Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pát zář 22, 2017 05:22

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: A-Data Vitesta EE 800+ a nastavení GA-M56S-S3
PříspěvekNapsal: stř úno 20, 2008 13:28 
Offline
Nováček
Nováček

Registrován: stř úno 20, 2008 13:15
Příspěvky: 1
Zdravím Vás ;-)

Tak jsem upgradoval z platformy Socket A na Socket AM a líbí se mi ted nárust rychlosti :-) Jenže mám problém s paměťmi - koupil jsem si desku GA-M56S-S3 a k tomu procesor Athlon X2 4200+ EE (11 x 200) spolu s 2x1GB A-Data Vitesta EE 800+, jenže... nedaří se mi to nastavit. Nejnovější BIOS, v něm jsem nastavil +0,20V (nebo +0,30V) pro DDR2, pak jsem ručně nastavil časování na 4-4-4-12, ale když spustím Everest, ukazuje 4-4-4-18 a navíc DDR2-737 místo 800 -> někde jsem se dočetl, že to souvisí s poměrem FSB:DRAM, v tomto případě CPU/6.

Má otázka zní - dá se nějak z těch pamětí vymáčknout víc na této desce nebo sem je koupil zbytečně? :-) Předpokládám, že taktováním CPU se to zlepší.. je tak?


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: A-Data Vitesta EE 800+ a nastavení GA-M56S-S3
PříspěvekNapsal: stř úno 20, 2008 14:57 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: stř pro 12, 2007 12:03
Příspěvky: 106
Bydliště: H A V Í Ř O V
Já taky s tím pořád laboruju , zkusil sem už kdeco ale dostal sem se jen na 4-4-4-12 / 750 při 2,1V na 2,15 to restartuje a když už to najede tak okna za pár vteřin spadnou , jedině co sem ještě nechtíc dosáhl je CR 1T ani nevím jestli to je dobré , ale jede to . Ještě Super PÍ 1M za 31,25s si myslím , že by to mělo být lepší :(


Obrázek

_________________
AMD5000+BE@2800MHz , ASUS AM3 770 , A-DATA EE 2x1024 800 DDRII , 0,5TB Hitachi SATAII , HD3850 ,FORTRON 400W , CASE 455x200x430 , FREEZER 64PRO


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: A-Data Vitesta EE 800+ a nastavení GA-M56S-S3
PříspěvekNapsal: čtv úno 21, 2008 16:54 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Add Martin: Pro tebe by bylo možná lepší nastavit to všechno na auto, pokud tomu nerozumíš tak můžeš dosáhnout ještě horššího výsledku než se základním nastavením. To DDR2-737 může bejt jen nějaký označení pamětí. Koukni se do "základní desk" tam zas "základní deska" a v tom bude "Vlastnosti paměťové sběrnice". V tom budeš mít taktování RAMek a i jejich efektivní taktování. S tím časováním kam si se koukal? Nebylo to SPD?? To by ti pak jen vypisovalo jejich firmou daný časování na určitý frekvenci.

Add renda4: CR1 je command rate, tam je nastavení na 1 určitě plus. Je to zvýšení výkonu o cca 5-15%

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: A-Data Vitesta EE 800+ a nastavení GA-M56S-S3
PříspěvekNapsal: pát úno 22, 2008 19:21 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: sob úno 02, 2008 19:42
Příspěvky: 14
U těchto paměti A-Data Viesta EE 800 Mhz 4-4-4-12 musiš manualně nastavit v BIOSU a taky přidat napeti 2.1V . A když nastaviš Dram Configuration na Auto pobeží na 5-5-5-18 . A ješte k tomu že TI jdou jen na 750 Mhz . Taktuj také sběrnicí, nejen násobičem CPU.

_________________
Athlon 64 x2 5000+BE. @ 3.10.AC Freezer 64 Pro.MB:Gigabyte MA790X-DS4. RAM: A-DATA 2GB ram @860Mhz cl5 , VGA: ATI Sapphire 3870 512MB ,HDD: Seagate Barracuda 7200 250 GB SATA2, PSU:Fortron Blue Storm 2 400W


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: A-Data Vitesta EE 800+ a nastavení GA-M56S-S3
PříspěvekNapsal: pon úno 25, 2008 10:29 
miroušek: nastavil jsem manuálně latenci, napětí mám na 2.1V, násobič CPU neměním (stále na 11x), frekcence zvednuta z 200 na 218 (218 x 11 / 6 je přibližně 400 => paměti jedou na 800), násobič HT zmenšen na 4x (4x 218).. výsledek je tento:

Obrázek

4-4-4-18 :-( nevím, jak nastavit ostatní hodnoty u časování pamětí, aby to akceptovalo mnou zadanou hodnotu 4-4-4-12


