Download | Programy

Volba prezidenta

Volná diskuze, film, kultura, foto, zajímavosti, dění kolem nás, a to co jinam nepatří

Moderátor: Moderátoři

Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Volba prezidenta

Příspěvek od zener »

Jak vsichni vite, dnes se "volil" novy prezident CR. Volba je neprima - voli poslanci a senatori. Vybirat si mohli mezi prof. Janem Svejnarem a prof. Vaclavem Klausem. Nejsem nejaky politolog, ani me nase politika vicemene nezajima, ale toto klani jsem trochu sledoval.

Klidne se vyjadrete, kdo se Vam vic lidi atd. Ja bych chtel spis jen zduraznit - pro me naprosto nepochopitelna - fakta, ktera se deji! Ve Spanelskem sale na Hrade, kde se volilo, je absolutni neklid, lide nepochopitelne pobihaji sem a tam. Konecne zazni posledni gong a politici pokracuji v jednani. Moderator ma asi petiminutovy proslov a po nem nasleduje naprosto absurdni veta "poprosil bych o pocet senatoru v sale". Rikam si jen "coze???". Rezie prepne na kameru smerem do salu na mista pro senatory a je to jako v mravenisti - kazdy se naprosto volne pohybuje. Senatori prichazeji po pauze (je uz 5 min po zacatku domluveneho casu). Popravde mi to prijde jako v materske skolce. Bohuzel se jedna o dospele lidi a ne o deti.

Dalsi velice usmevna veta "budeme hlasovat o tom, jestli se bude hlasovat". Nerad pouzivam sprosta slova, ale tady se opravdu musim drzet jen tak tak. Vecne hadky politiku, ktere vedou do absurdna. Priklad... Odhlasovali si, ze skonci ve 21 hod. Pak tam prijde politik, ktery navrhuje prodlouzeni casu a dokonceni volby. Aby se zkratka rozhodlo. Nasledujicich 10 min se dohadovaly politicke strany o tom, jestli ano nebo ne. Ba co vic - verejne! Kazdy pristoupil k mikrofonu a zacali tam resit naproste kraviny, kdo si vzal a nevzal behem jednani pauzu. Pritom dokonceni volby by bylo - podle politologu ve studiu - zalezitosti 15 min.

Dostal me vyrok pana magistra Ivana Langera. Komentatori CT se ho ptali, jak vidi reseni vznikle situace, ze se nemohou domluvit na typu hlasovani - verejne/anonymni. A on bez vetsiho vahani pronesl "To je jednoduche... Vsech 281 volitelu se musi domluvit". To, ze tento problem resili asi 5 hodin predtim a on prijde s timto???

Jak jsem rekl, nerad pouzivam sprosta slova, ale pro nase politiky nelze volit slova jina. To, co predvadeji je naprosto neunosne! Jsem opravdu znechucen a to jsem sledoval zpravodajstvi celkove asi dve hodiny. Jsem absolutni laik, ale to, co se deje... Dochazeji mi slova. Vazne nevim, co si mam myslet. Rad bych veril, ze je to jen zly sen. Ale co hur. Nejde s tim nic delat.

Rad bych nejakou situaci nejak resil. Ostatne tak, jako mam ve zvyku. Bohuzel jsem v tomto okamziku absolutne bezradny. Ja jsem na tu televizi koukal jenom s otevrenou pusou a rikal si "coze? je to mozne?". Nechci touto svoji uvahou nikoho pohorsit. Chci jen, aby si ctenar uvedomil, kde ze to vlastne zijeme a kdo nam "vladne".

Kdyz si tak po sobe svuj sloh ctu, urcite nedosahuje one "zlosti" a vlastne tak moc smisenych nazoru a udivu, ktere ve mne jsou. Je to jakasi nepopsana krec, kterou bych touto cestou rad vydal ven. Zaverem se tesim na Vase nazory. Rad bych vedel, jestli mam sam tyto nazory. Jestli jste volbu take sledovali a jake z toho mate pocity Vy. Dekuji...
Naposledy upravil(a) zener dne sob úno 09, 2008 13:39, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
Sedlo
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1668
Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sedlo »

Já to taky chvíli sledoval, nevíce mě dostal výrok toho hlavního (nevím jak se jmenuje, politika mě v mích letech vůbec nezajíma :D ) když se dohadovali jestli skončí nebo ne. Zavelel "končíme" a skončilo se :D a ještě před zveřejněním výsledků 2. kola.
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:
Uživatelský avatar
zener
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 2766
Registrován: stř srp 30, 2006 13:29

Příspěvek od zener »

