Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je sob zář 23, 2017 17:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 6400+ a jeho chlazení
PříspěvekNapsal: sob úno 16, 2008 15:01 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát úno 15, 2008 18:59
Příspěvky: 13
Prosim koupil jsem si novy PC dle vlastni sestavy a bral jsem procesor:
Kód:
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 6400+ 3,21GHz

A nechal jsem si na nej dat chladic
Kód:
http://www.100mega.cz/product.jsp?artno=CPTI1002

A moc s tim chladičem nejsem spokojen, protože LCD displej na bedne mi při zátěži začína na 60 stupnu na CPU kricet.Tech 60 Stupnu 61 mozna mi to vyjede pri zatezi napr pri hrani
(Crysis apod.)
Programek Asus PC Probe mi zas na CPU pri zatezi ukazuje kolem 75 Stupnu a Everest u toho kdyz hraju a minimalizuju na nej tak se teploty hned shodi dolu :D hned po minimalizaci takze asi neukazuje co má ale jednou jsem minimalizoval a ukazoval 90 stupnu a jen jsem vypl hru hned to slitlo na 38 stupnu a tak rychle by se to z takovy teploty neochladilo.
Popřípadě udělám screenshoty z Asus PC Probe a pod.
Vetrak mi beha na maximum to jest 2700 Otacek hluk pomerne neprijemnej.
Dost me stve ze na takovy otacky to chladi tak spatne.
Ohledne tohohle jsem naprosto neznalej A PROTO: bych se rad zeptal jestli se mam pri tehle teplotach o ten procesor bát nebo ne(bych rekl ze to asi normalni neni)?
Jinak prodejce rika ze tem ukazovakum na LCD displeji nemam verit a nemam si jich vsimat, ale ten Everest nebo ten asus PC probe me dost stve to prece neni normalni.
Navic nevsimejte si toho displeje kdyz vam zacne pri 60-ti stupnich kricet do ucha :D
Díky za případný rady.


Naposledy upravil JacenNect dne ned úno 17, 2008 12:35, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 6400+ a jeho chlazení
PříspěvekNapsal: sob úno 16, 2008 19:12 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: sob úno 02, 2008 19:42
Příspěvky: 14
Ty teploty máš od začatku ? Koukni do Biosu kolik Ti piše Cpu a deska . Stahni si programek Speed fan a porovnej teploty.

_________________
Athlon 64 x2 5000+BE. @ 3.10.AC Freezer 64 Pro.MB:Gigabyte MA790X-DS4. RAM: A-DATA 2GB ram @860Mhz cl5 , VGA: ATI Sapphire 3870 512MB ,HDD: Seagate Barracuda 7200 250 GB SATA2, PSU:Fortron Blue Storm 2 400W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 6400+ a jeho chlazení
PříspěvekNapsal: sob úno 16, 2008 23:22 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát úno 15, 2008 18:59
Příspěvky: 13
mirouš píše:
Ty teploty máš od začatku ? Koukni do Biosu kolik Ti piše Cpu a deska . Stahni si programek Speed fan a porovnej teploty.

prave jsem spustil PC a teploty v Asus PC Probe ukazuje(bez zateze jen prohlizec, icq a nejaky malickosti) 47-52 Stupnu CPU.Coz urco normalni neni. BEZ ZATEZE.
Everest ukazuje na CPU 37-39 Stupnu a též bez zátěže.
Everest Ukazuje na zakladni Desce Teplotu 36 Stupnu opět bez zátěže.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 6400+ a jeho chlazení
PříspěvekNapsal: sob úno 16, 2008 23:35 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: sob úno 02, 2008 19:42
Příspěvky: 14
Na Netu si stahni ten Speed fan a porovnej teploty.

_________________
Athlon 64 x2 5000+BE. @ 3.10.AC Freezer 64 Pro.MB:Gigabyte MA790X-DS4. RAM: A-DATA 2GB ram @860Mhz cl5 , VGA: ATI Sapphire 3870 512MB ,HDD: Seagate Barracuda 7200 250 GB SATA2, PSU:Fortron Blue Storm 2 400W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 6400+ a jeho chlazení
PříspěvekNapsal: ned úno 17, 2008 12:25 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát úno 15, 2008 18:59
Příspěvky: 13
mirouš píše:
Na Netu si stahni ten Speed fan a porovnej teploty.

