Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je stř zář 19, 2018 15:52

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: RESET BIOSU
PříspěvekNapsal: ned lis 18, 2007 23:27 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob úno 24, 2007 07:47
Příspěvky: 326
ja uz sice problem nemam ale kamos za to..problem je vtom ze neumim restovat cmos...v obrazku je to vyznaceno..neni to moc videt..jedna se o tri "ploche" tecky snad o velikosti 1x1mm(jsou tam tri)..vedle je popisek..1-2 clear CMOS, 2-3 normal...jedna se tedy pouze o polstarky..zadny jumper nic..jak to tedy mam resetovat?
http://uloz.to/88558/8srx-board.jpg

diky moc za rady..deska je gigabyte GA-8SRX rev 1.0

_________________
Sestava: AMD Athlon64 X2 4200+ @5000+ , A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Extreme Edition, Sapphire ATI Radeon X1950XT 256mb+AC S1, Seasonic S12 430W, Gigabyte M55S-S3, Seagate Barracuda 160GB


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon lis 19, 2007 08:51 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Příspěvky: 2336
Bydliště: Ústecký kraj
Vyndej na chvilku baterku, to je jasný reset. :D

_________________
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon lis 19, 2007 14:38 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 19, 2007 17:37
Příspěvky: 1362
Bydliště: 3nec
Jak říká Athlon64 - Vyndej na nějakou chvíli baterku (Nezapomeň vypnout PC z elektřiny).

_________________
|Šrot 1||Celeron D 2,93Ghz|MSI 865PE Neo2-V|2GB RAM|Radeon 9550 256MB|Maxtor 160GB ATA + Hitachi 160GB SATA|LG 4163B + Samsung SH-S223Q|Fortron 350W|Samsung 940BW|Logitech X-230|A4tech X-750BF|HP PSC 2355| |Šrot 2||A64 2800+|MSI K8N Neo3|1GB RAM|Radeon X550 256MB|Seagate 200GB SATA|Benq DVD-RW|EC 400W| |High-end||PIII 800mhz|QDI SynactiX 5EP|512MB RAM|GF2|WD 30GB|Forton 200W|


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon lis 19, 2007 14:40 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Na tý desce to vypadá jakoby tam byly jumpery, pokud se ti ale nechce vyndavat baterka, v čem teda nevidim žádný problém tak jednoduše na chvíli rozpoj 2-3 a propoj 1-2. Třeba drátkem nebo malím šroubováčkem.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon lis 19, 2007 16:43 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob úno 24, 2007 07:47
Příspěvky: 326
baterie nejde..
Sedlo: na te desce nejsou nicim spojeny! jen tri tecky vedle sebe.. a stema dratkama sme to zkouseli a bezvysledne.. a navic kuriozni (aspon pro mne) je toto: RAMky byly zapojeny ve slotu 1a 3..po taktovani procaku sme rozhodl je dat vedle sebe.aby byly v dualu..Zde nastal kamen urazu, pote uz PC nejelo.. nejakou nahodou sem to zase zapojil.. jelo tam pouze jedna Ramka..tak sem dal zpet tu RAMku do tretiho slotu..pocitac nejel...vyndal sem ju a PC jelo zase jak ma... Po nastavovani biosu sem hodil ramky vedle sebe a uz to zas nejelo..takze jako na palici.. :roll: :roll: vubec nvm co to zpusoboje..jinak RAMky sou DDR Kingston 400mhz 512MB..obe dve sou stejne.. a ramky byly otestovany i v jinem PC

_________________
Sestava: AMD Athlon64 X2 4200+ @5000+ , A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Extreme Edition, Sapphire ATI Radeon X1950XT 256mb+AC S1, Seasonic S12 430W, Gigabyte M55S-S3, Seagate Barracuda 160GB


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon lis 19, 2007 16:46 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: úte čer 19, 2007 17:37
Příspěvky: 1362
Bydliště: 3nec
SptF^ píše:
baterie nejde..


