Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je sob zář 23, 2017 17:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zesilovač
PříspěvekNapsal: pon říj 01, 2007 15:18 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Čus lidičky. Tentokrát asi nebude můj dotaz tak jednoduchý jako vždy. Tentokrát jsem pořádně skoukl strejdu googla a bohužel jsem nic nenašel. Všude co jsem koukal maj buď už upa hotové zesilovače, bo komplety stavebnic. A ty si kvůli mé peněžní tísky kterou způsobil můj "počítač" nemůžu dovolit. Proto scháním nějaký ten návůdek na zesík kterej by utáhl moje tří pásmové repro s herním výkonem cca 200W a independencí 4ohmy. Nejlepší by bylo kdyby uměl 4 výstupy a na každým tak 75W. A pak ještě frekvenční výhybky na tyhle repráky a taky na dvou-pásmoví repro od věže kdy jsou místo výhybek jen blbý kondenzátory.

Obrázek

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon říj 01, 2007 16:26 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: čtv lis 23, 2006 13:01
Příspěvky: 814
zajdu za kámošem on měl schéma na zesik.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon říj 01, 2007 16:32 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
To by bylo super díky. Těd už jen sehnat ty výhybky a peníze a mužu si konečně pořádně ozvučit pokoj. Oni jsou v tich velkých reprákách jedny jenomže jsou už asi 30 let starý a bojim se že budou snižovat kvalitu. Je to nějaká soustava kondenzátorů a ty asi nebudou mít tak velkou životnost. Hele a nedal by jsi mi nějakej kontakt na toho kámoše potřeboval bych ještě poradit s pár drobnostma dyštam mi pošli SZ.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon říj 01, 2007 19:16 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: čtv črc 26, 2007 20:38
Příspěvky: 69
joop to tatik ma tez takovy paradni mega repraky (nvm ale tech 16 let uz maji)ve sklepe i zesilovac spredzesilovacem a gramofon k tomu
pls lidi nevite o nakem navodu jak to zrenovovat k funkcnosti?? a jakym spusobem ten zesilovac spojit s pc???Je tam je stary petipol.
si predstavim jak to mam u pc:-D huuukottt

(jo kdyz uzsmeu toho nevite kde se da koupit jehla do gramofonu:-D)

_________________
MSI K9NGM (s.AM2),AMD Athlon 3500+ 2.2Ghz,2x1GB Geil DDRII 800Mhz cl4,Sapphire ATi Radeon 1950gt 500/600@627/715,hdd 250GB SATAII
EPICA is best:)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon říj 01, 2007 19:54 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
eoden píše:
joop to tatik ma tez takovy paradni mega repraky (nvm ale tech 16 let uz maji)ve sklepe i zesilovac spredzesilovacem a gramofon k tomu
pls lidi nevite o nakem navodu jak to zrenovovat k funkcnosti?? a jakym spusobem ten zesilovac spojit s pc???Je tam je stary petipol.
si predstavim jak to mam u pc:-D huuukottt

(jo kdyz uzsmeu toho nevite kde se da koupit jehla do gramofonu:-D)

Toto neni vubec problem... Musis do predzedilovace privest signal z PC. jde o to, jakej ma ted zesik vstup. Vetsinou je to pomoci cinchu. Mrkni na zesik, jak ma ten vstup a jestli jsou to ty dva cinche, vlitni do elektra a kup tento kablik ;)

Obrázek


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon říj 01, 2007 20:12 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Já je mám u kompu a to hukot je. Zatím nejsou many takže jsem koupil jen dva 150W subwofery který sou dole. Počítám s koupí nějakýho silnějšího výškovýho je tam jen 10W, ale i tak to randál udělá. Bydlíme v paneláku takže mi ani moc o dB jít nemůže ale čistota zvuku je i tak famózní, natož až budou nový výhybky a pořádnej zesilovač. Je to připojený přes mojí giga věž od Grundigu jenže tam je ten zesík nějak pomrněnej a jeden kanál hraje jen asi na 40% hlasitosti. Jo a myslím že do předzesilovače se přivádí signál jen z gramofonu protože je slabí ale z normálních věci ne. Teda na tom zesilovači který dělal muj táta to tak bylo. Jenže ten sem nerozchodil, ty starý integrovaný obvody co tam byly sem nesehnal a koupil prej stejný lišili se jen v jednom písmenku. Jenže jenžee.... asi nebyly úpa stejný

Jo a pokud má ten tvuj zesilovač cca 15 let tak pochybuju o tom že bude mít jack bo cinch. Jestli se v tom trošku vyznáš tak bych ho rozebral a přeletoval na cinche dva sou nuly, dva jsou + a ten páty bejvá buď volnej nebo myslím že je na jištění, ale tím si nejsem jistý. Nebo jednoduše kup nějakou redukci.

http://www.elektronika.estranky.cz/ tady jsem našel první stránku i s návodama. Musim si to přečíst ale vypadá dobře.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon říj 01, 2007 23:33 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: stř úno 14, 2007 22:58
Příspěvky: 109
Sedlo píše:
...http://www.elektronika.estranky.cz/ tady jsem našel první stránku i s návodama. Musim si to přečíst ale vypadá dobře.
Velice dobře. Toto jsem studoval před ca 20 rokama. Kdybys měl zájem, tak 2005 a 2030 bych někde ze šuplíku ještě vyhrabal. :)

