Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je stř říj 18, 2017 12:09

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jak do bočnice vyříznout díru?
PříspěvekNapsal: pon čer 04, 2007 14:39 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte kvě 29, 2007 18:18
Příspěvky: 285
Bydliště: Praha
Potřeboval bych do bočnice vyříznout obdelníkovou díru na kterou jsem přeně našel plexisklo. Nejsem extra vybavenej takže jednoduchy postupy prosím..... :D Mám rozbrusku (nebo jak se tomu říká) ňáký pilky na železo a vrtačku...... možná pak ještě náký drobnosti na který sem zapomněl...No a potřeboval bych radu jak na to dík.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon čer 04, 2007 15:21 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
No možností je hodně.
Za 1. můžeš si to nechat vyžírnou laserem, ale to je drahé a neni to moc rozšířené.
Za 2. můžeš si jí vyříznou přímočarou pilou, to moc nedoporučuju. Plech se ohybá a i ve dvou je problém plech udžet na místě.
Za 3. můžeš si ho vyříznout ručně. Do rohu si vyvrtáš dírku aby si tim procpal list pilky a pak hezky řežeš.
Za 4. můžeš si to vyžíznou flexou (rozbruskou). Zajdi si do OBI nebo podobnýho obchodu a kup si tenkej (1mm, nebo 0,7mm tlustej) řeznej kotouč na kov do tý tvý flexi. Bacha na max. průměr kotouče. A pak to s tim jednoduše vyřízni.
Mimo bodu 1. to není konečná práce. Pak si hrany musíš ještě zbrousit pilníkem na železo.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon čer 04, 2007 20:16 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: pát bře 23, 2007 21:01
Příspěvky: 151
Bydliště: Presne mezi Klavesnici a Zidli
Sedlo píše:
No možností je hodně.
Za 1. můžeš si to nechat vyžírnou laserem, ale to je drahé a neni to moc rozšířené.
Za 2. můžeš si jí vyříznou přímočarou pilou, to moc nedoporučuju. Plech se ohybá a i ve dvou je problém plech udžet na místě.
Za 3. můžeš si ho vyříznout ručně. Do rohu si vyvrtáš dírku aby si tim procpal list pilky a pak hezky řežeš.
Za 4. můžeš si to vyžíznou flexou (rozbruskou). Zajdi si do OBI nebo podobnýho obchodu a kup si tenkej (1mm, nebo 0,7mm tlustej) řeznej kotouč na kov do tý tvý flexi. Bacha na max. průměr kotouče. A pak to s tim jednoduše vyřízni.
Mimo bodu 1. to není konečná práce. Pak si hrany musíš ještě zbrousit pilníkem na železo.
JJ bod jedna je priserne drahej :D ,bod 2 Neni to zas tak pravda,musis si ho necim podlozit,nejlip prisroubovat k tem podlozkam a pak rezat.Bod 3 tech direk musis udelat vic abys tam ten platek strcil :P (Jinak je to asi nejnamahavejsi ,ale ja to tak taky delam ) A bod 4 Flexa?Jestli si ji mel nekdy v ruce tak by se to dalo ALE jestli ne tak si spis celou praci znicis.Navic to musis delat v garazi .ale tam kde ti nic nechytne :D .Jinak je jeste jedna metoda...rezani vodou takze pokud mas dost penez :D tak vodu ta ti narozdil od laseru neopali barvu :P


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon čer 04, 2007 21:23 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
No tich dírek bejt víc nemusí pokud by si koupil jako já modelářskou pilku ta má ten list kulatej a v pohodě ho prostřčíš 8mm dírou a to se dá vyvrtat :lol: . Ale je to asi nejnamáhavější. Osobně si myslim že tou flexou by to bylo nejlepší, už jenom proto že já sem si okno řezal taky flexou :lol: . Ale jak říkal modder chce to trochu s ní umět. A pokud by si s ní neuměl ty tak někdo z rodiny určitě ano. Ale pokud nejsi úplný kopito tak by si se s ní za chvílku naučil. S tim 0,7 mm kotoučem se řeže jako nožem do másla (měkýho). A de hlavně vo to jí udržet aby jela správným směrem a nebát se jisker

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte čer 05, 2007 08:11 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: pát bře 23, 2007 21:01
Příspěvky: 151
Bydliště: Presne mezi Klavesnici a Zidli
Sedlo píše:
No tich dírek bejt víc nemusí pokud by si koupil jako já modelářskou pilku ta má ten list kulatej a v pohodě ho prostřčíš 8mm dírou a to se dá vyvrtat :lol: . Ale je to asi nejnamáhavější. Osobně si myslim že tou flexou by to bylo nejlepší, už jenom proto že já sem si okno řezal taky flexou :lol: . Ale jak říkal modder chce to trochu s ní umět. A pokud by si s ní neuměl ty tak někdo z rodiny určitě ano. Ale pokud nejsi úplný kopito tak by si se s ní za chvílku naučil. S tim 0,7 mm kotoučem se řeže jako nožem do másla (měkýho). A de hlavně vo to jí udržet aby jela správným směrem a nebát se jisker
bojiim bojiiim :-o :cry: a kopyto je s tvrdym Y ;)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte čer 05, 2007 14:02 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
modder píše:
bojiim bojiiim :-o :cry: a kopyto je s tvrdym Y ;)


