Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je čtv led 18, 2018 05:18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: kniha o programovani v linuxu
PříspěvekNapsal: pon črc 30, 2007 20:11 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 17, 2006 14:21
Příspěvky: 133
Bydliště: Mostkovice
chtel bych si koupit nejakou knizku o programovani v linuxu... hlavne mi jde o c++ a pak taky php&mysql. pokud mate nekdo zkusenosti s nejakymi knihami, budu za ne rad...

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: kniha o programovani v linuxu
PříspěvekNapsal: čtv srp 02, 2007 15:16 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Runn3r.cze píše:
chtel bych si koupit nejakou knizku o programovani v linuxu... hlavne mi jde o c++ a pak taky php&mysql. pokud mate nekdo zkusenosti s nejakymi knihami, budu za ne rad...

Na platforme nezalezi... Tudiz s vedomostmi pro PHP v Linuxu muzes i na PHP ve windows ;) Konkretne PHP a MySQL se nijak nepreklada a muzes to psat treba v poznamkovem bloku (win) nebo treba ve VI (linux), pricemz oba editory jsou soucasti zakladni instalace win, resp. linuxu :P

Co se tyce ostatnich jazyku (C apod.), muzes je taky psat ve vyse zminenych editorech, ale pak si musis sehnat nejaky prekladac... Treba Cecko je multiplatformni, takze nebude problem sehnat kompilatory. Jinak si kup nejakou knizku o C++/C# - nevim, co chces. Knizky nebudou rozliseny na prostredi. Prikazy jsou vsude stejne :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 02, 2007 16:00 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 17, 2006 14:21
Příspěvky: 133
Bydliště: Mostkovice
ja vim ze je to stejne v ruznych OS, ale treba v linuxu uz jsem neco zkousel s c++ a porad mi to vraci nejaky errory pri kompilaci... taky presne nerozumim tem linuxovejm configure a makefile souborum... tak bych o tom chtel neco nastudovat...

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned srp 12, 2007 13:58 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:03
Příspěvky: 231
Shodou okolností v linuxu v C++ začínám programovat. Pro základy ti stačí když napíšeš program např. program.c
Kód:
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
   int i=0;
   while (i<5)
   {
      cout << "ahoj \n";
      i++;
   }
   cin.get();
   cin.get();
   return 0;
}

A zkompilujješ ho příkazem g++ program.c, pak ho jednoduše spustíš ./a.out
Pokud nemáš program g++, stačí napsat yum -y install g++ případně apt-get install g++ :)

_________________
Věř tomu. mozek tě vidí; salek.info


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned srp 19, 2007 18:11 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
mozek007 píše:
Shodou okolností v linuxu v C++ začínám programovat. Pro základy ti stačí když napíšeš program např. program.c

:D :D :D
To me pobavilo :P A k cemu mu to bude stacit? Ze opise par radku a nebude jim rozumet? :?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned srp 19, 2007 18:45 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:03
Příspěvky: 231
zener píše:
nebude jim rozumet? :?

O toho jsou tutoriály nebo knížky

_________________
Věř tomu. mozek tě vidí; salek.info


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon srp 20, 2007 09:12 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 17, 2006 14:21
Příspěvky: 133
Bydliště: Mostkovice
zener píše:
mozek007 píše:
Shodou okolností v linuxu v C++ začínám programovat. Pro základy ti stačí když napíšeš program např. program.c

:D :D :D
To me pobavilo :P A k cemu mu to bude stacit? Ze opise par radku a nebude jim rozumet? :?


ja tem radkum rozumim... v C++ uz sem se neco ucil...
ale at delam co delam, tak se mi porad nedari to v linuxu zkompilovat tak, abych to pak mohl spustit...

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon srp 20, 2007 21:09 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
mozek007 píše:
O toho jsou tutoriály nebo knížky

Tak jasne :D Ale precti si nadpis postu... Ten rozhodne nekoresponduje s programem na vypis "ahoj" :D Ja se nechci hadat, ale ten Tvuj kod je offtopic jako krava (pardon) :P

Runn3r.cze píše:
ja tem radkum rozumim... v C++ uz sem se neco ucil...

hh, jasne, nechtel jsem nijak shazovat Tvoji uroven znalosti nebo tak...



jde proste o to, ze kdybych sem napsal 100 kodu, jak secist dve cisla, jak vypsat 12x hello world nebo jak vypocitat kvadratickou rovnici, bude to NAPROSTO k NICEMU.

Ja totiz vubec nechapu ten MzKuv post :?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon srp 20, 2007 21:24 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:03
Příspěvky: 231
Runn3r.cze píše:
ale at delam co delam, tak se mi porad nedari to v linuxu zkompilovat tak, abych to pak mohl spustit...


Nevím jestli je chyba v tom tvojim programu nebo v kompilátoru. Takže zkus ten můj výše uvedený program zkompilovat přes program g++ a jesli se to pořád nebude dařit, tak je chyba v kompilátoru nebo v linuxu.. Jestli to půjde, tak je chyba v tvojim programu..
Co ti to píše za chybu?