Pokud jde o ty bedny, je absolutní kravina dávat výškáče (původní jsou asi ARV 3604) s větším výkonem. Spíš bych se zaměřil na ty basáky (tipl bych je na ARN-567, čili 15 W sinus). Podle mě tam měly být minimálně ARN-6604 (20W sinus), raději ARN-8604 (30W sinus) - svědčí o tom i ten pseudorámeček kolem basáku.
Bližší info - http://www.repromania.net/tesla/

A ještě jedna poznámka - za našich mladých let se tvrdilo, že výkon repro má být min. 2x větší než výkon zesilovače (samozřejmě sinus).


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte říj 02, 2007 17:15 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Ty basáky nejsou originální co tam maj být. Protože ty 300mm basáky začínaj s cenou někde okolo 1000,- a na to nemám. Nevím sice co to se sinus výkon ale když jsem kupoval ty basáky (letos o prázkách) tak tam psali že mají herní výkon 70W a maximální 150W. Jsou to repráky ARN226-03/4 a maj 4 ohmy. http://www.tipa.eu/cz/produkt/05440052- ... 26-03%7C4/ myslím že to je tenhle ale když sem ho kupoval stál mě 600,- jeden

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte říj 02, 2007 21:33 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Tyhle stránky mě navedly na dost dobré nápady. Asi si postavm Tesluv transformáto doufám že po laboracích s kompem kde se pohybuju do nějakých 15V mě to 15kV napětí upeče, kdybych se dlouho neozíval tak víte co se se mnou stalo.

Tak co Cliffe jak to vidíš s tím zesilovačem??

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 10, 2007 20:23 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: pát dub 13, 2007 09:56
Příspěvky: 139
Bydliště: Žamberk
možná že si vybereš nějaké schéma tady http://home.eunet.cz/rysanek/cheapamps_cz.html je tam pár zajimavých zesilovačů :pal: třeba s TDA7250

_________________
ASUS EEE PC 900A


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 10, 2007 20:29 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Až budu mít čas tak se na ně kouknu ale ty silnější vypadaj brutálně, ale co mi zbejvá něco sesmolim asi o vánocích díky tady si snad už vyberu

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv říj 11, 2007 08:07 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: čtv lis 23, 2006 13:01
Příspěvky: 814
jej sorry ja na to zapomněl no věc se ma taková jestli znáš AMARO tak tam jich je spousta, kamoša sem se ptal a našel si ho na netu buď z amara nebo nějake stránky


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv říj 11, 2007 08:14 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: čtv lis 23, 2006 13:01
Příspěvky: 814
nebo nejlepe zajdi přímo na forum :D


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv říj 11, 2007 15:18 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Sem se koukal na ten TDA 7250 vypadá pěkně. Kámoš mi udělá desku a já pokud seženu finance cca asi 600,- sestavim ho. Doufám že ho dám a bude fungovat

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv říj 11, 2007 16:49 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: pát dub 13, 2007 09:56
Příspěvky: 139
Bydliště: Žamberk
no tak to gratuluju! není nad to když ti u počítače hraje vlastní zesilovač a TDA 7250 je opravdu slušný ;) dej vědět jak to dopadlo...

_________________
ASUS EEE PC 900A


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv říj 11, 2007 17:11 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
A k tomu vlastní myslim vcelku nadupaný repro. Byl jsem se ptát dneska v Kontaktu (prodejna tady u nás) na ty věci. Prej ten tranzistor neseženou levněji než za 200,- a ten integráč 250,- se mi protočili panenky. Tak jsem se poradil s kámošem a našli jsme spolu na netu ty tranďáky za polovinu a dokonce na vyší napětí myslim 120V. Jsou to MJ11015 a MJ 11016 snad to vadit nebude. jen mě tam matou ty dvě šipky u tich tranďáku. Co to znamená??
EDIT: Těd jsem tam objevim takovou drobnost nemá to tam žádnej potenciometr na ladění hlasitosti.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv říj 11, 2007 17:53 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: pát dub 13, 2007 09:56
Příspěvky: 139
Bydliště: Žamberk
ta šipka značí jestli jde o tranzistor NPN (šipka ven) nebo PNP (šipka dovnitř)...

_________________
ASUS EEE PC 900A


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv říj 11, 2007 17:56 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
To vim, to jsem si našel na netu, ale zatim jsem se setkal jenom s tranzistorama s jednou šipkou. Takže moje otázka zní přesněji trochu jinak než jsi jí pochopil. Jakej je rozdíl mezi tranzistorem s jednou a dvěma šipkama?? A co ta regulace? Bych je narval někam ke vstupu jestli by to šlo.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv říj 11, 2007 18:12 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: pát dub 13, 2007 09:56
Příspěvky: 139
Bydliště: Žamberk
promiň už je to nějakej rok co sem vylez ze školy nemoh bys sem hodit schématickou značku :?:

_________________
ASUS EEE PC 900A


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv říj 11, 2007 18:14 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
no problemo jestli se nepletu (snad ne) tak je to toto
Obrázek

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 24 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group