Čeho se bojíš? Jo a za to kopyto se omlouvám sem moc línej na to abych si po sobě to co napíšu taky přečetl a někdy se holt chybyčka vloudí.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte čer 05, 2007 18:41 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: pát bře 23, 2007 21:01
Příspěvky: 151
Bydliště: Presne mezi Klavesnici a Zidli
Sedlo píše:
modder píše:
bojiim bojiiim :-o :cry: a kopyto je s tvrdym Y ;)


Čeho se bojíš? Jo a za to kopyto se omlouvám sem moc línej na to abych si po sobě to co napíšu taky přečetl a někdy se holt chybyčka vloudí.
No byla to spis sranda s tim ze se bojim ,ale neverim tomu...kdyz ti to uhne tak ses ..vis kde kdezto u pilky (jakekoliv) se vetsinou stacis zastavit a zacit rezat jinde :x


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte čer 05, 2007 21:36 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
To jo ale pokud nebude žezat přími o čáry tak to je v pohodě. Trochu uhnout může a pak to dopiluje. Já když sem si řezal díru tak sem šel asi 0,5cm od čáry kdyby náhodou (a to s flexou celkem obstojně umim :) ) a pak sem to dojel brusným kotoučem.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv čer 07, 2007 11:04 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: pát bře 23, 2007 21:01
Příspěvky: 151
Bydliště: Presne mezi Klavesnici a Zidli
Sedlo píše:
To jo ale pokud nebude žezat přími o čáry tak to je v pohodě. Trochu uhnout může a pak to dopiluje. Já když sem si řezal díru tak sem šel asi 0,5cm od čáry kdyby náhodou (a to s flexou celkem obstojně umim :) ) a pak sem to dojel brusným kotoučem.
Brusnej kotouc...to menenapadlo a ja to delal dycky pilikem jak ta p*** ehm.otrok :D


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Díky...
PříspěvekNapsal: čtv čer 07, 2007 14:42 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte kvě 29, 2007 18:18
Příspěvky: 285
Bydliště: Praha
Dík táta mi to vyříz flexou 1mm kotoučem a šlo to úplně v pohodě (dík za radu). Teťkon dodělávám svůj mod... Až to bude přidám foto!
Jo a dělám to poprvé takže nečekejte žádnou profi práci sou to jen drobnější upravy: sklo v bočnici, ,,hodně" svítící fany, kompletní přesříkání a vyvrtání direk do přeního krytu aby měl větráček odkud brát vzduch ;) ;) ;)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv čer 07, 2007 16:21 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
:stop: :stop: :stop: jenom to ne. Jestli jsem to správně pochopil tak chceš mít otvor pro nasávání vzduchu k ventilátoru dirkovanej?? To bude spíš horší než lepší.
za A) bude to dělat zbytečnej hukot protože vzduch nebude mít dostatečný místio pro proudění.
za B) větrák nebude mít takovej výkon kvůli zpomalení z bodu A.
Lepší by bylo kdyby si to vyřízl celý. :P

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv čer 07, 2007 21:45 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: pát bře 23, 2007 21:01
Příspěvky: 151
Bydliště: Presne mezi Klavesnici a Zidli
Sedlo píše:
:stop: :stop: :stop: jenom to ne. Jestli jsem to správně pochopil tak chceš mít otvor pro nasávání vzduchu k ventilátoru dirkovanej?? To bude spíš horší než lepší.
za A) bude to dělat zbytečnej hukot protože vzduch nebude mít dostatečný místio pro proudění.
za B) větrák nebude mít takovej výkon kvůli zpomalení z bodu A.
Lepší by bylo kdyby si to vyřízl celý. :P
JJ s tim muzu jenom souhlasit!! Ale je to trosku jinak..(sry ze opravuju) bod B vykon je stejnej (otacky jsou zachovany) !!!ALE!!! pokud ste se ucili fyziku zakladni skoly ,zjisite ze vzduch si najde vzdycky cestu ,takze kdyz to nepujde tema dirkama bude recyrkulovat coz je ztrata proudeni tim ze se mu vzduch vraci zpet. :P me samotnymu se ted z toho zamotala hlava :? Takze jak rika sedlo vyrizni to cely Je to estetictejsi:) Kdybys nevedel co na to mrkni na Thread:,,Vse co byste meli mit pro CASE MODDING" (delal sem ho ja ,kdyby si tam neco nenasel tak napis ,ja to tam dopisu :) )

