Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je úte zář 19, 2017 23:35

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pentium vs Celeron co je lepší ?
PříspěvekNapsal: ned črc 22, 2007 21:33 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 09, 2007 22:18
Příspěvky: 33
mam takovej problémek mam celera D na 4Ghz a můžu mít P4 na 2,4Ghz nevim jak pude nataktovat ten celeron D je původně 3Ghz a má poměrně slušnej výkon ale nevim jestli je výhodnější vzít penťáka nebo ne když to vyměnim tak už to nepude vzít zpátky neporadíte někdo jestli mam měnit svýho celera za penťáka nebo ne ? nevim jaký sou rozdíly ve výkonech ale můj celer má 256Kb Cache a ta P4 má 1Mb poraďte pls


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 23, 2007 05:56 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
Který konkrétně model je ta P4?? To bude nějaký starý, s tak nízkou default frekvencí... fuuj

IMHO nechej Celera a pošetři na nový komp...

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 23, 2007 08:52 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 09, 2007 22:18
Příspěvky: 33
Tak je to starej model do s.478 ale můj komp se vyrovná ledajakýmu novýmu kompu a možná že ho v testech ještě šoupne do kapsy ale jen bych potřeboval vědět jestli je ta P4 výkonější než ten Celer díky


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 23, 2007 22:11 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
Celeron = Očesaná P4... tedy P4 by měla být ( a většinou je) výkonejší... na stejných frekvencích (P4 může mít i mírně nižší...) Celer na 4GHz překoná P4 kolem 3.5GHz (IMHO odhad)...

Musel bys ten kus vyzkoušet...

Nezapomeň však že P4 díky větší L2 cache (více tranzistorů) pekelně více hřeje... o to lepší chlazení potřebuješ...

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 24, 2007 14:52 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 09, 2007 22:18
Příspěvky: 33
NO s chlazením neni problém vodník se vo to postará. Ale když řikáš vyzkoušet tak já to teda zkusim. Doufám jen že ta P4 pude aspoň dobře nataktovat ;) já právě sázim na to že to má megovou Cache takže doufám že výkon voproti celeru bude znát. Díky


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 24, 2007 16:31 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 10:03
Příspěvky: 132
v tvojem pripade bych do toho P4 nesel...myslim ze celeron na 4GHz je lepsi aj kdyby se ti ten P4 dostal na 3,2 a vys ho z 2,4 stejne nedas... ;)
EDIT...aha ty mas vodnika? tak to pude nataktovat vic no....cili zalezi na tobe


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 24, 2007 20:19 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 19, 2007 17:37
Příspěvky: 1362
Bydliště: 3nec
Potom postni výsledky...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv črc 26, 2007 21:45 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: stř kvě 09, 2007 22:18
Příspěvky: 33
OK lidi dávam na vaše rady du do P4 sem taky moc zvědavej kdo chce nějaký výsledky z mý mašinky tak ať napíše mail já mu je pošlu udělam asi testy se všeho co de ;)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv črc 26, 2007 21:53 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
Klidně je postni sem na fórum... do příslušných sekcí samozřejmě... nebo jako doplnění Tvého topicu....

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv črc 26, 2007 23:14 
Offline
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 21, 2006 19:17
Příspěvky: 960
Bydliště: Rudník
Awast píše:
Klidně je postni sem na fórum... do příslušných sekcí samozřejmě... nebo jako doplnění Tvého topicu....


A jestli nechceš to co psal AWAST. Tak mi to pošli na maila mbaierl@seznam.cz .


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pentium vs Celeron co je lepší ?
PříspěvekNapsal: pon zář 21, 2009 20:19 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte srp 25, 2009 09:32
Příspěvky: 7
Bydliště: Voděrady 45
Mám problém který se týká těchto dvou procesorů. Zaměnil jsem procesor Intel Celeron D za Intel Pentium 4 ale po zapnutí mi jenom probliknou kontrolky na předním panelu a nic se neděje. Když tam vrátím ten Celeron tak to jde normálně. Zkusil jsem i vyndat PC ze zásuvky a vyndat baterii tak na deset minut, ale ani to nepomohlo. Tak co s tím?

_________________
MB: SAPPHIRE 845PEAS4-296PE
HDD: 40GB Seagate
HDD2: 160GB Seagate
HDD3: 80GB Maxtor
CPU: Intel Celeron 2,4@3,1Ghz
GK: Ati Radeon 9600 SERIES 128 MB Jádro: 324@484Mhz, Paměť: 203@279Mhz
RAM: 2x 1GB DDR 266MHz PC2100 KINGSTON


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pentium vs Celeron co je lepší ?
PříspěvekNapsal: pon zář 21, 2009 22:36 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
jakou máš základní desku, zdroj. Jaké přesné typy procesorů to jsou ?

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pentium vs Celeron co je lepší ?
PříspěvekNapsal: úte zář 22, 2009 08:26 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte srp 25, 2009 09:32
Příspěvky: 7
Bydliště: Voděrady 45
MB: SAPPHIRE 845PEAS4-296PE
Stránky: http://www.motherboard.cz/mb/pcpartner/W-2963.htm
http://www.firingsquad.com/hw/4780/Sapp ... EAS4-296PE
Zdroj: Codegen 350W
CPU 1: Intel Pentium 4 3Ghz s.: 478
CPU 2: Intel Celeron D Northwood 2.40 Ghz s.: 478 Northwood
Snad to stačí.

_________________
MB: SAPPHIRE 845PEAS4-296PE
HDD: 40GB Seagate
HDD2: 160GB Seagate
HDD3: 80GB Maxtor
CPU: Intel Celeron 2,4@3,1Ghz
GK: Ati Radeon 9600 SERIES 128 MB Jádro: 324@484Mhz, Paměť: 203@279Mhz
RAM: 2x 1GB DDR 266MHz PC2100 KINGSTON


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pentium vs Celeron co je lepší ?
PříspěvekNapsal: úte pro 01, 2009 12:23 
Ahoj Rasta, ja mam zas iny problem. Padol mi win a potrebujem reinstal. Lenze nemozem najst cd s drivers k doske aku mas aj ty.SAPPHIRE 845PEAS4-296PE. hladal som snad vsade na nete, ale nic. Vies mi pomoct nejako? Dakujem.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Pentium vs Celeron co je lepší ?
PříspěvekNapsal: úte pro 01, 2009 17:56 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte srp 25, 2009 09:32
Příspěvky: 7
Bydliště: Voděrady 45
Sorry, já jsem desku koupil přes Aukro a žádný ovladače jsem k ní nedostal. Když jsem provedl reinstal woken tak jsem našel ovladače který mi tam nechal předchozí majitel na HDD. Jsou to ovladače ke zvukový kartě a net-kartě.
Jestli jsou to ty, co potřebuješ tak napiš.

_________________
MB: SAPPHIRE 845PEAS4-296PE
HDD: 40GB Seagate
HDD2: 160GB Seagate
HDD3: 80GB Maxtor
CPU: Intel Celeron 2,4@3,1Ghz
GK: Ati Radeon 9600 SERIES 128 MB Jádro: 324@484Mhz, Paměť: 203@279Mhz
RAM: 2x 1GB DDR 266MHz PC2100 KINGSTON


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous2 a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group