Reklama  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP
Právě je pon dub 06, 2020 05:08

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: ATi HD2900XT - takty
PříspěvekNapsal: ned črc 29, 2007 19:58 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 26, 2007 15:26
Příspěvky: 23
Zdravíčko, jsem vlastníkém této karty a docela mě překvapili takty, Catalyst 7.7 a i ATi Tray Tools 1.3.6.1024 mi píší takt jádra 507MHz a takt pamětí 514MHz, nevíte kde je problém a co s tím? Všude totiž píší o taktech jádra 740MHz a taktech pamětí 1650MHZ (asi efektivně)...

_________________
Intel Core2Duo E6420 2,13@3,2GHz | Sapphire ATi Radeon HD2900XT 512MB 822/1800MHz | Gigabyte P35C-DS3R rev 1.1 | Geil 4x1GB DDR2 800@960MHz Ultra CL4 | Western Digital WD3200AAKS | Enermax Liberty 500W | LG GSA-H30N | LG L1970HR-BF | CoolerMaster Elite 330 | A4Tech XL-750BF | C-Tech 9848LU-B-CZ


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 30, 2007 05:56 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
Zkus ji zatížit... aby přešla z 2D módu do 3D... takty by se měly nastavit na správné hodnoty... karta má zřejmě "úsporný režim"...

Teda pokud je nemáš napevno nastaveny takhle nízko...

Použij ATiTool a jejich 3D kostku... nebo v ATiTrayTools to letadýlko...

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 30, 2007 08:17 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 26, 2007 15:26
Příspěvky: 23
ATi Tray Tools
Obrázek

Takhle defaultně vypadá, když dám v ATT Hardware > Nastavení přetaktování....
Obrázek Když kliknu na spočítat, tak mi to napíše nějaký podivný čísla, v tomto případě:
GPU: 405,00 rfd: 29
MEM: 405,00 rfd: 29

Obrázek Když dám Nastavit výchozí takty, tak se mi restartuje PC.
Obrázek Když dám Ukaž render, tak mi tam poletuje to letadýlko a mám možnost kliknout na Najít Max pro: GPU, MEM v obouch případech se mi zase restartuje PC (samovolně, jako předtím).
Obrázek Když dám měř, tak se mji hodí to letadýlko přes celou obrazovku a pochvilce mi to vyhodí nějaký score.
Obrázek A když dám třeba přetaktovat hodnoty, který jsou tam defaultně:
Obrázek
a dám poté Ok (nebo Použít), tak se to zase restartuje!
:cry:
Takže, nevíte kde je problém???

_________________
Intel Core2Duo E6420 2,13@3,2GHz | Sapphire ATi Radeon HD2900XT 512MB 822/1800MHz | Gigabyte P35C-DS3R rev 1.1 | Geil 4x1GB DDR2 800@960MHz Ultra CL4 | Western Digital WD3200AAKS | Enermax Liberty 500W | LG GSA-H30N | LG L1970HR-BF | CoolerMaster Elite 330 | A4Tech XL-750BF | C-Tech 9848LU-B-CZ


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: ATi Tool 0.27 beta 2
PříspěvekNapsal: pon črc 30, 2007 11:33 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 26, 2007 15:26
Příspěvky: 23
ATi Tool
Obrázek

Tak stáhnul jsem asi ATi Tool 0.27 beta 2 (díky podpoře HD2900XT).
Tam když testuju max GPU a max MEM, tak žádný restarty nemám. Ale když chci ručně zvednout takt a dám Set Clock, tak se mi to vrátí na původní hodnoty (507MHz jádro, 514MHz paměti) :(


//EDIT: teď jak různě pročítám diskuze, tak možná zjištuji, že na jakýkoliv přetaktování potřebuju 8pin napájení, je to tak? A taky se zmiňujou, že ty 2piny jsou zem, co to má znamenat? Je nějaká možnost si ten 8pin udělat/koupit?

