Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je ned led 21, 2018 23:08

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Teplota zdroje
PříspěvekNapsal: ned říj 07, 2007 19:58 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned říj 07, 2007 19:55
Příspěvky: 10
Chtel bych se zeptat, jestli nevadi, ze mam fan od chladice procesoru (scythe mugen) tak, ze fouka pres procesor a smeruje vzduch do zdroje, pres ktery to jde ven. Nevadi to zdroji??? Zdroj mam Fortron BS II 500W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 07, 2007 20:00 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Když jsou ty zdroje tak dělaný tak asi ne. Jo a ty dnešní co vím tak se takhle dělaj všechny. Jestli ti to nějak vadí tak poruš pečeť a otoč ho ;)

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 07, 2007 20:03 
Offline
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 16, 2007 13:24
Příspěvky: 492
Bydliště: Praha
Tim lip pro ten zdroj.

_________________
Pentium Dual Core 2,00 GHz | ARCTIC Freezer 7 PRO | 2x 2048 MB OCZ 1150 DDR2 | GAINWARD BLISS 8800GT Golden Sample | Seagate 160 GB SATA II + WD Caviar Black 500GB SATA II | DVD RAM ASUS DRW-1814BLT | GIGABYTE P35-DS3R | REPRO GENIUS Home Theater SW-5.1 | CoolerMaster Mystique 632 + Fortron 500W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 07, 2007 20:06 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned říj 07, 2007 19:55
Příspěvky: 10
To redox: cim teplejsi vzduch do zdroje tim lip? :)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 07, 2007 20:08 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
To ne aly kdyby šel z venku tak do něj budeš pumpovat prach mnohem víc než když ti pude ze skříně.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 07, 2007 20:09 
Offline
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 16, 2007 13:24
Příspěvky: 492
Bydliště: Praha
Ten teply vzduch tam kolem stejne je, takhle se aspon rychleji dostane ven. Zdroji to nevadi, ten pres sebe vzdy tahne teplej vzduch.

_________________
Pentium Dual Core 2,00 GHz | ARCTIC Freezer 7 PRO | 2x 2048 MB OCZ 1150 DDR2 | GAINWARD BLISS 8800GT Golden Sample | Seagate 160 GB SATA II + WD Caviar Black 500GB SATA II | DVD RAM ASUS DRW-1814BLT | GIGABYTE P35-DS3R | REPRO GENIUS Home Theater SW-5.1 | CoolerMaster Mystique 632 + Fortron 500W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 07, 2007 20:09 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned říj 07, 2007 19:55
Příspěvky: 10
Ok, takze kdyz do nej zenu ze skrine horkej vzduch, tak mu to neublizi...? Fajn diky...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 07, 2007 20:11 
Offline
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 16, 2007 13:24
Příspěvky: 492
Bydliště: Praha
i kdybys mu nepomahal, tak ten zdroj si stejne bere vzduch zevnitr sam.

_________________
Pentium Dual Core 2,00 GHz | ARCTIC Freezer 7 PRO | 2x 2048 MB OCZ 1150 DDR2 | GAINWARD BLISS 8800GT Golden Sample | Seagate 160 GB SATA II + WD Caviar Black 500GB SATA II | DVD RAM ASUS DRW-1814BLT | GIGABYTE P35-DS3R | REPRO GENIUS Home Theater SW-5.1 | CoolerMaster Mystique 632 + Fortron 500W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 07, 2007 20:11 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned říj 07, 2007 19:55
Příspěvky: 10
Ok, tak to se mi ulevilo...


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 07, 2007 20:11 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
Definuj horkej??

Teploty zdroje se pohybují relativně vysoko... a opravdu táhnou ven většinu tepla ze skříně (pokud mu není pomoženo jinak...)

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 07, 2007 20:18 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: ned říj 07, 2007 19:55
Příspěvky: 10
Proste vzduch od 100% zarizenyho procesoru... 47+- a taky ta teplota v case


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 07, 2007 20:26 
Offline
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 16, 2007 13:24
Příspěvky: 492
Bydliště: Praha
Bezna teplota.

_________________
Pentium Dual Core 2,00 GHz | ARCTIC Freezer 7 PRO | 2x 2048 MB OCZ 1150 DDR2 | GAINWARD BLISS 8800GT Golden Sample | Seagate 160 GB SATA II + WD Caviar Black 500GB SATA II | DVD RAM ASUS DRW-1814BLT | GIGABYTE P35-DS3R | REPRO GENIUS Home Theater SW-5.1 | CoolerMaster Mystique 632 + Fortron 500W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 07, 2007 21:20 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
Tohle je provozní teplota těch studenějších zdrojů...