Sedlo píše:Já to taky chvíli sledoval, nevíce mě dostal výrok toho hlavního (nevím jak se jmenuje, politika mě v mích letech vůbec nezajíma :D ) když se dohadovali jestli skončí nebo ne. Zavelel "končíme" a skončilo se :D a ještě před zveřejněním výsledků 2. kola.
Jo, to byl taky mazec. Nejlepsi byl ten politolog ve studiu a jeho kometar k tomuto pocinu - "popravde jsem nikdy nevidel, a to v zadne zemi, ze by se ukoncilo hlasovani bez zverejneni vysledku". To je jen dukaz toho, jak bidne na tom jsme :cry:
Uživatelský avatar
PCMark
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 2081
Registrován: čtv led 05, 2006 22:08
Bydliště: Hlučín
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PCMark »

Divadlo, kdo se na to nedíval, udělal dobře.
Bohužel jsem to viděl.
Hezký den Vám přeje Marek Maťovka
E2140 1600@3120MHz(390x8 1,4V), Gigabyte P35-DS3R, 2x1GB Geil 1000MHz, Gainward 8600GT, Samsung HD501LJ 500GB, Seasonic S12 430W, HP LP2065 - 20" LCD 1600x1200 S-IPS, Razer Diamodback Plasma L.E., Razer EXactMat
Navštivte také: SWMag HerniMag
Uživatelský avatar
Janulicka
Nováček
Nováček
Příspěvky: 1
Registrován: pát úno 08, 2008 22:08

Příspěvek od Janulicka »

Ok, já se taky dívala.
Jinak mě překvapuje, že tě to překvapuje, všichni přece víme dávno, jak se chovají. Stačí sem tam kouknout na nějakou TV debatu, pak bys nemohl být tak „šokován“ :)
Jinak tato věta "poprosil bych o pocet senatoru v sale" podle mě zaznívala jen před hlasováním, ne? Omlouvám se, jestli se pletu, neviděla jsem všechno. Před hlasováním je ale v pořádku.
Co se týče věty "budeme hlasovat o tom, jestli se bude hlasovat", je trochu vytržená z kontextu. Takto vypadá jako nesmysl, ale tam měla svou logiku. Jestli opět nemyslím jinou situaci..
A jinak k tomu konci – jasně, že by to trvalo jen 15 minut, jenže…dalo se počítat s tím, že se neskončí před devátou a oni si sami odhlasovali, že prostě po deváté nehlasují. Bylo to schválené takže to má platit, ať to bylo minutu po deváté nebo hodinu. Jasně, že si normální člověk řekne, že je to pitomost a že by se to mělo udělat hned. A aby se ti politici nezbláznili, jenže..toto není banalita, tady už jde o zákony. Takže mi to přišlo rozumný. Kdyby se šlo dál, byly by pak třeba problémy – někdo by se ozval, že to nemá platit, protože tehdy už se odhlasovalo tady to a tamto a vznikla by ještě větší hádka. Takže já si na to klidně počkám do zítřka. Konec konců – dobře jim tam, přijdou o víkend. A my můžeme jít dřív spát.
A jen tak nakonec – spíš mi vadilo to neustálé odkládání.
jirkamonikaaa
Nováček
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: ned pro 02, 2007 15:38

Příspěvek od jirkamonikaaa »

no je pravda ze to cele byla pekna fraska kdyby to bylo aspon jak veskole vsichni na myste a ne aby si pobihaly jak se jim zlibi nebo ty prestavky to bylo taky strasne mely to hlasovani udelat tak ze kazdej predstoupi predne a rekne jmeno ktere voly jestli klauze nebo svejnara abylo by to upne to nejlepsi ale takhle to byl jedine bordel nic vic
Radeon™
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 585
Registrován: pát led 26, 2007 17:08

Re: Volba prezidenta

Příspěvek od Radeon™ »

Politika v poslední době začíná být zajímavá !

Třeba výroky p.Čunka :) Z těch se nejvíc nasměju...
1742
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 129
Registrován: čtv led 03, 2008 22:28

Re: Volba prezidenta

Příspěvek od 1742 »

Radeon™ píše:Politika v poslední době začíná být zajímavá !

Třeba výroky p.Čunka :) Z těch se nejvíc nasměju...
Mnoho lidí souhlasí s výroky p. Čunka, hlavně ohledně Rómů...
Radeon™
Uživatel
Uživatel
Příspěvky: 585
Registrován: pát led 26, 2007 17:08

Re: Volba prezidenta

Příspěvek od Radeon™ »

Tjn..Je to ale pravda...Nejlepší bylo však s těma občankama... ;)
Odpovědět