Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je úte zář 26, 2017 22:36

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 134 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX
PříspěvekNapsal: úte led 12, 2010 13:02 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: sob úno 02, 2008 19:46
Příspěvky: 14
To skipinka:
Citace:
Když jsem projížděla tohle forum, narazila jsem taky na problém s připojením tohodle routeru a všimla jsem si, že mně v tom nastavení chybí "WIRELESS REPEATER INTERFACE CONFIGURATION" nemůže to být tím? Musí to být nastavením modemu, dneska se zkoušel kámoš připojit SAMSUNGEM OMNIA a notebookem a nejde to taky, takže to není v nastavení NOkie.
PROSÍM PROSÍM KDE MÁM CHYBU????

Chyba pravděpodobně není v telefonu či Zcomaxu, podle mě je zádrhel u tvého poskytovatele a jeho zabezpečení sítě. Nikde jsi neuvedla kdo je tvým poskytovatelem internetu. Já také poskytuji internet několika lidem a kromě šifrování ještě používám filtrování MAC adres na hlavním routeru. Je to taková pojistka kdyby se mi tam někdo přece jen naboural. Zajdi za svým poskytovatelem a zeptej se na to, případně mu budeš muset nahlásit MAC adresu svého mobilu a on ji bude muset zadat do seznamu povolených.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX
PříspěvekNapsal: stř led 20, 2010 22:40 
zdravím, mám taký problém, mám internet od T-com-u, a modem modem MICROCOM AD 2706, naň mám napojený router cez WAN (ZCOMAX wa 2204a tx), a internet mi ide z routra do notebooku iba cez LAN kábel, nemôžem nastaviť wifi, pomôžete mi niekto? ... router pracuje v režime Wireless ISP, a wifi sieť sa dá vytvoriť, notebook ju aj nájde, aj sa do nej prihlási, ale je nefungčná. Prikladám zopár obrázkov, aby bol moj problém viac pochopiteľný ... pomožte mi prosím niekto, ďakujem ...



Obrázek
Obrázek
Obrázek


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX
PříspěvekNapsal: stř led 20, 2010 23:35 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Router musi byt v rezimu AP.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Vyřeš�o "zener" je bůh�comax WA-2204A-TX
PříspěvekNapsal: čtv led 21, 2010 18:15 
Veď aj je, č�nie?


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX
PříspěvekNapsal: čtv led 21, 2010 19:45 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Psal jsi, ze mas router v rezimu Wireless ISP.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX
PříspěvekNapsal: čtv led 21, 2010 20:01 
takže to musí byť zapojené ako Gateway? alebo nebodaj Bridge? .... srry ale nevyznám sa v tom, a keď som to skusil zapojiť ako Gateway, tak mi internet nešiel ani cez LAN kábel ...
Martin


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX
PříspěvekNapsal: pát led 22, 2010 00:29 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Teoreticky by mely fungovat oba mody, ale brana (gateway) je snazsi pro nastaveni.

- Do WAN portu prijde kabel z modemu, do libovolneho LAN portu se pak pripoj k pocitaci.
- V nastaveni jdi do TCP/IP Settings --> WAN Interface, kde nastavis hodnoty jako mas v PC, ktery je naprimo pripojeny k modemu. Tedy pevnou IP (static IP) a nebo DHCP Client.

Po techto krocich by Ti mel jit internet pres kabel. Pak muzeme zacit resit wifi.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX
PříspěvekNapsal: pát led 22, 2010 15:50 
no, mám menší problém, pokúsil som sa o to čo si mi poradil, a internet mi cez ten LAN nejde, preistotu som to všetko "oprintscreenoval"
na začiatku som vybral GATEWAY, a akosi to nejde :(

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Martin


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX
PříspěvekNapsal: pát led 22, 2010 15:51 
a ešte ma napadlo, že od mojho poskytovatela NET-u mám dynamicku IP, preto ten DHCP server ... ak som tomu spravne porozumel ...


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX
PříspěvekNapsal: sob led 23, 2010 02:49 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Zkus nastavit ve WAN interface klonovani MAC adresy (Clone MAC Address). MAC adresu zadej stejnou, jakou mas v PC. Pokud ji nevis, tak prikazovy radek a prikaz ipconfig /all, tam "fyzicka adresa".

