Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je sob led 20, 2018 12:07

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nespusti se PC
PříspěvekNapsal: pát srp 24, 2007 17:13 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte srp 21, 2007 22:12
Příspěvky: 35
Bydliště: Znojmo
Zdravim,

pocitac normalne bezel, jednou jsem rozebral bednu, odpojil od sebe komponenty a lehce zfoukl prach, potom jsem zase vse zapojil tak jak bylo puvodne. Pocitac sice nastartuje, pevny disk, mechaniky, vetraky na grafice a cpu bezi ale monitor nedostava zadny signal. Speaker neda zadne znameni o nejake zavade. Mel sem asi hodinu vyjmutou baterii na zakladni desce, ale to by melo zpusobit pouze restart CMOS pameti. S jumpery jsem nemanipuloval. Vsechny karty jsem zkontroloval nekolikrat zda jsou spravne zasunuty do svych slotu. Zkousel jsem i vymenu graficke karty a porad zadny signal. Po vypnuti proudu na rozpětce a znovu zapnuti se pocitac sam zapina, jakoby zdroj neomezoval prisun proudu do zakladni desky. Je mozne ze doslo k vymazani pameni a biosu ? Myslim, ze na tehle desce je pouze flash pamet a ne EPROM. Kazda rada dobra. Dekuji.

zakladni deska GA-BX2000
procesor Intel Pentium III 650MHz 3D (do Slotu 1)
grafika nVidia RIVA TNT2 32MB SDRAM AGP
case i se 200W zdrojem Morex KN-900


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát srp 24, 2007 22:14 
Offline
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 16, 2007 13:24
Příspěvky: 492
Bydliště: Praha
Vyndani baterie nevadi, zkus odpojit vse nepotrebne. Nejlepsi bude, kdyz na zakladni desce nechas jenom procesor a vsechny ostatni karty a pameti vyndas. Kdyz to po zapnuti nejak zapipa, staci pak hledat chybu v tom, ktera komponenta to umlci. Jeslti to nezapipa, bude patrne deska ci procesor v haji.

EDIT: jeste se neda vyloucit vadny zdroj. V takovem pripade se take muze vse "rozjet", ale nic se dal nedeje.

_________________
Pentium Dual Core 2,00 GHz | ARCTIC Freezer 7 PRO | 2x 2048 MB OCZ 1150 DDR2 | GAINWARD BLISS 8800GT Golden Sample | Seagate 160 GB SATA II + WD Caviar Black 500GB SATA II | DVD RAM ASUS DRW-1814BLT | GIGABYTE P35-DS3R | REPRO GENIUS Home Theater SW-5.1 | CoolerMaster Mystique 632 + Fortron 500W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob srp 25, 2007 12:54 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: čtv črc 26, 2007 20:38
Příspěvky: 69
Nvm a le tohle mi dělalo kdysi na s tarem kompu p3 600mhz
kdyz sem do něho sem tam hrabal tak někdy kdyz sem ho zapnul prostě nenaběhl monitor do te doby než sem (si par krat nekopl:D) nezahybal grafickou kartou v AGP slotu :D mozna to je tim ze se ti pojebel slot skousej

_________________
MSI K9NGM (s.AM2),AMD Athlon 3500+ 2.2Ghz,2x1GB Geil DDRII 800Mhz cl4,Sapphire ATi Radeon 1950gt 500/600@627/715,hdd 250GB SATAII
EPICA is best:)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob srp 25, 2007 21:49 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: čtv lis 23, 2006 13:01
Příspěvky: 814
Já měl podobný problém zkus zkontrolovat všechny konektory jestli jsou dobře zapojené


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned srp 26, 2007 13:13 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte srp 21, 2007 22:12
Příspěvky: 35
Bydliště: Znojmo
Slot na grafiku je asi v poradku, jinak by se prece na ni nespustil jeji vlastni vetracek, aspon si to myslim. Zkousel jsem tam dat i jinou grafiku a zase to nenabehlo. Pred chvili sem si pujcil i zdroj a zdrojem to take neni. Tak bud deska nebo procesor. Stale zadny signal od speakeru at to zkousim jak chci. Jak se da zjistit jestli neni poskozen nejaky obvod na desce? Vím je to přece jen starsi kousek, ale rad bych prisel na tu zavadu.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned srp 26, 2007 20:09 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: čtv črc 26, 2007 20:38
Příspěvky: 69
Buď se podívej požádně proti světlu na tištěný spoj(jestli je někde přerušený) nebo je to v hájí a je poškozené něco v jedné z vrstev desky ale ja bych se podíval na ten slot pro grafiku připadá mi to nejpravděpodobnější.Muže toho být víc v deskach se tak moc nevyznám jen sem psal že mi to dělal ten slot.Chce to podobnou desku (socket..) a vyzkouset jednotlivé komponenty (nebo spis jenom procak,grafiku,paměti,zdroj v ničem inem nemůže být závada a jestli je to OK tak deska s bohem). :oops:

_________________
MSI K9NGM (s.AM2),AMD Athlon 3500+ 2.2Ghz,2x1GB Geil DDRII 800Mhz cl4,Sapphire ATi Radeon 1950gt 500/600@627/715,hdd 250GB SATAII
EPICA is best:)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nespusti se PC
PříspěvekNapsal: pon dub 26, 2010 20:24 
Dělo mi to taky...byl v hajzlu HDD


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nespusti se PC
PříspěvekNapsal: úte kvě 18, 2010 16:59 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte srp 21, 2007 22:12
Příspěvky: 35
Bydliště: Znojmo
Když odejde HDD tak aspoň najede nějaký hlášení o chybě MBR ale tady u toho mi nenaběhl žádnej signál na grafickej výstup, takže jsem nemohl ani do BIOSu.... ;)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nespusti se PC
PříspěvekNapsal: čtv dub 14, 2011 20:38 
Měl jsem se základovkou podobný problém. Zkus vypnout PC (nejlíp i vyndat kabel ze zdroje) a pak hodit jumper (u mě se jmenuje JBAT1) dolu a zase nahoru a pak spustit PC.... v žádným případě to nedělel když je základovka pod proudem ... je téměř jisté že se ti to vyskratuje (když to máš pod proudem)


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Nespusti se PC
PříspěvekNapsal: sob čer 11, 2011 18:49 
mám problém se spouštěním PC.... po zapnutí žádná reakce, a zapne se třeba až po několika minutách... poslední dobou ani to ne. Musím zkoušet zapnout PC několikrát a čekat, jestli po chvíli naběhne nebo ne... poradíte?


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous2 a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group