_________________
Intel Core2Duo E6420 2,13@3,2GHz | Sapphire ATi Radeon HD2900XT 512MB 822/1800MHz | Gigabyte P35C-DS3R rev 1.1 | Geil 4x1GB DDR2 800@960MHz Ultra CL4 | Western Digital WD3200AAKS | Enermax Liberty 500W | LG GSA-H30N | LG L1970HR-BF | CoolerMaster Elite 330 | A4Tech XL-750BF | C-Tech 9848LU-B-CZ


Naposledy upravil panther7 dne pon črc 30, 2007 12:39, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 30, 2007 12:22 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned kvě 27, 2007 16:30
Příspěvky: 3
Tak mne se to taky vraci v atitoolu po ulozeni na stavajici hodnoty. Celkem by me zajimalo proc to tak je? V amd gpu clock to jede v pohode takteni ale kdyz zvednu takty tak aniz bych se dostal do 3D tak se mi teplota zvedne o 10 °C. takze ji nechci moc taktit kdyz sem se dostal v lost planet na 95 °C pri pretaktovani mirnym na 800/900.
edit//ted sem skousel riva tuner taktuje se v nem dobre ale jakmile zvysim takty tak zas teploty stoupnou o 10 °C ale je tam manualni regulace otacek normalne beha karta kolem 30% ale skusil sem dat 50 a je to rachot :D. se skoro bojim dat vic aby ten vetracek neuletel bych chtel videt 100 % to musi graficka vyletet z pocitace :D:D.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 30, 2007 13:29 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 26, 2007 15:26
Příspěvky: 23
Hehe, vrtulník :D
Jinak, jaký si měl základní takty? Taky těch 507MHz a 514MHz? A ty tam máš 8pin?

_________________
Intel Core2Duo E6420 2,13@3,2GHz | Sapphire ATi Radeon HD2900XT 512MB 822/1800MHz | Gigabyte P35C-DS3R rev 1.1 | Geil 4x1GB DDR2 800@960MHz Ultra CL4 | Western Digital WD3200AAKS | Enermax Liberty 500W | LG GSA-H30N | LG L1970HR-BF | CoolerMaster Elite 330 | A4Tech XL-750BF | C-Tech 9848LU-B-CZ


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 30, 2007 14:44 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned kvě 27, 2007 16:30
Příspěvky: 3
JJ ty samy mam ty sou pro 2D pak ve 3D se to samo zvedne a nemam 8 pin.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 30, 2007 15:03 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 26, 2007 15:26
Příspěvky: 23
mina píše:
JJ ty samy mam ty sou pro 2D pak ve 3D se to samo zvedne a nemam 8 pin.

A jak teda poznám ty takty ve 3D? Hele, kdyžtak písni na ICQ: 326439989

_________________
Intel Core2Duo E6420 2,13@3,2GHz | Sapphire ATi Radeon HD2900XT 512MB 822/1800MHz | Gigabyte P35C-DS3R rev 1.1 | Geil 4x1GB DDR2 800@960MHz Ultra CL4 | Western Digital WD3200AAKS | Enermax Liberty 500W | LG GSA-H30N | LG L1970HR-BF | CoolerMaster Elite 330 | A4Tech XL-750BF | C-Tech 9848LU-B-CZ


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 30, 2007 15:08 
Offline
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte lis 21, 2006 19:17
Příspěvky: 960
Bydliště: Rudník
Podle mně v tom nic nevidím. Jestli ti ta grafika šlape dobře i ve hrách nebo tak, tak podle mne není co řešit. Ta grafika si zvedne takty sama. Podle 2D nebo 3D.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 30, 2007 16:52 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 26, 2007 15:26
Příspěvky: 23
Nj, jede, ale jak čtu všude kolem, tak mi přijde, že má ject víc, třeba v 3DMarku06 (v rozlišení 1280x1024) mám 8700bodů a všude jinde vidim přes 10000bodů. Ta bych ji chtěl teda i malinko taktnout, ale nevidim nikde takty 3D

_________________
Intel Core2Duo E6420 2,13@3,2GHz | Sapphire ATi Radeon HD2900XT 512MB 822/1800MHz | Gigabyte P35C-DS3R rev 1.1 | Geil 4x1GB DDR2 800@960MHz Ultra CL4 | Western Digital WD3200AAKS | Enermax Liberty 500W | LG GSA-H30N | LG L1970HR-BF | CoolerMaster Elite 330 | A4Tech XL-750BF | C-Tech 9848LU-B-CZ


