Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pon zář 24, 2018 20:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Hlučnej větrák
PříspěvekNapsal: stř lis 07, 2007 22:37 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Čus lidičky.
Tak mi konečně přišel počítač zpět z opravy. K mému hrůznému nálezu při spuštění windowsů se nebudu moc vyjadřovat komplet to rozhodily. Ale před tím než mi odešla deska do věčných lovišt se o kontrolovaní a přizpůsobování otáček na "vysavači" na procesoru staral BIOS. Když jsem PC pustil větrák na CPU se nestišil a běží pořád na svých 3000 otáček. Říkal jsem si že je deska nová a ten origoš BIOS to neumí. Tak jsem si s klidnou hlavou stáhnul ten nejnovější. Ale větrák furt nic, točí se jak blbej. Hmm říkam si že tam udělali nějakou chybu a stáhnul jsem si ten co jsem měl před tím. Ale větrák se pořád točí na 3000 otáček. Do PC nemůžu asi jsem je tam hodně naštval mojí opětovnou reklamací desky a PC mi zaplombovali. Když jsem PC zapnul větrák se roztočil na max a po cca 3s se zpomalil při startu systému někdy i vypnul. A těd se PC zapne větrák po 3s jakoby hodí nižší otáčky ale po 0,5s se zas roztočí na max.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř lis 07, 2007 23:52 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
Speedfan jsi zkoušel??

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv lis 08, 2007 18:48 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pát čer 22, 2007 07:43
Příspěvky: 399
Bydliště: kousek od Prahy
Přesně takhle (slyšitelné zpomalení větráku 3s po startu) je to typické pro řízení otáček deskou.
Předpokládám, že u minulé desky jsi měl zapnutý v BIOSu CPU Q-Fan Control.
Takhle se ta funkce jmenuje na deskách Asus a najdeš jí v Power --- Hardware monitor --- CPU Q-Fan control.
Jestli máš větráky i v bedně, můžeš pustit i Chasis Fan control.

Pokud nemáš desku od Asusu, tak je tam někde určitě něco podobnýho ... :)

_________________
[ Intel E6750 2,66@3,4 Ghz + Scythe Ninja ][ Asus P5K Premium ][ 2x2 GB A-data @850Mhz CL5 ][ Gigabyte 8800GTS 512MB@760/1840/2270 ][ WD Raptor 74 GB + Samsung F1 750GB ][ Enermax Big Chakra + Enermax Liberty 620W ][ Asus DRW-20B1LT + Sony DDU1615S ][ Sound Blaster X-Fi XtremeGamer + Creative Inspire P5800 ][ HP LP2475w ][ MS Natural 4000 + MS Wireless Explorer ][Win XP Pro]


Naposledy upravil Maarvin dne pát lis 09, 2007 11:46, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv lis 08, 2007 22:00 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Mám desku od Asusu M2NPV-MX. Speed fan nepodporuje mojí desku, V předchozí desce jsem Q-Fan controler zapnutý měl a těd je také. Takže nemám tušení čím to je.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob lis 10, 2007 09:13 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Hmm tak problém je vyřešen :oops: zjistil jsem, že moje úpravy BIOSU se napoprví vymazaly, bo jsem nedal uložit, nevím. Ale když jsem se tam teďka šťoural zas tak jsem zjistil ze Q,Fan Controler je vypnutý. Tak jsem ho zapnul a jede to. Mám boxovej chladiš a nejni slyšet :ups: Momentálně je zase slyšet zdroj :lol: ale naštěstí jen trošku.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group