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Teplota zdroje
PříspěvekNapsal: stř úno 15, 2012 03:50 
Nie som si tak uplne isty ci mu ta teplota nevadi... mal som 3 zdroje (500 W) presne take iste vsetky dopadly rovnako... pojdem porade.
Mam bednu ktora ma zdroj naspodu, dnesne zdroje maju ventilator cca 12 cm tahaju vzduch do pc odspodu cez nejaku sietku proti prachu to neni podstatne, leda tak to ze ten pritah nie je moc maly, kedze pod case je asi 5mm potom este ta sietka ho spomali no nic moc.
V pc som pouzival grafiku na deske, dovtedy vsetko v poho, potom som kupil Gigabyte HD 6950 1GB ... troska masina, ktora pri beznom pouzivani neprodukuje nejak extremne teplo. Do pc som rozmiestnil niekolko ventilatorov ovladanych rucne regulatormi (klasika display, 4 regulatory, 4 cidla na teploty).
Ked som isiel hrat napriklad CoD4 MW3 alebo Mafia II, tak som im pridal, ked som zasa len tak sedel na nete tak som to stiahol.
Do prveho zdroja som nijako nezasahoval, len som ho rozrobil, nastriekal a zasa zlozil... ten fungoval asi najdlhsie ale raz som hral CoD a cidlo strcene v zdroji zaznamenalo asi 75 stupnov a zacalo mi to pisakat, tak som otvoril case... a pauzol nachvilu hru, po 2 hodinach hrania sa drzal kolo 65 stupnov (komponenty nemali moc, len ta teplota v zdroji) kedze je dole pod grafikou papal vsetko teplo ktore produkovala. Znicoho nic mi padol PC ... zdroj pri zapnuti sice cuka ale nerozbehne sa, len blikne v pc vsetko co moze vetracky sa cuknu a nic, skusal som ho aj vybrat sojit zeleny s ciernym, ziadna zmena.
Druhy zdroj som uz trochu poriesil, mierne som ho rozrezal a zasa dal dokopy tak aby bol ventilator otoceny zhora a natahoval ten horuci vzduch naplno, a dozadu som vyrezal otvor (mriezky mi prisli malo :-)) pridal som tam dalsi 9 cm vetrak ktory mal podporit 12tku a tahat to von este rychlejsie, tento zdroj vyzeral dost nadejne. No hral som zasa Mafiu II, len mi spadla tak som isiel na chvilu na net stiahol vetraky a ked som siel zasa hrat tak som im nepridal, pocitac sice uz neupozornil piskanim ze tam je viac ako 75 stupnov, no naposledy ked som sa pozeral bolo tam 60-65 co mi prislo donormy. Bohozial asi po hodine, pc zhasol, rovnaky problem ako ten prvy.
No a posledny som vlastne strcil do toho druheho, akurat som zakryl ten vrchny 12 cm vetrak aby nenasaval ten horuci vzduch, a nechal som len vzadu 9 ktora mala brat prec to co sa tam nahodou dostalo. Isiel schopne, no potom som tam pridaval este jeden vetrak, ktory mal cez dierky v bocnici tahat von teplo z grafiky (aby to malo niekade vystup ale nie cez zdroj) no po zapnuti 5 minut a zdroj death a to boli teploty vnorme snad pod 60.

Teraz mi ide do hlavy otazka, bol to smejd zdroj, alebo mu vadila vysoka teplota, alebo bol slaby a 4 jadrovym procakom, 8 gb ram, deskou, 500 gb diskom a asi 6 ventilatormi som ho pretazil. Pri grafike pisal odber 200 W odporucany 500 W mal stacit, tak neviem kde je chyba. Vsetky zdroje som samozrejme rozrobil takze zaruke v pazi :-) Vsetky ta ista chyba. Este jedna vec... kontorlky na doske svietia :D to mi pride zaujimave, no po zapnuti pc, mi blikne podsvieteny vtrak, ten na procaku a v zdroji cukne a nic sa nestane. Poradte pls, kde moze byt chyba, lebo uz mam chut kupit 850 W za 120 ecek riadne so zarukou a pekne cierny aby som ho nemusel striekat a narusit mu ochrannu znamku. Ked to spravim zas poslem ho na reklamacku a zacnem asi riesit vodne chladenie ktore nehromadi tolko horkeho vzduchu v skryni.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group