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: A-Data Vitesta EE 800+ a nastavení GA-M56S-S3
PříspěvekNapsal: pon úno 25, 2008 14:42 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Skus novější verzi. Třeba ti to jen blbě čte informace.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: A-Data Vitesta EE 800+ a nastavení GA-M56S-S3
PříspěvekNapsal: čtv úno 28, 2008 10:30 
tak bohužel stále nic... stále stejné, ukazuje to tak i CPUZ. Navíc se mi teď stalo, že se mi při hraní restartovalo PC, napadá mne buď je to nestabilní díky tomu teplu, co to produkuje, když je to přetaktováno, nebo nestíhá zdroj v zátěži (350W). Takže než si seženu lepší chlazení (např. na chipset desky, který má jen takový malý pasiv nebo jiný chladič k procesoru než standard od AMD) nebo než koupím nový zdroj, pojedu na standardních 2200MHz (11x 200) a DDR2 737 4-4-4-18


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: A-Data Vitesta EE 800+ a nastavení GA-M56S-S3
PříspěvekNapsal: pát úno 29, 2008 10:59 
Problém vyřešen - deska GA-M56S-S3 s nejnovějších BIOSem F3 špatně ukazuje nebo neumí nastavit paměti. Bios verze F2 je OK :-)


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: A-Data Vitesta EE 800+ a nastavení GA-M56S-S3
PříspěvekNapsal: sob bře 01, 2008 09:33 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: stř pro 12, 2007 12:03
Příspěvky: 106
Bydliště: H A V Í Ř O V
Tak jsem zjistil že paměti pojedou na 800 jen když bude frekvence cpu na 1600,2000,2400,2800,3200 MHz . hned jak přijdu domů z práce ( je sobota :? ) tak to prubnu , ale asi to tak bude.

_________________
AMD5000+BE@2800MHz , ASUS AM3 770 , A-DATA EE 2x1024 800 DDRII , 0,5TB Hitachi SATAII , HD3850 ,FORTRON 400W , CASE 455x200x430 , FREEZER 64PRO


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: A-Data Vitesta EE 800+ a nastavení GA-M56S-S3
PříspěvekNapsal: čtv čer 19, 2008 17:05 
Ahoj, mam podobny problem, casovani mam nastaveno na 4-4-4-12 a napeti na 2,1V, ale pak je tam jeste Bank cycle time a ten nevim, na kolik ho mam nastavit.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: A-Data Vitesta EE 800+ a nastavení GA-M56S-S3
PříspěvekNapsal: čtv čer 19, 2008 17:19 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Nastav to na tolik kdy budeš mít PC stabilní. Když přestřelíš nic se neděje a pojedeš zas od začátku.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: A-Data Vitesta EE 800+ a nastavení GA-M56S-S3
PříspěvekNapsal: čtv čer 19, 2008 17:32 
a jaka hodnota je lepsi, ta vyssi nebo ty nizsi? ted mam 24 clocks


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: A-Data Vitesta EE 800+ a nastavení GA-M56S-S3
PříspěvekNapsal: pon čer 23, 2008 13:08 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Čím nižší číslo, tím nižší prodlevy mezi komunikací RAM a procesoru.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: A-Data Vitesta EE 800+ a nastavení GA-M56S-S3
PříspěvekNapsal: čtv bře 26, 2009 06:32 
Nazdar ma ramky a data 2*2048 MG 800+ ale nejedou mi dohromady mozna jsou nataktovany a kvuli tomu mi nejedeou .Mohli byste mi rict cim to je? Uz urcite vim ze jedou obe ramky oba sloty .Ale kdyz tam dam jednu 2 G a pak jednu 1 G tak mi windows napise pouze ze tam jsou 2 g a pracuje na singl chanel bit.

Kdyz tam teda potom dam ty dve 2G Ram tak to udela klasicky zvuk pri nabíhání pc pak nic a jako by se restartoval ale na obrazovce se nic neukaze a prejde do uspornyho rezimu.

Moje zakladovka je GA-M61PME-S2 rev je 2.0 procesor AMD athlon 64 3200+ a porad nevim co stim je .

Takze dekuji za vsechny informace.


Nahoru
  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: A-Data Vitesta EE 800+ a nastavení GA-M56S-S3
PříspěvekNapsal: úte bře 31, 2009 22:12 
Offline
Uživatel
Uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: sob led 06, 2007 00:48
Příspěvky: 308
Bydliště: Ostrava
jake to jsou presne pameti? s nizkym casovanim?

koukal jsi se v biosu jestli mas spravne nastavene napeti? upravoval jsi nejak nastaveni pamezi v biosu? nebo jsi je tam jenom pichnul a koukal co to dela?


koukal jsem na net, a deska by mela podporovat dual channel

_________________
.
.: Gigabyte GA-EP45-UD3, Intel Core 2 Q9550 2.83MHz, A-Data Vitesta EE DDR2 2x2GB 800MHz cl4, WD Caviar 3.5" SATAII/300 640GB, Gainward GTX275 896MB, LG 22" 50000:1 300cd 2ms, Fortron Epsilon 80PLUS 600W:.
.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group