Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pát říj 19, 2018 18:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Taktování Core 2 duo E6420
PříspěvekNapsal: pát kvě 04, 2007 20:23 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát kvě 04, 2007 20:13
Příspěvky: 64
Dobrý den. Budu si pořizovat nový počítač s procesorem core 2 duo a potřeboval bych poradit ohledně taktování. Přečetl jsem si na toto téma už několik článků a potřeboval bych si ověřit jestli jsem jim správně porozuměl.

Procesor: Core 2 Duo E6420
Paměti: PC6400 (800mhz)

V Biosu nastavím frekvenci FSB na 400 a jako děličku paměti dosadím 2. (fsb400*multipler2=paměti800). Poté možná budu muset zvýšit napětí procesoru o nějaké strašně malé číslo. Je to takhle správně?
Děkuji za odpovědi


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob kvě 05, 2007 07:51 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
No defacto ano, ale promiň mi... v tvém podání mi to příjde docela komické. Až budeš mít sestavu doma, tak se ještě ozvi a dáme to pořádně dokupy.

Apropo, jaký je zbytek sestavy??

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re
PříspěvekNapsal: sob kvě 05, 2007 08:32 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: stř kvě 02, 2007 14:39
Příspěvky: 102
Bydliště: Hradec Králové
Neodsuzuj lidi.
je dobré si předem něco zjistit, v mém případě jsem nejdřív taktoval a pak jsem učil a učil co a jak ;-)
na pamětech se dělička nenastavuje, ta je pevně daná ke každý desce, já mám třeba CPU:6 takže frekvenci vydělím 6 a vyjde mě frekvence RAM :) jak jednoduché

_________________
AMD Athlon 64 7750 2.7GHz + AC Freezer 64 rev.2 - 4GB DDR2 1066MHz A-DATA EE,Gigabyte MA74-GM - WD3200AAJS 320GB - Samsung Spinpoint F3 500GB - ASUS EAH5770/DI2/512MB DDR5 - Seasonic 400W T3,Genius HomeTheater 5050

Po dvou letech opět pořádná mašinka :-)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob kvě 05, 2007 10:04 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
Já neodsuzuju, chraň IT bůh...

Ale má všechny pojmy správně a zároveň špatně. V podstatě se trefil, já jsem ho pochopil, ale nezaučený by asi spad z višně...

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob kvě 05, 2007 11:49 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Příspěvky: 2336
Bydliště: Ústecký kraj
Já bych taky počkal, až to bude mít před sebou a pak se může dělat co se mu napíše. Teorie je sice pěkná, ale jinak to bude když to bude na stole. ;)

_________________
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned kvě 06, 2007 08:52 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 10:57
Příspěvky: 26
mno já nevim, ale nemá se taktovat tak, že fsb zvyšuješ postupně po 10-20 a ne rovnou na 400 ?

_________________
CPU: Intel Core 2 Duo E6300 @2,80 Ghz @PrimeCooler PC-HC 5+ GK: ATI Radeon 1900GT 256MB DDR3 (550/1400) MB: Gigabite DS4 RAM: 2x512MB DDR2 800Mhz HDD: Seagate Baraccuda 250GB 7200.10 Zdroj: Thermaltake 470W Case: Aspire X-Plorer Mouse: Genius Ergo 520 1600DPI@Steelpad 4D
3D Mark 05:10337bodů


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned kvě 06, 2007 13:03 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát kvě 04, 2007 20:13
Příspěvky: 64
Díky moc za odpovědi. Já jsem jen potřeboval zjistit jestli jsem správně pochopil podstatu taktování. Samozřejmě vím že to není takhle jednoduché. :oops:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob čer 23, 2007 10:03 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: sob kvě 12, 2007 17:34
Příspěvky: 79
NO tak já budu mít také tento pracák E6420, Gigabite P35 - DS4, Geil 2x1024MB 800Mhz CL4 (UDC), ASUS 8800Ultra, Thermalright Ultra-120 eXtreme+Noctua 1200rpm, Case Thermaltake Soprano DX, disk WD Raptor 74GB+Silentmaxx HD-Silencer a Samsung 320GB SATA II, Corsair HX620W.
Něco už doma mám, ale hlavní várka dorazí během týdne. Začátkem prázdnin sem hodim co sem z toho dostal :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř čer 27, 2007 12:43 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 26, 2007 15:26
Příspěvky: 23
Zdravíčko, taky budu mít sestavu s tímto procesorem a taky bych ji chtěl trochu nataktovat, tu sestavu vidíte v podpisu. Takže až ji budu mít doma, dám vědět a můžem se pustit do taktování ;)

