Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pon pro 17, 2018 08:11

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Problém s Gothic 3!!!
PříspěvekNapsal: úte dub 24, 2007 15:16 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon dub 23, 2007 19:43
Příspěvky: 22
Ahoj, mám docela velkej problém s hrou Gothic 3. Nejdřív vpohodě hraju asi tak 20-30min, jenže pak se mi hra úplně nepochopitelně zrychlí (obvykle, když začne pršet). Z mýho hrdiny je najednou Asapha Powel(to je ten sprinter ;) a den a noc se střídá během sekundy. Na fóru JoWoodu si jeden manik stěžuje na podobnou věc. Možná je to bug, ale je mi divné, že jsem 3krát instaloval pokaždé z jiného cd (dokonce i španělskou verzi) a dělá mi to furt. Mám CPU AMD x2 4200+EE,2GB RAM a Radeon X1900GT.Prosím,nevíte, co mám dělat :|


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte dub 24, 2007 17:21 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Příspěvky: 2336
Bydliště: Ústecký kraj
Nevím jestli to pomůže v tomto případě, ale zkus nainstalovat AMD DUAL - CORE OPTIMIZER, jestli jsi to už udělal, tak to nemám tušení. Prý některé hry bez toho optimizeru dělají problémy. ;)

_________________
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát dub 27, 2007 17:14 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: čtv lis 23, 2006 13:01
Příspěvky: 814
se nediv když máš palenou verzi :D jaky patch máš nainstalovany ?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob dub 28, 2007 09:47 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon dub 23, 2007 19:43
Příspěvky: 22
1.12


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned dub 29, 2007 09:33 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: čtv lis 23, 2006 13:01
Příspěvky: 814
to ti děla kvuli warez


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: WAREZ???
PříspěvekNapsal: ned dub 29, 2007 15:31 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon dub 23, 2007 19:43
Příspěvky: 22
a co to je warez a jak ho odstraním???pls


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned dub 29, 2007 17:34 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: čtv dub 19, 2007 18:11
Příspěvky: 72
ci je stihnuta alebo nie to nezalezi na tom ci bude zrychlena alebo nie. keby bola poskodena ta stiahnuta tak by mu vypisala pri instalacii alebo pri spustani hry error... de_Lauceux tvoj problem bude najskor to ako povedal jackal...inac warez je nelegalne zdielany alebo stahovany software... tj ked si na nejakom fore stiahnes hru cez rapidshare a pod...

_________________
CPU: Intel C2D E6600 2.4 GHz, MB: Asus P5B Deluxe, RAM: 2xCorsair 1024MB TWIN2X Dominator, VGA: ASUS GeForce EN8800Ultra 768MB, HDD: 2xWD Caviar 320GB Sata2, 2xAsus DRW-1612BL LS, PS: Fortron Epsilon 700W, Case: CoolerMaster Stacker 830Evo Black


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned dub 29, 2007 18:26 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: sob bře 03, 2007 13:50
Příspěvky: 23
Zkus ve správci úloh dát, aby hra běžela jen na jednom jádru.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned dub 29, 2007 19:08 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: čtv dub 19, 2007 18:11
Příspěvky: 72
to nepovazujem za dobre riesenie. ked ma dvojjadrovy cpu tak preco ho nevyuzit? preco by sa mal podriadit problemu... snad vyriesi problem tak aby nemal on obmedzenia.. tj skus pouzit AMD DUAL - CORE OPTIMIZER ako povedal jackal

_________________
CPU: Intel C2D E6600 2.4 GHz, MB: Asus P5B Deluxe, RAM: 2xCorsair 1024MB TWIN2X Dominator, VGA: ASUS GeForce EN8800Ultra 768MB, HDD: 2xWD Caviar 320GB Sata2, 2xAsus DRW-1612BL LS, PS: Fortron Epsilon 700W, Case: CoolerMaster Stacker 830Evo Black


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Déšť
PříspěvekNapsal: ned dub 29, 2007 20:26 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon dub 23, 2007 19:43
Příspěvky: 22
Ten optimizer jsem uz nainstaloval, vyresilo mi to problem se starsima hrama a castecne mi to pomohlo i s gothicem, uz se to nestava tak casto a dovoli mi to hrat i dele....nicmene furt se to obcas stava (hlavne kdyz dlouho prsi),nejspis to bude nejaky bug....nevíte,jak by se dal vypnout déšť ....já myslím,že by to můj problém vyřešilo ???


