Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je stř zář 19, 2018 13:36

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: propojeni dvou PC + switch
PříspěvekNapsal: čtv črc 27, 2006 18:21 
Mam 2 PC na kazdem pripojeni k internetu pres poskytovatele PODA a switch. Poskytovatel mi poskytl 5 IP adres. Dotaz zní jak propojit tyto dva PC pres switch a vytvorit sit. Myslím že to mám propokjene na switch samostatně přes křížené kábliky .

Dík za rady


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: propojeni dvou PC + switch
PříspěvekNapsal: pát črc 28, 2006 20:31 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
pankac777 píše:
Mam 2 PC na kazdem pripojeni k internetu pres poskytovatele PODA a switch. Poskytovatel mi poskytl 5 IP adres. Dotaz zní jak propojit tyto dva PC pres switch a vytvorit sit. Myslím že to mám propokjene na switch samostatně přes křížené kábliky .

Dík za rady


Tvoje otazka je docela nepochopitelna, rikas ze mas dve pc pripojena na internet pres switch, to znamena ze uz spolu v siti jsou? Jinak kdyz propojujes dve pc pres switch a ten switch neni nejaka vykopavka muzes pouzit prime i krizene kabely, mel by si to umet sam prehodit.

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: propojeni dvou PC + switch
PříspěvekNapsal: ned črc 30, 2006 08:29 
maestro píše:
pankac777 píše:
Mam 2 PC na kazdem pripojeni k internetu pres poskytovatele PODA a switch. Poskytovatel mi poskytl 5 IP adres. Dotaz zní jak propojit tyto dva PC pres switch a vytvorit sit. Myslím že to mám propokjene na switch samostatně přes křížené kábliky .

Dík za rady


Tvoje otazka je docela nepochopitelna, rikas ze mas dve pc pripojena na internet pres switch, to znamena ze uz spolu v siti jsou? Jinak kdyz propojujes dve pc pres switch a ten switch neni nejaka vykopavka muzes pouzit prime i krizene kabely, mel by si to umet sam prehodit.


To asi jo ale nejde mi sdilet soubory nevím kde dělám chybu..... přes průvodce instalací sítě mi to nejde a jsem z toho vedle poraď mi jak to mám nahodit abych mohl mít lanku s dcerou funkcní a sdílet soubory


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned črc 30, 2006 08:35 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
Pokud jsou jen dva PC v síti, tak je stačí propojit jen tím kříženým kabelem bez switche. Do switche se standartně používají nekřížené kabely.

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned črc 30, 2006 08:39 
PCMark píše:
Pokud jsou jen dva PC v síti, tak je stačí propojit jen tím kříženým kabelem bez switche. Do switche se standartně používají nekřížené kabely.


To jo ale ja to potřebuji napojit aby běžel v obou internet dostal jsem od poskytovatele 5 IP adres a switch mam D-Link a tomu je jedno jestli je kabel křížený nebo ne???


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned črc 30, 2006 10:30 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
Anonymous píše:
PCMark píše:
Pokud jsou jen dva PC v síti, tak je stačí propojit jen tím kříženým kabelem bez switche. Do switche se standartně používají nekřížené kabely.


To jo ale ja to potřebuji napojit aby běžel v obou internet dostal jsem od poskytovatele 5 IP adres a switch mam D-Link a tomu je jedno jestli je kabel křížený nebo ne???


radeji pouzij prime a pokud mate pevne ip adresy v pocitacich nastaveny, predpoklaadm ze jsou stejne jen se lisi poslednim cislem, tak by to melo fungovat, chce si to zkontrolovat nastaveni firewallu a nainstalovane sdileni souboru.

Pak zkus dat start > spustit > a napis \\xxx.xxx.xxx.xxx

misto x ip adresu toho druheho pc. Mel by se otevrit, za predpokladu ze je na nem neco nasdileno.

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned črc 30, 2006 10:52 
radeji pouzij prime a pokud mate pevne ip adresy v pocitacich nastaveny, predpoklaadm ze jsou stejne jen se lisi poslednim cislem, tak by to melo fungovat, chce si to zkontrolovat nastaveni firewallu a nainstalovane sdileni souboru.

Pak zkus dat start > spustit > a napis \\xxx.xxx.xxx.xxx

misto x ip adresu toho druheho pc. Mel by se otevrit, za predpokladu ze je na nem neco nasdileno.[/quote]

jo stejjná IP jen koncovky jiné ale nejde to start...spustit :|


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned črc 30, 2006 11:48 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned črc 30, 2006 11:01
Příspěvky: 9
už to fachá ale pls jak nastavit Kerio abych ho nemusel zakazovat jen na jednom PC?????