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 30, 2007 17:38 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte kvě 15, 2007 15:37
Příspěvky: 87
Ty hraješ 3DMarky?? :roll: :D

_________________
# Akasa Zen Black # Gigabyte GA-965P-DS4 rev.3.3 # Core 2 Duo E6420 2.13GHz@3.4Ghz # Scythe Mine Cooler # GEIL Ultra 4x1GB DDR2 854MHz # Asus 4830 # WDC 6400AAKS + 7500AAKS # LG H30N + Samsung S183A # Enermax Liberty 400W # Samsung 2032BW


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 30, 2007 17:50 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 26, 2007 15:26
Příspěvky: 23
Vagi píše:
Ty hraješ 3DMarky?? :roll: :D

Ježiši...ne, ale neni divný, že já mám pod 10000bodů?

_________________
Intel Core2Duo E6420 2,13@3,2GHz | Sapphire ATi Radeon HD2900XT 512MB 822/1800MHz | Gigabyte P35C-DS3R rev 1.1 | Geil 4x1GB DDR2 800@960MHz Ultra CL4 | Western Digital WD3200AAKS | Enermax Liberty 500W | LG GSA-H30N | LG L1970HR-BF | CoolerMaster Elite 330 | A4Tech XL-750BF | C-Tech 9848LU-B-CZ


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon črc 30, 2007 18:02 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 07, 2006 15:04
Příspěvky: 331
Bydliště: Vimperk
panther7 píše:
Vagi píše:
Ty hraješ 3DMarky?? :roll: :D

Ježiši...ne, ale neni divný, že já mám pod 10000bodů?


Jestli ti na tom 3d marku06 tak zalezi tak ji prodej a kup 8800GTS 640MB ta mi dela 3d mark v plny palbe ;)

_________________
Gigabyte-P965 DS4+Core2Duo E6600 2,4ghz@3,1ghz+2x1GB GEIL 800@875mhz dual channel+Asus 8800GTS 640MB DDR3+WD400GB+Maxtor200GB+zdroj Fortron 500WPNX+skrin Thermaltake Swing+notebook MSI GX610PX.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte črc 31, 2007 07:19 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 26, 2007 15:26
Příspěvky: 23
Mě nejde o nějaký blbý body 3DMarku, mě de o to, proč mám míň, než ostatní!

Jinak, malej dotaz, šlo by nějak kartu ještě více podtaktovat (ve 2D)? Aby byla pod 50°C, což by znamenalo větráček na 25% otáčkách (skoro neslyšitelné)...

_________________
Intel Core2Duo E6420 2,13@3,2GHz | Sapphire ATi Radeon HD2900XT 512MB 822/1800MHz | Gigabyte P35C-DS3R rev 1.1 | Geil 4x1GB DDR2 800@960MHz Ultra CL4 | Western Digital WD3200AAKS | Enermax Liberty 500W | LG GSA-H30N | LG L1970HR-BF | CoolerMaster Elite 330 | A4Tech XL-750BF | C-Tech 9848LU-B-CZ


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re:
PříspěvekNapsal: čtv lis 13, 2008 07:03 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
mina píše:
Tak mne se to taky vraci v atitoolu po ulozeni na stavajici hodnoty. Celkem by me zajimalo proc to tak je? V amd gpu clock to jede v pohode takteni ale kdyz zvednu takty tak aniz bych se dostal do 3D tak se mi teplota zvedne o 10 °C. takze ji nechci moc taktit kdyz sem se dostal v lost planet na 95 °C pri pretaktovani mirnym na 800/900.
edit//ted sem skousel riva tuner taktuje se v nem dobre ale jakmile zvysim takty tak zas teploty stoupnou o 10 °C ale je tam manualni regulace otacek normalne beha karta kolem 30% ale skusil sem dat 50 a je to rachot :D. se skoro bojim dat vic aby ten vetracek neuletel bych chtel videt 100 % to musi graficka vyletet z pocitace :D:D.


Když ho dáš na full, tak uslyšíš přistávat Boeing přímo vedle sebe :D


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group