//EDIT 1: Tak tu sestavu bych měl mít nejpozději do 11.7.07 a to ji budu muset ještě složit, to bude prča :D

_________________
Intel Core2Duo E6420 2,13@3,2GHz | Sapphire ATi Radeon HD2900XT 512MB 822/1800MHz | Gigabyte P35C-DS3R rev 1.1 | Geil 4x1GB DDR2 800@960MHz Ultra CL4 | Western Digital WD3200AAKS | Enermax Liberty 500W | LG GSA-H30N | LG L1970HR-BF | CoolerMaster Elite 330 | A4Tech XL-750BF | C-Tech 9848LU-B-CZ


Naposledy upravil panther7 dne úte črc 03, 2007 08:14, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř čer 27, 2007 13:00 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: sob kvě 12, 2007 17:34
Příspěvky: 79
Paráda, tak až to budeš mít tak můžem taktit současně :D Třeba se ozvi na ICQ.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř čer 27, 2007 18:48 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte kvě 15, 2007 15:37
Příspěvky: 87
Jdu do toho taktování s váma :D

_________________
# Akasa Zen Black # Gigabyte GA-965P-DS4 rev.3.3 # Core 2 Duo E6420 2.13GHz@3.4Ghz # Scythe Mine Cooler # GEIL Ultra 4x1GB DDR2 854MHz # Asus 4830 # WDC 6400AAKS + 7500AAKS # LG H30N + Samsung S183A # Enermax Liberty 400W # Samsung 2032BW


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát čer 29, 2007 08:19 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: úte čer 19, 2007 09:18
Příspěvky: 139
že bych se taky přidal?:)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 17, 2007 11:17 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 26, 2007 15:26
Příspěvky: 23
Tak sestavu mám od včerejška doma a už jsem ji dokonce nahodil ;)
Jen mám docela zvláštní teplloty... Normálně ve Vistech jsou teploty (měřeno EVERESTem 4.00):
CPU: 52°C
GPU: 47°C
MB: 40°C
ale jakmile zapnu nějakou zátěž (třeba zapnu 3Dmark06 [jen načítací obrazovka, dál mi to nenajede :D ]), tak asi během 10sekund mi narostou teploty na:
CPU: 80°C
GPU: 48°C
MB: 75°C
posléze vypnu a zase ty hodnoty klesnou na původní, nějaký divný, ne?

...

A ještě bych chtěl poradit, jak přetaktovat procák aspoň na 3GHz

Tak tady je...
Obrázek

_________________
Intel Core2Duo E6420 2,13@3,2GHz | Sapphire ATi Radeon HD2900XT 512MB 822/1800MHz | Gigabyte P35C-DS3R rev 1.1 | Geil 4x1GB DDR2 800@960MHz Ultra CL4 | Western Digital WD3200AAKS | Enermax Liberty 500W | LG GSA-H30N | LG L1970HR-BF | CoolerMaster Elite 330 | A4Tech XL-750BF | C-Tech 9848LU-B-CZ


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 17, 2007 12:37 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 07, 2006 15:04
Příspěvky: 331
Bydliště: Vimperk
Zkus si sehnat jinej program na mereni teploty takovy vostry teploty nejsou moc dobry. Zkontroluj jestli mas dobre nasazenej chladic na procaku. A dal si tam vubec teplovodivou pastu? Pri takovych teplotach bych vubec na pretaktovani procesoru vubec nemyslel.

_________________
Gigabyte-P965 DS4+Core2Duo E6600 2,4ghz@3,1ghz+2x1GB GEIL 800@875mhz dual channel+Asus 8800GTS 640MB DDR3+WD400GB+Maxtor200GB+zdroj Fortron 500WPNX+skrin Thermaltake Swing+notebook MSI GX610PX.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 17, 2007 13:42 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: sob kvě 12, 2007 17:34
Příspěvky: 79
Psal mi po ICQ, že pasty tam dal hodně, takže to bude asi tim, že jí je tam moc :oops: Poslal sem mu TAT a SpeedFAN....