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX
PříspěvekNapsal: sob led 23, 2010 13:57 
už to ide, ďakujem :) .... bili sa mi tam IPčky z routra, a modem :)


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX
PříspěvekNapsal: sob úno 13, 2010 11:48 
Dobry den :), mam spravenu LAN siet so zapnutym DHCP na routri, potrbujem vsak, aby jeden z pc (server) mal pevnu ip adresu, skusal som nastavit aby bolo dhcp pridelovane od 192.168.1.3 a serveru som nastavil 192.168.1.1. Problem ale je, ze server sa nedokazal pripojit na internet, v ramci LAN siete bol pripojeny. Neviete mi poradit ? :) ... pouzivam zcomax WA-2204A-TX Firmware Version v1.4.5.P
thx


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX
PříspěvekNapsal: sob úno 13, 2010 17:10 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Kubi: Neni nic snazsiho, nez nastavit primo v pocitaci (serveru) natvrdo IP adresu. Proste si vypni automaticke pridelovani IP adresy a dej ji tam rucne.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX
PříspěvekNapsal: ned úno 14, 2010 08:38 
no to mi je jasne :), aj som to skusil, ale chcem mat pre zvysne pocitace zapnute dhcp, a vtedy sa mi server nevie pripojit na internet, ale v ramci domacej siete ho dokazem pingnut


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX
PříspěvekNapsal: ned úno 14, 2010 15:05 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Kubi: Takze kdyz zapnes DHCP na routeru a na tom PC (serveru) nastavis pevnou IP adresu, tak... co? Uplne asi nechapu, kde je problem.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX
PříspěvekNapsal: ned úno 14, 2010 22:03 
tak pripojenie k internetu funguje na pocitacoch co maju zapnute dhcp, ale server sa nedokaze pripojit na internet, len po router


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX
PříspěvekNapsal: ned úno 14, 2010 22:19 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
To je nesmysl, musi to fungovat. Osobne mam taky v siti nekolik PC s pevnou IP adresou a vse funguje uplne bez problemu. Mas nastavenou vychozi branu a DNS prave IP adresu routeru?

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX
PříspěvekNapsal: pon úno 15, 2010 11:58 
noo ved prave, ani mne to nedavalo zmysel :), ale uz som na to prisiel, zabudol som si nastavit dns serveri (nechal som ich nastavene na dhcp ale ip som si nastavil fixnu, myslel som ze dns si dokaze potom osobitne ziskat od routra :)) ... nevadi, asi si nastavim openDNS a fixnu ip a pekne to uz bude slapat :) ... diky ;)


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX
PříspěvekNapsal: pon dub 12, 2010 16:54 
Ahoj,
prosím o pomoc! Máme na bytu router na který sem zrovna připojen. Pokud zapnu třeba icq po chvíli začne padat a znovu se připojovat a tak dokola, dřív nic podobného se nedělo. Často mi net padá třeba i při stahování. Padání se projevuje jak na notesu, kterej je připojenej přes Wi-Fi, tak na stolním PC, kterej je připojenej přes LAN kabel. Nejdřív jsem myslel, že by se mohli rušit navzájem sítě z okolí, tak jsem změnil kanál, ale problém přetrvává. Signál je maximální. Z tohoto důvodu jsem chtěl zkusit, jestli je chyba v routeru nebo v poskytovateli připojení. Připojil jsem tedy PC napřímo, zadal všechny potřebné údaje jako IP,DNS atd, protože IP je přidělena staticky. Připojit se mi ale nepodařilo, dole v liště svítil ten žlutý trojuhleníček s vykříčníkem a po diagnostice to hlásilo že DNS server neodpovídá. Zkusil jsem aktuální router vyměnit za router ZCOMAX, nastavil vše znovu, stejně jako na starým routeru a nastal stejný problém se stejnám výsledkem z diagnostiky windows.

Nevíte prosím někdo kde je co za problém? Nejdřív proč takhle vypadává net a pak teda proč to stále hlásí že DNS server je nedostupný?

Děkuju moc předem :)


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Vyřešeno "zener" je bůh Zcomax WA-2204A-TX
PříspěvekNapsal: pon dub 12, 2010 17:33 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
eadghe: Tohle bude asi spis chyba v poskytovateli. Zkus zkopirovat nejaky objemnejsi soubor (radove GB) mezi temi dvema PC. Podle toho poznas, jestli Te neco rusi atd. Pokud to pujde bez problemu, pak je chyba u poskytovatele.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 134 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group