//EDIT : Hej sedlo ses si jistej ze mas AMD Semptron?Bez urazky ,ja si myslim ze je to Sempron :x
//EDIT2 : Obecne plati ze otravnej zvuk delaji dirky v case na vetrak ale myslim, ze ty casti z plechu jo ale plast?Tam je problem v tom ze ty dirky pokud nejsou abs.tupy tak delaji zvuk tim proudenim vzduchu.Neco na princip pistalky :D


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: neony
PříspěvekNapsal: sob čer 09, 2007 20:37 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte kvě 29, 2007 18:18
Příspěvky: 285
Bydliště: Praha
JJ to doopravim někdy pozdějc...jenom taková věcička nevíte někdo kde bych sehnal ORANŽOVÝ nebo MODRÝ neon (s kompatabilním konvertorem)? Možná by se mi hodil do case- můžete se na ní podívat v sekci casemodding/orange case by Johny Stone dík ;)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob čer 09, 2007 21:13 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned led 07, 2007 10:44
Příspěvky: 28
modry maju vsade...ale oranzove sa zevraj vobec nerobia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: neony
PříspěvekNapsal: sob čer 09, 2007 22:06 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: pát bře 23, 2007 21:01
Příspěvky: 151
Bydliště: Presne mezi Klavesnici a Zidli
Hozny píše:
JJ to doopravim někdy pozdějc...jenom taková věcička nevíte někdo kde bych sehnal ORANŽOVÝ nebo MODRÝ neon (s kompatabilním konvertorem)? Možná by se mi hodil do case- můžete se na ní podívat v sekci casemodding/orange case by Johny Stone dík ;)
tak si ho udelej z LED diod a ty nalep tavnou pistoli na mlecny plexisko...tim se ti roztahne to svetlo :) :x


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned čer 10, 2007 20:13 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
modder píše:

//EDIT : Hej sedlo ses si jistej ze mas AMD Semptron?Bez urazky ,ja si myslim ze je to Sempron :x
//EDIT2 : Obecne plati ze otravnej zvuk delaji dirky v case na vetrak ale myslim, ze ty casti z plechu jo ale plast?Tam je problem v tom ze ty dirky pokud nejsou abs.tupy tak delaji zvuk tim proudenim vzduchu.Neco na princip pistalky :D


Add edit1: hups chybyčka se vloudila. Díky za opravu
add edit2: jak který. Třeba na zdrojích, nebo vzadu na kostře casu sou větráky přidělaná většinou na dirkovaným plechu. ve předu je pravda že je plast. A když už tak jak chceš v domácích podmínkách vyříznout absolutně tupou dírku. Myslim že by to nebylo zrovna jednoduché i s nějakýma odbornýma předmětama. Možná tak laserem

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned čer 10, 2007 20:15 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: pát bře 23, 2007 21:01
Příspěvky: 151
Bydliště: Presne mezi Klavesnici a Zidli
Sedlo píše:
modder píše:

//EDIT : Hej sedlo ses si jistej ze mas AMD Semptron?Bez urazky ,ja si myslim ze je to Sempron :x
//EDIT2 : Obecne plati ze otravnej zvuk delaji dirky v case na vetrak ale myslim, ze ty casti z plechu jo ale plast?Tam je problem v tom ze ty dirky pokud nejsou abs.tupy tak delaji zvuk tim proudenim vzduchu.Neco na princip pistalky :D


Add edit1: hups chybyčka se vloudila. Díky za opravu
add edit2: jak který. Třeba na zdrojích, nebo vzadu na kostře casu sou větráky přidělaná většinou na dirkovaným plechu. ve předu je pravda že je plast. A když už tak jak chceš v domácích podmínkách vyříznout absolutně tupou dírku. Myslim že by to nebylo zrovna jednoduché i s nějakýma odbornýma předmětama. Možná tak laserem
Jde to ALE strasne zdlouhava cinnost....takze nejlepsi kolem kovu nejakou pasku nebo tesneni na okna:) a nebo zakitovat a prestrikat :P


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte srp 07, 2007 23:44 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte srp 07, 2007 22:01
Příspěvky: 10
Být tebou koupim si rači nějaký katody


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř srp 08, 2007 08:40 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pát čer 22, 2007 07:43
Příspěvky: 399
Bydliště: kousek od Prahy
Dar přítele lasera....
Vyříznout dneska obdélníkovou díru do 1 mm plechu je nejen rychlé, ale v podstatě už i levné...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř srp 08, 2007 08:50 
Offline
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 21, 2006 19:17
Příspěvky: 960
Bydliště: Rudník
Maarvin píše:
Dar přítele lasera....
Vyříznout dneska obdélníkovou díru do 1 mm plechu je nejen rychlé, ale v podstatě už i levné...


A sand i přesné. Jo ale ještě by jsi mu mohl poradit kde ten laser sežene.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous2 a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group