Jako že nejde vytáhnout? :? :eek:

_________________
|Šrot 1||Celeron D 2,93Ghz|MSI 865PE Neo2-V|2GB RAM|Radeon 9550 256MB|Maxtor 160GB ATA + Hitachi 160GB SATA|LG 4163B + Samsung SH-S223Q|Fortron 350W|Samsung 940BW|Logitech X-230|A4tech X-750BF|HP PSC 2355| |Šrot 2||A64 2800+|MSI K8N Neo3|1GB RAM|Radeon X550 256MB|Seagate 200GB SATA|Benq DVD-RW|EC 400W| |High-end||PIII 800mhz|QDI SynactiX 5EP|512MB RAM|GF2|WD 30GB|Forton 200W|


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon lis 19, 2007 16:47 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob úno 24, 2007 07:47
Příspěvky: 326
:D to ne..nezabira to..baterka byla vyndana pres 30 minut.. a navic myslim ze CLR_CMOS ma vetsi vahu nez vyndat baterii..jako v mem pripade..u me sem taky musel udelat clr cmos..baterii to proste neslo;)

_________________
Sestava: AMD Athlon64 X2 4200+ @5000+ , A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Extreme Edition, Sapphire ATI Radeon X1950XT 256mb+AC S1, Seasonic S12 430W, Gigabyte M55S-S3, Seagate Barracuda 160GB


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon lis 19, 2007 16:57 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Příspěvky: 2336
Bydliště: Ústecký kraj
Moc ti nerozumím. Jestli jsi měl RAM ve slotu 1 a 3, tak jsi měl zapojené RAM v duálu. Něměli by být vedle sebe. ;)

_________________
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon lis 19, 2007 17:01 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
Každá deska/výrobce to má jinak - Dual mám vedle sebe...

Reset CMOS by se měl provést jumperem zkratováním dvou pinů... použij třeba šroubovák na piny 1-2

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon lis 19, 2007 17:04 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Příspěvky: 2336
Bydliště: Ústecký kraj
Awast píše:
Každá deska/výrobce to má jinak - Dual mám vedle sebe...

Reset CMOS by se měl provést jumperem zkratováním dvou pinů... použij třeba šroubovák na piny 1-2


Většina desek na trhu má dual vyznačen barevně na slotu 1-3 - Gigabyte M55S-S3 není vyjimkou. ;)

_________________
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: RESET BIOSU
PříspěvekNapsal: pon lis 19, 2007 17:16 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
SptF^ píše:
diky moc za rady..deska je gigabyte GA-8SRX rev 1.0


Deska se však řeší úplně jiná...

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: RESET BIOSU
PříspěvekNapsal: pon lis 19, 2007 17:19 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Příspěvky: 2336
Bydliště: Ústecký kraj
Awast píše:
SptF^ píše:
diky moc za rady..deska je gigabyte GA-8SRX rev 1.0


Deska se však řeší úplně jiná...


Tak to sorry, bral jsem jeho desku co má v podpisu. :oops: Jsi rád, viď. ;)

_________________
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon lis 19, 2007 17:24 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
Nejsem. Mrzí mě to. Ale taky jsi přece jenom člověk, který umí a může udělat chybu :prayer:


A dost OT :ot:

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon lis 19, 2007 17:39 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Jestli jsou tam jen ťuplíky na desce tak to vypadá že tam ty piny "zapomněli" naletovat. V tom případě by ale ovšem mělo jistě pomoci zkratovaní pinů 1-2. Jinak pokud vytáhneš baterku a i síťový kabel, tak je naprostá blbost aby nastavení BIOSu vydželo funkční. Je to paměť tipu myslím MOSFET která teda nespotřebovává "žádnou" energii ale pro to aby mohla uchovávat informace musí být napájena. Takže když zkratuješ vývody, nebo vytáhneš baterku docílíš stejného a to že paměť BIOSu nebude napájená. Jen u vyndání baterky musíš čekat chvilku déle než se úplně vybijou kondy co jsou zapojeny v obvodu.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon lis 19, 2007 18:31 
Offline
Čestný člen

Registrován: stř zář 20, 2006 19:36
Příspěvky: 258
Bydliště: Praha
Tady se zřejmě neprovádí reset cmosky podle zyklostí, ale v biosu volbou Load Bios Default ....

