Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pát čer 22, 2018 04:20

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: teplota grafiky
PříspěvekNapsal: sob říj 27, 2007 20:14 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 16, 2007 05:48
Příspěvky: 170
Chtěl bych se zeptat jaká je optimální teplota grafiky...nebo bezběčná?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob říj 27, 2007 20:52 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Příspěvky: 2336
Bydliště: Ústecký kraj
Zaleží co máš za grafiku. Ovladače u nVidia májí prahovou teplotu 130°, pak ovladače sníží výkon, ale myslím, že se k takové teplotě nedostaneš, jedině snad s passive chlazení tě může dostat na 100°, ale s aktivním chlazením jsou běžné teploty do 70° - 80°, já osobně jsem se z většímy nesedkal, ale mluvím tu o nVidia. ATI jsem měl jednou a to bylo v době kdy mě takovéto věci moc nezajímali. ;)

_________________
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob říj 27, 2007 21:04 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 16, 2007 05:48
Příspěvky: 170
mám Asus EAX 1950 pro a chtěl bych jí nataktit....jak je to nejlépe možné,přes jaký program?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 28, 2007 03:47 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
Jak píše Athlon64... do 90°C je to OK... nad tuto teplotu je to vhodné řešit jiným chladičem nebo větráním skříně...

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 28, 2007 09:20 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 19, 2007 17:37
Příspěvky: 1362
Bydliště: 3nec
Skus třeba Riva tuner.

_________________
|Šrot 1||Celeron D 2,93Ghz|MSI 865PE Neo2-V|2GB RAM|Radeon 9550 256MB|Maxtor 160GB ATA + Hitachi 160GB SATA|LG 4163B + Samsung SH-S223Q|Fortron 350W|Samsung 940BW|Logitech X-230|A4tech X-750BF|HP PSC 2355| |Šrot 2||A64 2800+|MSI K8N Neo3|1GB RAM|Radeon X550 256MB|Seagate 200GB SATA|Benq DVD-RW|EC 400W| |High-end||PIII 800mhz|QDI SynactiX 5EP|512MB RAM|GF2|WD 30GB|Forton 200W|


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 28, 2007 10:19 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 16, 2007 05:48
Příspěvky: 170
A jde to nějak třea přes biosi,mně tady ty prográmky nějak blbnou


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 28, 2007 10:50 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
Nikoli... grafika přes BIOS nejde monitorovat....

Jak blbnou?? Zkus jinou verzi

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 28, 2007 10:59 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 16, 2007 05:48
Příspěvky: 170
Mno nastavim vyšší frekvence dám test,pak aby se to načetlo při spuštění windows atd.....a když sem restartl kompa,potm se mi to při načtení windowsů taktlo,pak sem dal 3dmark06 ale body se nezmněnily,jo a taky se vám to v 3dmark06 při CPU testu tak brutálně seká a máte FPS 0-1?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 28, 2007 11:03 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Příspěvky: 2336
Bydliště: Ústecký kraj
Ano, při 3DMarku 2006 se to všem brutálně seká, je předimenzovaný na výkon dnešních karet, toho se neboj. ;)

_________________
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 28, 2007 11:07 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 16, 2007 05:48
Příspěvky: 170
to sem rád.....jo a poslali by jste mi nějakou stránku s přesným postupem na taktování v Riva Tuneru?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 28, 2007 11:46 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Příspěvky: 2336
Bydliště: Ústecký kraj
Nechci se plést, ale určitě něco takového co potřebuješ by jsi měl najít tady na fóru. ;)

Edit: pozor to není neochota z mé strany, jen já nejsem nějaký overclocker. :oops:

_________________
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 28, 2007 12:13 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
To co se Ti seká, je test CPU... ty jsou prostě "slabé"...

Jinak Riva Tuner je poměrně jednoduchý... ještě jednodušší je ATiTool...

Prostě najdeš frekvence, dáš je uložit a načíst.. a šup, jedeme.

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned říj 28, 2007 12:40 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 16, 2007 05:48
Příspěvky: 170
Jo jasný ten 3dmark chápu.....a tk tea zkusim tu grafiku ještě jednou....třea sem to jen někde špatně zmáčk:D


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: teplota grafiky
PříspěvekNapsal: pon lis 12, 2007 09:41 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: čtv led 18, 2007 14:02
Příspěvky: 56
šajzák píše:
Chtěl bych se zeptat jaká je optimální teplota grafiky...nebo bezběčná?


záleží na grafice, třeba na GeForce 8800 Ultra nemůžeš dosáhnout takových teplot jako na Ati X1300 a taky na úhlu pohledu, někomu nevadí že mu grafárna topí přes 80 C a ve skřínii má jak v pekle, někomu vadí že má v jádru čipu 45 C (můj případ))

Když je teplota nad 90 C tak to z hlediska dlouhodobého užívání graf. karty nevidím moc růžově

_________________
Core 2 Duo QX6700 2,66 @ 2,93 GHz + ThermalRight SI-128 SE (+12 cm fan) + Gigabyte 965P-DS4 + 1024 MB DDR2 Corsair XMS2 + 2048 MB AData Vitesta 800EE + 21" Dell P1130 + GeForce 9800 GT 512 MB + AC Accelero S1 + 12 cm fan + HDD WD Caviar Black 1 TB + X-Fi Extreme Gamer + Genius HT 5.1 + Skystar 2 + Thermaltake M9 ( 3 x 12 cm fan ) + Enermax Liberty 500W a další blbiny..


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: teplota grafiky
PříspěvekNapsal: ned bře 29, 2009 13:22 
Mám taky takovej problém... nb se mi dost zahřívá (hlavně asi grafika) u her (hlavně 3D), ale i u těch, který zdaleka nejsou na hranici výkonu. Vždycky cítím, jak se ten plast rozpálí a pak to chcípne... Je to divný, protože to dělá asi měsíc a před tím nic ani u těch samejch her... teď mám měřič tepltoty a zatím to nejde ani k 90°C...


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: teplota grafiky
PříspěvekNapsal: ned bře 29, 2009 13:37 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Nejspíše se ti zanesly větráčky uvnitř počítače. NTB dost často hodně topí, protože tam je málo místa a čipy výkoný. Jestli máš po záruce tak ho otevři a větráky pročisti, jestli je ještě v záruce tak ho dones do servisu a řekni že se přehřívá. V tvém případě bych doporučil koupit aktivní chladící podložku.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: teplota grafiky
PříspěvekNapsal: stř dub 15, 2009 20:15 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: čtv bře 12, 2009 22:32
Příspěvky: 6
Anonymous píše:
Mám taky takovej problém... nb se mi dost zahřívá (hlavně asi grafika) u her (hlavně 3D), ale i u těch, který zdaleka nejsou na hranici výkonu. Vždycky cítím, jak se ten plast rozpálí a pak to chcípne... Je to divný, protože to dělá asi měsíc a před tím nic ani u těch samejch her... teď mám měřič tepltoty a zatím to nejde ani k 90°C...

Znam borce co mu NB chcipnul uplne. Davej si bacha na to, kam ho davas. Nikdy mu neprospeje kdyz ho polozis na neco mekeho, vzdycky by to mel byt stul. Pak tam mas aspon trochu prostoru pro tok vzduchu.
Kazdopadne bych alespon zapnul vysavac a "kouknul" s nim do kazdeho otvoru pro vetraky, odstranis minimalne polovinu hnusu co tam mas. Nejenom na vetraku ale take v otvorech kudy proudi vzduch dovnitr a ven.

_________________
Vyzkoušejte novou online strategickou hru zdarma nAdibAn


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous2 a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group