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned dub 29, 2007 20:28 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon dub 23, 2007 19:43
Příspěvky: 22
ale jinak samozřejmě děkuji za rady,vyřešili mi dost problému a jsem toho názoru, že tohle je nejlepší poradna jakou jsem kdy měl čest poznat, zde lidi poradí opravdu se vším


P.S: nevíte k čemu jsou ty Mark body co jsou za zprávy?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 09, 2007 10:05 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon črc 09, 2007 09:53
Příspěvky: 1
Bydliště: Hečíkova 7 Brno
To co někdo odpověděl, že to dělá kvůli tomu, že je hra neoriginál je holý nesmysl. Mám originál a dělá mi to taky!!! Mám Athlon X2 4800+, Asus M2N-E, 2 Gb DDR2, PCI Express x16: Hightech Radeon X1950 Pro nejnovější ovladače od ATI 7.5 i 7.6 stojí za h..., takže tam mám 7.4 omega. Úplně stejný problém: Zrychlení postav, ne mocc výrazné ale je, bílé chybějící místa v mapě, střídání počasí po vteřině, navíc jěště špatné počítání dnů při Save po 25 dnu klidně 272 atd. Už jsem rozhodnutý vyměnit kartu za ASUS EN7950GT/HTDP/512 DDR3, 2xDVI-I, HDTV,PCI-Express. Potom jsem měl podezření na zdroj, že je slabší, mám hodně zařízení v Big toweru, a že nepodporuje Dual core procesory a nové karty. Ovšem 550W by tedy mohlo stačit. No nevím. Třetím věc kterou jsem téměř vylučoval byl procesor a teď se dovídám, že by to naopak mohlo být hlavně tím. To mě zarazilo a nerad bych vyhodil dalších 6.500,- za novou kartu (i když říkám že ATI už niky, vždycky NVidia).


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 09, 2007 10:11 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
Mimayin:

Tohle není způsobeno ani HW ani OS ani ovladačema...

Ale hrou! Horší hra v tomto ohledu neexistuje... je prostě hrubě, velmi hrubě a špatně optimalizovaná...


BTW pokud vyměniš X1950pro za 7950GT, když cenově na dostřel (o výkonu nemluvě) je 8800GTS, uděláš daleko větší chybu než si momentálně myslíš...

BTW2: Není 550W jako 550W ;) Co máš konkrétně za zdroj??

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 09, 2007 16:24 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 15, 2007 13:18
Příspěvky: 487
Bydliště: Praha
hazet tohle na hw je docela komicky. tenhle problem se uz kolem gothicu resil x-krat. btw rada, mozna se hodi i na jindy. kdyz mam problem s necim konkretnim, jako je hra, tak se podivam, zdali neexistuje primo forum k dane veci.... http://www.gothicz.net

btw 1950 je skvela karta na kterou nvidia nema odpoved... takze zaver " když říkám že ATI už niky, vždycky NVidia" uz necham bez komentare :)

_________________
AMD X3 720BE@3.5 cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 3G OCZ XTC Platinum, Toxic HD4870, 3x WDs, NEC dvd, Audigy SE - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by ADI 21' CRT + 15" Flat Dell.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 09, 2007 16:34 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Příspěvky: 2336
Bydliště: Ústecký kraj
Bohužel tato hra je dobře graficky zpracována, ale co se týče optimalizace, tak je to slabota. Rozhodně to není HW. Tu hru jsem měl tu čest vyzkoušet na třech odlišných počítačích, co se tyče výkonu. Efekt byl stejnej, hra pořád swapuje a seká se stejně jako na slabším, tak i na silnějším počítače. Hluboce mě zklamala. ;)

_________________
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 09, 2007 20:07 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 15, 2007 13:18
Příspěvky: 487
Bydliště: Praha
porad nechapu co jste hrali. me to fungovalo prijatelne, sem tam se to skublo, loading malinko delsi nez obvykle a jinak pohoda

_________________
AMD X3 720BE@3.5 cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 3G OCZ XTC Platinum, Toxic HD4870, 3x WDs, NEC dvd, Audigy SE - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by ADI 21' CRT + 15" Flat Dell.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 09, 2007 20:27 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Příspěvky: 2336
Bydliště: Ústecký kraj
Kód:
...me to fungovalo prijatelne, sem tam se to skublo....


