Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pon čer 25, 2018 08:44

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zatuhávání PC -WinXP
PříspěvekNapsal: pát srp 03, 2007 12:30 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte bře 20, 2007 20:49
Příspěvky: 9
Dobrý den,
mám problém:
Při prohlížení internetu, ale i hraní her či testování výkonu pc mi
sem tam - jednou za dva až tři dny, zatuhne PC.
Nemusí být spuštěno ani nic náročného, stačí pouze prohlížeč opera (9.22) a najednou se vše sekne - myš zastaví a pc přestane odpovídat a pomůže pouze restart. Stává se tak z ničeho nic, nepředchází tomu žádné varování. Myslel jsem si, že je to přetaktováním CPU (Athlon 64 soc. 754 - 1,8GHz na 2,25GHz při default napájení a chladiči), ale při náročných testech -Prime 95 atd. si PC v klidu brouká a teplota se drží do 58 stupňů max. třeba 5 hodin) Ke všemu se mi to sekne i třeba při 28 stupních CPU a podtaktovaní na 1,2 GHz (mám zaplý CnQ).
K tomu mi ještě rodinný příslušník sdělil, že se mu to seklo i při prohlížení webu když jsem PC měl na default hodnotách.
Počítám, že to může mít něco společného s totálním zatuhnutí PC, které se stalo asi před měsícem, kdy se seklo na boot screenu a nic mu nepomohlo pouze restart BIOSu. Pak vše bylo OK ale začalo toto.
Už jsem opravdu zoufalý jelikož netuším, jestli je to HW nebo SW věc.
Chystám se na reinstall xp, ale radši se ještě ptám, jestli s tímto problémem nemá někdo zkušenosti a neporadil by.
Díky.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát srp 03, 2007 21:01 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
zkus si na jiny disk hodit zkusebni instalaci win a chvili ji pouzivej, jestli se sekani nebude opakovat, je jasne kde je chyba.

Pokud to bude stejne zkus z pc vyndat, jestli tam mas, dalsi karty (audio, tv, radice, apod.). Dalsi odpojit mechaniky nebo zkusit jiny zdroj.

Take zkus memtest.

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob srp 04, 2007 06:19 
Offline
Čestný člen

Registrován: stř zář 20, 2006 19:36
Příspěvky: 258
Bydliště: Praha
Já bych to odhadnul na vadu paměti - spřeházejte moduly anebo některé dejte mimo. Použijte Memtet68

_________________
Athlon64x2 4000+, K9N Neo V2,Sata II Raid0,Nvidia GF 8500,2GB ram, DVB-T Hauppauge HVR1100, DVB-S SkyStar2, DVB USB MSI DigiVOX mini II V3.0


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob srp 04, 2007 20:04 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte bře 20, 2007 20:49
Příspěvky: 9
Memtest jsem testoval - 5x ten test projel celej a ani jedna chybička.
Jinak PC mám pouze s jedním diskem, mechanikou atd. Bez zvukovek, tv tunerů atd.
Myslím si, že to nejspíš bude zdroj, poslední dobou mi jeho zapnutí ruší televizi (začnou po ní běhat pruhy) a k tomu je to EC. Prohodím to s bratrem a uvidím. Problém je, že se pc neseká u specifické činnosti a pouze tak jednou za tři dny takže se blbě investiguje.
RAMky jsem vyloučil díky memtestu, ale je pravda, že jsem novou kupoval nedávno a ty problémy začaly měsíc a půl potom. Mám teď 1*512MB 400MHz Viking a jednu 1GB 400MHz Apacer - spolu běhají v defaultu na 333MHz při 2,5 3 3 7. Ale jdou i na 390 při 2,5 3 3 6 - při přiblížení ke 400 se seknou winy při bootování a když tomu přidám o kousek (na 2,7V) napětí tak to jde, ale chyb v memtestu jak máku. Jinak ty paměti mám v BIOSu na napětí 2,6V jako default ale na netu jsem četl, že default je 2,5V pro DDR1 - mám k8NS Pro od Gigabytu tak nevím, jestli to do nich má prát o 0,1V víc než je běžné. Asi trochu jinak MB detekuje default hodnoty.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob srp 04, 2007 20:14 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Příspěvky: 1098
Bydliště: Nejdek / Praha
si mel rict rovnou ze mas EC zdroj :)

_________________
Techbit.cz - IT magazín
Novinky - grafické karty, procesory, základní desky, notebooky a další...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát zář 28, 2007 09:20 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte bře 20, 2007 20:49
Příspěvky: 9
No jo, vím že EC není žádná výhra, tehdy jsem byl blbej a PC mi sestavoval kámoš vydřiduch. Dneska už bych to stavěl sám a úplně z jiných komponent, ale to už je pozdě.
Jinak po dlouhém a úporném testování jsem zjistil, že:
S jednou 1GB 400MHz pamětí (2,5 , 3, 3, 6) mi to jede bez problémů a můžu ji i s CPU přetaktovat a žádný problém. Přihodím druhou úplně stejnou paměť a prásk. Při stejné frekvenci mi to při bootování hryzne už i v biosu (rozpije se obraz a je zásek). Testoval jsem tam i další podobnou paměť od jiného výrobce a je to stejné. PC najede až když snížím frekvenci pamětí na 366MHz (PC se totálně sekne tak dvakrát do týdne ve winech) a nebo na 333MHz (PC se zatím neseklo). Zkrátka při přidání druhého modulu musím mít paměti na 333MHz. Je to docela vopruz že procesor si dáva 2,25GHz (se standart chladičem do 50 stup.) ale frekvenci paměti musím mít proklatě nízko :-/ . Pohraju si ještě s časováním ale když jsou ty paměti v SPD nastaveny na 400MHz při 2,5 , 3, 3, 6 tak by to snad mělo jít v páru.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon říj 08, 2007 21:43 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon říj 08, 2007 21:38
Příspěvky: 3
Zdravim, mam podobny problem, sestavoval jsem uplne nove 2 pocitace:
PC1 :Intel Lemont,Pentium 4,1G Kingston 667,seagate 160GB,Gigabyte 7600GT, fortron 350W
PC2 : Intel Lemont,Core 2 duo,2x1GB Kingston 667,Seagate 250GB,Asus x1950 pro, Fortron 500W
Pri hrani her obcas oba pocitace natvrdo zatuhnou.V logu systemovych udalosti se objevi hlaska:
HECI driver has failed to perform handshake with the Firmware.
Poradite nekdo prosim?
Napada me jedine flashnout bios na desce.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous2 a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group