_________________
Věř tomu. mozek tě vidí; salek.info


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon srp 20, 2007 21:31 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:03
Příspěvky: 231
Ahoj zenere!
zener píše:
Ja totiz vubec nechapu ten MzKuv post :?

Rád vysvětlím..
Výše se psalo :
Runn3r.cze píše:
v linuxu uz jsem neco zkousel s c++ a porad mi to vraci nejaky errory pri kompilaci...

A právě kvůli těm errorům při kompilaci jsem napsal postup stepp by stepp jak takový program vytvořit. Ptáš se proč? No přece aby se zjistilo kde je problém a problém se vyřešil. Tedy uvedl jsem základní example program, který 100% funguje (aby se předošlo chybám při kompilaci) a návod na samotou kompilaci.....

Myslím, že už stačí, snad jsi pochopil můj "zbytečný post"

_________________
Věř tomu. mozek tě vidí; salek.info


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte srp 21, 2007 22:05 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 17, 2006 14:21
Příspěvky: 133
Bydliště: Mostkovice
tak uz jsem asi prisel na to, kde byl celou dobu problem... celou dobu jsem zdrojaky ukladal na mountnuty ntfs disk, a kdyz jsem se pak program pokousel z tohoto disku spustit, tak to rvalo
Kód:
permission dened

ale jakmile jsem to zkopnul na plochu a spustil odtama, tak to jede bez problemu...

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte srp 21, 2007 22:19 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:03
Příspěvky: 231
Runn3r.cze píše:
Kód:
permission dened


Problém byl asi v přístupových právek. Můžeš si pohrát s chmod
(man chmod).. a případně práva pro spouštění.. x

Už je teda všechno OK?

_________________
Věř tomu. mozek tě vidí; salek.info


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř srp 22, 2007 13:54 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
mozek007 píše:
Problém byl asi v přístupových právek. Můžeš si pohrát s chmod
(man chmod).. a případně práva pro spouštění.. x

Už je teda všechno OK?

jj, to jsou urcite prava... ale spis bych rekl, ze je v linuxu zakazane zapisovat na ntfs partition, resp. neni v systemu utilita, ktera by to umela :P


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř srp 22, 2007 14:34 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: pát bře 23, 2007 21:01
Příspěvky: 151
Bydliště: Presne mezi Klavesnici a Zidli
Citace:
jj, to jsou urcite prava... ale spis bych rekl, ze je v linuxu zakazane zapisovat na ntfs partition, resp. neni v systemu utilita, ktera by to umela :P
V linuxu nejde zapisovat na NTFS a podle me do te doby co na tom pojedou novy OS Microsoftu ani nemusime uvazovat o zapisu na NTFS partition.Ja sem si to vyresil tak ze mam rozdeleny disk na 4 partition a jedna je EXT3 druha NTFS a zbyvajici dve FAT32.Takze mam Windowsy a Linuxy a kdyz potrebuju zapsat neco na disk treba film tak to hodim na partition fat32 a tim muzu zapisovat na disk jak z linuxu tak s windowsu a nemusim se zbytecne prepinat ....


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř srp 22, 2007 16:00 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pát lis 17, 2006 14:21
Příspěvky: 133
Bydliště: Mostkovice
mozek007 píše:
Problém byl asi v přístupových právek. Můžeš si pohrát s chmod
Už je teda všechno OK?


no pristupovy prava na tom ntfs disku byly nastaveny na 777, cili vsichni mohli vsechno, ale stejne to neslo, kdyz to hodin na plochu tak jsou prava stejny ale uz to jde

modder píše:
jj, to jsou urcite prava... ale spis bych rekl, ze je v linuxu zakazane zapisovat na ntfs partition, resp. neni v systemu utilita, ktera by to umela

no linux to standardne neumi, ale mam nainstalovany ntfs-3g ovladace s kterejma to jde... ale nezapisuju na disk, kde jsou instalovany widle, ale jenom na spolecnej disk kterej mam na data a je formatovanej ntfs...

_________________
Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv srp 23, 2007 12:03 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
modder píše:
V linuxu nejde zapisovat na NTFS ...

Heh :D
http://wiki.ubuntu.cz/Podpora_z%C3%A1pisu_pro_NTFS


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re:
PříspěvekNapsal: ned pro 21, 2008 01:49 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob čer 28, 2008 10:57
Příspěvky: 659
Bydliště: pardubice
zener píše:
modder píše:
V linuxu nejde zapisovat na NTFS ...

Heh :D
http://wiki.ubuntu.cz/Podpora_z%C3%A1pisu_pro_NTFS

;)

jojo .. celkem casto brouzdam z Ubuntu ve Win adresarich (hlavne kdyz potrebuju nejaky dokumenty do skoly ktery mam v XPckach) .. takze potvrzuji -> JDE TO!!! (vyzkouseno)

_________________
$result = mysql_query("SELECT finger FROM hand WHERE id=3");
echo $result;
HNwebdesign - Tvorba webových stránek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group