To je přesně ono o čem jsem psal, toto co popisuješ se děje na každém počítači, ať je slabší, nebo silnější. Pro mě takovéto škubání a přijatelné fungování u takové hry, jako je Gothic 3 je nepřijatelné. ;)

Edit: to oyza, podívej se prosím na svou sestavu, nemyslíš, že by ta hra měla jet na maximum a bez občasného škubnutí a přijatelného fungování. ;) :D

_________________
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 10, 2007 08:52 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon led 15, 2007 13:18
Příspěvky: 487
Bydliště: Praha
to jackal: jackale, jenze ja puvodne psal, ze sem to hral na svem starem kompu :) single core 3000+ na 2.5Ghz, eax1650ddr3 a 1,5G pameti, ktery jely jeste na 2T. rozdil vykonu je tak 2/3. ale schvalne az bude cas, nahodim to znova a zkusim :) me opravdu kdyz hraju rpg, ktery je rozsahly jak prase, ma super grafiku a bavim se u nej, at uz to byly ve svy dobe dungen masters, eye of beholders, arx fatalis, gothics, oblivion, TESs, might and magics atd me sem tam nejakej zaskubek nerozhodi :) po instalaci to bez uprav nejelo idealne, ale pri lehke uprave ini souboru dle navodu treba prave z gothicz.net to jelo v pohode. je spatne optimalizovanej? muze byt. co treba oblivion? je spatne optimalizovanej? two worlds? muzem zajit k soucasnosti - CoF, lost planet, stalker, rb6 vegas, dokonce uz i auta jako nfs, ten novej colin, test drive... vsechno spatne? ne nerekl bych, ze to je uplne spatne. kompy na to nestacej. vyvojari her jsou megalomani a zaroven liny/nestihaj(ono jim stejne diky producentum nic nezbejva nez delat to jak to delaj). nikdo nic neoptimalizuje, uz davno ne. ani bezny programy. proc? "je to prece zbytecny... kompy jdou rychle dopredu, ono se to casem ztrati, ze to stoji za h*. nez to dodelame, uz budou masiny ktery to zvladnou", tak asi tak uvazuji. priznejme si to. doba kdy se s tim "mazlili" je uz davno pryc.
kazdej ma na stole lcd - jaka spasa pro oci - hehe to jo, jedine v nativu, jinak je to rozmazany a oci vas milujou(priklad z nasi firmy, kde cca tak z 1000 uzivatelu co maj lcd ma tak 850 mensi nez nativni rozliseni, protoze na to nevidi jak je to "maly")
mam-li lcd 1600x1200, tak budu nutit hru aby sla na 1600x1200 - jo mozna za dobrejch starejch vymazlenejch her nebo her ktery pracujou s relativne "jednoduchou" grafikou treba na doom3 enginu to je v pohode, sem tam pouziju na nejakou bednu fyziku a je to hotovy - to lze, ale pri rpg? treba stalker. proti standardnimu rpg bych rekl je tu tak polovicka objektu, grafika podobna, fyzika(debila co delal system strileni bych rad potkal u piva) je tu taky a hra se hejba podobne. akorat ze misto volneho pohybu po plose - a tudiz loadingu za chodu, je omezena do daleko mensich segmentu a mezi nima loaduje o 106. kolem a kolem to stoji proste za ho :)

_________________
AMD X3 720BE@3.5 cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 3G OCZ XTC Platinum, Toxic HD4870, 3x WDs, NEC dvd, Audigy SE - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by ADI 21' CRT + 15" Flat Dell.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 10, 2007 09:05 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Příspěvky: 2336
Bydliště: Ústecký kraj
Tak v tom případě nevím opravdu co jsem hrál. :D :D :D Já bohužel zkusil 3 různé mašiny a výsledek byl stejný. Čekal bych, že na Asus 6600GT můžu čekat sekání a také ano. Pak jsem to hrál na Asus 7950GT a tam už jsem čekal plynulou hru, ale bohužel stejnej efekt, jako u 6600GT, to mě rozladilo a nad hrou jsem zanevřel. Jestli ti to hraje, tak je to super. ;)

_________________
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned črc 22, 2007 16:09 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: ned dub 15, 2007 20:57
Příspěvky: 15
Bydliště: HK
U této hry záleží hlavně na RAM. Instalované 4 GB Ram dělají divy, i když Vám jich Windows XP 32 bit využije třeba jen 3,5 GB. Zda máte DualCore, QuadCore či ne, to podle mne nehraje roli, protože, pokud vím, tak Gothic 3 stejně umí využít je jen jedno jádro (resp. pokud máte dvě, tak každé max. na 50 % - aspoň pokud můžu soudit ze své zkušenosti a hodnot využití CPU dle SpeedFanu). Co se týče grafiky, v pohodě Vám stačí ATI 1950pro. 8800 GTS je samozřejmě lepší, ale i ta Vám bude myslím k ničemu, pokud nemáte 4 GB ram. Jen tak se zbavíte toho nepříjemného dočítání při vstupu do nového lokací a dalších lagů.

_________________
webové projekty: - shadow blog,české elder scrolls wiki stránky.
Motto: ESSE QUAM VIDERI.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group