Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je úte zář 19, 2017 20:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Problém 4GB paměti na Gigabyte GA-M55S-S3
PříspěvekNapsal: pon pro 10, 2007 18:42 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon pro 10, 2007 18:35
Příspěvky: 4
Koupil jsem si dva kusy dual chanel kit 1GB x 2 Transcend DDR2 800,celkem 4GB paměti .Po zasunutí do všech čtyřech DIMM Socketů se počítač nerozjel.Zkoušel jsem všechny možné kombinace a nakonec se počítač rozjel,ale pouze s jedním dual chanel kitem v DIMM Socketech 3 a 4(červené).Zkoušel jsem tak i druhou dvojici a opět vše v pořádku.V DIMM Socketech 1 a 2(žluté) se nerozjede ani samotný dual chanel kit.Před tím jsem měl v DIMM Socketu 1 paměť 512 MB 667MHz a když ji tam vrátím tak opět jede.Nahrál jsem i nejnovější BIOS F10 a stále nemohu rozchodit všechny čtyři paměti.Podle manuálu k desce GA-M55S-S3 by to mělo fungovat.Zatím jedu na jeden dual chanel a je to bez problémů. Nevíte někdo co s tím.Předem děkuji Zdeněk.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon pro 10, 2007 18:55 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
Co je to za OS?

Otestoval jsi všechny moduly zvlášť třeba memtestem nebo gold memory??

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Problém 4GB paměti na Gigabyte GA-M55S-S3
PříspěvekNapsal: pon pro 10, 2007 19:03 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon pro 10, 2007 18:35
Příspěvky: 4
Operační systém mám Windows XP.
Každý modul zvlášť jsem netestoval, protože obě dvě dvojice v DIMM Socketech 3 a 4 bez problémů jedou.
Může to být přesto jedním z modulů ?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon pro 10, 2007 19:12 
Offline
Čestný člen
Uživatelský avatar

Registrován: úte srp 29, 2006 20:14
Příspěvky: 1786
Jednak může být problém v kompatibiltě (prostě si čtyři moduly nesednou) a na OS jsem se ptal kvůli Vistám - u těch nainstalovat systém se 4GB je docela mazec.

Zkus projet všechny moduly nějakým testem. Pokud už jsi vyzkoušel všechny kombinace bude to problém desky. Vyzkoušej jeden modul ve slotech 1 a 2 a zjisti který z nich dělá neplechu.

Nakonec to bude asi na reklamaci...

_________________
TT Mambo,FSP-400W, DFI Inf. X2 3600+ EE@2.8GHz, 2x1GB Corsair , HD2600XT@860/780, Seagate250GB, LG4167B, SB Audigy4, 5.1 Genius HT, Logitech G5+QCK4Dsteel +MicrosoftDigitalMedia


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Problém 4GB paměti na Gigabyte GA-M55S-S3
PříspěvekNapsal: pon pro 10, 2007 19:23 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon pro 10, 2007 18:35
Příspěvky: 4
Je právě divné,že ani jeden modul ve slotech 1 a 2 samostatně nejede.Ve slotech 3¨a 4 jedou samostatně všechny moduly.
Když vrátím do slotu 1 nebo 2 starou paměť DDR II Goodram 667MHz tak je všechno v pořádku.
Zkusím ještě projet všechny moduly Memtestem.
No aspoň že ty 2GB v tandemu jedou. Díky za odpověď Zdeněk.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problém 4GB paměti na Gigabyte GA-M55S-S3
PříspěvekNapsal: úte črc 08, 2008 21:47 
A co třeba to, že prostě téměř žádná deska neumí 4 GB pamětí ? A pokud ano, tak to neumí stránkovat WIN. Win nakonec ukáže, že máš jen 3,2 GB pamětí. Zbytek se ztratí nevím kde, ale pc je pak nehorázně pomalý. Avšak, když dám 3GB pamětí, problém není. Zkus to taky. Dát jen 3 GB a určitě ti to pojede


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problém 4GB paměti na Gigabyte GA-M55S-S3
PříspěvekNapsal: úte črc 08, 2008 23:02 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Anonymous: Mas hodne zkreslene informace. Zakladni desky nemaji s 4 GB RAM vubec zadny problem. Nove desky umeji bez problemu 16 GB operacni pameti. Toto omezeni 4 GB je dano operacni systemem. Konkretne problem nastava u 32-bit OS.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problém 4GB paměti na Gigabyte GA-M55S-S3
PříspěvekNapsal: čtv črc 10, 2008 19:56 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Příspěvky: 2336
Bydliště: Ústecký kraj
zener píše:
Anonymous: Mas hodne zkreslene informace. Zakladni desky nemaji s 4 GB RAM vubec zadny problem. Nove desky umeji bez problemu 16 GB operacni pameti. Toto omezeni 4 GB je dano operacni systemem. Konkretne problem nastava u 32-bit OS.

