Download | Programy

Linksys WAG200G Wireless-G kolabuje

Zapojení a zabezpečení sítí, bezdrátové sítě a internet, VOIP telefonie

Moderátoři: maestro, Moderátoři

cubert
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: pát srp 10, 2007 10:41
Kontaktovat uživatele:

Linksys WAG200G Wireless-G kolabuje

Příspěvek od cubert »

Dobrý den,

Potřeboval jsem doma připojit k internetu 2 x PC a 1 x NTB. Zakoupil jsem tedy Linksys WAG200G Wireless-G . Připojení mám od o2 internet express extreme 2mb/s. Po konfiguraci se vše rozběhlo, připojení k internetu funguje berproblémově z jakého koliv zařízení ( 2 x PC na LAN a 1 x NTB na WiFi ). Vše je nastaveno na auto, adresy dava DHCP na routeru automaticky. Tak a teď k problému :

SITUACE 1 :

Chcem si zahrát hru counter strike 1.6 . Já hraju na PC, kamarád na NTB. Já připojenej přes LAN na router, on přes WiFi na router. Pokud hraju sám, mám latenci cca 20ms. Pokud se připojí i on na wifi stoupne latence na 30-40ms u obou. To je však hodnota stále dostačující.

SITUACE 2 :

Chcem si zahrát hru counter strike 1.6 . Já hraju na PC, kamarád hraje na druhém PC. Oba jsme na LAN do routeru. Já se připojím do hry, latence kolem 20ms. On se připojí do hry a latence je najednou na 300-400ms. Můžem být každý na jiném serveru a stejně je latence takto vysoká ! To až do doby dokud jeden z nás hru nevypne. Pokud hrajeme spolu déle neř pár minut, internet se dokonce odpojí. Na routeru na pozici internet místo zelené kontrolky objeví červená.

Nevím kde může být problém, ale je to záhada, protože PC + NTB maká, NTB + druhé PC také maká. Ale PC + PC vytvoří nějakej bug. Ale jen v této hře. Při surfování je vše OK !

Prosím o jakejkoliv tip, názor či radu. Předem díky moc !
Uživatelský avatar
maestro
Čestný člen
Příspěvky: 1098
Registrován: čtv bře 30, 2006 18:55
Bydliště: Nejdek / Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maestro »

CS po netu nehraji, tak nevim jestli to tim muze byt, ale zrejme to chce aby kazdy hral pres jiny port, jinak se to ezi sebou fackuje.
cubert
Nováček
Nováček
Příspěvky: 2
Registrován: pát srp 10, 2007 10:41
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cubert »

Maestro mockrát děkuji za tip. Ta hra se připojuje na nějakej určenej port na serveru. Ty porty jsou různé. To by se dalo udělat že bude prostě každej hrát na jiné IP s jiným portem. Ale co nevím je jak nastavit hru u mě ( klienta ) aby se ode mě připojoval z učitého portu. To nevím jak a kde se nastavuje. Neporadil by jsi mi prosím ?

Very THX CUBErt
Odpovědět