Reklama  • Download  • FAQ •  Hledat •  Registrovat •  Přihlásit se 
Programy | QIP |
Právě je pát zář 22, 2017 19:43

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Propojení LCD a PC
PříspěvekNapsal: úte úno 26, 2008 19:44 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 30, 2007 21:58
Příspěvky: 7
Mám PC a LCD, tak sem si řekl, že to skloubím dohromady, alespon na občasné sledování filmů. Ale ouha, hned je problém v tom jak to propojit! GK mám ASUS 1950Pro a LCD Philips 32 PFL 7762D/12. Na GK je 2x DVI a 1x S-video výstup. A na LCD 3x HDMI, 2x Scart a tří Cinch propoj. Chci obraz a zvuk táhnout nejlépe přes jeden kábl.

Nejlepší je asi podle mě kábl S-video + 3,5 Jack do Scart :pal:
http://www.softcom.cz/produkt/kabel-sca ... m/?flist=1

Nevím ale jak je to s kvalitou přenášenou přes různé druhy káblů. :? Např: HDMI, Scart, Cinch atd.

Rada by bodla :prayer: , protože nechci mít doma káble který sou mě na prd.

_________________
Case: THERMALTAKE VD3000BWA Matrix VX
+ 550W 14cm Fan (LC POWER LC6550GP-v2.0)
CPU: AMd Ahthlon X2 4800+EE 2,5 GHz AM2
Chladič: Noctua NH-U9F + 92 mm Fan
MB: MSI K9N Diamond MS-7226
RAM: 2x Kingmax 1024MB DDR2 800 Mhz
GPU: Asus X1950 Pro
Disk: Hitachi 80GB
Seagate Barracuda 320GB
WD 500GB


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Propojení LCD a PC
PříspěvekNapsal: stř úno 27, 2008 01:53 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Pres SCART --> S-Video + zvuk by to samozrejme slo, ale hodne hodne moc ztratis na kvalite obrazu. HDMI je v soucasnosti nejlepsi volbou na propojeni. Nabizi super kvalitu. Existuje kabel DVI --> HDMI, ale jeho cena se pohybuje dost vysoko. Viz treba zde
http://kabely-a-konektory.alza.cz/propo ... d79456.htm

EDIT: tak ten vyse uvedeny byl zrovna nejaky profi. Tady je "stejny" kabel za mnohem lidovejsi cenu.
http://lcd-monitory.alza.cz/kabel-propo ... d65982.htm

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Propojení LCD a PC
PříspěvekNapsal: stř úno 27, 2008 21:07 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 30, 2007 21:58
Příspěvky: 7
Na tuto možnost sem se taky díval, ale je tam zase problém jak táhnout zvuk? Asi samostatným kabelem, ale jakým?
3,5 Jack --> double cinch ? Bojím se toho, že by tam byl problém s tím, že tam budou na televizi dva přístupy zaráz. Přes HDMI + double cinch a problém je v tom, že na televizi musíš vybrat vstup a bohužel to tam nemá kombinace

a ještě větší problém je v tom, že to potřebuju táhnout v délce cca 10 metrů a to mě kábl na DVI - HDMI vyjde na 1500,-

_________________
Case: THERMALTAKE VD3000BWA Matrix VX
+ 550W 14cm Fan (LC POWER LC6550GP-v2.0)
CPU: AMd Ahthlon X2 4800+EE 2,5 GHz AM2
Chladič: Noctua NH-U9F + 92 mm Fan
MB: MSI K9N Diamond MS-7226
RAM: 2x Kingmax 1024MB DDR2 800 Mhz
GPU: Asus X1950 Pro
Disk: Hitachi 80GB
Seagate Barracuda 320GB
WD 500GB


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Propojení LCD a PC
PříspěvekNapsal: stř úno 27, 2008 21:35 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Zvuk je jednoducha zalezitost. Jak jsi sam psal - 3,5 jack -- cinche. Pak je tu jeste moznost optickeho kabelu pro audio.

Co se videa tyce, 10 m bude asi docela problem. Osobne bych teda tech 1.500 Kc za takovy kabel dal. S-video je strasne degradujici. Sam to mam propojene s-videem. S tim rozdilem, ze mam klasickou TV - ne LCD. A uz na normalni televizi je to znat a to je co rict. Popravde si to na LCD neumim pres S-video predstavit. Resp. umim - jeden veliky mastny flek :D

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Propojení LCD a PC
PříspěvekNapsal: stř úno 27, 2008 21:47 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 30, 2007 21:58
Příspěvky: 7
Takže by bylo lepší:

video
http://kabely-a-konektory.alza.cz/propo ... d79457.htm
zvuk
http://kabely-a-konektory.alza.cz/kabel ... d70548.htm

šlo by to?

