Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je ned čer 24, 2018 08:14

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jaký linux na Geforce 2 grafiku + zvláštní LCDčko
PříspěvekNapsal: úte říj 16, 2007 18:31 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte kvě 01, 2007 20:06
Příspěvky: 46
před nějakou dobou jsem se zde ptal na dobrou linux distribuci, byly mi doporučeny: Ubuntu, Kubntu, SuSe, pak až Mandriva, Fedora

proč se opět ptám? Mám totiž starší PC: Celeron 466, s grafikou NVidia Geforce 2 + LCD televizor s rozlišením maximálně 1280x768 při 60 Hz

právě v rozlišení 1280x768 bych to chtěl provozovat.

Zkoušel jsem zatím Live CD Ubuntu 7.04 ale více než 1024x768 to neběhá - zkouším to teď neinstalovat na HDD, uvidím, jestli nepůjde nastavit více.

Má otázka je, zda více která z distribucí dovede sama rozpoznat NVidia Geforce 2 grafiku a umožní jet i na 1280x768, bez nějakého složitého nastavování, tedy klikací nastavení.

Řeším tento problém, protože na Win ME to prostě na 1280x768 nechce jet. Háže mi to, že vstup je mimo rozsah. Tak nevím jestli grafika nemá vyšší vertikální frekvenci, ale nevím jak ji změnit. Horizontální mám na 60 Hz. Takže zkouším Linuxy...

díky za rady

_________________
Bard Uzdroje - moje osobní stránky


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte říj 16, 2007 21:53 
Offline
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 16, 2007 13:24
Příspěvky: 492
Bydliště: Praha
U Fedory mi slo sirokouhle zobrazeni automaticky. Ovladace na NVIDIA nebo ATI se musi doinstalovavat rucne. Ovsem na tu starsi konfiguraci Fedoru nedoporucuju. Uz Fedora Core 2 pri Gnome chce aspon gigo procesor a 256-512 ram jako minimum, jinak je to peklo. (myslim si, ze ovladace ATI a NVIDIA - akcelerovane se musi doinstalovat ve vsech distribucich, jinak to capne jenom VESA ovladac)

_________________
Pentium Dual Core 2,00 GHz | ARCTIC Freezer 7 PRO | 2x 2048 MB OCZ 1150 DDR2 | GAINWARD BLISS 8800GT Golden Sample | Seagate 160 GB SATA II + WD Caviar Black 500GB SATA II | DVD RAM ASUS DRW-1814BLT | GIGABYTE P35-DS3R | REPRO GENIUS Home Theater SW-5.1 | CoolerMaster Mystique 632 + Fortron 500W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte říj 16, 2007 23:22 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
nechci byt pesimista, ale v dobach GF2 se lidem o wide screenech ani nesnilo :D nemyslim si, ze GF2 wide rozliseni zvladne. tot muj sujektivni nazor, nikdy jsem to nezkousel. jinak do ubuntu se da rozliseni i frekvence monitoru (lcd) nacpat rucne, to neni az takovy problem ;)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 17, 2007 06:44 
Offline
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 16, 2007 13:24
Příspěvky: 492
Bydliště: Praha
Ja si myslim, ze ten widescreen obstaraji ovladace. Pri volbe distribuce bude treba spis zohlednit ten procesor. Z toho duvodu bych asi volil XUbuntu.
EDIT: dival jsem se na specifikace te grafiky a tam o widescreen neni zminka. Na druhou stranu je treba si uvedomit, ze v dobe vydani karty nikdo widescreen neresil. Ten pak nebyl ani u novych karet, dokud neprisly nove ovladace detonator, kde si clovek mohl nastavit rozliseni jake si "vymyslel".

