC a routerem?

Nevím. Budu vděčný za jakoukoliv pomoc


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob bře 31, 2007 00:07 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
tezko rict, je to dost specificky problem a zalezi na spousty faktorech..

nejdrive updatuj na sms routeru i na AP firmware.

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob bře 31, 2007 05:55 
Offline
Čestný člen

Registrován: stř zář 20, 2006 19:36
Příspěvky: 258
Bydliště: Praha
Také záleží na tom zdroji Inetu, jak se chová při stahovaní atd. A je použitý WEP? Změnit, někdy zlobí.

_________________
Athlon64x2 4000+, K9N Neo V2,Sata II Raid0,Nvidia GF 8500,2GB ram, DVB-T Hauppauge HVR1100, DVB-S SkyStar2, DVB USB MSI DigiVOX mini II V3.0


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob bře 31, 2007 09:27 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
ladarozan píše:
Také záleží na tom zdroji Inetu, jak se chová při stahovaní atd. A je použitý WEP? Změnit, někdy zlobí.


zlobeni WEPu myslis kdyz jsou pouzity treba jini vyrobci wifi zarizeni mezi sebou nebo jak?

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob bře 31, 2007 15:27 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát bře 30, 2007 16:57
Příspěvky: 2
Díky za odpovědi,

problém bude někde zakopaný. Provedl jsem Upgrade firmware na AP i routeru. WiFi jsem vypnul. Porad nic. Rekl bycch ze je zpozdeno otevirani obrazovek i stahovani. Pritom pingy chodi


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Linksys WRT54H
PříspěvekNapsal: úte kvě 15, 2007 20:56 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte kvě 15, 2007 15:19
Příspěvky: 6
Řekl bych, že mám podobný problém. Mám wi-fi router Linksys WRT54G v2.2
Pokud se připojuji svým ntb (acer travelmate 542lci) k lokální síti nebo internetu prostřednictvím toho wifi routeru (802.11b - 11Mbps), tak moje max. rychlost stahování není větší než cca 700kbps (80-90kBps). Měřím to v Total commanderu při stahování z FTP. Tipoval bych, že bych se měl přiblížit 11Mbps?
Nemáte někdo radu nad zlato?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte kvě 15, 2007 22:03 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
11Mbps je teoreticka max. rychlost. Realne je to asi tak na te urovni co rikas, takze je to ok.

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pomalý Internet přes SMCWBR14-G2
PříspěvekNapsal: pon srp 11, 2008 13:58 
Ahoj Taky jsem resil pomaly internet pres router SMCWBR14-G2, jedinne reseni. ktrere me pomohlo bylo nahrani firmwaru verzi 1.02.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pomalý Internet přes SMCWBR14-G2
PříspěvekNapsal: pon srp 11, 2008 13:59 
Pred tim byl firmware 1.09


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: MSI RG60SE Router 128 Mbps.sec
PříspěvekNapsal: úte pro 09, 2008 12:24 
mám Router MSI RG60SE je to docelá dobrý že to rychry ale je malí problém že to poruchoví ale vypádek internetu a načíta IP Adress který každy nahazovany na uhozvky 3 - 5 minut ale tak problém že nikdy nejde zapnout nebo se připojit na Adresu do routru přistup ale udělase chyba .
spíš když nikdo ma problém stáčí 2 reset aby se trochu spamatoloválo svojí systém do routru a dobře se skontrolovant jestlí kabel je dobře zapojen nebo jestlí od sítě hlávní modemu od společnost UPC neno O2.cz
tak nadále kdyby jste mělí problém mužete se obrátít http://www.djmichal.osoba.cz
:) ;) :cool: :smil: :rigth:


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pomalý Internet přes SMCWBR14-G2
PříspěvekNapsal: úte led 06, 2009 18:04 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
J-F-K píše:
Zdravím,

jsem připojen k inetu pomocí WiFi (2,4 GHz). Jako AP mám Cisco Linksys WET11. Výstup z tohoto AP je normální RJ45 konektor. Mám pevně přidělenou IP adresu. Na toto rozhraní se běžně připojuji z různých PC = s různými MAC.
Chci síť roztáhnout po domě (hlavně "místní" WiFi k notebooku). Koupil jsem si proto SMCWBR14-G2. Konfigurace proběhla dobře a všechno fungovalo prakticky okamžitě. Akorát "pomalu". Načítání html stránek se viditelně zpomalilo oproti přímému připojení PC do AP. Zkoušel jsem všemožné varianty (s DHCP i bez, s wireless i bez, s firewallem i bez něj, s DMZ ve firewallu i bez,..). Zkouším to teď s jediným kabelem připojeným PC a s vypnutým Wireless. Na SMC mám naklonovanou MAC z PC.
Zdá se mi jako že po restartu SMCWB14-G2 běhá inet ještě slušně ale po načtení několika stránek se zpomaluje. Když spustím měření rychlosti (http://www.dsl.cz, www. rychlost.cz), tak se po několika minutách nedočkám výsledku. Pingy přitom běhají vcelku slušně (stejně rychle jako když připojím PC přímo do AP) - např. na http://www.seznam.cz kolem 18 ms (tzn. i připojení k DNS serveru je dobré).
Jsem vcelku v koncích. Nevím co s tím? Nemá někdo podobné zkušenosti? Mohl by provider rozlišovat mezi PC a routerem?

Nevím. Budu vděčný za jakoukoliv pomoc


Člověče měl jsem podobnej problém, až na to natavení kolonování MACu a znalosti AP všechno stejný. Vyléčilo mi to obyčejný odpojení z SMC škatulky všeho. Zkusil jsem Přímý spojení PC k AP (kvůli ověření jesi jdou testy rychlosti netu správně) a pak jsem v oknech zakázal všechny připojení a po připojení z pět všeho na SMC routrjsem povolil LAN připojení k SMC a od tý doby to valí bez problému. I jiný kompy bez problému. Ještě jsem, ale netestoval WiFinu. To čekám podobný harakiri.
Je to asi takovej problém řešitelnej všemožným restartováním. .)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group