Tak ten FanSpeed mi ukazuje teploty:
Temp1 : 44 Stupnu
Temp2 : 35 -
Temp3 : 37 -
HD0 : 36 -
Pak opet Temp1 : 40 -
Nevim jaky Temp k cemu patri ale hadam ze to prvni je procak...takze to vicemene souhlasi a rekl bych ze se Opravdu prehriva.
Tyhle teploty jsou mereny bez zateze.
Jen Prodejce rika ze si toho nemam vsimat...
Budu vdecnej za kazdou pomoc :prayer: :prayer:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 6400+ a jeho chlazení
PříspěvekNapsal: ned úno 17, 2008 17:35 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: sob úno 02, 2008 19:42
Příspěvky: 14
Ty teploty aspon podle mě nejsou špatny ja mam bez zateze Cpu 41°C a desku 37°C v zatězi mam místy až těch 60°C . Ale jelikož mam v Biosu nastavenou hranici 80°C tak Cpu se neozve .Skus si jestě stahnout program Prime 95 a skus snim otestovat system v zatěži. A zároven kontroluj teploty Speed fanem.

_________________
Athlon 64 x2 5000+BE. @ 3.10.AC Freezer 64 Pro.MB:Gigabyte MA790X-DS4. RAM: A-DATA 2GB ram @860Mhz cl5 , VGA: ATI Sapphire 3870 512MB ,HDD: Seagate Barracuda 7200 250 GB SATA2, PSU:Fortron Blue Storm 2 400W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 6400+ a jeho chlazení
PříspěvekNapsal: ned úno 17, 2008 17:49 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát úno 15, 2008 18:59
Příspěvky: 13
mirouš píše:
Ty teploty aspon podle mě nejsou špatny ja mam bez zateze Cpu 41°C a desku 37°C v zatězi mam místy až těch 60°C . Ale jelikož mam v Biosu nastavenou hranici 80°C tak Cpu se neozve .Skus si jestě stahnout program Prime 95 a skus snim otestovat system v zatěži. A zároven kontroluj teploty Speed fanem.

Zkusim pak sem napisu teploty v zatezi.
diky
EDIT: Tak jsem dělal test zátěže a při zátěži se teploty drželi ve SpeedFanu na 80-ti Stupních.
Nad 82 to nevylezlo.
Totez ukazoval pri zatezi Asus PC Probe nad 82 stupňů to nešlo.
Akorát everest mi ukazal 120 ale to je ta free verze takze verit tomu....
Zkratka 82 Stupňů...To je docela moc pri ty zatezi ne?
Pak jsem hral chvili Medal of honor Airborne a totez 82 stupnu.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 6400+ a jeho chlazení
PříspěvekNapsal: pon úno 18, 2008 07:56 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 06, 2006 12:22
Příspěvky: 179
Bydliště: Český Těšín
80 stupňů procesor v zátěži? To nemyslíte vážně. Mě když se blíží v zátěži k 50 stup%nům tak začínám nervóznět a to bývá jen v šílených vedrech. Takový " chladíček
" na procesor s TDP 125 watů ? Si děláte srandu. Tenhle procák je pravý přímotop. To by chtělo tak třeba Noctua NH-U12P a ještě průvan ve skříni. Tohle nebyla moc dobrá koupě, 5000+ black edition má TDP 65 watů a nataktovat by šel taky v pohodě bez toho pekelného žáru. :stop:

_________________
Akasa 460W ATX12 2.2, Intel Core2 DUO E6400 2.13 @ 3,2 GHz , Gigabyte 965P-DS4 , 4x1024 MB DDR2 800 MHz A-Data Extreme, Sapphire ATI Radeon HD 3870, HDD Western Digital 250GB a Hitachi Deskstar 320 GB + další zbytečnosti


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 6400+ a jeho chlazení
PříspěvekNapsal: pon úno 18, 2008 10:31 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát úno 15, 2008 18:59
Příspěvky: 13
ja si osobne taky myslim ze to je moc...
A prodejce este rika ze si toho nemam vsimat lol...
Tak premejslim ze to necham odstrelit at vyrizuje reklamaci...
Nee klepu na drevo aby ne...koupim novej chladic na procesor a uvidim pak
Chci koupit tenhle
Kód:
http://pc.itek.cz/chladice-procesory/620399-Arctic-Cooling-FREEZER64PRO-PWM