_________________
Case: THERMALTAKE VD3000BWA Matrix VX
+ 550W 14cm Fan (LC POWER LC6550GP-v2.0)
CPU: AMd Ahthlon X2 4800+EE 2,5 GHz AM2
Chladič: Noctua NH-U9F + 92 mm Fan
MB: MSI K9N Diamond MS-7226
RAM: 2x Kingmax 1024MB DDR2 800 Mhz
GPU: Asus X1950 Pro
Disk: Hitachi 80GB
Seagate Barracuda 320GB
WD 500GB


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Propojení LCD a PC
PříspěvekNapsal: čtv úno 28, 2008 05:31 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Ano, to je idealni. Ale myslim, ze sezenes levnejsi kabel pro propojeni DVI --> HDMI. Tento je od HAMA, coz je znackovy kabel. Mrkni jeste nekde po e-shopech, urcite bude nejaky "noname" za priznivejsi cenu. Jinak zvukovy kabel je v poradku.

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Propojení LCD a PC
PříspěvekNapsal: čtv úno 28, 2008 22:15 
Offline
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: úte říj 30, 2007 21:58
Příspěvky: 7
Tak už sem to asi vyřešil:
video: http://www.lestra.cz/index.php?main_pag ... cts_id=269
zvuk: http://www.lestra.cz/index.php?main_pag ... ucts_id=51
přechodka: http://www.softcom.cz/produkt/adapter-1 ... m/?flist=1

_________________
Case: THERMALTAKE VD3000BWA Matrix VX
+ 550W 14cm Fan (LC POWER LC6550GP-v2.0)
CPU: AMd Ahthlon X2 4800+EE 2,5 GHz AM2
Chladič: Noctua NH-U9F + 92 mm Fan
MB: MSI K9N Diamond MS-7226
RAM: 2x Kingmax 1024MB DDR2 800 Mhz
GPU: Asus X1950 Pro
Disk: Hitachi 80GB
Seagate Barracuda 320GB
WD 500GB


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Propojení LCD a PC
PříspěvekNapsal: pát úno 29, 2008 06:29 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: stř srp 30, 2006 13:29
Příspěvky: 2766
Idealni reseni :)

_________________
PC: AMD Athlon II X4 645, Evolve Zeppelin GOLD 2x2 GB + A-Data Extreme Edition 2x1 GB, WD Caviar Black 1 TB, Sapphire Radeon HD 5850 Xtreme 1 GB GDDR5, LCD Samsung P2770HD 27"
NB1: Asus UL30A-QX141V - C2D SU7300, 2x2GB DDR2 RAM, 320 GB, 13,3" LED LCD... 12 hod provozu :)
NB2: MSI GX610PX - AMD Turion X2 TL-58, 2x1GB DDR2 RAM, 250 GB, ATI HD2600 256 MB GDDR3
NB3: IBM R40 - Intel Pentium 4-M, 512 MB DDR, 40 GB, ATI Radeon 7500 32 MB
mobil: Sony Ericsson Xperia X1

YouCan.cz - tvorba webových stránek a internetových projektů na míru


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Propojení LCD a PC
PříspěvekNapsal: pon pro 29, 2008 12:13 
Online
Uživatel
Uživatel

Registrován: sob úno 09, 2008 19:23
Příspěvky: 2203
Na tom audio kabelu bych nešetřil, ty úplně nejlepvnější noname jack-2x cinch za cca 40/50,- jsou hrozný a na zvuku to JE znát. Minimálně Bandridge nebo Belkin PureAV.


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Propojení LCD a PC
PříspěvekNapsal: pon pro 29, 2008 12:33 
Offline
Moderátor
Moderátor
Uživatelský avatar

Registrován: čtv kvě 03, 2007 06:38
Příspěvky: 1668
Bydliště: České Budějovice
Hoši co to řešíte, vždyť HDMI má zvuk už v sobě. Akorát nevím jak je na tom nVidie s audio kodekem na kartě. Třeba ATiny už od nějaký řady X2600 mají v sobě audio kodek kterej umožňuje plně podporu HDMI i se zvukem.

Citace: HDMI kombinuje digitální obraz s vysokým rozlišením a až 8 kanálový zvuk.

_________________
Projekt Hacker l AMD Athlon 64 3200+ 2GHz@2,5GHz (255x10)l Asus M2NPV-MX l DDR2 2x1GB A-Data Extreme Edition 700MHz (3-3-3-6)l EAH2600XT 256MB DDR3 l WD Green 750GB l Samsung SpinPoint F1 1TB | Fortron SAGA400GLN 80+ l NEC 2070NX + Samsung 203B
NTB: Asus F3E

:heart: Phone: N900 Maemo 5 :heart:


Nahoru
 Profil  
Odpovědět s citací  
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Můžete zakládat nová témata v tomto fóru
Můžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group