_________________
Pentium Dual Core 2,00 GHz | ARCTIC Freezer 7 PRO | 2x 2048 MB OCZ 1150 DDR2 | GAINWARD BLISS 8800GT Golden Sample | Seagate 160 GB SATA II + WD Caviar Black 500GB SATA II | DVD RAM ASUS DRW-1814BLT | GIGABYTE P35-DS3R | REPRO GENIUS Home Theater SW-5.1 | CoolerMaster Mystique 632 + Fortron 500W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 17, 2007 13:47 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: úte kvě 01, 2007 20:06
Příspěvky: 46
renox píše:
Ja si myslim, ze ten widescreen obstaraji ovladace. Pri volbe distribuce bude treba spis zohlednit ten procesor. Z toho duvodu bych asi volil XUbuntu.
EDIT: dival jsem se na specifikace te grafiky a tam o widescreen neni zminka. Na druhou stranu je treba si uvedomit, ze v dobe vydani karty nikdo widescreen neresil. Ten pak nebyl ani u novych karet, dokud neprisly nove ovladace detonator, kde si clovek mohl nastavit rozliseni jake si "vymyslel".


no grafika jako taková myslím zvládá až 2084x něco, prostě kolem 2000 x něco. Ve Windows ME mi to nabízí nastavení rozlišení dle možnosti LCD, tedy 1280x768 (s originálními ovladači pro Win ME), ale při jejich nastavení LCD hlásí, že vstup není synchronizován - nejspíše problém s kmitočtem či co - a mám jen černou obrazovku...

ono se jedná o LCD televizi, takže je kapku vybíravá

xbuntu i další už stahuju.

Jinak mám stažený nějaký Knoppix 5.10 (je to ale asi jen Live CD) s KDE, a ten jsem přinutil najet v režimu 1280x768, ale obraz je na LCD nějak posunutý (není vidět startovací tlačítko), ale více méně už širokoúhlý je.

jinak Ubuntu jsem už nainstaloval, běží obstojně, ale odmítají se zapnout akcelerované ovladače pro NVidia, že prý to pro mou konfiguraci hardware výrobce nepovolil... (klikací nastavení ovladačů, co nejsou opensource)

ad Fedora: co to znamé "ručně" jako přidat RPM balíček, nebo něco v terminálu, s tím jsem zatím měl špatné zkušenosti, většinou chybělo něco co bylo podmiňováno...

_________________
Bard Uzdroje - moje osobní stránky


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř říj 17, 2007 16:15 
Offline
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon črc 16, 2007 13:24
Příspěvky: 492
Bydliště: Praha
ovladace najde bud na diskuzich a navodech konkretnich distribucich, to se casto resi (ati a nvdiia), takze informaci je dost. Nebo je stahnes rovnou z ati.com a nvidia.com, jsou to instalatory (jakous takous nezavisle na distru) nebo aktualizacni system dane distribuce primo ma uz hotove balicky. Ty ovladace tam nejsou jen kvuli nejakym licencnim zalezitostem.

_________________
Pentium Dual Core 2,00 GHz | ARCTIC Freezer 7 PRO | 2x 2048 MB OCZ 1150 DDR2 | GAINWARD BLISS 8800GT Golden Sample | Seagate 160 GB SATA II + WD Caviar Black 500GB SATA II | DVD RAM ASUS DRW-1814BLT | GIGABYTE P35-DS3R | REPRO GENIUS Home Theater SW-5.1 | CoolerMaster Mystique 632 + Fortron 500W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned led 06, 2008 01:23 
Offline
Uživatel
Uživatel

Registrován: čtv led 03, 2008 22:28
Příspěvky: 129
Hlavně pokud nabootoje jen livecd, tak tam máš nejzákladnější nastavení... Xubuntu nainstaluj, doinstaluj akcelerovaný ovladač (otázka dvou kliků) a pak si myslím, že to půjde


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned led 06, 2008 10:15 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon říj 22, 2007 16:40
Příspěvky: 70
jen pro info, nedavno sem testoval jestli GeForce 2 utahne 22´ LCD s rozlisenim 1680x1050 a utahne to v pohode, ta LCD TV muze byt ale vybiriva..


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group