Je i primo pro ten procesor.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 6400+ a jeho chlazení
PříspěvekNapsal: pon úno 18, 2008 13:10 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 06, 2006 12:22
Příspěvky: 179
Bydliště: Český Těšín
No, jeho ekvivalent ale pro Core2Duo bije v mojem PC a je v pohodě, ale na takovou pec nevím nevím. Co to je ale za šílenou cenu - 620 Kč s DPH, já bych ho koupil za 410 s DPH viz http://www.alfacomp.cz/old/php/zbozi.ph ... &zbo=16205 . Pokud bych šetřil tak bych na něj dal http://www.alfacomp.cz/old/php/zbozi.ph ... &zbo=16293 , ten by to měl v klidu zvládnout za 710 s DPH. :lool: Prodejce? To bude nějaká super firma typu Autocont, od nich bych nechtěl ani slanou vodu. Ono ti to může začít pravidelně padat ale pořád to může jet než se to odpálí klidně i půl roku. Na to bych neměl nervy. Nemluvě že to může začít samo spomalovat vkládáním prázdných cyklů aby se to uchladilo a výkon jde v té chvíli do háje - u intelu klidně i na 10 procent nominálního výkonu. :list:

_________________
Akasa 460W ATX12 2.2, Intel Core2 DUO E6400 2.13 @ 3,2 GHz , Gigabyte 965P-DS4 , 4x1024 MB DDR2 800 MHz A-Data Extreme, Sapphire ATI Radeon HD 3870, HDD Western Digital 250GB a Hitachi Deskstar 320 GB + další zbytečnosti


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 6400+ a jeho chlazení
PříspěvekNapsal: pon úno 18, 2008 19:00 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: sob úno 02, 2008 19:42
Příspěvky: 14
Souhlasim tady Grycem ten chladič to chce určite jinej ten AC Freezer 64 Pro je fakt dobrej vlastni zkušenost. Jestli ho budeš kupovat tak aby byl z PWM Fan Control.

_________________
Athlon 64 x2 5000+BE. @ 3.10.AC Freezer 64 Pro.MB:Gigabyte MA790X-DS4. RAM: A-DATA 2GB ram @860Mhz cl5 , VGA: ATI Sapphire 3870 512MB ,HDD: Seagate Barracuda 7200 250 GB SATA2, PSU:Fortron Blue Storm 2 400W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 6400+ a jeho chlazení
PříspěvekNapsal: pon úno 18, 2008 22:32 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát úno 15, 2008 18:59
Příspěvky: 13
mirouš píše:
Souhlasim tady Grycem ten chladič to chce určite jinej ten AC Freezer 64 Pro je fakt dobrej vlastni zkušenost. Jestli ho budeš kupovat tak aby byl z PWM Fan Control.

Je s PWM.
Ok diky moc.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 6400+ a jeho chlazení
PříspěvekNapsal: úte úno 19, 2008 07:16 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 06, 2006 12:22
Příspěvky: 179
Bydliště: Český Těšín
Na 5000+ bych Freezer 64 určitě taky dal, ten má TDP 65 W, ale 6400+ je starší technologie a má TDP 125 W, na ten bude freezer už docela slabý. Pokud nebude pořádný průvan ve skříni tak stejně na 6400+ pojede pořád na plné otáčky což činí 2300 za minutu a to je po mých zkušenostech už docela hlasitý hukot, u mě se Intel verze líně otáčí max 1000 otáček za minutu v zátěži.. No já bych na 6400+ dal Noctuu ale uznávám nejlevnější zrovna není........... :)

_________________
Akasa 460W ATX12 2.2, Intel Core2 DUO E6400 2.13 @ 3,2 GHz , Gigabyte 965P-DS4 , 4x1024 MB DDR2 800 MHz A-Data Extreme, Sapphire ATI Radeon HD 3870, HDD Western Digital 250GB a Hitachi Deskstar 320 GB + další zbytečnosti


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 6400+ a jeho chlazení
PříspěvekNapsal: úte úno 19, 2008 12:37 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pát úno 15, 2008 18:59
Příspěvky: 13
Gryc Lukáš píše:
Na 5000+ bych Freezer 64 určitě taky dal, ten má TDP 65 W, ale 6400+ je starší technologie a má TDP 125 W, na ten bude freezer už docela slabý. Pokud nebude pořádný průvan ve skříni tak stejně na 6400+ pojede pořád na plné otáčky což činí 2300 za minutu a to je po mých zkušenostech už docela hlasitý hukot, u mě se Intel verze líně otáčí max 1000 otáček za minutu v zátěži.. No já bych na 6400+ dal Noctuu ale uznávám nejlevnější zrovna není........... :)