_________________
Athlon64x2 4000+, K9N Neo V2,Sata II Raid0,Nvidia GF 8500,2GB ram, DVB-T Hauppauge HVR1100, DVB-S SkyStar2, DVB USB MSI DigiVOX mini II V3.0


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon lis 19, 2007 19:37 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: stř úno 14, 2007 22:58
Příspěvky: 109
Se vám divím... Kdybyste se jukli do manulálu, tak se dozvíte, že:
1. Deska nepodporuje dual pamětí, takže je můžete přehazovat jak chcete a pořád pojedou v singlu
2. Reset CMOS není a případný problém se řeší pomocí DUAL BIOSu (kdo chce, ať si to prostuduje, nechce se mi to tady sáhodlouze vysvětlovat)


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte lis 20, 2007 17:37 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob úno 24, 2007 07:47
Příspěvky: 326
mno Alfe, jednoduse..dokazal bys poradit jak pri zhasleobrazovce..monitor nejde... mam nakopnout druhy zalozni bios?..a pripadne spravej to v nejakem servisu?

_________________
Sestava: AMD Athlon64 X2 4200+ @5000+ , A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Extreme Edition, Sapphire ATI Radeon X1950XT 256mb+AC S1, Seasonic S12 430W, Gigabyte M55S-S3, Seagate Barracuda 160GB


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř lis 28, 2007 07:33 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: stř úno 14, 2007 22:58
Příspěvky: 109
O tom, že je černá obrazovka se tady zatím nemluvilo... Pokud je to tak, problém bych neviděl v BIOSu.
Ještě vloni jsem měl MB GigaByte 8IK1100, která měla taky Dual BIOS. Pokud se nevhodně nastavil BIOS, PC po několika neuspěšných startech nastartoval ze záložního BIOSu. Nevím sice, jestli se u tohoto MB dá záložní BIOS přepsat, ale dost o tom pochybuju (manuál jsem detailně nestudoval, takže mě neberte za slovo). Pokud to ale jde a někdo ho přepsal, tak to byl pěkný magor, protože přepsat záložní BIOS neověřeným nastavením nemůže nikdo jiný udělat.
Pokud jsi si skutečně jistý, že je problém v BIOSu, je to řešitelné pouze jedním způsobem. Je ale podmínkou aby CMOS s BIOSem nebyl v MB zapájený, musíš mít CMOS se stejným BIOSem (čili za stejného MB), mít soubor s biosem (např. na disketě). Pak nabootuješ PC s dobrým BIOSem, za chodu vyndáš CMOS a vložíš CMOS se špatným BIOSem. Pak provedeš update BIOSu z diskety. Jednoduše napsáno, realizace už je podstatně horší. Tento postup byl na webu popsán nesčetněkrát, ale jestli opravdu funguje nevím - neměl jsem zatím potřebu to zkoušet.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: RESET BIOSU
PříspěvekNapsal: stř črc 08, 2009 17:57 
me se stalo neco podobnyho:) updatoval jsem bios a pc se mi nechce vypnout tak sem yvyapojil ze site:( vyndal sem baterku a zadnal asi po 5 min a stale mi pc nejde jak dlouho tedy musim cekat na to nez se total vybije??

Mam MSi K9NGM


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: RESET BIOSU
PříspěvekNapsal: sob srp 21, 2010 21:32 
ÄHoj......

takže abych uděla rest biosu .. musím vyndat baterku ? ..... není nějaký tlačítko ?


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Anonymous2 a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group