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned črc 30, 2006 12:37 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
panakc777 píše:
už to fachá ale pls jak nastavit Kerio abych ho nemusel zakazovat jen na jednom PC?????


nepouzivam kerio, ale jako v kazdem firewallu tam musis nastavit pravidlo. Podrobneji uz nedokazu poradit.

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned črc 30, 2006 13:50 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned črc 30, 2006 11:01
Příspěvky: 9
maestro píše:
panakc777 píše:
už to fachá ale pls jak nastavit Kerio abych ho nemusel zakazovat jen na jednom PC?????


nepouzivam kerio, ale jako v kazdem firewallu tam musis nastavit pravidlo. Podrobneji uz nedokazu poradit.


Jo ale v připojení k mistní síti jsem musel přidat > protokol sítě internet TCP/IP >upřesnit a zadat IP 192.168.0.1 + masku DSN atd je to správně???? Nebude to něco bít???? JINAK TO CHODÍ a v KERIU už taky po restartu povolit okna IP adres pevných od providera a ok


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned črc 30, 2006 14:00 
Offline
Administrátor
Administrátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Příspěvky: 2080
Bydliště: Hlučín
Ano je to třeba všechno zadat aby to fungovalo správně, žádný problém v tom nevidím.

_________________
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned črc 30, 2006 18:16 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned črc 30, 2006 11:01
Příspěvky: 9
PCMark píše:
Ano je to třeba všechno zadat aby to fungovalo správně, žádný problém v tom nevidím.


No ještě malý problém domící sít mi bije do internetu, jakmile se ve wincomandru siťově připojiom nenabiha mi internet co s tím????


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned črc 30, 2006 18:43 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
panakc777 píše:
PCMark píše:
Ano je to třeba všechno zadat aby to fungovalo správně, žádný problém v tom nevidím.


No ještě malý problém domící sít mi bije do internetu, jakmile se ve wincomandru siťově připojiom nenabiha mi internet co s tím????


tak ted uz tomu nerozumim :) by me zajimalo jak to mas zapojene. Schema :)

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned črc 30, 2006 18:57 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned črc 30, 2006 11:01
Příspěvky: 9
[/quote]tak ted uz tomu nerozumim :) by me zajimalo jak to mas zapojene. Schema :)[/quote]

1) 2 pc každé má svou IP adresu jen koncovka je jiná, stená brána stejný DNS
2) připojení přes switch
3) fachá každý sólo bez problému

a za čtvrté už jem improvizoval doma a běhal od jenoho PC k druhému zkus mi popsat polopaticky jak a do čeho nastavovat IP 192.168.xx.xx a další

Nasdílet soubory umím ale s vytvořením domácí sítě průvodcem je kříž.
ObrázekObrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned črc 30, 2006 19:41 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
staci preci nastavit ty ip adresy ktere mas od poskytovatele a pocitace se budou videt i navzajem, bude spolu v siti, kdyz sou oba pichnuty do jednoho switche. Neni trena nastavovat 192.168.x.x jak pises.

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned črc 30, 2006 19:46 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
Obrázek

akorat misto tech adres zadas ty co mas od poskytovatele internetu.

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned črc 30, 2006 20:26 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned črc 30, 2006 11:01
Příspěvky: 9
maestro píše:
Obrázek

akorat misto tech adres zadas ty co mas od poskytovatele internetu.

jak to myslis????


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned črc 30, 2006 20:30 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned črc 30, 2006 11:01
Příspěvky: 9
maestro píše:
Obrázek

akorat misto tech adres zadas ty co mas od poskytovatele internetu.


v sitova pripojeni mam :
1)hamachi
2)pripojeni k mistni siti a tam nastaveni od providera

myslis ze do 2) nejak upravcit DNS a branu jinak????


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned črc 30, 2006 20:36 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned črc 30, 2006 11:01
Příspěvky: 9
v pripojeni mistni site >vlastnnosti>protokol site internet>vlastnosti>upresnit a pak napsat neco?????????


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned črc 30, 2006 20:43 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned črc 30, 2006 11:01
Příspěvky: 9
nebo neco zmenit v klient site Mrkvosoft??????? protokol ???????????


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group