Ta je opravdu docela draha ale klidne bych do toho ty prachy dal, ALE mam pocit ze ta se mi do ty bedny nevejde.uz ted kdyz tam mam ten svuj kram tak je to jen 2mm od jednoho vetracku od zakladni desky co je prichycen na tech medenejch deskach. To bych ho asi musel sundat a to nevim nevim.
Kdybych mel digi fotak tak vyfotim jak to tam je napasovany ale nemam :oops: :cry: :cry: :cry:
Jinak myslite ze kdybych tam tal ten Freezer tak ze to bude o dost lepsi nez ten muj sajrajt co tam mam ten titan(Link nahore)?
Ja osobne si myslim ze jo a nad 50 uz by to pak vylitnout nemelo ne?
Jako ja mam tenhle titan na 2700 otacek a stejne nic nechladi poradne takze to je strasny.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 6400+ a jeho chlazení
PříspěvekNapsal: úte úno 19, 2008 19:12 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 06, 2006 12:22
Příspěvky: 179
Bydliště: Český Těšín
Scythe SCKTN-2000 Katana 2 je o dost lepší než Freezer 64 a je jen o malinko větší, pokud je jen málo místa okolo patice a nad deskou místa dost tak bych tam prsknul http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0CD000EE0 se dvěma 12cm ventilátory např. http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0BU0CKBUB a bylo by to super ticho a chládek. Titany, kdysi jsem jeden vlastnil ještě na Athlonu XP a něco tak uřvaného a nechladícího jsem už potom nikdy neměl. Jo 50 stupňů dokáže na freezeru udělat i můj procesor s TDP 65 watů, ta tvoje 125 W dá pokud bude teplo v místnosti i 60 stupňů. A to já mám case se řízenými celkem 8 ventilátory :D

_________________
Akasa 460W ATX12 2.2, Intel Core2 DUO E6400 2.13 @ 3,2 GHz , Gigabyte 965P-DS4 , 4x1024 MB DDR2 800 MHz A-Data Extreme, Sapphire ATI Radeon HD 3870, HDD Western Digital 250GB a Hitachi Deskstar 320 GB + další zbytečnosti


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 6400+ a jeho chlazení
PříspěvekNapsal: stř dub 23, 2008 13:55 
Mám stejný problém... Bez zátěže nějakých 35-45 °C... se zátěží kolem 80-85°C...


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 6400+ a jeho chlazení
PříspěvekNapsal: stř dub 23, 2008 15:53 
Offline
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 20, 2007 10:09
Příspěvky: 2336
Bydliště: Ústecký kraj
Měl jsem X2 6400+ BE a Freezer 64 a teploty v zátěži mi nešli přes 50°C.

_________________
Acer Aspire 7741G, Intel Core i5-430M, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 8.1 Pro, avast! Pro Antivirus


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 6400+ a jeho chlazení
PříspěvekNapsal: pát dub 25, 2008 08:44 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: pon lis 06, 2006 12:22
Příspěvky: 179
Bydliště: Český Těšín
Chladič stíhá chladit jen procesor v klidu, při zátěži už je mimo. Jestli těch 85 stupňů má do pár minut po začátku plného zatížení tak je to jednoznačně chladič procesoru, pokud až po delší době, může se přehřívat skříň a je nutné zvýšit průtok vzduchu case. :pal:

_________________
Akasa 460W ATX12 2.2, Intel Core2 DUO E6400 2.13 @ 3,2 GHz , Gigabyte 965P-DS4 , 4x1024 MB DDR2 800 MHz A-Data Extreme, Sapphire ATI Radeon HD 3870, HDD Western Digital 250GB a Hitachi Deskstar 320 GB + další zbytečnosti


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 6400+ a jeho chlazení
PříspěvekNapsal: úte pro 16, 2008 17:31 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Podle toho jak to čtu mám podle fan speedu zcela normální teploty a CPU je chlazeno extrémně dobře(bez zátěže 7°C) ale problém je v položce Temp3:coje to zač pls?Mě ukazuje teplotu po zapnutí tak 69°a po 30min práce 110°. Poslední dobou mi počítač při dlouhodobější zátěži počítač padá(modrá obrazovka,restart) mohlo by to s tím souviset?Díky za odpovědi


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 6400+ a jeho chlazení
PříspěvekNapsal: pon říj 12, 2009 20:44 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: pon říj 12, 2009 20:38
Příspěvky: 1
Ahoj
psal jsi kdysi tento, dotaz

Podle toho jak to čtu mám podle fan speedu zcela normální teploty a CPU je chlazeno extrémně dobře(bez zátěže 7°C) ale problém je v položce Temp3:coje to zač pls?Mě ukazuje teplotu po zapnutí tak 69°a po 30min práce 110°. Poslední dobou mi počítač při dlouhodobější zátěži počítač padá(modrá obrazovka,restart) mohlo by to s tím souviset?Díky za odpovědi


mám stejný problém, přišla ti nějaká odpoděď?
Díky Michal


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group