Nenazíval bych to jako problém, ale jako skutečnost. :stop:

_________________
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problém 4GB paměti na Gigabyte GA-M55S-S3
PříspěvekNapsal: čtv črc 17, 2008 11:00 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte črc 15, 2008 12:55
Příspěvky: 85
Bydliště: Prostejov
Já tu desku mám a 4Gb ram mi jede v pohodě konkrétně http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49801,ale skrz Xp (32 bit) mám využitých jen 3.25Gb.Nejspíš jsi trefil špatný kus,já si na tu desku nemůžu stěžovat

_________________
Cpu:Amd Atlhlon 6000+ @ 3.27 Ghz,Ram 3,25Gb EE 800Mhz, Gk 2x Sli nVidia GeForce 7950Gt,MB Gigabyte M57S4-SLi,HDd Samsung 2x250Gb 16 MB cache; Sound Creative Labs Sound Blaster X-FI Extreme Audio ;Repro Logitech x530;Zdroj CoolMaster Real Power M620 620 W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problém 4GB paměti na Gigabyte GA-M55S-S3
PříspěvekNapsal: pon dub 13, 2009 21:50 
já mám problém hodně podobnej ale myslím že to s win nemá co dělat. to že při 4 gb ram ukazujou XP jen 3,25 to je mi víc než jasné ale tedď mám problém v tom, že mám desku od MSI se čtyřmi sloty ddr2 kam jde osadit maximum 8gb. problem je v tom že mam 2x 2gb kit tak že 4x 1gb ( všechny paměti jsou stejné od jednoho výrobce). při najíždění biosu to sice ukáže 4096 ale pokud se podívám do biosu tak tam mám Physical Memory 4096 Usage Memory 3328. nestkal se někdo z vás s tímhle? teprve by mě zajímalo když bych desku osadil maximem 8gb..
pro upřesněnou mám MSI G33m-FI MS 7357 , Pentium Dual-Core e5300 2,6GHZ (800FSB) , 2x Patriot Signature DDR2 2GB (2 x 1GB Kit) CL5 PC2-5300 (667MHz) DIMM Kit with Heatshields


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problém 4GB paměti na Gigabyte GA-M55S-S3
PříspěvekNapsal: pon dub 13, 2009 22:25 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
usage memory je maximum, které z těch 4GB dostaneš u 32bit systému ;) od těch 4GB se odečítá VRAM, různé cache a nevímco ještě

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problém 4GB paměti na Gigabyte GA-M55S-S3
PříspěvekNapsal: úte dub 14, 2009 06:07 
pochopil bych ze u 32bit systemu nevzužiju kompletně celejch 4096mb ale kdyz jsem měl resetlou desku bez disku a osadil je temi ram tak to stale v biosu ukazovalo Usage Memory 3328mb. tomuhle nějak nerozumim. pochopil bych kdyz by mi to ukazoval system ale tohle mi hlasi bios. asi sem lama ale tohle jde fakt mimo me. nebo se snad dá v biosu nastavit jakej pouzivam system? jestli jo tak sem nenasel...


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problém 4GB paměti na Gigabyte GA-M55S-S3
PříspěvekNapsal: úte dub 14, 2009 10:58 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Mas vubec 64bit procesor? :D

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problém 4GB paměti na Gigabyte GA-M55S-S3
PříspěvekNapsal: úte dub 14, 2009 15:36 
to určitě mám : Parametry a specifikace:
Typ: Intel Dual-Core E5300
Označení jádra: Wolfdale
Pracovní frekvence: 2,6 GHz
Systémová sběrnice: 800 MHz
Patice: Socket 775
Cache paměť: 2 MB L2
Hustota integrace: 45 nm
Spotřeba: 65 W
Podpora 64-bitových instrukcí EM64T kompatibilní s AMD64 v procesorech Athlon64
Enhanced Intel SpeedStep

poraďte někdo please


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problém 4GB paměti na Gigabyte GA-M55S-S3
PříspěvekNapsal: úte dub 14, 2009 15:59 
Tak na tuhle otázku bych taky rád dostal podpověd, po dnešku mám stejný problém, osadil jsem svou desku která podporuje až 16gb ram. Připojil jsem 4x 1gb a ukazuje to přesně to samí, dokonce koukám že jsem měl stejný nápad a kompletně jsem si vyresetoval desku a jen s připojenejma životně důležitejma věcma spustil a pořád to samé. prosím poraďte mi. celkem mě to štve. pochopim wokna ale když tohle hlásí bios..


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problém 4GB paměti na Gigabyte GA-M55S-S3
PříspěvekNapsal: úte dub 14, 2009 17:28 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: ned srp 10, 2008 23:56
Příspěvky: 1236
Bydliště: Zlín
Ale stejně to máte úplně jedno co Vám hlásí BIOS ;) pokud máte 32bit systém, tak z toho beztak plné 4GB nedostanete

_________________
Intel C2D E7300@3.4GHz * AC Freezer 7 PRO * Asus P5Q * Radeon HD 4850 *RAM 6GB 1066MHz CL5 * Seagate Barracuda 250GB *Corsair VX450W* CM Elite 334 * LG 22" *


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problém 4GB paměti na Gigabyte GA-M55S-S3
PříspěvekNapsal: úte dub 14, 2009 17:59 
No mě to právě že jedno moc není, mám vistu 64bit :-(


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Problém 4GB paměti na Gigabyte GA-M55S-S3
PříspěvekNapsal: čtv led 27, 2011 08:50 
zdravim chtel bych poradit ma GIGABYTE GA-M55S-S3 ale dival sem se a pise se u toho nejaky rev.1.0 nebo 2.0 co to je kde to zjistim na te desce sem to nenasel schu si do toho kupit pameti a nevim ktere chcu min 2Gb je lepsi to kupit asi 4x 512 nebo jednu 2gb rikali ze lepsi vice mensich ze je to lepsi dik za radu


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group