_________________
Gigabyte P35 DS4, C2D E6420 - 3.4Ghz, Thermalright Ultra-120 eXtreme + Noctua NF-S12-1200, ASUS EN8800Ultra, Geil 2x 1024MB CL4 800Mhz (UDC), WD Raptor 75GB + HDD silencer, Samsung 320GB SATA II, Corsair HX620 620W, Thermaltake Soprano DX, Samsung SyncMaster 22" 226BW, Myš Microsoft Habu a 2.1 stereo Logitech X-230.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 17, 2007 13:57 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 07, 2006 15:04
Příspěvky: 331
Bydliště: Vimperk
Prave ze ty pasty se tam dava co mozno nejmin :D Moc je spatne a zadna taky.

_________________
Gigabyte-P965 DS4+Core2Duo E6600 2,4ghz@3,1ghz+2x1GB GEIL 800@875mhz dual channel+Asus 8800GTS 640MB DDR3+WD400GB+Maxtor200GB+zdroj Fortron 500WPNX+skrin Thermaltake Swing+notebook MSI GX610PX.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 17, 2007 16:30 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: sob kvě 12, 2007 17:34
Příspěvky: 79
Ok dnes konečně vše dorazilo.. mam stejný procák tak deme na tooo...
Obrázek
A ANO!!! Chladič Thermalright Ultra-12 (eXtreme) se na desky Gigabyte P35 DS4 a DQ6 vejde!! I když se u eXtreme verze dotýká 1 heatpipe, vejde se!

_________________
Gigabyte P35 DS4, C2D E6420 - 3.4Ghz, Thermalright Ultra-120 eXtreme + Noctua NF-S12-1200, ASUS EN8800Ultra, Geil 2x 1024MB CL4 800Mhz (UDC), WD Raptor 75GB + HDD silencer, Samsung 320GB SATA II, Corsair HX620 620W, Thermaltake Soprano DX, Samsung SyncMaster 22" 226BW, Myš Microsoft Habu a 2.1 stereo Logitech X-230.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 17, 2007 16:43 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 07, 2006 15:04
Příspěvky: 331
Bydliště: Vimperk
WOLFik píše:
Ok dnes konečně vše dorazilo.. mam stejný procák tak deme na tooo...
Obrázek
A ANO!!! Chladič Thermalright Ultra-12 (eXtreme) se na desky Gigabyte P35 DS4 a DQ6 vejde!! I když se u eXtreme verze dotýká 1 heatpipe, vejde se!


Ty sis koupil 8800 ULTRA? Neni to skoda penez? Je to jen pretaktovana GTX.

_________________
Gigabyte-P965 DS4+Core2Duo E6600 2,4ghz@3,1ghz+2x1GB GEIL 800@875mhz dual channel+Asus 8800GTS 640MB DDR3+WD400GB+Maxtor200GB+zdroj Fortron 500WPNX+skrin Thermaltake Swing+notebook MSI GX610PX.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 17, 2007 16:44 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: sob kvě 12, 2007 17:34
Příspěvky: 79
Když kupuješ bez DPH.....

_________________
Gigabyte P35 DS4, C2D E6420 - 3.4Ghz, Thermalright Ultra-120 eXtreme + Noctua NF-S12-1200, ASUS EN8800Ultra, Geil 2x 1024MB CL4 800Mhz (UDC), WD Raptor 75GB + HDD silencer, Samsung 320GB SATA II, Corsair HX620 620W, Thermaltake Soprano DX, Samsung SyncMaster 22" 226BW, Myš Microsoft Habu a 2.1 stereo Logitech X-230.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 17, 2007 17:57 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 07, 2006 15:04
Příspěvky: 331
Bydliště: Vimperk
WOLFik píše:
Když kupuješ bez DPH.....


tak to je jina..

_________________
Gigabyte-P965 DS4+Core2Duo E6600 2,4ghz@3,1ghz+2x1GB GEIL 800@875mhz dual channel+Asus 8800GTS 640MB DDR3+WD400GB+Maxtor200GB+zdroj Fortron 500WPNX+skrin Thermaltake Swing+notebook MSI GX610PX.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous2 a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group